Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Poate va ganditi ce mai e si asta "taugh love".Multi parinti aplica reguli drastice si crude la prima vedere din teama ca adolescentul sau copilul ajuns la 18 ani sa nu se autodistruga ."Taugh love" inseamna in primul rand scoaterea copilului de 18 ani in strada ,fly or fall .E socul nasterii cand coplul paraseste pantecul ,e foarte traumatizant dar multi considera benefic pentru viitorul adult. Poti sa aplici "taugh love "la adolescenti sub 18 ani dar tre sa verifici legile ca sa nu iei ceva amenzi .Nu poti da copilul afara din casa insa la 16 ani aici copilul poate alege unde sa locuiasca .Adolescentii relebi care devin un pericol pentru ei insisi sau cei din jur treuie tratati cu ce numim "taugh love".In primul rand treuie sa munceasca si sa platerasca o renta simbolica dupa venitul lor.Telefon,internet,mancare devin luxuri pe care trebuie sa le merite . Diana mea a intrat in program special ,aplic metoda cu cruzime si fara regrete.Sper in final sa am un adult responsabil si stapan pe viata.Revin.
Las lista deskisam cine vrea sa aplice metoda e binevenit sa impartaseasca succese sau insuccese.Nu fi un parinte victima,actioneaza din timp |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Mihaela ,succes draga mea am incredere in tine ca vei obtine ceea ce doresti cu ideea luata ,numai ca i-a in considerare cat te-ai zbatut si chinuit sa o vezi pe Diana alaturi de tine.Asteptam vesti pozitive!! La noi nu exista asa ceva fiindca oricum copii de abia asteapta sa paraseasca casa parintilor si sa fie independenti si pe picioarele lor.Ce s-ar mai bucura aici sa-i scoti din casa de la 16 ani. . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Mihaela, iti urez succes cu aceasta metoda, sa aiba rezultate foarte bune! Eu sunt interesata de subiect si daca voi fi vreodata in situatia in care povestesti tu cu copilul, nu cred ca as ezita sa o aplic. Vorba ta: esti in casa mea, respecti regulile mele. Reguli de bun simt, pana la urma. Multa bafta! |
|
| Sunt semne prevestitoare care arata ca adolescentul vrea sa preia controlul in casa si incearaca sa te intimideze. Dia a inceput sa ceara kestii pe un ton iesit din comun, un fel de tipat lung autoritar si cu batut din picior.Cand vorbeste in contradictoriu lungeste cuvintele sa acapareze discutia.Ceva de genul "Faaac ceee vreeeaaau,eee treaaaba meeea".Si ieri am observat un element nou ,a dat cu piciorul in niste pernute ,asta m-a ingrijorat ,incepe sa distruga proprietatea la un nivel timid acum dar sesizabil. Cu siguranta adolescenta mea are nevoie de o lesa si scuturata zdravan sa stie ca nu poate prelua puterea in familie si mai ales sa raspunda pt fiecare act de rebeliune. Plus, casa noastra nu e hotel
|
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu am aplicat deja acest principiu cu fiul meu cel mare...a avut acum vreo doi ani o "perioada intunecata".....o sa va povestesc mai detaliat alta data, ca acum sunt pe fuga......a functionat, a dat rezultatele scontate, desi a fost foarte dureros! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ma intereseaza subiectul si-l urmaresc cu interes. |
|
| Astept sa vad daca vine acasa in noaptea asta, ii trimit mess si ii spun ca daca vine inseamna ca e de acord cu regulile casei.Incearca sa ma intoarca dupa deget, sa negocieze , pune conditii ,o face pe victima si bineinteles NICIODATA NU E EA DE VINA.Orice se intampla e altcineva vinovat
Alaltaieri noapte am iesit la 12 noaptea din casa sa pun capat isteriilor ei de "drama queen "si am revenit dupa ce a adormit , daca eu plec nu are cu cine,cu Kaze nu are succes.Dar ma intreb de ce tre sa plec eu din casa mea, de ce sa nu plece ea?Asa ca ieri am scos-o pe usa afara bineinteles dupace mi-a servit un show nesimtit.
Nu stiu cat o sa dureze rebeliunea asta dar nu am de gand sa cedez,deja am pus pe lista regulile casei printre care respectul pentru proprietate ,respect pentru cine ii pune mancarea pe masa si acoperisul deasupra capului.
Acum 2-3 ani am avut un vecin cu un baiat adolescent, vara usa lor la curte era deskisa si auzeam numai orori , baiatul ala parca era drogat ce urla ...Diana asista si ea si ne cruceam amandoua ...eh, uite ca acum i-a venit ei randul la nebuneala, face exact ca dracul ala impielitat...probabil el e potolit acum .
