Tehnica Raglan
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Iuli
Scris: Monday, October 7, 2013 11:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Am lucrat 5 ochiuri, am inmultit + ochiurile pentru fata - inmultit 1 ochi - inmultit - ochiurile pentru prima maneca inmultit - 1 ochi - inmultit - ochiurile pentru spate - inmultit - 1 ochi - inmultit - ochiurile pentru a doua maneca - inmultit + 5 ochiuri
Primele si ultimele 5 och. le-am lucrat doar pe fata - sunt cele pe care se fac butonierele (eu am facut butonierele pe primele 5 o.) si pe care se monteaza nasturii. Cand am imparti fata, spatele si manecile am incheiat ultimele 5 ochiuri iar la final am cusut acea perte sub cea cu butoniere.
Ce am facut este ca in loc sa impart fata in doua si sa pun nasturii pe mijloc am mutat aceasta parte langa una dintre maneci si am crescur de o parte si de alta a acestei parti.
Sper sa fi inteles ceva. Din cate spui intelegi tehnica raglan si sper sa te descurci cu impartirea ochiurilor.
Iuli
Scris: Thursday, October 10, 2013 5:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Pentru Laura&deny:
La bluza la care faci referire am montat 59 oc., am lucrat gatul in model elastic dupa care am inceput raglanul cum am spus mai sus
- fata a avut 16 oc.
- manecile au avut cate 8 oc. fiecare
- spatele a avut 14 oc.
- la inceput si la sfarsit cate 5 oc. lucrate mereu pe fata (partea cu butoniere si cea cu nasturi) - de o parte si de alta a acestei parti am inmultit (jeteu)
-intre spate si maneci, una din maneci si fata cate 1 oc. - se inmulteste de-o parte si de alta a acestor oc. (in total 3 oc.)
- am lucrat cu andrele nr. 3 si bluzita a fost buna pentru 3-4 ani(acum si fetita mea are 5 ani si nu-i mai vine)
virginia
Scris: Friday, April 21, 2017 11:03 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/21/2017
Mesaje: 1
Quote:
Code:
[youtube][/youtube]
t-mihaela wrote:
Puloverul/jaketa raglan se lucreaza de sus de la guler inmultindu-se in 4 puncte pentru formarea manecilor din mers.Practic folosind aceasta tehnica nu ai nevoie de finisaje ,cusaturi.Este simplu de realizat insa inainte de a trece la treaba trebuie sa faci niste calcule si masuratori.O sa explic ce si cum se calculeaza.

1) se masoara circumferinta gatului ,nu foarte larg ci cat mai strans pe gat si stabilesti cati ochi de tricot iti sunt necesari pentru a realiza aceasta circumferinta.

exemplu: pentru o circumferinta de 40 cm posibil sa ai nevoie de 80 de ochi

2)Acest numar d eochi se imparte dupa cum urmeaza :
spate
umeri
fata

3) Spatele primeste 33% din totalul de ochi deci 80 X 0.33= 26.4 ochi ( rotunjim la 27)
Umerii primesc fiecare cate 25% din lungimea spatelui deci 27 X0.25=6.75 ( rotunjim la 7 )
Fata primeste restul adica din circumf totala (80) scad umerii si spatele : 80-2X7-27=39 Se observa ca fata e mai mare decta spatele, asa trebuie sa fie.


4) Rascroiala gatului
Pentru ca jaketa sa cada bine si sa aiba acel mic decolteu trebuie sa facem rascroiala gatului .Aceasta se face operand la portiunea de " fata" adica la cei 39 de ochi ai fetei, in felul urmator: fata se imparte in trei portiuni :
fata dreapta -primeste 25% din totalul fetei deci 39X0.25=9.75 ( rotunjim la 10 ochi)
fata stanga=fata dreapta =10 ochi
centrul-primeste restul adica : total fata minus fetele st si dr.:39-2X10=19 ochi

4) Cum se monteaza ochiiOchii se monteaza doar pe portiunile din spate si umeri separate de ochi marcatori.Portiunea din fata se adauga treptat crescand la sfarsitul fiecarui rand pana toti ochii fetei dr si fetei st au fost adaugati dupa care se monteaza ochii centru toti deodata.

Deci la montare vom pune :
ochii pentru spate +2 ochi marcatori adica 27+2=29
ochii pentru cei doi umeri + cate 2 ochi marcatori adica 7+2si inca 7+2 =18 ochi
2 ochi de margine
In total vom avea de montat 29+18+2=49 ochi

Ochii montati trebuie marcati ( se sa stim unde facem inmultirea pentru formarea manecilor.Eu folosesc agrafe ,se pot marca ochii cu ate sau cu ace de siguranta dupa cum vedeti in poza


Se observa ( sau ar trebui ras ) ca se creste de o parte si de alta a 4 ochi marcati asa se vor forma manecile .Ultimii ochi marcati ,cei din margine primesc cresteri doar de o parte si vor alcatui "fata dreapta" si "fata stanga ".Se creste la fiecare rand par .Dupa ce toti ochi pentru ftaa dreapta si fata stanga au fost inmultiti ( adica 10 de o parte si 10 de cealalta parte se monteaza ochii de centru, adica cei 19 ochi.Nu uitati sa montati si ochi pentru marginile cu butoniere si nasturi, eu am pus 6 st si 6 dr .
Asa ar trebui sa arate croiala gatului.Dupa ce ati teminat gatul, care e partea mai dificila ,incepe distractia majoreta ,lucrati in continuare inmultind mereu de o parte si de alta a celor 4 ochi marcati.Cand ajungeti cu lucrul la nivelul de sub brat scoateti andrelele de pe maneci si puneti fire sa nu pierdeti ochii, uniti spatele si fata intr-o singura linie ,la sub brat adaugati cate 4 ochi si lucrati in jos lungimea dorita .

Dupa ce lungimea jaketei e gata puneti andrelele inapoi pe maneci ,culegeti cei 4 ochi de la sub brat si lucrati manecile la lungimea dorita .

Pare greu la prima vedere dar nu este, si rezultatul e foarte frumos .Astept intrebari pupici

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.