Tara in care traiesc
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Wednesday, June 13, 2012 10:38 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
CasandraE wrote:

Daca ziceai 11,13,15 as fi crezut ca au o preferinta pentru numerele prime hohot hohot

numere impare, ca 15 nu e numar prim sic
bereea
Scris: Thursday, June 14, 2012 9:14 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ce-mi place mie in tara in care traiesc
-peisajele si frumusetea extraordinara pe care o intalnesti la tot pasul
-monumentele istorice si cum stiu sa valorifice trecutul istoric
-ca esti tratat cu respect oriunde
-bucataria mediteraniana
-faptul ca italienii au foarte mult bun gust la imbracaminte, sunt aranjati mereu (femeile mai ales dupa 30 de ani)
-zambetul de pe buzele oamenilor, amabilitatea si disponibilitatea lor
-imi place mult sa vad cum se plimba de mana batrani uitati parca de vreme, aranjati si deosebit de frumosi
-asistenta sanitara de care dispui si fara sa ai documente
-ca sunt foarte mandri de tara lor si produsele lor (au si de ce dupa parerea mea)
-ca iti accepta faptul ca ai convingeri religioase diferite si se discuta relaxat despre acest lucru
-ca poti cumpara orice lucru in rate care se obtin relativ usor
-ca nu vad scuipat /flegme pe trotuar
-nu se fumeaza in locuri publice
-nu se vad topless pe plaja

Ce nu-mi place :
-italienii se plang foarte mult si sunt deseori nemultumiti
-traficul infernal si indisciplina soferilor care a crescut destul in ultima vreme
-faptul ca scolile, spitalele sunt sub patronatul bisericii catolice
-educatia copiilor lasa de dorit (li se da prea mult din motive gresite)
-costul ridicat al hainelor de calitate
-parcarea masinii este o aventura si de obicei contra plata

Nu-mi mai vine nimic in cap deocamdata
bereea
Scris: Tuesday, June 19, 2012 8:58 AM
Nivel

Un alt lucru care-mi place si de care mi-am amintit abia acum - pentru ca tocmai am facut-o - este ca poti telefona la un numar verde si prenota orice examen medical.Eu mi-am prenotat o ecografie exact pentru cand am nevoie.
De asemenea nu trebuie sa merg la doctorul de familie ori de cate ori am nevoie de ceva, e de ajuns sa dau un telefon si sa cer (retete, trimiteri, cate un concediu medicalras )
TatyKS
Scris: Tuesday, June 19, 2012 9:22 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
bereea wrote:

-faptul ca italienii au foarte mult bun gust la imbracaminte, sunt aranjati mereu (femeile mai ales dupa 30 de ani)

Asta mi-a placut si mie newclap
bereea
Scris: Wednesday, June 20, 2012 9:20 AM
Nivel

Asa este, italienii chiar stiu sa se imbrace.Foarte rar sa te doara ochiul pe strada de la prostul gust.Sunt mereu aranjate, poarta mult rochii si fuste, par lung si aranjat, unghii impecabile si se machiaza mult mai putin decat romancele noastre sau deloc.Se pune mult pret pe ceeea ce pui pe tine.Acum nu stiu daca pentru toata lumea este o calitate, dar pentru mine da.
Batranele mi-s dragi de nu mai pot cand le vad coafate, aranjate si cochete de mana cu sotul aranjat si el.
madanuta
Scris: Wednesday, June 20, 2012 12:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Bereea, si mie imi place foarte mult cum se imbraca italienii.
Vecina mamei mele are 75 de ani si e femeie de la tara, dar m-am indragostit de rochitele ei cu care am vazut-o in fiecare zi cat am stat acolo. Niciodata in pantaloni. Coafeza ii vine acasa periodic, e curata, ingrijita, sociabila si ma simt acolo ca intre rudele mele.
Ii apreciez, ca desi au ea 75, el 80, merg singuri la cumparaturi, la piscina, sunt frumosi foc.
In schimb batrana pe care o ingrijeste mama e cam comoda si certata cu apa. Mama, pur si simplu urla la ea ca sa o bage la baie. Fetele ei sunt de acord cu mama si o apreciaza foarte mult.
In fine, am fost in afara subiectului.
La tara mea inca ma gandesc ce-mi place...ras
kali
Scris: Wednesday, June 20, 2012 1:43 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Oooo, mie imi place tara mea. In primul rand pentru familie si prietenii apropiati... apoi pentru ca totul imi este familiar si drag... ma leaga amintirile si traiul ok ( probabil ca daca nu mi-ar fi fost bine, as fi fugit de multa vreme ).

