Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Orice tara, fie ea Romania, America, Canada, Italia, Anglia, etc, are plusuri si minusuri, lucruri , obiceiuri, legi care ne plac mai mult sau mai putin. Ce apreciem mai mult in tara in care locuim? Ce apreciem mai putin? In ce tara am prefera sa traim? |
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nimeni??! |
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|
Vroiam sa citesc ce ai scris |
|
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
|
De ce iubesc sa traiesc in Romania :
- pentru ca aici am tot ce iubesc cel mai mult in lume ... de la copii, sot, parinti, frate, amintirle unei vieti frumoase pana la dulcele nostru grai . Imi place sa aud in jurul meu oameni care imi vorbesc acceasi limba . . - pentru ca de aici imi fac planuri sa vizitez alte tari si de cate ori ma reintorc zic ... nicaieri nu e ca acasa . - pentru ca aici m-am nascut, aici mi-am gasit jumatatea, aici m-am educat , aici mi-am adus pe lume copilul si daca eu aici am putut sa fac toate astea , aici imi doresc sa le faca si copiii mei .
Probleme sunt destule ... dar daca ai cu cine sa treci peste, totul pare mai usor .
Daca altadata am alte idei si trairi , revin si scriu
|
|

| taty esti o fericita |
|

| ingerash wrote:taty esti o fericita
Nu oricine poate sa ia decizia plecarii din tara lui ... eu una nu am acest curaj ... am vrut si noi la un moment dat in tineretea noastra ... dar nu am putut sa iau o asa decizie . Asa ca te felicit Ingeras , esti fericita si ai niste copii minunati. |
|

