Taugh love
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Thursday, February 26, 2015 9:55 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Lilly of the valley wrote:
Fata din discutie are 15 ani, nu mai vorbim de copii de 11 ani, care mai au inca (unuii) capacitatea si dorinta de a avea preocupari sanatoase, adecvate varstei. E f. greu cu un adolescent care trece prin schimbari fizice si psihice majore sa-l aduci pe cai normale.

Fata in discutie avea 11 ani cand a inceput totul nu 15. Ceea ce face acum este urmarea faptului ca atunci nu s-au luat masuri. Nu vorbim de o adolescenta de 15 ani care a luat-o razna , ci de o fetita de 11 ani.

Din nefericire si in familia mea au fost asemenea cazuri.Oricat au incercat parintii si fratii mai mari sa-i aduca pe "calea cea dreapta" nu au reusit. Cand intra intr-un giro de drog, sex, bautura cam greu sa-i convingi ca tu ai dreptate si ca-si irosesc viata. Verisoara mea si-a trimis copilul in romania pentru un an d ezile, intr-o scoala crestina, permanent sub supraveghere. In momentul cand s-a in tors in SUA a luat luvrurile de unde le-a lasat.
aurishta
Scris: Thursday, February 26, 2015 11:16 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Quote:
....Si din asa un copil poate iesi un om adevarat si de obicei acesti copii reusesc ,perioada asta trece ,creierul si hormoni se linistesc si atunci voi ca parinti trebuie sa fiti in acel loc asteptandu-i si primindu-i cu multa dragoste inapoi ...ei isi vor recunoaste nebuniile ...
Este foarte adevarat ce spui aici...chiar multe dintre noi au fost in aceasta pozitiesic ...insa este totul prea riscant ca sa stam linistiti...unii, multi chiar, depasesc cu bine aceasta perioada, dar altii nu! Fiind vorba de fiinte umane si, mai mult, despre preaiubitii nostri copii, nu ar trebui sa lasam in seama hazardului acest lucru, multumindu-ne sa speram ca totul se va termina cu bine! Unii ajung pe terasa blocului de vizavi uracnd pe scari...altii fac echilibristica pe o franghie intinsa la mare inaltime...nu-i totuna!
Ma mai gandeam si la lucrurile pe care le-a spus Shirel cu privire la anturajul care era chiar protectiv....indiscutabil, intr-o "gasca" exista un fel de "fratie"...o legatura foarte stransa care o intrece pe cea din familie! Depinde, insa, foarte mult care este "nucleul" care i-a adunat! Daca au o pasiune comuna, ceva cu potential, oricat ar parea de absurd sau inutil noua, adultilor, este mai bine! Daca, insa, sunt legati doar de sex, droguri, dezmat, vandalizari etc....nu vad la ce mai foloseste "protectia" grupului...poate doar sa mai puna cat de cat frana la proba de "coborare-viteza"!
Josefina
Scris: Thursday, February 26, 2015 12:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/12/2015
Josefina wrote:
Daca tot este asa de inventiv sistemul juridic de ataseaza bratari de urmarire,ar putea inventa si un sistem de convietuire asistata psihologic pina cand se reinstaleaza pacea.

t-mihaela wrote:
Noi am primit reguli noi ,in loc de "Respecta regulile casei " au pus cuvant cu cuvant ce trebuie sa faca ,sunt cateva paragrafe si ma bucur ca ma simt ajutata , parca nu ma lupt de una si gura .Si baietii de la politie m-au ajutat mult ...sper sa fie bine .Una din reguli e sa mergem la consiliermaseluta ,sper sa nu fac vreo pozna sa manac piftie la cina Chef

Gand la gand cu bucurie! Clap Clap Clap Clap
mamiemi
Scris: Thursday, February 26, 2015 3:46 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/3/2008
maryella77 wrote:

