Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In sfarsit inteleg Multumesc!!!!!!!!! |
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/5/2007 Mesaje: 180
| se poate incepe si de jos http://www.garnstudio.com/lang/en/video.php?id=122 |
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/12/2008 Mesaje: 88
| Dalimana,multumesc pentru adresa. Nu stiam sa fac raglan de jos. |
|
|

Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 89
| http://www.lionbrand.com/patterns/80029AD.html
ca tot vb de tehnica raglan amm gasit un pulover in lb engleza lucart de sus va fac si traducerea dar in mare |
|

Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 89
| marimea - 6-8 ani(9-10)(10-11) se lucreaza pe andrele ciculare incepand de la gat cu 2ochi fata 2 ochi dos cu andrele circulare monatati 68(72,76)ochiuri,montati un semn pt inceputul lucrului. randul 1-3 lucrati 2F,2D r4- lucrati 8F,plasati semn,f26(28.30)pt fata,puneti semn,f8(maneci)puneti semn,f26(28.30)pt spate r5-lucrati fata r6- randul de crestere - lucrezi pana la un ochi inainte se semn,inmultesti un ochi,ridici semnul,inmultesti un ochi)de 3 ori(adica cu un ochi inainte de fiecare semn) lucreezi pna la ultimul ochi,unde mai inmultesti odata inainte si dupa ultimul ochi,aveti grija sa nu pierdeti semnul de incept de lucru pe parcurs r7-lucrai pe fata lucrezi acest inmultire ,repetand r6si r7- pna acd aveti 156(168.180 ochiuri urma rand dupa ce ati ajuns la cei 156 -lucrezi pana la semn.ridici semnul,inmultesti un ochi,apoi lucrezi pana la 1 ochi inainte de semn,inmultesti un ochi,1f,ridici semnul,inmultesti ,lucrezi ochiurile pana la ultimul ochi,unde mai inmultesti odata inainte si dupa ultimul ochi 160.urm rand il lucrezi pe fata continua sa repeti aceste rnaduri pana ai 172.(172.184) luati semnele si lucarti normal pana lucrul masoara 18.(19.20.)cm,sa nu pierdeti semnul pt inceput de lucru
despartirea pentru maneci si corp 30(32.34)f.-pt maneci ,plasati 56(60.64) pe oalta andrea pt fata,lucrati urma 30.32.34 pt maneci si uram 56.60.64 ii plasati pe o alta andrea -pt spate
manicile se lucreaza tot pe andrele circulare,adica rotund. lucrati 16 randuri normal,dupa care cresteti cate 2 ochiuri la fiecare 8randuri .o sa aveti 46-48.50 ochiuri.dupa care lucrati 3 randuri 2f.2d,incheiati lucrul
fata +spatele .montati ochiurile pe andrel circulare ,si plasati un semn pt inceputul lucrului.aveti 112.120.18 ochiuri.lucrati pana cabd ajungeti la lungimea dorita si terminati randul cu 3rnaduri in 2f.2d,incheiati lucrul
masura firului 16 ochiuri si 22 randuri -10cm
sper ca intelegeti ceva si ca v-am putut fi de folos eu am lucrat dupa un model asemanator o bluzita pt fetita mea numai ca era deschisa in fata |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
|
Foarte interesant ,imi place cum iese la umeri si te scuteste de cusaturi ca si eu ca altii urasc acul |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Cum sa fac sa indrept si eu greseala pe care am facut-o?Am inceput doar spatele si am lucrat pana la subbrat dar nu-mi iese dupa explicatiile Liei din alt topic.Daca vreau sa fac dupa filmuletul asta de mai sus pot lucra separat manecile si sa le adaug cand ajung la nivel cu spatele?Si nu inteleg din filmulet e o maneca intreaga sau jumate?Ma ajuta si pe mine cineva? |
|

| Carla ai spus ca tu ai facut din bucati un raglan.Daca ai timp imi poti explica si mie?Deocamdata nu stric ce am facut astept, poate se mileste cineva de mine Dar cu alta ata vreau sa incerc si cum a explicat Mihaela ca prea mura-n gura a spus totul.Doar 2 nelamuriri am deocamdata:Cand tin socoteala care rand e par si care impar tin cont si de randul pe care am montat ochiurile? Ochii marcatori se lucreaza si se muta marcajul la fiecare rand, nu?Sa nu ma certati ca sunt prea tulumaca si nu pricep dar am ambatz si promit pana la Craciun sa pun si eu puloverul lui Robert aici! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| crinutza77777 wrote:.Doar 2 nelamuriri am deocamdata:Cand tin socoteala care rand e par si care impar tin cont si de randul pe care am montat ochiurile?  Ochii marcatori se lucreaza si se muta marcajul la fiecare rand, nu?Sa nu ma certati ca sunt prea tulumaca si nu pricep dar am ambatz  si promit pana la Craciun sa pun si eu puloverul lui Robert aici!
-Crinuta ,nu conteaza acolo la inceput ca e par sau impar,important e sa inmultesti din doua in doua randuri .Eu primul rand il lucrez mereu asa cum e fara model,fara adaos de ochi ca sa imi iau avant.
-ochii marcati se lucreaza asa cum sunt, nu muti marcajele din loc decat daca vezi ca e prea departe si nu mai poti urmari randul marcat.Eu le ridicam cam dupa 4cm . |
|

| Mihaela multumesc Aseara n-am mai avut rabdare si am inceput lucrul dar mi-am prins de tot nasul in acele de siguranta.La un moment dat ma gandeam sa fac o schema ca sa nu mai folosesc marcajele.Astazi am auzit ca e sarbatoare asa ca somez.Abia astept ziua de luni. |
|

| Am reusit sa fac spatele dupa multe incercari la pulovarul din bucati.Am scazut cate 2 ochi la sfarsit de rand si pe fata si pe dos.Nu stiu daca am facut bine scazand pe dos dar a fost singurul mod prin care imi iesea modelul,v-am spus,dupa nenumarate incercari.Din 75 de ochiuri pe cat am pus spatele am ajuns sus la 20.Maine pun si o poza dar acum nu stiu cum sa fac maneca.Nu stiu unde sa scad si cat.Am facut un elastic din 35 de ochiuri si am lucrat cam 25 de randuri crescand treptat pana am ajuns la 60 de ochiuri,Aici m-am oprit probabil n-o sa mai cresc si o sa lucrez pe atatea ochiuri pana la subrat dar dupa aia cum fac Ajutoooor |
|

| Nu?Nu ma ajuta nimeni? Am desfacut de 2 ori maneca,de fiecare data cred ca a fost mica nici de asta nu sunt sigura pentru ca nu stiu cum sa masor.Acum cred ca am facut-o prea mare dar asa o las ,sper sa nu se increteasca atunci cand o s-o prind.Nu am lucrat decat spatele de aia nu prea inteleg cum vine pentru ca la fata am model un om de zapada si am uitat sa cumpar ata alba |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| nu mai plange manecile le scazi la fel cum ai scazut si spatele, mergi normal ca la orice maneca pana la rascroitura si de acolo scazi la fiecare rind pe fata cate un oc la inceput si sfarsit de rand. ar trebui saajungi la 10-12 oc . spor la treaba |
|

| Multumesc Cristina Pai asa am facut am scazut la fel ca la spate dar Ar trebui sa am cand incep sa scad acelasi nr. de ochiuri ca la spate, adica 75? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| nu , ca nu faci maneca tot atat de larga ,daca spatele are 75 oc si sus ai ajuns la 20 ,la maneca o sa ajungi la vreo 60 si sus la 10 |
|
|
|