Tara in care traiesc
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Saturday, June 2, 2012 9:28 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Imi place Irlanda de nord pentru:
1.Incurajeaza familiile sa petreaca timp de calitate impreuna in locuri superbe,unele gratuite,altele cu plata(nu prea mare sau la bilet de familie foarte avantajos).
2.Bilete pe tren si buss pentru toata ziua la pret super,poti merge oriunde doar sa te reintorci pana in ora 00.00.
3.Reducerile de sezon la imbracaminte,jucarii,uniforme,crafturi,jocuri;preturile la alimente.
4.Prietenia irlandezilor;acel salut pe strada chiar daca nu te cunoaste si mica conversatie(ce faci?esti bine?).
5.Educatia din scoala,gradinita si crese.Cursurile pentru mamici in care copii sunt atent supravegheati iar mamicile leaga prietenii,invata lucruri interesante,educative,se relaxeaza prin arta,desen,pictura,lucru manual,craft.
6.Parcurile frumoase,ingrijite,pline de vegetatie,flori;rezervatiile naturale.
7.Prescriptiile (retetele medicale)care se dau rapid online catre farmacii,doar mergi in farmacie si ridici pachetelul si te incurajeaza farmacia sa ceri reteta la medic ca sa iei medicamentul gratuit...

Nu imi place in Irlana de Nord:
1.Strictetea la medicamente,antibioticele doar cu reteta,programarile la medic,chiar de ai nevoie doar de un sfat...
2.Atentatele violente ale protestantilor,unele cu bombe;zonele in care nu poti locui...
3.Greutatea cu care obti acte,contracte de munca(pentru noi romanii).
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 4:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Shirel, voi ati crescut ca Fat Frumos ,acum sunteti de 3 ori fata de cat v-a dat tratatul la inceputalcool .
shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 2:43 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
t-mihaela wrote:
Shirel, voi ati crescut ca Fat Frumos ,acum sunteti de 3 ori fata de cat v-a dat tratatul la inceputalcool .

La ce anume te referi la cresterea populatiei ,s-au la cresterea teriotului tarii.Intradevar populatia a crescut in ultimii ani dar asta doar din cauza evreiilor si arabiilor religiosi care nu se opresc la 5 copii ci ajung la 12,13,15 .hohot hohot
Daca te referi la teritorii nu cred ca am crescut chiar ne-am mai micsorat fiindca am iesit din teritoriile ocupate care erau locuite de evreii refugiati daca l-a asta te referi!
CasandraE
Scris: Wednesday, June 13, 2012 2:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
shirel wrote:

... ci ajung la 12,13,15 .hohot hohot ...

Daca ziceai 11,13,15 as fi crezut ca au o preferinta pentru numerele prime hohot hohot
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 3:48 PM
Nivel

La teritoriu ma refer bineinteles .Cum a primit recunoasterea de la SUA pac ,a pocnit israelul ca un popcorn.Nu vreau sa-ti ranesc sentimentele ca te vad asa patrioata dar stii bine ca israelul de azi s-a format prin invazii repetate si uciderea/alungarea populatiei bastinase iar teritoriile alea le-a eliberat la presiunea UN nu ca chiar a atins israelul Bunatatea absolutasic Recunosc si se vede ca nu-mi place israelul ,n-am nimic cu populatia de rand , oamenii pot fi buni dar statul in sine si ce face el imi da frisoane.
CasandraE
Scris: Wednesday, June 13, 2012 4:20 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
La teritoriu ma refer bineinteles .Cum a primit recunoasterea de la SUA pac ,a pocnit israelul ca un popcorn.Nu vreau sa-ti ranesc sentimentele ca te vad asa patrioata dar stii bine ca israelul de azi s-a format prin invazii repetate si uciderea/alungarea populatiei bastinase iar teritoriile alea le-a eliberat la presiunea UN nu ca chiar a atins israelul Bunatatea absolutasic Recunosc si se vede ca nu-mi place israelul ,n-am nimic cu populatia de rand , oamenii pot fi buni dar statul in sine si ce face el imi da frisoane...de asta nu inteleg patriotismul israelienilor, pentru ce si cine.

Din pacate nu ai cum sa ai o parere obiectiva despre ce se intampla acolo, atata timp cat este un subiect aprig disputat, iar toate materialele video si documentarele sunt partinitoare ori pentru o parte ori pentru cealalta. Si probabil ca asa cum se intampla de multe ori in viata reala, adevarul nu este intotdeauna alb complet, ci mai bate si inspre gri.

