Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 144
| t-mihaela wrote: Reciteste-ti postarea ,vorbesti la pers a II-a sau filozofezi aiurea generand confuzie ca intotdeauna.Promit sa te ignor.
Apoi eu nu stiu ce am facut sa merit si eu tratamentul asta de preaplin de bunavointa,dar fie,mersi pentru el si pentru sinceritate.
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Scuze de interventie insa poate fac lumina: Josefina, ai un mod de a te exprima foarte ambiguu de nu se intelege nik din ceea ce vrei sa spui. Te pierzi in " floricele " si noi la fel.
Nu spune nimeni ca nu ai dreptate dar poate ca daca ai fi mai directa si mai... concreta am intelege si noi despre ce vrea sa exprime " poetul ". |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Mihaela,mami tu cred ca ti-ai spus si ultimul cuvant domnisoara ta trebuie sa guste si ceva din viatza adevarata cu iubitul langa ea fiindca mai toate pustoaicele viseaza la varsta asta printi pe caii albi dar nu este asa.Macar trimete-i bani sa-si cumpere anticonceptionale ca nu doamne fereste sa se trezeasca si cu plod dintr-o asa relatie ca atunci chiar ca tu vei trebui sa te implici si mai tare si cred ca si sentimental nu te vei putea controla.Succes si las-o acolo sa guste din toate dar cu toate acestea incearca macar sa-i scrii din cand in cand cate un mesaj de pace si iubire ...asta ca sa fie baza ptr mai tarziu cand i se va intoarce mintea la cap si hormonii se linistesc.Tu fii aia desteapta si lasa acolo o mica portitza cu ghimpi de fier dar totusi deschisa ptr ea. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Shirel, gand la gand cu tine!! Un adolescent are nevoie de iubire neconditionata, trebuie sa respecte regulile, nu zic nu, dar trebuie sa i se aminteasca destul de des cu calm si rabdare ca este iubit indiferent de ce face si cum se poarta acum, de cate farfurii a spart si cate cuvinte grele a aruncat, ca parintii isi fac griji pt el/ea si ca daca au nevoie de ajutor, il vor da dupa putinta. Din ce vad eu, aici e o batalie de genul "care pe care", dar in viitor Diana si nu numai, orice adolescent, are nevoie de o baza, asa cum zice Shirel, de amintiri placute mai ales legate de mama/parinti. Adolescentii imprumuta ei chestii de la TV si societate, ca au depresii si mai stiu eu ce, dar si noi parintii imprumutam idei, ca nu ma las carpa de sters pe jos...nu, nu ne lasam carpe de sters pe jos, dar trebuie sa iertam si sa uitam, ca sunt copiii nostri, si pe unul strain il mai trecem cu vederea, de ce nu si pe al nostru? Pt Aura situatia a fost tratata cu tact si nu a fost asa de periculoasa cum e pt Diana, fiul a fugit la bunica, buna sau rea e parte din familie, insa o fata fugita la iubit poate fi impinsa pe cai total nedorite sau visate. Ca ramane insarcinata nu e ultimul si singurul lucru care se poate intampla, ce te faci daca iubitul sau prietenul iubitului e pimp sau traficant de droguri sau mai stiu eu ce si o implica si pe ea? Ea fiind demoralizata, in necunostinta de cauza, fara resurse si mai ales fara BAZA la care sa poate cere ajutor, e victima cea mai usoara. Poate o discutie iese din context ca se ajunge la cearta, dar un email sau chiar si o scrisoare mai demodata dar sincera si care atinge puncte mai sensibile ar ajuta, mai ales ca acum e mai departe si are timp sa gandeasca, sa vada diferente si sa judece cat de cat. Si un parinte poate spune "Im sorry" chiar daca nu se "cade" dar daca ajuta, de ce nu? Puterea nu sta in mandrie, nu e nici umilinta, un adolescent e un adult in devenire, poate si trebuie tratat cu respect chiar daca nu il merita pe deplin, ceva de genul kill me soflty with kindness...ea poate va rade si va face misto insa tot ea se va simti vinovata in timp de stupizenia actiunilor ei... Imi amintesc de o prietena din generala, a fost adoptata de o familie destul de in varsta, de cate ori mergeam la joaca, la plimbari etc, maica-sa o culegea de pe unde o apuca, ii dadea scatoalce pe strada, o injura, din c..va nu isi mai scotea copilul de 12-14 ani, nu-i arata nici o urma de bunavointa sau dragoste sau intelegere, noi eram oripilati de scenele astea si nu facea nimic asa de iesit din comun ca sa merite toate abuzurile de la mama, cand a ajuns in clasa a 10 s-au batut efectiv una pe cealalta, fata si-a facut bagajul si a plecat, a avut 2 copii cu doi iubiti diferiti, mama a murit fara sa-si vada nepotii, in final tipa s-a casatorit legal cu un barbat bun care ii iubeste copiii si au o familie fericita, un happy end dar cu prea multe complicatii si sacrificii. Tatal ei a fost sprijinul ei, a ajutat-o si a iertat-o, a inteles-o si era privit ca un pampalau de lume, ca e "moale", insa fata a avut grija de el la batranete, el i-a oferit baza, el e amintit copiilor si el traieste in amintirile ei frumoase.
