Taugh love
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Saturday, April 12, 2014 3:35 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Nu stiu cati parinti ar avea taria si hotararea ta, Mihaela. Nici nu-mi pot inchipui ce este in inima ta.Si totusi, de ce a atat de nemultumita? E doar o copila!

Mari S , daca esti in dusmanie cu mama ta si nu o poti ierta - nici eu n-am inteles motivul - da fuguta si cereti iertare ca sa nu plangi mai tarziu.Multe lucruri le vei intelege abia atunci cand tu vei fi mama .
t-mihaela
Scris: Saturday, April 12, 2014 5:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Bereea,e o copila dar rebeliunea ei e violenta, vorbe urate adresate mie nu accept, nu e ok sa iti faci mama nebuna oricat de adolescent rebel esti si sa lovesti in mobila plus incercarile repetate de intimidare .Sunt parinti care ajung in faza ca calca pe varfuri pe langa adolescenti nu cumva sa ii starneasca .Eu nu voi fi un astfel de parinte , intimidarea nu merge .

Am citit ca e bine si normal ca adolescentul sa aiba crize de furie dar nu e ok sa-si verse furia distrugand proprietatea sau ranind pe cei din jur.Ei au creierul nepregatit pentru marea batalie a hormonilor, partea cognitiva e zero, emotiile primeaza.De asta prefera scurtatura, adica cine ii iese in cale prima? Mama.Trebuie sa o ajut sa isi verse furiile altfel.Am vrut sa experimenteze nesiguranta, discomfortul, de a nu avea o casa .

Ea stie ca o iubesc si imi pasa .Ieri textuiam pe tel(eu scurt , autoritar sa nu creada ca ma joc ) si am observat in mess ei um strigat de ajutor.Citesc printre randuri ca vrea siguranta si comfortul casei si vrea iubirea mamei.La un moment dat mess ei erau asa naive ca m-a pocnit plansul.Ceva de genul"Ce te intereseaza unde sunt? De ce iti pasa?Nu tu m-ai scos in strada? Parca vroia sa se asigure ca inca mai sunt mama ei si are in bratele cui sa alerge cand i se termina resursele.Va spun metoda mea e f dureroasa pt parinte.

Stiu unde este, e in siguranta .Azi cica vine acasa , nu imi cer scuze si regulile tot trebuie respectate.Daca gogaliti pe "house rules" o sa vedeti ce vorbesc, e un poster mare unde fiecare casa isi pune regulile, inspiratie din Cartea" House Rules" by Jodi Picoult.

Asta a fost lectia nr.1 dintr-un sir de alte lectii ce vor urma.Atata tre sa fiu atenta sa stie ca o iubesc si ce fac nu e din ura ci pentru corectie.
aurishta
Scris: Saturday, April 12, 2014 6:39 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
t-mihaela wrote:

Asta a fost lectia nr.1 dintr-un sir de alte lectii ce vor urma.Atata tre sa fiu atenta sa stie ca o iubesc si ce fac nu e din ura ci pentru corectie.
Bravoo Bravoo Asta este ideea de baza!
Acum vreo doi ani, fiul meu cel mare a incercat si el sa "rupa gardul". Fireste, avea sprijin de la un grup de "prieteni", soacra-mea, dintr-o bolnava dorinta de a se substitui noua, il finanta , asa ca avea ceva aripi. Noi avem un set de reguli de conduita de baza pe care nu le incalca nimeni, nici chiar mama si tata, in afara unui caz de forta majora . In ceea ce il privea, acestea erau: respectul fata de toti membrii familiei, indeplinirea obligatiilor scolare ( de care nu prea se achita), sa nu bea, sa nu fumeze, sa nu injure, sa nu lipseasca noaptea de acasa, sa nu vina dupa orele 22.00....genul asta de reguli. A incercat, treptat, sa le rupa pe fiecare, in parte. Din pacate (sau , mai bine zis, din fericire) pentru el, tati a fost si este din fier. Am hotarat amandoi ca vom lua pozitie impreuna...si asa am facut. De obraznicie nu s-a pus problema, nu era loc de asa ceva, dar incerca pe "muteste" sa fixeze noi reguli, mai "libere", dupa zisele lui. SItuatia s-a alterat foarte mult si, in cele din urma, a lipsit o noapte de acasa. Nu a fost necesar sa "rupem pisica", stia el singur ca nu se mai poate, asa ca a venit, si-a luat lucrurile si s-a dus la.....bunica, bineinteles. Ea, in sentimentalismul ei si fundamental-gresita sa viziune despre educatie, i-a ridicat toate restrictiile, crezand ca astfel, ii va implini ei visele si aspiratiile! A stat acolo vreo doua-trei luni, cred, (nu va spun cat am plans in perioada aceea, dar nu am lasat jos nici o pietricica din ce hotarasem)! Nu vreau sa intru in detalii prea intime, dar atat pot sa spun : a ajuns rapid intr-o stare deplorabila, la un pas sa isi distruga sanatatea si sa isi piarda libertatea! In tot timpul asta, sotul meu a pastrat legatura cu el. Ii spusese deja ca, o data iesit din casa lui, ii va respecta deciziile, oricat de gresite ar fi ele, si ca ii va da sfaturi doar in masura in care i le va cere! Il admir foarte mult pentru taria de caracter si tactul cu care s-a comportat in aceasta situatie-limita! Baiatul chiar ii spunea, intr-o discutie particulara; "tata, era bine la noi acasa...."!
In cele din urma, nemaisuportand situatia, soacra-mea s-a folosit de un tertip ca sa ii puna lucrurile la usa si iata-l, din nou , in strada! Sotul meu l-a sunat si i-a zis ca se poate intoarce acasa, cu conditia sa respecte aceleasi reguli dinainte! A acceptat! De atunci, comportamentul lui s-a schimbat mult in bine, a reinceput sa colaboreze cu noi, a invatat lectii importante de viata pe care le spune si altora, a invatat sa deosebeasca prietenii si multe alte lucruri!
Procesul de maturizare este, inca, in derulare, dar in sens ascendent....el s-a marit, acum are 20 de ani si intelege mult din ceea ce presupune independenta .
petronela_gav
Scris: Saturday, April 12, 2014 7:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
mihaela computerlove
t-mihaela
Scris: Saturday, April 12, 2014 7:43 PM
Nivel

Aurishta, ma bucur ca baiatul a ainvatat lectia , intr-adevar cam scarry situatia .Pana la urma si bunica a renuntat , credea ca poate fi parinte mai bun...oare ce era in mintea ei.

Exact regulile tale le am si eu .O sa vin aici cu lista cand e gata.Adolescentii au nevoie de reguli, chiar daca isi fac un hobby din a le incalca , regulile ii fac sa se simta in siguranta .

Si eu am fost o rebela , o sa povestesc aici , Dia imi seamana cumva , doar ca eu am invatat carte cam atata diferenta e ...si nu cred ca am fost violenta , tre sa-l intreb pe tata , saracu tata cata nevoie am de el acumangel
Maria & Mario
Scris: Saturday, April 12, 2014 9:26 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Cred ca toti trec prin perioada asta si in functie de cat de acceptate ( inghitite ) le sunt ifosele si crizele, cu atat degenereaza atmosfera in casa !
Rebela am fost si eu si stiu ca fortam nota la maxim .... sa scot untul din om ! alcool Si stiu ca fiica-mea imi calca pe urme .... asa ca ma pregatesc ! Uite Miha cum deschidem inca un club ! Bye2
Aici disciplinarea adolescentului se face de la varsta frageda ! Nu exista ca il tin eu in facultate alcool . Muncesc legal de la 15 ani .... invata valoarea bunului material, a banului , apreciaza usor ce are acasa si .... Dumnezeu cu mila .... ce cale si'o alege in viata ! Facultatea si-o plateste singur in timp, munceste in paralel sa se intretina , se disciplineaza singur dand piept cu problemele !