Imi place pentru ca am un anumit statut ( pe care nu ai cum sa-l obtii ca emigrant )... imi place orasul in care locuiesc pentru ca e mic si pentru ca nu exista lucru care sa nu poata fi rezolvat ( asta apropo si de ce spunea Bereea despre medic - tot telefon dau si eu daca am nevoie de ceva... nu stau la cozi - la modul general - decat foarte rar ). Sunt tratata cu respect si am vazut ca asta e general valabil daca respecti si tu la randul tau.

…Ma simt in siguranta... copiii mei au tot ce le trebuie si sunt fericiti alaturi de bunici si de prietenii lor inca de cand erau bebelusi. Avem o anumita rutina si unele obiceiuri/locuri la care cu grrrreeeeu as putea renunta... nu stiu... ma simt acasa…

Ceea ce nu-mi place e boala generalizata – nu ma afecteaza exclusiv pe mine. Sistemul de taxe si impozite ma calca pe nervi… faptul ca statul nu acorda facilitati de niciun fel…
Ma sperie nivelul de trai al unora – nu avem programe sociale decat foaaaarte slab puse la punct… facultatile ce produc someri pe banda rulanta… " cheful " de munca al unora si ar mai fi...
bereea
Scris: Wednesday, June 20, 2012 2:05 PM
Nivel

kali wrote:
Oooo, mie imi place tara mea. In primul rand pentru familie si prietenii apropiati... apoi pentru ca totul imi este familiar si drag... ma leaga amintirile si traiul ok ( probabil ca daca nu mi-ar fi fost bine, as fi fugit de multa vreme ).

Apropo de familie , prieteni...ma gandesc cu groaza ca anul acesta n-am pe nimeni in tara, cu exceptia rudelor sotului care chiar nu conteaza.
TatyKS
Scris: Thursday, June 21, 2012 8:15 AM
Nivel

Pai conteaza pentru sot si Alex ,ca d-aia veniti nu?
Imi pare rau ca nu ai pe nimeni in tara, dar incearca sa te bucuri pentru ei.pupici si sa aveti o vacanta frumoasapupici .
bereea
Scris: Thursday, June 21, 2012 8:25 AM
Nivel

De fapt merg pentru dentist, Ale se simte bine oriunde e cu noi, nu ca rudele sotului nu mai pot de dragul ei.
TatyKS
Scris: Thursday, June 21, 2012 8:55 AM
Nivel

bereea wrote:
De fapt merg pentru dentist, Ale se simte bine oriunde e cu noi, nu ca rudele sotului nu mai pot de dragul ei.

Eee pai vezi ca ai pentru ceras !
Fetele motatele asa sunt, cu mami si tati peste totcomputerlove !
bereea
Scris: Thursday, June 21, 2012 9:04 AM
Nivel

Tatycomputerlove
Ange blanc
Scris: Thursday, June 21, 2012 9:08 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
bereea wrote:

Apropo de familie , prieteni...ma gandesc cu groaza ca anul acesta n-am pe nimeni in tara, cu exceptia rudelor sotului care chiar nu conteaza.

Daca voi fi in tara cand vii tu, o sa ma ai pe mine. computerlove iloveyou
bereea
Scris: Thursday, June 21, 2012 2:20 PM
Nivel

Da, dar doar la telefon .Sau vii la Suceava?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.