Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/22/2010 Mesaje: 854
| LilianaD wrote:Am facut si eu o bluzita raglan, dupa modelul si cu ajutorul lui Mariana si a altor fete marinimoase. superba |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| liliana e superba , iar culoarea e foarte frumoasa |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/8/2013 Mesaje: 33
| Sper ca nu gresesc daca postez aici, dar cred ca ceea ce tricotez seamana cu tehnica raglan. Daca gresesc, spuneti-mi si postez unde trebuie.Sunt noua pe aici. Asadar, eu fac un jerseu pentru fetita mea, care are 10 luni. Mai am mult de lucru la el. O prietena m-a invatat cum sa lucrez. Este primul meu tricotaj. O sa va arat cum trebuie sa arate jerseul si cat am facut eu.

|
|

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Simona, raglan este ceea ce faci tu acolo...si-ti iese minunat! Felicitari! |
|

Inregistrat: 11/8/2010 Mesaje: 1836
| alinamm attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Anina! frumoasa jacheta! |
|
Inregistrat: 2/6/2013 Mesaje: 48
| foarte draguta jacheta dar m-au fermecat nastureii! |
|

| Kale, multumesc.Ma bucur ca iese cum trebuie. Alinamm, ai creat o jacheta minunata, cu un model interesant,iar nastureii sunt intradevar dragalasi. |
|

Inregistrat: 11/8/2010 Mesaje: 1836
| Multumesc |
|

Inregistrat: 3/5/2011 Mesaje: 1531
| Fetelor, sant foarte frumoase! |
|

Inregistrat: 3/10/2013 Mesaje: 2
| Buna,Mihaela
Ma numesc Geanina si sunt noua in forum am o intrebare referitor la jaketa raglan pe care o explici si nu am inteles bine cum trebuie sa fac dupa ce am crescut cate 10 ochiuri fata st.si dr.Cum adica montez 19 ochiuri deodata plus 6 st.si 6 dr.pentru butoniere?Ce am inteles eu nu stiu daca gresesc imi poti spune tu te rog?dupa ce am terminat de crescut cei 10 ochi pentru fata st. si fata dr.montez 19+6+6=31 de ochiuri?si apoi cum separ ca sa se desparta nu stiu cum sa fac aici.te rog ajuta-ma ma chinui de mult cu aceasta metoda raglan si nu reusesc sa o inteleg.Si inca ceva la gat nu trebuie sa facem cateva randuri 2 ochiuri fata si 2 ochiuri dos sau altfel sau facem dupa ce am terminat jaketa?Multumesc! |
|

Inregistrat: 3/10/2013 Mesaje: 2
| Buna, Simona Imi poti explica si mie cum ai inceput acel minunat raglan te rog?Multumesc!! |
|

Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| simona, alina |
|

| Geaninus, te rog sa ma ierti ca iti raspund asa tarziu, dar nu am mai intrat pe aici cam de mult, doar la crosetat. Mie mi-a explicat o prietena cum se face si am sa o rog sa imi mai spuna o data si maine cel tarziu iti scriu inapoi.Dupa guleras, se inmulteste in patru colturi , unde vim manecile, restul am facut dos- dos.Iti dau adresa mea de mess sa vb acolo. Te rog sa ma contactezi. Adresa este numele meu legat, cu litere mici. Te astept. |
|

| Geaninush, am revenit cu explicatii la raglanul meu.Sper sa treci pe aici si sa iti fie de folos. Marimea este pentru 1-2 ani. Daca vrei alte masuri, sa imi spui. Lantul de inceput se alcatuieste din 55 de perechi, apoi lucrezi cateva randuri, cam cat vrei tu sa fie gulerasul, un ochi pe fata, unul pe dos.Cand e gata gulerasul, de-a lungul sirului care urmeaza pe fata sporesti 14 ochiuri. Randul urmator, care este dosul, lucrezi doar ochiuri pe dos. Incepand cu randurile urmatorare faci doar dos si pe fata si pe spate, dupa cum urmeaza: 7 ochi fata-dos( aici vine marginea unde eventual faci cheotori), 12 ochiuri care reprezinta fata se fac dos apoi sporesti 2 ochiuri ca sa iasa modelul de dinaintea manecii( eu fac asa: dupa cele 7 ochiuri facute pe dos, fac un ochi pe fata, apoi iau un jeteu sau mai bine zis iau firul pe andrea si apoi fac ochiul urmator tot pe fata). Apoi faci urmatoarele 16 ochiuri dos-dos pt maneca, iar sporesti doua, apoi faci 24 ochiuri spatele tot dos-dos, iar sporesti doua, apoi 16 ochiuri dos-dos pt maneca si iar sporesti doua. Faci urmat 12 ochiuri dos-dos( reprezinta fata) si iti mai raman 7 ochiuri pe care la faci fata-dos( pe asta se prind nasturei)In total trebuie sa ai 110 ochiuri. Partea asta reprezinta modelul pana la subsuori. Faci modelul in continuare lucrand fata pe dos cu sporiturile pe fata, iar pe dos faci toate ochiurile dos-dos, exceptand marginile, unde faci fata-dos. Masori sa fie maneci suficient de largi apoi cand ajungi acolo ma anunti. Am sa trec zilnic pe aici sa vad daca ai intrat. Sper ca intelegi explicatiile mele de incepatoare. |
|
|