Perfect de acord.Asa este, cu caracterul te nasti, dar personalitatea se educa.Mihaela iti dau dreptate 100%. Stii care e problema la noi? Acum vb din perspectiva consilierului.Cel putin eu cu asta m-am confruntat.Parintii il aduceau la cabinet pe copilul -problema si isi cam luau mana de pe el. Foarte putini parinti erau dispusi sa faca si acasa ceva din ce stabileam la cabinet.Mie mi-a bagat pe usa cabinetului o mamica baietlul ei de 3 ani( am activat si la gradinita o perioada) si mi-a zis" doamna faceti-i d-voastra ceva ca eu nu mai fac fata".Am ramas interzisa, era vb de o mana de copil de 3 ani. La varste mai mari nu mai spun...Nu am recomandat niciodata cantatul in struna al copilului, ba din contra am suparat cativa parinti cand le-am zis ca , din ce imi spun ei, copiii lor au numai privilegii si nicio obligatie. Vad ca imi regasesc principiile de viata printre ale mamicilor de aici de pe forum.Mi s-a cam reprosat ca eu gandesc asa pt ca nu am copii,dar vad ca sunt si persoane cu copii care gandesc asa,deci nu sunt eu chiar"defecta".

Caracterul este cel care se educa.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 26, 2015 8:00 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Bereea, eu am inteles ce ai vrut sa spui. Problema care se pune este ce poate sa faca acum, nu cand avea 11 ani. Chiar sunt curioasa ce au facut saptamana asta parintii fetei? Elamam?

Miha, va doresc zile senine! Doamne ajuta!angel computerlove

bereea
Scris: Thursday, February 26, 2015 8:40 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Lilly, stiu ca ai inteles.Cheek Kiss Eu nu cred ca vor reusi sa o schimbe cu ceva....prea mult timp a facut doar ce a vrut. Si cum este exact la varsta cand stie maj bine decat toata lumea cum sa-si "traieasca" viata ma indoiesc ca o va convinge cineva de contrariu. Sper sa ma insel.
Elamam
Scris: Thursday, February 26, 2015 10:09 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/23/2015
Cred ca mi-ar fi de ajutor sa primesc sfaturi de la persoane care au trecut prin ce trec eu, care au sau au avut dificultati cu adolescentii lor sau care ei insisi au fost adolescenti dificili si rebeli si m-ar ajuta sa inteleg cum au trecut peste, cum s-au descurcat, la ce sau cine au apelat.
Este foarte simplu cand nu ai probleme de genul acesta sa spui fie ca asa cum sunt parintii sunt si copiii, fie ca nu i-am supravegheat fie ca nu au fost educati fie ca nu s-a vorbit cu ei etc.
Nu suntem nici analfabeti, nici fumatori, nici bautori, nici nu ne drogam, nu a vazut copilul asa ceva nici in familia noastra nici la cunoscuti, am invatat si ne-a placut cartea, ne place cultura (filmele,muzeele,teatrele) si totusi fata noastra are alte preferinte. Da, este neexplicabil. De ce?! Poate ca asta este ,,crucea noastra", sa fim umiliti de toti ca n-am fost in stare sa o educam, sa o crestem.
Am inscris-o la baschet, incercam sa-i mai gasim niste activitati, dar ea este tot cu gandul la ,,tovarasul" ei, la care nu vrea sa renunte. Probabil ca vom face un drum la politie, sa ne sfatuim cum ne pot ajuta, pt. ca a chiulit de la ore sa se intalneasca cu el. N-am vrut sa fiu prea brutala, pt. ca individul fiind mai mare adica avand 18-19 ani s-ar putea sa se supere pe noi ca l-am reclamat la politie si atunci va putea usor sa afle unde stam si sa vina in lipsa noastra acasa.
Am sa mai caut si un psihiatru, sa vad ce parere are, pt. ca este si foarte agitata si nu doarme bine noaptea.
Cam atat am facut pana acum.
aurishta
Scris: Thursday, February 26, 2015 10:34 PM
Nivel

Elamam wrote:

Este foarte simplu cand nu ai probleme de genul acesta sa spui fie ca asa cum sunt parintii sunt si copiii, fie ca nu i-am supravegheat fie ca nu au fost educati fie ca nu s-a vorbit cu ei etc.
Sa stii ca oricat de mult te-ai ocupa de un copil nu poti avea garantia ca totul va merge bine! Ai nevoie, insa, de o viziune cu privire la ceea ce vei face cand problemele apar, de o strategie pentru a le depasi! Fiecare situatie este atat de specifica...poate ceea ce mi se potriveste mie si familiei mele, pentru tine este disfunctional!
In ceea ce priveste masurile pe care noi, cele care am avut sau avem probleme le-am luat, daca vei citi topicul de la inceput vei gasi un adevarat "jurnal"! Pentru ceea ce-i de facut in continuare, te putem ajuta cu un sfat, cu o parere, in masura in care crezi ca iti este ceva de folos!
Conceptul "tough love", cel care da si numele acestui topic, sustine punerea adolescentului fata in fata cu consecintele faptelor sale iar asta, uneori, poate fi extrem de dur (vezi prin ce trece Mihaela chiar in aceste zile)! Eu sunt adepta acestui concept..l-am aplicat, il aplic inca si il voi aplica in continuare fiindca este eficient ! Tu ai alta situatie, alte conditii, alt copil...depinde de tine sa alegi strategia de abordare a fiicei tale!
t-mihaela
Scris: Friday, February 27, 2015 4:39 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
aurishta wrote:
Tu ai alta situatie, alte conditii, alt copil...depinde de tine sa alegi strategia de abordare a fiicei tale!

La asta ma gandeam si eu si chiar daca fetele noastre sunt cam cu aceleasi probleme mi-e greu sa dau sfaturi ca testez pe viu zilnic agonia unei mame la capatul puterilor.Dar trag aer in piept si o iau de la capat.Azi am avut o zi de groaza, am ajuns sa fac program de inspectie, o caut si in kiloti daca trebuie ...si nu caut tigari, asta e ultima mea grija.Mi-am facut un plan de atac, tre sa elimin ratatii cu care se inconjoara in acelasi timp sa introduc personaje mai sanatoase.Fiecare esec imi da idei noi.
Elamam, nu stiu sincer sa te sfatuiesc decat ca nu renunta, stai pe pozitii.
Lilly of the valley
Scris: Friday, February 27, 2015 7:05 AM
Nivel

Elamam, e greu sa gasesti persoane care au trecut prin ce treci tu si dea un sfat adecvat exact situatiei tale. Sunt prea putine persoane care recunosc ca au probleme cu adolescentii. Ajutor, cum ti-am spus, poti primi de la autoritati, de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, de la profesori, daca tu ai sa mergi si ai sa le spui situatia exacta.
Renuntatul la job nu e o solutie, poate doar temporara. Iti trebuie si ajutorul prietenilor, vecinilor pt suport sau oricare altul, asta doar daca tu consideri ca te pot ajuta.
Nu va lasati manipulati de individ, el va manipuleaza emotional si pe voi (va e frica sa nu va viziteze in lipsa).
Psihiatrul e prea mult. Psihiatria se adreseaza pacientilor ce prezinta tulburari de sanatate mintala, trateaza problemele medicale ale pacientilor, prescriu medicamente psihotrope. Mergeti mai drgraba la un psihoterapeut. Centrul de care iti vorbeam iti poate oferi astfel de consiliere, chiar si legala.
Nu esti un parinte mai bun neaparat daca ai scoala, daca fumezi/bei sau nu. Nu e o prescriptie pt parintele ideal. Viata reala are prea multe variabile, ceea ce e valabil pt mine poate nu e valabil pt tine si tot asa. Am mai spus, viata e ca un joc de sah, niciodata nu poti anticipa mutarea celuilalt.
Important e sa iei masuri, intai de dragul tau (ca ai sa te usuci pe picioare) si apoi de dragul ei. In tot vartejul asta trebuie sa fiti uniti si sa incercati sa va pastrati calmul.
Poate te-am pus usor la colt, dar nu am intentii rele si nici sa te critic nu ma face sa ma simt mai bine.
Ia exemplul Mihaelei, nimic sa nu-ti schimbe hotararea! Succes! grup angel
aurishta
Scris: Friday, February 27, 2015 10:56 AM
Nivel

t-mihaela wrote:

...Mi-am facut un plan de atac, tre sa elimin ratatii cu care se inconjoara in acelasi timp sa introduc personaje mai sanatoase.
Asta este un lucru cu adevarat dificil, dar nu imposibil!Si functional! TI-as da doua exemple, macar asa, ca idee! Mi-a spus o doamna care avea mari probleme cu fiul ei...zicea ca in liceu i-a facut toate problemele posibile, nimic n-ar fi scapat nementionatpale Cu chiu, cu vai a terminat liceul iar dupa aceea, in disperare, fiindca avea un anturaj puternic si dubios, l-a dat la Marina Militara! A zis ca a fost o decizie excelenta, in doar cateva luni comportaqmentul baiatului s-a schimbat radical....disciplina si programul cazon, anturajul baietilor de-acolo au infaptuit minunea! Dupa cateva luni, cand a venit in prima permisie, a constatat ca nu mai are nimic in comun cu fostii prieteni si a inceput sa-i evite voluntar!
Al doilea exemplu este cel al fiului meu...Dumnezeu mi-a scos in cale niste oameni alaturi de care el a vazut ca te poti distra si fara sa comiti imoralitati....era un club de cultura unde a inceput sa invete coreeana, sa aprofundeze cunostintele de desen...a mers in mci excursii, a cunoscut tineri cu preocupari normale....Acest nou anturaj a luat, incet-incet, locul celui vechi si curand, a inceput sa le evite compania fostilor prieteni...chiar daca se mai ducea la vreo intalnire, venea repede si dezamagit!
Este, totusi, dificil sa gasesti asa ceva fiindca trebuie sa se potriveasca cu gusturile tanarului in cauza...nu putem noi sa-i impunem ce sa-i placa si ce sa aleaga...a trecut de mult timpul ala! Trebuie intai sa fie o detasare de propria viziune pentru viitorul lui....ce sa mai zic...este delicata chestiunea!
Aaaa...si mai voiam sa spun ceva: nu este indicat sa le atacam prietenii, nici macar verbal...poate doar din cand in cand, intr-o discutie la care si el participa activ, nu al "morala"! Tinerii au tendinta sa le ia apararea prietenilor intr-un mod "eroic" , de multe ori...este un altruism specific varstei!
Lilly of the valley
Scris: Friday, February 27, 2015 11:55 AM
Nivel

aurishta wrote:
... nu este indicat sa le atacam prietenii, nici macar verbal...poate doar din cand in cand, intr-o discutie la care si el participa activ, nu al "morala"! Tinerii au tendinta sa le ia apararea prietenilor intr-un mod "eroic" , de multe ori...este un altruism specific varstei!

Exact! E ca si cum l-ai ataca pe el.
t-mihaela
Scris: Saturday, February 28, 2015 6:23 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Aseara furtuna ,politia si ambulanta pe driveway ....mai lipseau pompierii si aveam tot tacamul.Iapa mea nu se dezminte, ce-i al ei e pus de-oparte.Daca nu mori in accident de masina , mori de grija plozilor...Bucurati-va de ei cat sunt mici .angel
Anelise
Scris: Saturday, February 28, 2015 7:33 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
lori16ro wrote:
Elemam ,eu cred ca trebuie sa stai ca o umbra in spatele fetei si sa nu renunti ,sa fii sanatoasa ,sa muncesti ca sa o poti ajuta, sa stie ca daca se va intoarce la tine o vei iubi si sprijini
Sa faci tot posibilul sa nu renunte la scoala
Sa te poti bucura ca e sanatoasa si restul se vor rezolva, ai incredere
Si poate reusesti sa scapi de tanarul cu care umbla/ea fiind minora poate ai vre o cunostinta/sa-l sperie cumva si sa plece el de langa ea/
Sfaturi e greu de dat, dar ceva nu- i in regula sa platesti psihologi 2ani si sa fii in situatia asta
Dupa cum am mai spus timpul le -a rezolvat in familia

Elamam wrote:
Multumesc mult pentru vorbele incurajatoare.
Sper sa-si revina, dar ea crede acum ca acest individ este ,,marea ei dragoste", desi cand o iau la bani marunti nu stie mai nimic de el. Are asa o idee fixa.
Multumesc inca o data.
aurishta
Scris: Saturday, February 28, 2015 10:05 AM
Nivel

t-mihaela wrote:
Aseara furtuna ,politia si ambulanta pe driveway ....mai lipseau pompierii si aveam tot tacamul.Iapa mea nu se dezminte, ce-i al ei e pus de-oparte.Daca nu mori in accident de masina , mori de grija plozilor...Bucurati-va de ei cat sunt mici .angel
pale pale
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.