| taty wrote: Nu oricine poate sa ia decizia plecarii din tara lui ... eu una nu am acest curaj ... am vrut si noi la un moment dat in tineretea noastra ... dar nu am putut  sa iau o asa decizie . Asa ca te felicit Ingeras  , esti fericita si ai niste copii minunati.
Suturile in zona dorsala ne-au determinat,ajunsesem la saturatie..plus ca nu aveam relatii apropriate cu familiile noastre,eram ca niste straini pe langa casele parintesti...nu regretam ne simtim acasa si printr-e straini,care s-au dovedit a fi prieteni adevarati.Per ansamblu,ai nevoie de mult curaj,determinare sa faci pasul si sa fi ferm in ciuda multor deziluzi,multi ne invidiaza,barfesc dar ei nu stiu prin cate lipsuri am trecut,nu stiu ca de multe ori am plans imbratisati incuranju-ne sa reusim sa le oferim copiilor un viitor mai bun...multi ne invidiaza relatia de cuplu si arunca vorbe in loc sa-si vada de viata lor dar...fiecare pasare pe limba ei piere |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| bereea wrote: Orice tara, fie ea Romania, America, Canada, Italia, Anglia, etc, are plusuri si minusuri, lucruri , obiceiuri, legi care ne plac mai mult sau mai putin. Ce apreciem mai mult in tara in care locuim? Ce apreciem mai putin? In ce tara am prefera sa traim? Nu vreau sa ma gandesc la ce imi place si ce nu aici in Spania,stiu doar ca inima mea este si va fi in ROMANIA,atata timp cat am inca parinti ,frati,nepoti si o bunica draga la care mereu ma gandesc ca nu mai apuc sa o vad ...de fiecare data cand ma intorc din vacante aici in Spania. Singurul lucru care ma tine aici este perechea mea si copii,,nimic alceva,,totul devine obisnuinta,,,daca ai mult ,mult strici ,,,daca ai putin, putin strici = si asta e valabil oriunde! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Hai ca a venit si randul meu si promit ca voi spune numai adevarul !
Ce-mi place in Israel : -ca suntem cu toti foarte patrioti suntem innebuniti dupa poporul nostru si dupa tara noastra!Nu stiu dar de fiecare data cand ma intorc dintr-o excursie din strainatate si aud in avion :Bine ati venit in Israel ,Tel-aviv si toti bat din palme mie imi dau lacrimiile ,am in inima acel junghi de cum as fi indragostita pe bune si asta spune totul ....esti acasa in tara ta!! -ca exista cat de cat dreptate si presedintele Israelului a intrat in inchisoare fiindca a violat o femeie ...deci nu conteaza ce esti si pe ce post esti mereu verificat si cine calca stramb o incurca puternic ,nu conteaza relatiile ,pilele sau cate milioane ai in banca . -ca cetatean israelian nu conteaza cine esti sau ce ai facut mereu Israelul va face tot ce poate posibil sa te aduca acasa sa fii judecat sau condamnat sau eliberat daca ai fost rapit (cazul lui Ghilad Shalit care dupa atatzea ani a fost adus acasa intreg si nevatamat) -Israelul este o tara foarte tanara si-a castigat independentza in 1948 dar este tara unde curge laptele si mierea ,pe bune poti sa traiesti normal ,cel mai sarac are si el de la stat o locuintza cu o camera si o baie. -sunt foarte multi oamenii carora le place sa ajute,la sarbatorii nu este cumparator in supermarket care sa nu cumpere ceva si sa nu doneze afara la cei care asteapta sa faca pachetele pentru cei care au nevoie -femeile arata destul de bine cu mult mai tinere decat varsta lor,sunt foarte sexy -si se spune si eu cred ca si este adevarat ca barbatii evreii si in special israelieni sunt cei mai buni barbati -suntem puternici militar si economic si asta fiindca conflictele din jurul nostru ne pune intr-o asemenea situatie .Cand toata Europa cadea economic la noi nu s-a simtit absolut nimic stim sa prevenim asta foarte din timp. (daca imi mai aduc aminte voi reveni)
-ce nu-mi place in Israel:
-cu toate ca poporul evreu a trecut prin atatea razboaie si printr-un Holocaust asa de crud nu au invatzat nimic din asta cred ca suntem un popor foarte rasist .spun asta si ma si explic nu ne place ca avem negri prin noi fie ca sunt si evrei (etiopeni )sunt urati ,aschenazi (evreii nascuti in Europa)urasc pe sfaradi(evreii nascuti in Tarile arabe :Maroco,Iran ,Irak),evreii religiosi urasc pe evreii hilonii(nereligiosi) plus ca mai si avem conflictele cu palestinieni (unde introducem pe toti arabii deci sunt urati si arabii isralieni ) dar ....si aici adaug ca nu toti israelieni dar cel putin 30-40% gandesc asa. -nu prea imi place educatia in scoli ,licee deci sistemul de invatamanat dar spun asta cu o retragere inca fiind ca inca nu il cunosc de ajuns de bine personal ci doar din auzite dar cu toate astea pot sa spun cu mandrie ca multi termina o facultate cu o medie mare si asta numai si numai prin invatzatura (aici cine este destept ajunge departe). (deci are potential si asta nu conteaza rasa fiind vorba de ea ) -majoritatea populatie sunt tupeisti de mori ,foarte iuti si foarte aprinsi le vorbeste mult gura dar nu si sufletul dar aici fara tupeu nu poti face nimic esti pur si simplu trecut cu vederea si cumva calcat in picioare (nimeni nu se uita la tine. -avem casele aproape cele mai scumpe din lume (nu mai vorbesc de pamant costa o avere o mica parcela ) -deasemenea cursurile universitare sunt extrem de scumpe si de aceea multi prefera sa invetze in alte tarii Rom.Rusia,etc.
(si aici daca imi mai aduc aminte de ceva voi revenii)
Taty mi-a placut ce ai scris despre Romania!!
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| shirel wrote:Hai ca a venit si randul meu si promit ca voi spune numai adevarul ! Ce-mi place in Israel :-ca suntem cu toti foarte patrioti suntem innebuniti dupa poporul nostru si dupa tara noastra!Nu stiu dar de fiecare data cand ma intorc dintr-o excursie din strainatate si aud in avion :Bine ati venit in Israel ,Tel-aviv si toti bat din palme mie imi dau lacrimiile ,am in inima acel junghi de cum as fi indragostita pe bune si asta spune totul ....esti acasa in tara ta!
Si eu care credeam ca se bate din palme in avion la aterizare ca a fost zborul/decolarea/aterizarea buna Scuze off topic
Mie imi place si aici si acolo, depinde din ce punct de vedere privesc situatia. Am mai scris pe la "America" si pe la alte subiecte ce si cum, cand am zis ce nu-mi place mi s-a replicat sa-mi fac bagaju' si sa plec acasa asa ca ma abtin momentan Asta pe langa faptul ca subiectul mi se pare similar cu alte cateva deja existente... |
|