Cat despre patriotismul in sine, nu vad nimic rau in asta. Mie-mi pare rau ca nu ne dau si noua statul si conducatorii nostri motive sa fim mai patrioti.
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 4:27 PM
Nivel

Casandra,imi pare rau dar nu pot discuta cu tine tema asta.Am nevoie de cineva cunoscator nu de filozofi .Posibil ca Shirel sa-mi arate ca n-am dreptatethumleft
aurishta
Scris: Wednesday, June 13, 2012 4:49 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
shirel/ wrote:

-ca suntem cu toti foarte patrioti suntem innebuniti dupa poporul nostru si dupa tara noastra!Nu stiu dar de fiecare data cand ma intorc dintr-o excursie din strainatate si aud in avion :Bine ati venit in Israel ,Tel-aviv si toti bat din palme mie imi dau lacrimile ,am in inima acel junghi de cum as fi indragostita pe bune si asta spune totul ....esti acasa in tara ta!!

Ce mi-a placut asta!angel N-am mai auzit vreodata asa ceva!
In ce ma priveste nu (stiu sa) am sentimente patriotice. Pentru mine, "acasa" este locul unde sunt cu cei pe care-i iubesc, nu conteaza pozitia geografica. Pentru mine, Romania, China, Alaska sau Liban este totuna daca sunt cu ai mei acolo. Este adevarat ca nu am parasit niciodata tara ca sa-mi dau seama mai bine, dar asta este ceea ce gandesc acum.
CasandraE
Scris: Wednesday, June 13, 2012 4:51 PM
Nivel

t-mihaela, eu nu incercam sa "discut tema". Doar mi se pare ciudat sa faci niste afirmatii "de pe margine". Iar ce spui tu este adevarat, este multa filozofie in subiect, faptele prezentate de tine sunt corecte, doar ca pot fi spuse in mai multe nuante. Exemplul asta exista si la noi in Covasna, unde ungurii care sunt majoritari vor independenta. Sunt subiecte pe care nu e bine sa le abordezi daca nu sti foarte multe asupra subiectului, dar poate ca tu chiar sti adevarul despre subiect (eu doar am vazut la locatie la tine scris Canada. Nu stiu pe unde ai mai trait umblat, deci scuza-ma daca tu chiar ai fost in zona/regiune si vorbesti din experienta proprie).
shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 6:14 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
La teritoriu ma refer bineinteles .Cum a primit recunoasterea de la SUA pac ,a pocnit israelul ca un popcorn.Nu vreau sa-ti ranesc sentimentele ca te vad asa patrioata dar stii bine ca israelul de azi s-a format prin invazii repetate si uciderea/alungarea populatiei bastinase iar teritoriile alea le-a eliberat la presiunea UN nu ca chiar a atins israelul Bunatatea absolutasic Recunosc si se vede ca nu-mi place israelul ,n-am nimic cu populatia de rand , oamenii pot fi buni dar statul in sine si ce face el imi da frisoane.

Mihaela eu in politica nu prea ma bag si binenteles nu cu prietenele de pe forum .Inteleg de ce gandesti tu asa fiind casatarita cu un arab nici nu ma mir ,dar sa stii ca Israelul este unul dintre statele unde arabii traiesc la un nivel de trai foarte ridicat fatza de stalele arabe vecine si poate chiar mai bine decat voi .Palestinieni daca la ei te referi este un popor chinuit in primul rand de Hamas si de proprii conducatorii care-s bat joc de propia populatia innebunindu-i mintal si psihic.
Ca sa cunosti adevarul adevarat trebuie sa locuiesti aici macar cativa ani nu spun printre populatia evreiasca ci prin populatia araba ca sa vezi cat sunt de multumitzi si cat urasc ei arabii palestinieni care le provoaca si ei mari probleme.Este cu totul altceva ce ne trasmite media si televiziunea si este cu totul altceva realitatea noastra .Eu nu sunt pro Israel eu sunt numai pentru dreptate si pace ,am prieteni arabi musulmani cu care ne vizitam reciproc deci nu exista nici o ura intre noi ca populatie ,politica ...nu ne intereseaza prea tare cel putin pe mine personal .Eu iubesc tara fiindca imi este bine aici si ma simpt acasa si asta conteaza nu politica ,daca voi muri intr-un atentat sau daca copilul meu imi va muri intr-un razboi doamne fereste asta numai d-zeu stie.

Adevarul este ca cine a citit biblia si cunoaste stie ca Israelul apartine evreilor ,israilitiilor iar plishtini (palestinieni erau poporele care incercau si ei sa locuieasca prin jur fiind o tara bogata in toate deci vorbesc de vremurile de atunci agricultura era foarte puternica pe acest pamant care era un pamant binecuvantat deci de asta a fost recunosc atunci in 48 ca stat legal al evreilor .In afara de asta erau pe atunci aici numai desert si saracie cu oameni care locuiau in corturi .Evreii au costruit un imperiu si asta prin munca grea si cu multe victime pentru as construi tara mult fagaduita dar nu ma intind prea tare este dreptul fiecarui in democratie sa creada ,sa vorbeasca si sa judece cum simte si vrea el .Pe mine dupa cum stiti, nu ma afecteaza deloc aceste discutii ci imi face o mare placere sa discut despre ele .Mihaela stiam ca nu iubesti Israelul ,nimeni nu te obliga sa-l iubesti oricum chiar nu-ti ajuta la nimic daca-l iubeai dar asa ca fapt divers merita sa-l vizitezi odata ca sa vezi adevarul cu propii ochii.
shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 6:55 PM
Nivel

