Taugh love
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Saturday, April 26, 2014 2:51 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Rabdare si rezultate bune va doresc computerlove Nu e usor,fiecare are caracterul sau.Rebeliuni de acestea se intampla si la alte varste;2 ani,7 ani...
Cristy
Scris: Sunday, April 27, 2014 2:05 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
t-mihaela wrote:
Intr-adevar acum sunt cu nervii la maxim,pregatesc casa pt vanzare si muncesc ca un rob ,vopsit tot tot,curat sa luceasca ,am aruncat zece saci cu porkarii adunate in timp...si Miss Univers are timp de mall si escapade ca na, ea are si ea viata eiplans

Iubi !! Fa-te mica-mare !
Spune-i ca vrei sa vinzi casa ca sa aibe un atuu pt ea, si ca ai nevoie de ajutor. Fa-o partenera, da-i responsabilitati mici (fa tu coltul asta "mic" ca eu il fac pe cel mare ) si in acest timp conversati EASY !
Apropo, fa-l si pe sotul tau "partener" prima data cand Eden m-a ajutat la targuri, Alon i-a facut un cadou, bine nu a fost usor (a stat cu mine in soare si caldura 16 ore!) insa a "cuparat-o de Eden FOREVER ! Acum ea il asculta mai bine ca pe tatal ei!
Nu este usor, vorba peste vorba, incet cu incet, si iti promit ca in cateva luni vei avea o fata de minune !

Shirel, tu si Yohanan mi-ati dat un sftat bun ! Sa nu accept tot ce vrea Eden si i-am explicat ca eu sunt om matur cu responsabilitati ( fetele mele) si eu nu pot accepta acest lucru pt ca personal nu imi place, si ea Eden poate sa face ce vrea cu alegerea mea ! A ales sa nu faca cercel in nas !

Lilly of the valley
Scris: Sunday, May 4, 2014 12:37 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
copii mici, probleme mici ...

problemele devin mai complicate cand cel "mic" sta bine la tehnica manipularii.
vorbesc despre baiatul meu, care cat de curand va face 17 ani, cum e "geaman" e doua caractere in unul. acum e soare, acum furtuna...
la scoala e super, invata f bine, e disciplinat, nu are absente, nu intra in conflicte, dar acasa e dezastru ... tonul vocii f apasat, batut cu pumnul in masa ...

avand in urma ceva antecedente cu anturaje nepotrivite, sunt putin paranoia si simt nevoia sa stiu exact unde se afla si cu cine. sambata trecuta era aproape 23.00 si el nu era acasa, nici la tel. nu raspundea, ba mai mult imi trimite un sms "s-au impartit pijamalele?". intr-un tarziu a ajuns acasa, dar fiind cheia in usa nu a putut intra in casa. de orgolios ce e nici nu a batut la usa. a dormit in garaj, in masina.

2 zile nici nu vorbit cu mine, ma evita. Minivacanta asta a plecat la taica-su si i se plangea ca nu am incredere in el si ca-l tratez ca pe un copil.
t-mihaela
Scris: Sunday, May 4, 2014 6:45 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Asa o sa fac si eu pe viitor, vii tarziu acasa, dormi in garaj in masina closedtopic
Sa va zic noutatea, am fost la scoala pt consiliere si m-au scos pe mine aia cu probleme,ca eu sunt cucu dusa cu vacaNuImiPasa ca eu am probleme in trecut care ma fac sa nu judec normalLol ...ce sa zic,plodul e nevinovat si are dreptate sa faca isterii ca parintele de asta e parinte sa inghita,mi-a zis in fata "You have to suck it up sometimes"closedtopic Eu una nu imi mai pierd vremea la consilierile lor,nu imi fac ei mie ordine in casa si nu imi spun ei mie sa "suck it up".
Apropo, e ora 11 seara si Miss Univers nu a spalat vasele ,a stat toata ziua in camera ei la telefon a venit jos doar sa ma linguseasca sa o las cu cercel in buza.A vazut ca nuii merge a plecat sus si dusa a fost pt tot restul zilei salut
Am uitat sa va zic ieri dimineata la prima ora am avut show ca nu isi gasea ghetelebox2
Lilly of the valley
Scris: Sunday, May 4, 2014 10:17 AM
Nivel

"consilierea" asta impusa de scoala, asistenta sociala cam scoate parintele vinovat pt ca adultul e responsabil de copil si el trebuie sa gestioneze situatiile critice in "avantajul" (interesul) copiilor. de parca noi cautam vinovati. nu ma asteptam nici eu solutii minune pt problema noastra.
la momentul respectiv, implicarea scolii a fost ZERO la problema noastra.

