|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Servetele de hartie care sunt decupate sau nu, depinde de suparafata si de perefrinta.
Se vopseste suprafata dorita in culori acrilice se decupeaza servetelul si se pune un strat de lipici pentru servetele peste care se aplica servetelul ( servetelul are 3 straturi care se desprind, se lasa doar ultimul strat, cel subtire), cu un penson eu mai aplic un strat de lipici si peste servetel, asta ma ajuta sa "intind " mai bine servetelul . Aplic acest strat de la mijlocul servetelului (interior) spre exterior. se lasa sa se usuce cam 1 ora si pe urma se poate lacui sau decora |
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Uau, Cristy, ce prompta esti! Mii de multumiri. Acest lipici pt servetele are vreun nume? Sau pot sa cer direct, lipici pt servetele? |
| TeosOf wrote:Uau, Cristy, ce prompta esti! Mii de multumiri. Acest lipici pt servetele are vreun nume? Sau pot sa cer direct, lipici pt servetele?
Aici se gaseste in magazine insa in RO nu stiu cum se numeste, poate fetele care lucreaza in ro sa dea mai multe detalii |
| Multumesc mult Cristy Am mai facut cercetari pe net si am vazut ca exista si aici pe unele site-uri. Cand am sa am timp am sa trec si pe la magazine sa vad ce e pe acolo. Cand am sa termin si cu tezele Isabellei am sa incerc sa fac si eu cate ceva, ca tare frumoase sunt. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Mi se par suuuuper!! si eu sunt curioasa, cum se numeste lipiciul si lacul (adica produsul, ca sa stiu ce sa cer la magazin), de unde le pot cumpara.. |
| Am vazut, pe net, ca se numesc - adeziv pt servetele, lac lucios, lac satinat, lac transparent |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| salutare!
cristy, ai dat explicatiile f bine! eu cumpar o varianta romanesca de adeziv, care e si f ieftina, pe la 6-7 lei 500 ml (sau 300? nu mai stiusigur, ca ultima data am luat cantitate mai mare). ce se mai gaseste in ro e varianta ungureasca de adeziv, se gaseste in magazinele de hobby, dar e mult mai scumpa (pe la 10 - 15 lei 200 ml). eu cand am inceput am incercat cu aracet simplu, dezavanatajul e ca ramane albicios deasupra (adezivul asta special are avantajul ca la uscare devine transparent). despre utilizarea tehnicii pe textile, am cumparat adeziv special, format din 2 tuburi, nu mai stiu exact ca o singura data am folosit, pe blugii fiica-mii. se dadea cu primul tub, iar dupa uscare cu cel de-al doilea. apoi trebuia calcat pentru fixare, ceea ce eu nu am mai facut... ca urmare la spalat mi s-au sters. adezivul de textile l-am luat dintr-un magazin de hobby din bv, adus din ungaria era (si cu instructiuni in maghiara ).
eu folosesc la tablouri servetelul pe marimea ramei, sau numai decupaje din servetel (la tavi si la mobila papusilor am decupat din servetel).
pupici si spor la lucru! diana |
| TeosOf wrote:Am vazut, pe net, ca se numesc - adeziv pt servetele, lac lucios, lac satinat, lac transparent
Adezivul se foloseste la lipirea servetelului, lacurile la finisajul lucrului, depinde de textura sau finisajul ei eu folosesc lacurile .
lacul satinat are o tenta mai laptoasa, mie mi-a placut cel mai putin satinatul
|
| Dianabv, Cristy, va multumesc mult pt toate informatiile |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/9/2008 Mesaje: 232
| Buna am vazut ca nu s-a mai postat de mult pe aici .Dianabv poti sa faci o poza la adezivul care il fol la tehnica serv daca nu te superi sau macar sa ne spui cum se numeste.Eu am gasit pe net ceva dar la 100 ml 13 lei. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/3/2011 Mesaje: 1
| buna ziua!sunt noua in domeniu si mi-am comandat lipici special pt lipit dar vreau sa intreb si eu cate ceva si anume -dupa lipirea servetelului cu lipici special se mai da inca o data cu acelasi lipici pe deasupra si apoi se lasa asa(ma refer la sticla, carton si lemn)? -daca se lacuieste cu ceva va rog sa-mi spuneti cum se numeste.am inteles ca pt lenm se da cu nitrolac dar pt sticla cu ce se da deasupra? -produsela facute (ex. sticla, lemnul)se pot spala? |
|
|