Numai timpul si rabdarea si intelepciunea ajuta parintii de adolescenti sa treaca prin toate... Situatiile disperate cer masuri disperate si fiecare isi urmeaza drumul, insa a nu se uita esenta, ce faci acum, de ce si daca efectul e cel scontat... |
|
| kali wrote:Scuze de interventie insa poate fac lumina: Josefina, ai un mod de a te exprima foarte ambiguu de nu se intelege nik din ceea ce vrei sa spui. Te pierzi in " floricele " si noi la fel. Nu spune nimeni ca nu ai dreptate dar poate ca daca ai fi mai directa si mai... concreta am intelege si noi despre ce vrea sa exprime " poetul ". Acuma,ca veni vorba,ce nu ati inteles?! V-am spus cum am facut eu cu copiii si cat de prea usor apar neprieteni cand esti sensibil,cand primul prieten ar trebui sa fie chiar persoana cu care ai problema.De aceea vorbesc ambiguu,ca eu consider ca amandoua au dreptate si mama si fiica si m-ar durea sa fiu la "obiect" si sa dau sfaturi care sa tina partea vreuneia.Am vrut sa amintesc doar ca e datoria mamei sa stie de starea fiicei ei si orice sfat care abate o mama de la datoria ei(ca si adult) nu e prietenesc. Dar nici impune mamei sa iubeasca un copil care nu o respecta nu pot,asa ca va las pe voi sa fiti "directe si la obiect",mie mi se pare ca amandoua au dreptate si ca au uitat ca trebuie,e musai sa se iubeasca una pe cealalta,ca asa e firescul vietii. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| osefina se vede de la o posta ca esti o persoana educata si inteligenta. Era vorba doar de modul de exprimare - mai putin concis. |
|
| Nu vreau lauri,vreau mereu sa nu sar calul,mai ales al altuia! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Shirel bun sfat |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mikaela nu e nici o batalie care pe care .Doar ca nu poti vedea mai mult decat vreau eu sa arat .Am copil in "danger zone " am nevoie de haturi serioase si minte lucida nu impuiata de sirop .Dragostea neconditionata si alte bla blauri le las pe mai tarziu ,acum aici se da nu batalie care pe care ci batalia pentru supravietuire si iesire din criza.
Am scapat de boyfriend .Mama knows best Acum stau pe pozitii ca uneori scapi de dracu'si dai de tac'su
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| t-mihaela wrote:Am scapat de boyfriend .Mama knows best
Serios?! Esti tare! Cuuum? |
|
| A venit de la sine cum am anticipat.O sapatamana de trait impreuna a stins tot focul "dragostei" ,acum sta cu mine pana intra intr-un program de casa pentru minori.E cuminte ca mielul ca sta in casa cu statut de musafir , daca calca pe bec, inapoi la boyfriend sa-l suporte daca regulile mele nu le suporta. |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| ...sau la alt boyfriend binevoitor, dornic s-o tina si el vreo saptamana! Glumesc amar...desigur....cum de nu si-or da seama fetele astea care este "baza" incurajarilor altora de a-si parasi caminul?! |
|
| Aurish, ai dreptate,alt boyfriend ,sa vada realitatea amara cu boyfrienzii .Tre sa fac party sincer asa ma bucur ca s-a terminat ,cred ca asta a fost cea mai lichea dintre lichele ...muream incet si imi muscam limba sa nu zic ceva cand o vedeam pe ma-sa cu cercel in limba si vorbind ca pe maidan si casa aia obscura brrr. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| O,Doamne Mihaela prin ce treci tu!Succes mai departe sa o ti in fraie! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Offf, Miha, am citit si eu... greu ... tare greu sa dai sfaturi, mai ales cand nu e puiul tau. Cred ca de la o varsta rabdarea e cea care trebuie sa ne caracterizeze... pe noi... ca ei... parca devin tot mai neascultatori si mai de neinteles. Fi puternica si pana la urma va vedea ca ai dreptate. |
|
|