Si eu implementez reguli stricte deja cu Marioara mea , ca ridica si ea tonul si lungeste cuvintele alcool E o fire foarte autoritara , domina pe oricine are in preajma ei , incepand cu prietenii si colegii de scoala ... asa ii e caracterulo ! E foarte confident ! NuImiPasa E o caracteristica foarte buna pentru ea ..... nu si pentru cei care incearca sa o " imblanzeasca " Cray Ca ea STIE ca are dreptate , MEREU trebuie sa fie ca EA ! Vlad e un adevarat kamikaze langa ea ! Supusul Mariei Sale ! pale
Cred ca bine faci ca ai inca dscernamant sa te detasezi in momentele de tensiune ! Eu cred ca o sa iau Distonocalm cu polonicul curand ! Ca nu stiu pe cineva de care sa asculte Marioara mea , fara sa riposteze ! NuImiPasa

va citesc cu maxim interes !!!!!!!! hainoroc hainoroc hainoroc hainoroc hainoroc
aurishta
Scris: Saturday, April 12, 2014 9:30 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
Aurishta, ma bucur ca baiatul a ainvatat lectia , intr-adevar cam scarry situatia .Pana la urma si bunica a renuntat , credea ca poate fi parinte mai bun...oare ce era in mintea ei.

Si-a capatat si ea lectia...o buna perioada de timp am intrerupt orice legaturi cu ea, nici telefon, nici vizite...nimic! Dupa un timp i-am acordat favoarea unor relatii politicoase, dar reci...i s-a taiat orice posibilitate de legaturi apropiate cu nepotii, le-am schimbat numerele de telefon si nu merg in vizita decat cu unul dintre noi. Nu-i convine, dar n-are ce face....cainelui i te adresezi cu "ham-ham", pisicii cu "miau-miau", porcului cu "groh-groh" iar persoanelor respectabile cu "stimata doamna"!
t-mihaela
Scris: Saturday, April 12, 2014 10:00 PM
Nivel

Big Laugh mai facem haz de necaz.
Si la noi facultatea si-o platesc singuri dar dupa ce o termina.Primesc imprumut de la guvern si apoi tre sa returneze dupa un timp anume.Eu am savings de studii pt toti trei dar nu ajunge, va trebui si efortul lor.Si in nici un caz la 21 de ani nu platesc nik .La varsta asta am zis esti matur, fac. e terminata , muncesti deja, ai si familie daca esti precoce Lol si nu cred ca apuca vreunul sa stea in casa mea la 21 de ani.rambo

Cand am timp va povestesc eu ce belea eram la 15 ani, am furat o masina de ciment cu prietenul meu si o conduceam noaptea pe strazi sa avem fun....si altele ca mi-e si rusine sa zicfoolMama nu m-a scos in strada pe singurul motiv ca eram buna la carte si tot spera sa scoata o doctorita din minehohot imi spunea" Esti branza buna in burduf de caine" si vremurile erau mai ..traditionale sa zic asa.

aurishta
Scris: Saturday, April 12, 2014 10:10 PM
Nivel

Vorbea fiul meu cu o colega care se tot vaita de regulile de acasa, zicand ca abia asteapta sa implineasca 18 ani ca sa traiasca cum vrea, sa plece de acasa etc: "Surioara, asculta la mine, vezi-ti de treaba si bucura-te de casa, mancare si haine, ca am incercat eu asta si e un drum infundat!"
Daca da sfaturi si altora, o fi inteles si el ceva, nu?
Mihaela, esti de coma cu masina de ciment!hohot Acum ni se pare amuzant, dar se putea sfarsi rau de tot!
t-mihaela
Scris: Sunday, April 13, 2014 8:57 PM
Nivel

Anunt important,l-am pus fix la intrarea in casa !NuImiPasa Tre sa mai pun unul in wc uri ca nu stiu de ce eu mereu sfarsesc facand curat ,parca sunt platita cu ora.NuImiPasa

