Chestionar intrebare: Te intereseaza daca cel de la care cumperi este pl
Alegere Voturi Statistici
Da 5 62%
Nu 3 37%

Te intereseaza daca cel de la care cumperi este platitor de impozite?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mommy
Scris: Wednesday, July 8, 2009 1:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Te intereseaza daca cel de la care cumperi este platitor de impozite? Ti-ai pus vreodata problema de a nu cumpara de la cel despre care stii ca nu va plati nici un impozit?
abiand
Scris: Wednesday, July 8, 2009 1:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Cand am cumparat ceva, niciodata nu mi-am pus problema asta. Dar daca o iau logic ar trebui sa nu cumpar, numai ca e cam greu de stiut.Sau te referi daca e sau nu platitor de TVA? Oricum nici de chestia asta nu am tinut cont pana acum.
mommy
Scris: Wednesday, July 8, 2009 1:26 PM
Nivel

abiand wrote:
...Sau te referi daca e sau nu platitor de TVA?

Nu, nu ma refer la asta. Daca nu e platitor de TVA, nici nu va percepe TVA, deci nu avea ce sa dea mai departe statului.

Ma refer la impozite de genul: impozit pe profit, impozit pe venit, impozite pe salarii etc. Sau mai precis, va intereseaza daca cel de la care cumperi isi declara veniturile?
De exemplu: v-ati vreodata problema de a nu cumpara flori de la tanti cu fuste din piata, ci de la o florarie care foloseste casa de marcat fiscala? Sau: cumperi fructele din import de la taraba din piata sau de la supermarket?
abiand
Scris: Wednesday, July 8, 2009 2:31 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Asa deci, despre asta vorbeai. In general daca e vorba de importuri(legume, fructe) prefer sa iau din supermarket , avem si noi aproape 2 in orasras , ca pot sa aleg ce vreau, iar daca e vorba de chestii de sezon de la taraba atunci incerc sa gasesc pe la tarani pt ca 1 . la ei sigur sunt aproape ecologice
2 . tanti "cutarica" aia de la tara care chiar isi sapa pamantul rudimentar, cistiga si ea de-o paine stand o zi in piata, adica ce venituri, ce impozite...
De exemplu CLAR NU CUMPAR rosii sau pepeni de la "doamne" dinalea cu fuste multe si colorate caci sunt absolut sigura ca nu au dat cu sapa in viata lor si sigur impozit nu platesc.
Si ca tot veni vorba de asta, negustorii astia de mana a saptea aproape i-au eliminat pe taranii producatori din piete, si am vazut cu ochii mei ca au niste metode de intimidarebataus . M-a luat valu' si-am scris un roman.sorry
danab
Scris: Wednesday, July 8, 2009 3:07 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu sunt contabil asa ca ma intereseaza. In plus pe langa faptul ca cel care vinde e platitor de impozite mai e si controlat (cat de cat) de O.P.C. si alte institutii si pot sa fac reclamatie.
Tatal meu a patit-o cu cei ce vand la drumul mare, a cumparat ardei si vinete la un pret mai mic, dar cand a ajuns acasa nu avea de fapt cantitatea stiuta, ci mai putin, asa ca per kilogram a iesit mai mare pretul decat in piata sau magazin. S-a invatat minte, nu mai avea cum sa se certe cu vanzatorul sa recupereze paguba.
mommy
Scris: Wednesday, July 8, 2009 3:10 PM
Nivel

Pana acum in sondaj: 0 la 3 in favoarea lui "Nu (nu ma intereseaza)".
Kiki
Scris: Wednesday, July 8, 2009 3:27 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Sincer pe mine nu prea ma intereseaza, dar de cumparat numai din hipermarket, magazinul din colt care imi da bon, prin piata ajung f rar. Deh, comoditatea. pe toate din acelasi loc.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 8, 2009 5:52 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Miru, esti "pasionata" de dilemele sociale?sic
Cumpar de unde pretul e mai mic, din piata f. rar.
Teoretic toti ar trebui sa plateasca impozit. Nu stiu cati o si fac. Eventual putem verifica la ANAF.
codruta
Scris: Wednesday, July 8, 2009 6:37 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
am votat da
de cand cu criza ma seaca eternul raspuns ca nu sunt bani la buget, si toate lucrurile merg aiurea.Pai atunci hai sa platim toti impozite, pe cinstite,nu mai fentam statul ca pana la urma pe noi ne fentam.
Indiferent de unde cumpar cer bon de casa. In felul asta verific daca platesc corect si-l oblig sa-si inregistreze operatiunea.
Problema la care vreau sa ma refer eu e mai delicata dar finalitatea e aceeasi.Cunosc o gramada de cazuri, barbati, in concediu pt ingrijirea copilului.N-am nimic impotriva e dreptul lor, doar ca ei nu stau deloc cu copilul ci, pe langa indemnizatie se angajeaza in diverse locuri(constructii,soferi) si mai iau un salariul plus ciubucuri.Este evident ca patronii respectivi nu le fac carte de munca, nu platesc impozit,asigurari etc.Ce facem? Asistam pasivi la evaziunea fiscala sau ne trezim simtul civic si schimbam ceva.

Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate! vorba reclamei

P.s. ce logoree am pe langa subiect...
mommy
Scris: Wednesday, July 8, 2009 7:51 PM
Nivel

mariuta wrote:
Miru, esti "pasionata" de dilemele sociale?sic

Mai degraba de cele economice...angel

De data ma intreb daca "numai prostii platesc impozite la stat..." Suna cunoscut? Smecherii activeaza pe "pierdere" (fara facturi, fara case de marcat), declara venituri minime, nu platesc nici un impozit si vand eventual cu 5 bani sub pretul pietei. Romanul se uita in primul rand la pret si eventual la calitate. In Romania, "prostii" platesc impozite si pentru smecheri. Ar trebui sa ne intereseze? Sau consideram ca oricum nu putem schimba nimic?

Si ca sa dau si eu un raspuns: da, ma intereseaza si in ultima vreme evit sa cumpar din locuri unde nu mi se da factura sau bon fiscal. Nu mai spun de tzeapa pe care mi-am luat-o cu cel care mi-a facut mobila (platit la negru)... Am ajuns la concluzia ca mai bine cumpar cu factura din magazin. Am murit de nervi intr-un parc din Brasov, unde Mihaita a insistat sa se dea cu barcuta intr-o piscina improvizata: 4 lei / 3 minute, nici vorba de casa de marcat. Mi s-a dat un bon cu valoare fixa, scos la imprimanta, fara nici o valoare fiscala. Litoralul este acum raiul veniturilor la negru, ca sa mai dau un exemplu. 15 lei sezlongul, fara bon fara nimic. Venituri de milioane la negru. Iar astea sunt numai maruntisurile. Mai este piata chinezismelor, piata materialelor de constructii etc.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 8, 2009 8:28 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
pana la urma economicul e parte a socialului.

de acord cu cele spuse de tine, Miru. Insa cu ce ne ajuta sa stim ca firmele inregistreaza impozitul daca nu-l platesc? Cam aflam de prin presa cum stam cu colectarea la buget.uff Marii restantieri sunt pasuiti si raspasuiti, cica pt. a salva unele locuri de munca, dar se uita ca se taie din bugetul altor institutii (sanatate si invatamant-ca astea ne dor tare, cultura). Si cu ocazia reducerii bugetelor se fac reduceri si la capitolul cheltuieli de personal si uite asa alte reduceri de locuri de munca.
Eu sunt platitoare de impozite, ma stradui sa mi le platesc la zi. Platesc contributie la asigurarile sociale de sanatate si aflu ca in curand va trebui sa platesc alte taxe pt. a bebeficia de un pachet minimal de servicii medicale. Cu ce sunt(em) eu/noi/voi vinovata(i/e) pt. proasta colectare a taxelor?
Si intrebarea cheie: eu tot ajut statul, dar el cu ce ma ajuta?
si nu ma refer la ajutor banesc direct, nu am nevoie, suntem sanatosi si putem munci (multumim lui Dumnezeu). vreau doar conditii decente de educatie pt. copii, in general. Cand a investit ultima oara statul intr-o gradinita noua? in modernizarea unui spital?
curtea de conturi doarme. fonduri se mai primesc pt. proiecte doar ca ajunga prin alte visteriisorry
mommy
Scris: Wednesday, July 8, 2009 8:46 PM
Nivel

Mariuta, ai dreptate, dar nici economia la negru nu ne ajuta cu nimic. Primul pas spre colectare este declararea. Daca declari zero, atunci chiar nu te deranjeaza nimeni, ca vorba aia, cifra de afaceri e mica...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.