si fiindca venind vorba de politica si de arabi sic eu ma ingrozesc ce poate sa faca nebunul de conducator al Siriei cu populatia si copii propiei lui tarii,de asta spun conducatorii arabii in tarile arbe ca Egipt,Siria,Irak,Iran si Palestina nu stiu decat sa chinuie si sa nenoroceasca propiile lor popoare nevinovate bagandu-i in niste razboaie care nu trebuiau sa aiba loc.Eu pe astia-i urasc care nu-si apara propiul popor ,astia imi dau frisoane cum spunea Mihaela.sic banghead tunete
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 7:50 PM
Nivel

shirel wrote:
si fiindca venind vorba de politica si de arabi sic eu ma ingrozesc ce poate sa faca nebunul de conducator al Siriei cu populatia si copii propiei lui tarii,de asta spun conducatorii arabii in tarile arbe ca Egipt,Siria,Irak,Iran si Palestina nu stiu decat sa chinuie si sa nenoroceasca propiile lor popoare nevinovate bagandu-i in niste razboaie care nu trebuiau sa aiba loc.Eu pe astia-i urasc care nu-si apara propiul popor ,astia imi dau frisoane cum spunea Mihaela.sic banghead tunete

Aici ai dreptate trebuie sa recunosc .Dar sunt popoare foarte slabe si fara acces la educatie de asta usor de manipulat .

Cat despre israel,incerc sa ma informez din milioane de surse inaninte de a face afirmatii si vorba ta prefer sa nu lungesc politica cu prieteni pe forum ..eram doar curioasa de parerea ta de asta te-am provocat sorry
Deasemenea nu vreau sa lovesc in oamenii de rand ca buba nu e la ei ,israelul ca stat si politica lui externa ma tine departe de el si de oameni pe care probabil i-as putea iubi...O dorinta as avea , asa peste noapte sa dispara tot petrolul din lume,sa se evapore pur si simplu.
.

shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 8:08 PM
Nivel

[quote=t-mihaela]

Aici ai dreptate trebuie sa recunosc .Dar sunt popoare foarte slabe si fara acces la educatie de asta usor de manipulat .

Cat despre israel,incerc sa ma informez din milioane de surse inaninte de a face afirmatii si vorba ta prefer sa nu lungesc politica cu prieteni pe forum ..eram doar curioasa de parerea ta de asta te-am provocat sorry
Deasemenea nu vreau sa lovesc in oamenii de rand ca buba nu e la ei ,israelul ca stat si politica lui externa ma tine departe de el si de oameni pe care probabil i-as putea iubi...O dorinta as avea , asa peste noapte sa dispara tot petrolul din lume,sa se evapore pur si simplu.

Mihaela ,stiam si simteam si eu ca nu sunt prea agreata de tine sic fiind din Israel si fiind patrioata si evreica pe deasupra ,eu am invatzat de mult sa nu mai condamn pe nimeni ptr ceea ce simpt si gandesc despre asta si poate chiar mai mult eu tocmai am invatzat si sa-i iubesc.ras Despre petrol nu stiu ce sa spun ca nu avem nici noi si nici palestinieni.Oricum nu voi uita ticherul pus de tine cu "Free Palestin"cand l-a noi era dat un autobuz in aer plin de copii si populatie nevinovata.

t-mihaela
Scris: Wednesday, June 13, 2012 8:33 PM
Nivel

shirel wrote:

Mihaela ,stiam si simteam si eu ca nu sunt prea agreata de tine sic fiind din Israel si fiind patrioata si evreica pe deasupra

Am putina retinere, inima spune ok, mamica de treaba , copii frumosi ,companie placuta dar ratiunea se opune .De asta par mai rece dar nu e personal.Tu esti suficient de inteleapta sa nu te agati de provocarile mele iar eu suficient de precauta sa nu sar calul prea mult...cred ca putem convietui in armonie firstprize .
shirel
Scris: Wednesday, June 13, 2012 9:03 PM
Nivel

t-mihaela wrote:

Am putina retinere, inima spune ok, mamica de treaba , copii frumosi ,companie placuta dar ratiunea se opune .De asta par mai rece dar nu e personal.Tu esti suficient de inteleapta sa nu te agati de provocarile mele iar eu suficient de precauta sa nu sar calul prea mult...cred ca putem convietui in armonie firstprize .

Perfect de acord cu tine!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.