Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| KALE wrote:Multumesc, Petronela!
cu drag |

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Diana, poti sa-i cosi capse si deasupra sa pui cate o floricica mica crosetata, sau altceva. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/22/2010 Mesaje: 854
| t-mihaela wrote:Endy,si daca mai vrea cineva  , asa arata un raglan cu randuri scurte.Dupa ce ai terminat bentita de la gat iti pui markerele pentru maneci etc stii ca la raglan cum se face si apoi vine partea scarry  .Cand ajungi cu lucrul la markerul roz faci un "wrap" si te intorci ( "wrap and turn" tehnica pe utube cate vrei in caz ca nu ai mai lucrat randuri scurte pana acum). ex http://www.youtube.com/watch?v=41fBwSWgCsc&feature=related Deci te intorci si lucrezi pana la markerul albastru faci iar un wrap si iar te intorci .mergi pana la markerul roz, lucrezi wrap-ul si faci wrap pe urmatorul ochi,te intorci .Mergi pana la markerul albastru , lucrezi wrap-ul, si faci iar wrap pe urmatorul oci .Eu am facut 3 wrap-uri deci am 3 du-te vino si m-am ales cu trei randuri extra ,perfect pentru un cm de decolteu.N-am vrut foarte adancit, daca vrei mai adancit faci mai multe wrap-uri. cand faci du-te vino asta nu cumva sa uiti sa faci cresterile regulamentare la maneci.  
am incercat tehnica asta...e foarte usor de facut dar nu am inteles prea bine cum ai explicat tu si am facut wrap-ul doar la partea din fata...adica de la marcherul roz pana la cel albastru...tu acolo ai lucrat circular deci ai lasat partea din fata si ai lucrat restul eu in schimb am pus si nasturei si am inteles gresit..voiam nastureii la spate dar aucm ii pun in fata din cauza wrap-ului gresit |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/27/2010 Mesaje: 383
| Ingrijit lucrat si culoarea e superba! |

Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| petronela e superb |

Inregistrat: 3/5/2011 Mesaje: 1531
| Petronela este foarte frumos! Lasa ca o sa fie bun si la toamna.
 |

Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Am facut si eu un pardesiu ptr fetita cu reglan inceput de sus,,si ptr ca m-au rugat fete sa le spun cum ,,,am sa pun aici sa vada cine mai doreste nu am lucrat dupa o tehnica anume ca am incercat si am tot facut si stricat vreo 3 zile asa ca pana la urma am facut ,,babeste,, -am luat centimetrul -am masurat circuferinta gatului la largimea dorita(eu l-am lasat mai largut) -am facut un esantion cu ata dorita sa vad cati ochii imi intra la 10 cm -prin regula de 3 simpli am calculat nr de ochi necesari -mi-am facut o schema care arata cam asa(vezi poza jos),,,ce e desenat si scris cu rosu sunt partile de la fata care eu le-am adaugat treptat ca sa iasa decolteul frumos Circumferinta totala a gatului (asa mai largut) la mine a fost de 58 cm ,,pe ace am montat doar 38 de cm diferenta de 20 cm erau cele 2 parti ale fetei( care dupa cum am spus le-am adaugat pe rand) deci : spatele - 30 ochi 8 ochi marcatori(in desen cerculetele) intre cei 2 ochi marcatori eu am avut alti 2 ochi(puteti pune cati vreti,,sau model ,,sau numai 1 ochii,,la alegere) fata - facuta din 2 parti fiecarei parte y se cuvine cate 15 ochi+8 ochi de bordura la fiecare parte) la partile din fata am inceput cu cate 1 ochi de fiecare parte,, apoi am inmultit ptr fiecare parte separat asa : 2x2 ochi,1x3 ochi,1x7 ochi si 1x8 ochi(astia erau bordura) Am inmultit la fiecare rand pe fata cate un ochi de o parte si cealalta a celor 2 ochi(unde sunt ochii marcatori) am mers asa pina sub brat de unde am continuat cu model. GULERUL
Am ridicat un total de 125 ochi ..am mers drept fara sa inmultesc nimic cca 7cm(4 cm punt lenes,3 cm model,) apoi am inceput sa inmultesctot la 4 randuri cate 1 ochi intre randurile de model,,asa gulerul iasa cu un fel de clini,,,adica mai evazat si se aseaza frumos pe ceafa si partea spatelui,,,,al puteti face cat de mare doriti sau modelul care doriti dupa inmultirea ochiurilor am avut un total de 153 ochi cand am avut suficient am mai lucrat in punct lenes inca 2 cm si am incheiat. La maneci si pa partea care merge in jos am procedat la fel cand am vrut sa inceapa sa fie mai largut am adaugat ochi intre randurile cu model. In poza unde se vede o ata rosie ,,am puso ca sa vedeti ca de acolo am bagat eu acele si am ridicat ochi ptr guler. Daca nu vreti un guler asa mare,, ,,puteti sa faceti mai mic. Iar daca nu vreti sa il incheiati cu nasturi si in fata atunci nu e nevoie sa il faceti evazat(deci nu mai faceti inmultirile),,eu l-am facut cu nastrei pana sus deoarece nu vine strans pe gat sta asa mai lejer si are prezenta mai frumoasa gabyta attached the following image(s):

|