edit: referitor la implicarea copiilor in treburile casei, cand sunt amanata sau refuzata indiferent de copil nicicum nu recurg la santaj. le solicit ajutorul, implicarea impreuna.
ieri am facut curatenie generala in camera baiatului doar impreuna cu el, adica eu dadeam indicatiile, el executa, dar intotdeauna i-am lasat impresia ca facem impreuna. in tot acest timp am discutat si noi ca doi amici despre cate in luna si in stele. la final fiind si el multumit de rezultat.
aurishta
Scris: Sunday, May 4, 2014 10:27 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
t-mihaela wrote:
....
Sa va zic noutatea, am fost la scoala pt consiliere si m-au scos pe mine aia cu probleme,ca eu sunt cucu dusa cu vacaNuImiPasa ca eu am probleme in trecut care ma fac sa nu judec normalLol ...ce sa zic,plodul e nevinovat si are dreptate sa faca isterii ca parintele de asta e parinte sa inghita,mi-a zis in fata "You have to suck it up sometimes"closedtopic Eu una nu imi mai pierd vremea la consilierile lor,nu imi fac ei mie ordine in casa si nu imi spun ei mie sa "suck it up".
...
Ma omoara pe mine ideile consilierilor astorabanghead Lor li se pare normal ca parintii sa se alinieze la stilul de viata al copiilor, sa-i lase pe ei sa "faca legea", eventual sa ii serveasca printr-o vizeta, fara prea mult contact fizic, ca sa nu se simta constransibanghead
Am urmarit, mai demult, un caz in care parintele era luat in tarbaca de un psiholog fiindca, chipurile, isi exploata fiica de 15-16 aninervi "exploatare" insemnand ca o punea la munca in gospodarie, familia locuind in mediul rural!angry Ma mir ca la maternitate, impreuna cu carnetul de vaccinari, nu ne livreaza si un tron pentru prunc, asa, ca sa fie clara pozitia fiecaruiaangry
t-mihaela
Scris: Monday, May 5, 2014 6:44 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Mi-ai adus aminte ,in copilarie aveam niste prieteni de familie la tara ,aveau o ferma mare ,noi mergeam vara acolo .Aveau doua fete ...munceau fetele alea de nu aveau timp sa respire ,munci grele nu sters praful pe mobila .Scoala era departe de sat ,mai faceau si doua ore pana la scoala .Amandoua invatau erau mereu premiante dar tac"su era draconic rau ,carte -munca,munca-carte atat stiau saracele.alcool
kali
Scris: Monday, May 5, 2014 10:25 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Lilly of the valley wrote:
problemele devin mai complicate cand cel "mic" sta bine la tehnica manipularii.
vorbesc despre baiatul meu, care cat de curand va face 17 ani, cum e "geaman" e doua caractere in unul. acum e soare, acum furtuna...
la scoala e super, invata f bine, e disciplinat, nu are absente, nu intra in conflicte, dar acasa e dezastru ... tonul vocii f apasat, batut cu pumnul in masa ...

Cum era de mic?

Am si eu una bucata geaman si, sincer, el e motivul pentru care urmaresc cu interes topicul asta. Ma astept la probleme din partea lui pentru ca e genul de copil care manipuleaza din fasha, vrea sa fie dominant, are o atitudine sfidatoare si superioara - iar asta dintotdeauna, nu s-a format pe parcurs -... se crede peste masura de destept si de interesant - este, nu spun, insa in momentul in care incearca sa iti scoata el ochii cu asta devine deranjant -... mereu are ceva de comentat sau de completat si prevad furtuni la orizont. Nu accepta sa fie corectat sau contrazis si merge pana in panzele albe chiar daca greseste. Cu cat trece timpul se complica relatia cu el si ma gandesc cu teama ca are abia 8 ani!

Raportat la ceilalti, din atitudine, mereu se plaseaza pe picior de egalitate cu adultii - chiar si necunoscuti - , ba uneori il incearca si talentele de superioritate. Daca adultul e destept si nu-si pune mintea, are falsa impresie de reusita si nu e tocmai placut ca parinte sa vezi un botz cu ochi umflat in pene, mai ales ca deseori se poate interpreta drept proasta crestere.

Sotul meu e genul de mascul alfa - regulile nu se negociaza, domina, conduce, etc. - si cu toate astea are tupeul sa-l infrunte si parca-parca mi se pare ca are intentii de dominare... are ambitii prostesti si singur isi imagineaza competitii care - de fapt - nu exista. Sigur ca nu are nicio sansa cu noi, insa daca se zbarleste la taica-su acum, nu prea vreau sa stiu cum va face mai tarziu.

Nu e o chestie de educatie, ci de caracter. Asa e el. Face alegeri proaste din prea multa incredere in el, nu sta sa gandeasca sau sa cantareasca si de aici rezulta prietenii prost intelese, concluzii trase aiurea, victimizare fara rost. Tonul vocii - ca tot spuneai de el - la fel, apasat, uneori rastit sau dur fara motiv...