| ingerash wrote:Suturile in zona dorsala ne-au determinat,ajunsesem la saturatie..plus ca nu aveam relatii apropriate cu familiile noastre,eram ca niste straini pe langa casele parintesti...nu regretam ne simtim acasa si printr-e straini,care s-au dovedit a fi prieteni adevarati.Per ansamblu,ai nevoie de mult curaj,determinare sa faci pasul si sa fi ferm in ciuda multor deziluzi,multi ne invidiaza,barfesc dar ei nu stiu prin cate lipsuri am trecut,nu stiu ca de multe ori am plans imbratisati incuranju-ne sa reusim sa le oferim copiilor un viitor mai bun...multi ne invidiaza relatia de cuplu si arunca vorbe in loc sa-si vada de viata lor dar...fiecare pasare pe limba ei piere
Voua se vede ca va e foarte bine asa , sa va iubiti la fel toata viata . Gura lumii e sloboda cum se zice , dar voua nu trebuie sa va pese ... va aveti pe voi, aveti ce le oferi copiilor, un viitor sigur . Va pup si va doresc numai bine ! Poza de la avatar e superba !
|
|

| shirel wrote:Hai ca a venit si randul meu si promit ca voi spune numai adevarul ! [ -majoritatea populatie sunt tupeisti de mori  ,foarte iuti si foarte aprinsi le vorbeste mult gura dar nu si sufletul dar aici fara tupeu nu poti face nimic esti pur si simplu trecut cu vederea si cumva calcat in picioare (nimeni nu se uita la tine. -deasemenea cursurile universitare sunt extrem de scumpe si de aceea multi prefera sa invetze in alte tarii Rom.Rusia,etc. Taty mi-a placut ce ai scris despre Romania!!
Shirel,
Asta cu tupeul e valabila si la noi si daca te-a inzestrat natura cu el razbesti ... ma refer la tupeul cu bun simt , nu la tupeul nesimtit sau din prostie . Sa numai zica cineva ca scolile noastre nu sunt bune ... si ieftine si de calitate ... cine vrea sa invete, invata si devine un excelent doctor, inginer, arhitect, profesor , etc... . |
|

| taty wrote: Voua se vede ca va e foarte bine asa  , sa va iubiti la fel toata viata  . Gura lumii e sloboda cum se zice  , dar voua nu trebuie sa va pese ... va aveti pe voi, aveti ce le oferi copiilor, un viitor sigur . Va pup si va doresc numai bine ! Poza de la avatar e superba  !
Multumim! poza e facuta aseara,Ionut si Madalina aveau nevoie de coroane pentru parada de ziua reginei de azi si i-am facut si Davidutului una |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| taty wrote:Shirel, Asta cu tupeul e valabila si la noi si daca te-a inzestrat natura cu el razbesti ... ma refer la tupeul cu bun simt , nu la tupeul nesimtit  sau din prostie  . Sa numai zica cineva ca scolile noastre nu sunt bune ... si ieftine si de calitate ... cine vrea sa invete, invata si devine un excelent doctor, inginer, arhitect, profesor , etc...  .
Nu as putea compara tupeul israelian cu cel romanesc aici este un alt stil fiecare are o mare sigurantza in el toti vorbesc din propia cultura generala deci este cumva un tupeu bun dar fiecare se crede cu mult mai destept decat altul si cand deschid gura nu mai uita sa o inchida. Exact invatzamantul in romania este de calitate cei mai mari doctorii din Israel sunt nascuti in Romania si au invatzat acolo dar totul depinde cum ai spus tu cine vrea sa invetze invatza mai greu cu acei care nu am bani pentru studii fiindca mai sunt si din aceea .Aici sunt foarte ajutati copii acestia care au o situatie finasnciara mai saracacioasa si totusi sunt foarte capabili dar in Romania pana te descopera cineva.... |
|

| shirel wrote:
Exact invatzamantul in romania este de calitate cei mai mari doctorii din Israel sunt nascuti in Romania si au invatzat acolo dar totul depinde cum ai spus tu cine vrea sa invetze invatza mai greu cu acei care nu am bani pentru studii fiindca mai sunt si din aceea .Aici sunt foarte ajutati copii acestia care au o situatie finasnciara mai saracacioasa si totusi sunt foarte capabili dar in Romania pana te descopera cineva....
Asta asa e ... si imi este asa mila de multi coplasi care ar vrea sa invete si nu au cum sa faca mai mult de 8 clase la ei in sat ... nu au bani sa plece la un liceu, numai zic la o facultate . La capitolul asta nu iubesc Romania ... bine nu ar fi singurul , dar nu am dispozitia sa o fac ... offf.
|
|
|
|