Am intrat in cercuri de parinti cu adolescenti sa vad ce fac altii si am ramas uimita sa vad cati parinti au problema asta. De la ei invat si eu plus citesc articole de specialitatd tot ce-mi pica sub ochi .Apoi vin aici sa impartasesc cu voi...cine stie peste vreo 5- 10 ani va vad calare pe topic, dar mai bine nu |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| t-mihaela , poate intr-adevar acolo ti-ai crescut copiii cu alte principii, "reguli" etc. poate foarte diferit fata de Romania. Dar , indrasnesc sa imi dau cu parerea (bineinteles fiecare alege sa isi educe si sa se poate cu copiii sai cum doreste). Cazul meu : acum am 26 ani, intotdeauna am invatat bine la scoala, o ajutam pe mama la treaba etc un copil pe care multi si-l doreau numai ca mama nicio data nu a fost multumita indeajuns... pana cand m-am certat urat cu ea si am plecat de acasa la 21 de ani, o pustoaica care mergea la facultate, care avea un job full time si rate aproape jumatate din salariu. Mi-a fost extrem de greu 2 ani si,desi, ea ma cauta peste tot ma suna si imi dadea mesaje venea la mine la servici si plangea cu orele NU AM IERTATO si foarte mult timp a durat pana am trecut peste. Fratele meu un "derbedeu", le-a creat tot timpul probleme, dar nicio data nu l-a gonit de acasa , ba dimpotriva a incercat sa faca tot posibilul sa il tina in familie, daca alungi un copil problema va ajunge mai rau decat este in momentul in care e in casa ta. Asa cu certuri, cu pedepse, cu blandete atunci cand trebuie il faci sa mearga la scoal si il ajuti sa treaca de perioada "intens hormonala" in care se afla. Inca o data aici in Romania oricum daca alungi un pusti din casa nu are cum sa se intretina, acolo nu stiu cum sta treaba, dar din punctul meu de vedere cu cat te certi mai mult cu un adolescent cu atat il alungi mai mult de langa tine, creezi o prapastie si o sa te urasca din ce in ce mai mult. Tu esti un om matur, esti trecuta prin mai multe situatii decat ea si sunt convinsa ca dispui de maturitatea, dragostea, blandetea si calmitatea de care este nevoie sa deveniti prietene. Daca ai o relatie mai mult de prietenie cu ea , nu o certi si nu ii reprosezi tot timpul cate ceva, mai lasa de la tine (in limita posibilitatilor)ca esti mai inteleapta , si vei vedea ca si ea incet, incet o sa isi schimbe comportamentul.Cu dragoste si blandete poti schimba un om cum nici nu iti poti imagina .
Sper ca nu v-am plictisit.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Mihaela sunt deacord cu tine, iti doresc sa ai rabdare si putere sa faci un adult responsabil. Daca se intampla asa si cu unii care deja au ajuns adulti, probabil acum era mai bine in muuuulte familii. Voi urmari acest subiect |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Daca asa simti tu ca e corect, actioneaza. Fiecare isi ghiceste copilul si isi da seama ce functioneaza pentru a-i corecta atitudinea si comportamentul. Eu sper sa nu trecem prin asta desi aud din ce in ce mai multe cazuri. Intre timp urmaresc cu interes subiectul. Cine stie cand imi va folosi!?
Mari, iti vei ierta si intelege mama in momentul in care vei fi tu, la randul tau, parinte si vei vedea ce inseamna. Ceea ce ai prezentat tu e doar un punct de vedere. Deocamdata... nu mi se pare nimic iesit din comun sa pleci din cuib la 21 de ani.
|
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Mari_S wrote: Inca o data aici in Romania oricum daca alungi un pusti din casa nu are cum sa se intretina, acolo nu stiu cum sta treaba, dar din punctul meu de vedere cu cat te certi mai mult cu un adolescent cu atat il alungi mai mult de langa tine, creezi o prapastie si o sa te urasca din ce in ce mai mult.