t-mihaela attached the following image(s):
img_20140413_140026-1.jpg

Nanny
Scris: Sunday, April 13, 2014 10:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2012
Foarte buuun anuntul tau...cred ca e valabil si pt aia mai mari...aia cu masina de beton ...e chair beton!!!hohot hohot hohot Cum ma s-o furi??? Si pe unde mergeati? Bine ca nu v-a prins politia...yes
Eu n-am fost o rebela, desi imi placea ideea...n-am fost pt ca eram libera...probabil de aceea! Insa cunosc valoarea banului de la 10-12 ani...cand aveam gestiune pe mana, dadeam restul la bani( asa am priceput si eu matematica in vacanta de vararas ) vindeam articole de vara la o toneta,lume multa stiam sa fac reclama,ma uitam sa nu fure; apoi imi castigam banuti calcandu-i tatalui meu camasile...si nu le-am parlitsic Uite asa am invatat ca pot sa imi iau ce vreau cu banii mei, nu sa ma rog de parinti.Ma mandresc cu faptul ca mi-a ales si platit singura tinutele pt banchet de clasa a 8a si a 12 a.Am incercat prin diverse moduri sa imi platesc o parte din facultate...Am un salariu fix si afacerea mea din care mai scot vreo 2 salarii ( numai sezonier)...Si asta pt ca am invatat de mica ca trebuie sa fiu independenta! Cred ca mi-a priit din plin si cand voi avea un copil, il voi invata la fel!
t-mihaela
Scris: Sunday, April 13, 2014 11:12 PM
Nivel

Prietenul meu...vai, aveam prieten la 15 aniBlushing , avea pe taica-su pe un santier si eu il tineam de vorba in timp ce plodul fura cheile.Noaptea ieseam cu betoniera la plimbare .Ajungeam acasa dimineata fericita si bine dispusa , incasam bucuroasa scaltoacele de la mama ca parte din menu -ul zilei .Am avut multe aventuri si ma indragosteam in fiecare vara Lol dar vremurile erau mai linistite , pericolele de azi sunt mult mai serioase.uff

bereea
Scris: Monday, April 14, 2014 9:18 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Daa, nu se pot accepta vorbele urate, jignitoare, lenea, etc. Mihaela, sper sa reusesti!

Nu mai am nici eu mult pana ajunge fiica-mea adolescenta.Deocamdata suntem la faza cand incearca sa ma impresioneze cu lacrimi.Cu mine nu reuseste , cu taica-su da. I-am spus ca daca mai vad lacrimi in ochisorii ei fara un motiv va fi pedepsita. Are si ea o doza de incapatanare, dar e o persoana care nu e certareata, imparte ce are, intr-un grup e ok sa nu conduca numai ea jocul. Totusi, daca ai suparat-o si intri in gurita ei te judeca si te intoarce pe toate partile de nu stii cum sa scapi, e destul de obiectiva si am vazut ca multe dintre observatiile facute cu privire la partenerii de joaca sunt corecte.Sper sa scap usor cand va fi adolescenta.

Cris-DL
Scris: Monday, April 14, 2014 10:05 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Vaaai, Miha, cu betoniera - ce romatic!!Big Laugh Daca tatal era sofer de tir... ?! AngelNot

Tare anuntul!!! Avem si noi regulament, lipit pe usa de la intrare inca de anul trecut... la fel ca Ale, impresioneaza si a mea (pe bunici, pe tati), una-doua plange, saaau ridica vocea, ne raspunde, insa numai cu noi este asa, intre prietene sau alte persoane, este timida - mamaliga; ma si enerveaza uneori.
Sper si eu sa avem o adolescenta usoara...uff

bulibuli
Scris: Monday, April 14, 2014 1:34 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Am citit repede si pe nerasuflate ce povestiti voi aici... am ras si am plans pe alocuri! O sa ma doara capul mai tarziu daca-mi seamana piciul (si imi cam seamana) deja se pune in gura cu mine, cat e de mic. E la prima adolescenta cum zic psihologii (2-3 ani), simt accesle de rebeliune dar la nivelul asta.. de 2-3 ani. Sper sa mergem din start pe drumul bun si sa nu gresim prea mult in educatia lui, sa ne "asternem" o adolescenta cat mai usoara posibil. Sper sa stie mereu ca il iubim enoooooorm si sa nu uite asta niciodata. Pana una alta sunt sigura ca instinctul imi va spune mereu care-i cel mai bun mod de abordare pentru el..

Doamne ajuta sa ai rezultatul scontat, Mihaela!!

btw - Dia nu stie ca tu forumesti? nu te poate googali si citi?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.