Bine, toate astea sunt lucrurile care ma ingrijoreaza pe mine desi per total e un copil bun si poate fi usor tinut in frau deocamdata. Insa... cine stie ce va fi?!
ingerash
Scris: Monday, May 5, 2014 10:48 AM
Nivel

A avut si Ionut niste "zbarlituri" de astea....a observat ca nu ii merge si a incetat.Pai nu puteam sa vorbesc cu nimeni fara sa-si ceara el ceva,de parca cerea aprobarea si compasiunea celor cu care vorbeam,am spus NU si in public si stie ca nimeni nu ma poate influenta in decizii.Iar daca discut cu vreo mamica de`a colegilor/colegelor lui,dupa ore,asta nu inseamna ca-i sunt prietena,pur si simplu a inteles si acceptat si simt ca ma respecta mai mult.
Sper sa nu am probleme in viitor,e capricorn cu ascendent in capricorn,dubla incapatanare...
Lilly of the valley
Scris: Monday, May 5, 2014 11:48 AM
Nivel

kali asa a fost de mic. in descrierea picilui tau parca il vad pe al meu.

Relatia lui cu taica-su ... sa spunem ca nu-i iese din cuvant, dat fiind ca la el merge doar in vizita. Eu nu pot sa-l sun pe taica-su la fiecare "iesire".
kali
Scris: Monday, May 5, 2014 12:04 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ma gandeam eu ca e o trasatura comuna gemenilor, chiar daca nu cred cu tarie in zodii.
Oricum, nu sunt copii usor de crescut desi cred ca vor evolua in niste adulti cu caracter puternic. Adica... sper.

Apropo de problemele cu adolescentii vostri, al meu m-a amenintat de acum 2 ani ca fuge de acasa, deci...alcool

Ingeras, capricornii sunt niste copii deosebit de maturi si intelepti. Eu ii apreciez in mod deosebit.
alexandrabogdan
Scris: Monday, May 5, 2014 12:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
kali wrote:
Ma gandeam eu ca e o trasatura comuna gemenilor, chiar daca nu cred cu tarie in zodii.
Oricum, nu sunt copii usor de crescut desi cred ca vor evolua in niste adulti cu caracter puternic. Adica... sper.

Apropo de problemele cu adolescentii vostri, al meu m-a amenintat de acum 2 ani ca fuge de acasa, deci...alcool

Ingeras, capricornii sunt niste copii deosebit de maturi si intelepti. Eu ii apreciez in mod deosebit.

serios Kali?? fata mea e capricorn coeur

cat despre Gemeni .....sunt tot asa si ca si adulti (eu traiesc cu unul). sunt oameni buni, calzi, familisti, sufletisti darrrr au impresia ca ei le stiu pe toate si ca mereu ei au dreptate. eu sunt o Balanta f cerebrala si echilibrata (zic eu) si cumva ne completam unul pe celelalt
ingerash
Scris: Monday, May 5, 2014 12:18 PM
Nivel

Sunt....si foarte posesivi,protectivi,asa e in cazul lui Ionut.Mereu cu grija pentru surioara,de cand era mic vreo 3 anisori, el o pozea sa nu cada de pe pat si cu fratiorul micut,acum.Il i de manuta si il pimba sa-i prezinte lucruri de prin casa hearts

Edit:sotul este geaman....prea matur pentru varsta lui,intotdeauna a ales varianta grea a vietii,pe de alta parte,e un copilaros,fire vesela.
shirel
Scris: Monday, May 5, 2014 12:54 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Fiind vorba despre zodia gemenilor am si eu un exemplu pe fratele meu este super destept dar mai mereu a ales tot ce vrea el si chiar a plecat de acasa foarte devreme pe la 17 ani dar cumva neascultarea de parinti l-a costat scump in viatza cu toate ca a reusit si singur dar a trebuit sa lupte mult mai mult si greu.Trebuie cumva stapaniti de la o varsta mai mica ca pe parcurs sa nu fie probleme si trebuiesc coordonatii spre tot ceea ce isi doresc sa realizeze ,dar in felul cum gandesc parinti.Astazi a ajuns el singur sa spuna asta deci trebuie totul facut din timp.
Capricorni sunt superzi dar totusi parca prea sensibili.
mikaela
Scris: Monday, May 5, 2014 6:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mihaela, tu ai un copil bun, Diana nu e violenta, are impulsuri violente dar pe care inteleg nu le duce la atacuri. NU se drogheaza, nu se imbata, nu face sex in grup etc etc cum fac copiii cu adevarat rebeli. Ca nu sterge praful si e mai dezordonata nu e o crima. Intelege-o, are nevoie de independenta, de spatiul si timpul ei, nu de "nimicurile" care ne ingrijoreaza pe noi, adultii. Eu sunt pe aceeasi lungime de unda cu Cristy...Consilierea e buna si ea dar trebuie sa fie si consilierul bun, nu sa caute vinovati, nu e nimeni vinovat pt schimbarile produse de adolescenta, doar mama natura. Intr-un fel e mai bine ca arata leadership, e mai bine sa fie servita decat sa devina servitor, ma refer la viata in general, nu la persoane din familie. E mai bine sa stie sa spuna NU decat sa urmeze orbeste, in timp lucrurile se schimba, si va deveni o femeie frumoasa si cu capul pe umeri insa are nevoie sa stie ca indiferent de ce se intampla TU o iubesti asa cum e. angel

http://www.helpguide.org/mental/troubled-teens.htm

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.