Asta este marea temere a tuturor parintilor si este valabila daca un copil este nedreptatit, subapreciat si daca excluderea lui a fost urmare a unei descarcari nervoase a frustrarilor parintelui, cum se pare ca a fost in cazul tau. Dar cand un copil isi dispretuieste parintii, ii insulta, le respinge coordonarea dar, cu toate astea, doreste sa beneficieze de sustinerea lor materiala, sufleteasca si de orice alt fel, sunt de parere ca trebuie sa suporte consecinte aspre, sa vada ca nu este independent, ci dependent, asta fiind o pretioasa lectie de viata! Toti stim ca viata nu te iarta, in orice scoala, companie, familie...numiti voi orice....sunt reguli care trebuiesc respectate. Singurii care au o rabdare supraelastica sunt parintii. Excluderea trebuie sa fie ultima si cea mai disperata masura, dar, uneori, devine necesara, in interesul copilului, dar si pentru pastrarea demnitatii parintelui. Spunea Mihaela ca fost uimita sa afle cat de multe familii se confrunta cu aceasta problema. Este suficient sa asisti la o sedinta cu parintii la clasele de liceu ca sa constati asta. Am auzit de nenumarate ori :"nu stiu ce sa ii mai fac, ma ignora, urla la mine, pleaca din casa trantind usa, se drogheaza in lipsa mea cu prietenii, imi fura banii si lucruri de valoare" ...si lista ar putea continua. Pentru mine este de neconceput sa suport aceasta umilinta din partea cuiva, indiferent ce nume poarta! Problema este deosebit de complexa si merita a fi discutata , iar si parintii cu copii mici pot fi, astfel, preveniti despre drumul catre aceasta situatie, despre ce este de facut pana la varsta adolescentei si despre experientele pozitive sau negative ale parintilor care deja au trecut pe acolo! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/3/2008 Mesaje: 517
| Mihaela te inteleg si iti doresc multa rabdare si putere ca s-o cresti frumos, sa devina, asa cum bine zici, un adult responsabil. Uf, voi stiti cum e mai bine pentru ea
Asa cum am mai spus, eu cu Mihai tocmai de asta ma cert, sa nu plece de acasa pana nu-si termina liceul, nu cred ca i-ar ajunge banii pentru chirie, asa ca zilele astea am ajuns la un compromis , eu nu-l mai bat la cap CA sa nu mai lucreze, iar el nu mai are voie sa urle, sa vorbeasca urat si sa asculte muzica la maxim atunci cand e acasa. De la scoala trece pe acasa, mananca, apoi pleaca si pe cat posibil sa ajunga mai devreme ca mai are nevoie si de somn. Banii pe care-i castiga si-i cheltuie cum crede el, nu-i tin evidenta ca ajungem la discutii inutile, doar ma interesez ca sa nu faca munca voluntara |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote: Eu sper sa nu trecem prin asta desi aud din ce in ce mai multe cazuri. Intre timp urmaresc cu interes subiectul. Cine stie cand imi va folosi!?
Subscriu!!
Greu de dat sfaturi, foarte greu pentru mine cel putin acum; copiii sunt mici... insa, consider ca in viata avem de respectat o serie de reguli, chiar si noi adultii, vrand nevrand, asta e. Mergem la serviciu la o anumita ora, stam la un program (cu unele exceptii), ii respectam pe cei din jurul nostru (tot cu exceptii), etc. Deci, copiii cu atat mai mult au reguli (de bun simt, nu iesite din comun), pe care ar trebui sa le respecte!
|
|
| Mari S,la 21 de ani nu esti o pustoaica nicidecum adolescenta ,eu la 21 de ani m-am maritat,esti om matur ,e normal sa pleci din casa parinteasca.Mama ta nu a facut nimic rau nu stiu ce o invinobatesti,tu erai matura munceai ,ai plecat ,foarte bine doar n-o sa stai la parinti pana faci barba alba. Insa e adevarat ca mama trebuis sa te ajute financiar pana termini facultatea....daca are cu ce . Cazul tau e total diferit de al meu...nu prea am inteles exemplul.Si mai ales nu am inteles de ce iti acuzi tu mama
Eu nu ma cert cu adolescenta mea,am si spus ca am plecat din casa la 12 noaptea sa nu aiba cu cine sa isi faca show-ul.Ea singura se cearta si urla ca nu ii plac regulile casei vrea sa vina sa plece cand vrea ca la hotel,nu obligatii nimic,Revin . |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Parintii trebuie teoretic sa sustina copilul pana termina facultatea, insa depinde de caz. Daca face facultate for fun - ca sa adune diplome -, nu vad obligativitatea. Daca e pasionat si talentat, si-a ales bine drumul si exista posibilitatea... da! Ca asa... poate face 3 facultati cautandu-si drumul si poate fi student pana la 30 ani... mai sustine-l daca poti!
Apoi, de cand cu studiile astea de scurta durata, la 21 de ani ar fi trebuit sa fie terminata facultatea. Mai departe, masterul e pe bani proprii, ca-ti permite programul. |
|
|