Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| t-mihaela wrote:....am emotii,prima dragoste ... Cu toate necazurile, tot romantica ai ramas Ma bucur ca a iesit bine, posibil ca aceasta dezamorsare a "secretului" ei sa o faca sa se relaxeze si sa abordeze diferit relatia cu familia! Sper! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Pffffiu, bine ca-i ok baiatul!! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| uite un moment bun pt discutii intre fete pt ca eu inca sper la o vreme in care ne vei povesti cum s-au linistit apele la voi in familie. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Lucrurile s-au linistit in urmatorul fel : i-am dat telefonul inapoi cu noi reguli si un phone tracker bonus instalat ,m-am facut prietena la catarama cu boifriendul .Suntem doi cu ochii pe iapa sa nu sara gardul iar ca weekendul asta iar a facut-o lata |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| t-mihaela wrote:Lucrurile s-au linistit in urmatorul fel : i-am dat telefonul inapoi cu noi reguli si un phone tracker bonus instalat ,m-am facut prietena la catarama cu boifriendul .Suntem doi cu ochii pe iapa sa nu sara gardul iar ca weekendul asta iar a facut-o lata
Ideea geniala de a fi prietena lui ginerica!! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ma gandeam sa mai vin cu update la topic , ce mai fac adolescenta mea ..bine mersi ,de cand are apartament propriu la demisol si oarecare independenta ,nu ne mai impiedicam una de alta .A castigat independenta in casa dar a pierdut libertatea de miscare afara .Locuim in zona "car dependent" si autobuzele nu circula la keremul fiecaruia .Azi de exemplu a fost cu prietenii si la intoarcere a pierdut ultimul autobuzul .A trebuit sa ma duc sa o culeg de pe drumuri intr-un orasel mic si intunecat ,sincer mi-era teama sa nu dea ursii peste mine .Sunt sigura ca ziua oraselul ala e o bijuterie doar ca au problema cu iluminatul pe strazi.I-am zis data viitoare daca pierde autobuzul sa vina pe jos sa o haleasca lupii . Vestea buna e ca incet incet se dezbara de cloaca de centru ,acum ca avem cam 70 km de centru accesul acolo e cam zero .De fapt s-a dus weekendul trecut si seara m-a sunat sa vin sa o culeg ,era speriata si ciudata , ceva a fost dar n-am insistat , lectie invatata Are prieteni noi si parca parca sa nu vorbesc in ceas rau , e mai relaxata si mai comunicativa. Internetul si tel e cu restrictii pe timpul noptii , noaptea e pentru somn Succes la crescut adolescenti |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Mihaela ma gandesc des la tine si la alte mama si problemele cu adolescentii ! Speram sa se depaseasca cu bine criza asta Ma bucur cind aud vesti bune ! |
|
| Si eu ma intrebam ce mai este pe la tine prin ograda.... Am presupus ca linistea este un semn de (mai) bine.....si ma bucur de curba ascendenta a situatiei....oricat de mic ar fi progresul, rezultatul este cu "plus", nu cu "minus"! |
|
| Un anturaj nepotrivit poate influenta negativ foarte repede un adolescent, mai ales unul cu multe "intrebari" despre trecut. Ma bucur ca s-au linistit apele la voi!
Noi suntem cu suisuri si coborasuri. Ma asculta si ma ajuta doar cand are interes. Acum are unul major: garderoba de toamna iarna, neaparat de firma |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Miha... am inceput sa inteleg despre ce probleme este vorba. Adevarul e ca nu m-am asteptat sa vad o adolescenta mai dificila decat am fost eu. Probabil ca am trait pe alta planeta :))
Am o nepoata de 14 ani. Maica-sa munceste cate 12 -14 ore pe zi cate sase zile pe saptamana inntr-un restaurant. Si-a facut o operatie la o mana, are migrene mai mereu... ce sa mai, a subrezit deja la 40 de ani...Asta ca sa-i poata oferi tot ce si-a dorit fata. Ea, fata, sta cu mama, bunica ei si cu fratele, cu care se comporta execrabil (deci eu i-am spus sa-l trimita la psiholog - am avut in vizita o cunostinta si copilul, care are 10 ani, si-a pus mainile la ochi si a inceput sa planga ca-i e rusine!!) Nu face nimic in casa, decat daca e platita, iar daca nu are nevoie de bani nici macar nu te baga in seama. Mama si sora-mea au o problema de comunicare si se cam caroteaza una pe alta cand iau decizii, adica de multe ori mama nu vrea s-o lase pe fata in oras, iar sora-mea o lasa... Vorbeste foarte urat, deci, foarte urat! Cu toata lumea, inclusiv cu mama, cu mama-sa, cu profesorii la scoala. I-au scazut notele de la 9,10 la 6-8 in conditiile in care invata din zbor si este foarte inteligenta. Iar cireasa de pe tort... inainte sa ajunga in vacanta, cand a ajuns la un control de rutina la pediatru, doctora a intrebat-o pe sora-mea ce probleme sunt in familie, ca fi-sa este taiata pe maini...
Deci adolescentii de azi nu mai sunt ca cei de ieri, alaltaieri, iar parintii trebuie sa fie absolut cu mintea de stainless steel!!!!
Un lucru l-am observat si l-am reclamat, in trei luni cat au stat aici, mama nu le-a spus o data ca ii iubeste sau ca ii apreciaza! Iar sora-mea stiu ca ajunsese in situatia pe care ai descris-o cu cateva pagini in urma, sa fie relaxata cand nu era cu fi-sa...
Sora mea a divortat, acum are o relatie cu un tip care este foarte ok. |
|
| Zilele trecute am fost sunata de diriginta lui Andrei, alertata de ceilalti profesori, cum ca baiatul meu vinde teme. La materiile la care are de facut referate, esee, face cate 2-3 randuri. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez. Sa ma bucur ca studiaza intens, sa ma intristez ca a facut un business. Nu vinde tuturor copiilor, doar unora, iar referatele pe care le face lor nu sunt niciodata de 9 sau 10, in schimb ale lui sunt. Am discutat cu el, de la el am aflat de calitatea lucrarilor si de nr lor. Nu se va opri, cica are "piata". |
|
| Oricum elevii copiaza teme unii de la altii...este deja un sindrom...si mai este un lucru de luat in seama: nu cred ca il poti opri! Cel mult poti discuta cu el despre aspectul moral al acestui lucru.... sa incerci sa vezi cum percepe el treaba asta! Pe mine, personal, nu m-ar deranja....este doar un serviciu pe care il face altora si depinde de aceia cum il folosesc! |
|
| aurishta wrote:Oricum elevii copiaza teme unii de la altii...
sunt constienta. dar "vanzarea" lui nu se limiteaza la temele curente. "Ia caietul si copie" e doar o mica particica. El face cate 2-3 serii de referate, proiecte, portofolii pe care le da colegilor individual, pt a fi notati. Sunt teme individuale primite de copii, fiecare trebuie sa trateze cate un alt subiect. |
|
| Fain, invata de 2-3 ori mai mult, in cazul asta! Nu este corect 100%, normal, dar nu va indrepta el strambatatile sistemului ( si nici nu cred ca intentioneaza)! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Pe mine nu m-ar deranja sa fiu in locul tau. Dimpotriva. Sigur ca nu as recunoaste asta in fata profesorilor. |
|
|