Tantarii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, July 24, 2006 8:49 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Si Tudor a fost piscat de tantari la mama si tot Fenistil gel i+am cumparat!

FENISTIL gel
Prezentare farmaceutica: Tub de 30 g. Principiu activ: Dimetinden maleat 0,1 g.

Actiune terapeutica: Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. In consecinta, el reduce hiperpermeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Fenistil gel este eficient in toate formele de prurit, cu exceptia celui colestatic si combate iritarea cutanata. Excipientul, un gel apos inodor si incolor, potenteaza proprietatile principiului activ si asigura o buna penetrabilitate cutanata.

Proprietati farmacocinetice: Fenistil-ul gel penetreaza pielea rapid, iar efectul antihistaminic se instaleaza in cateva minute, cu maximum la 2-4 ore. Metabolizarea substantei active include hidroxilare si metoxilare. Dimetindenul si metabolitii acestuia se elimina predominant prin bila si urina, doar 5-10% sub forma nemodificata.

Indicatii: Prurit in dermatoze, urticarie, intepaturi de insecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare.

Mod de administrare: Dozare uzuala: 2-4 aplicatii zilnice. Administrare in cazuri speciale: pentru prurit sever sau leziuni extinse, tratamentul local cu Fenistil gel se asociaza terapiei sistemice cu Fenistil retard, Fenistil drajeuri sau picaturi.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din componenti.

Precautii: Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate.

Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel in primele 3 luni de sarcina. Fenistil-ul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete intinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si in perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative in laptele matern dupa aplicatiile locale), cand se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane.

Reactii adverse: Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare.

Interactiuni: Pana in prezent, nu au fost observate interactiuni ale Fenistil-ului gel cu alte medicamente.

Supradozare: Nu au fost constatate pana in prezent cazuri de supradozare cu Fenistil gel. Cu toate acestea, aplicarea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni, precum si ingestia accidentala a unei cantitati mari pot determina aparitia simptomelor de supradozare cu antihistaminice: somnolenta, excitatie, ataxie, tahicardie, halucinatii, spasme tonice sau clonice, midriaza, uscaciunea gurii, retentie urinara, febra, hipotensiune. Nu s-au semnalat cazuri mortale de intoxicatie cu Fenistil gel. Nu exista antidot specific in cazul supradozarii antihistaminice. Masurile de urgenta constau in: provocarea varsaturilor, lavaj gastric cand varsaturile sunt ineficiente, administrarea carbunelui activ, laxativelor saline si, atunci cand se impune, asistenta cardiorespiratorie. Nu se recomanda utilizarea stimulantilor. Vasopresoarele se pot administra pentru combaterea hipotensiunii.

stele_pe_cer
Scris: Monday, July 24, 2006 10:51 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
MUltumesc, Cute, voi merge maine la farma sa il cumpar si totodata voi intreba daca e bun pt.un teren alergic (oricum, e bun si pentru noi, deci oricum il voi cumpara).
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, July 25, 2006 7:35 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
pupici
Sper sa fie ok si pentru Matei, ca sa scape de piscaturi... Si ale lui Tudor erau tare urate; Ovidiu a inlemnit cand l-a vazut, mai ales ca avea una drept in frunte. Acum, dupa o zi (2 aplicari), de-abia se mai vad.
TatyKS
Scris: Wednesday, July 26, 2006 6:18 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
A fost si Karina ciupita de tantari si i-am luat Fenistil gel , dar nu i-a fost de nici un folos. I-am luat acum o cremuta de la Chicco si speram ca de acum inainte sa nu mai fie ciupita de criminalii de tantariuff
danab
Scris: Wednesday, July 26, 2006 9:16 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Noi am cumparat Autan si pana acum nu ne-a mai piscat nici un tantaryes Ne dam cand iesim seara in parc.
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, July 26, 2006 9:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
danab wrote:
Noi am cumparat Autan si pana acum nu ne-a mai piscat nici un tantaryes Ne dam cand iesim seara in parc.

i-am cumparat si eu Autan lui Adina , dar cand am vorbit la telefon cu soacra mea , mi-a zis ca tot o mai ciupesc tantarii si cu Autan....banghead
Kiki
Scris: Wednesday, July 26, 2006 10:33 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
M-am dotat cu un Autan spray si un Autan crema pentru drumul in Delta.
Pentru copii, am inteles de la farmacista ca exista Autan junior...eu nu stiam...
TatyKS
Scris: Thursday, July 27, 2006 8:37 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Pai cica nu e recomandat pentru copii, cel putin mie Dr nu mi l-a recomandat...oare
kali
Scris: Thursday, July 27, 2006 9:30 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
mommy
Scris: Wednesday, May 28, 2008 10:06 AM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Pot folosi Autan in sarcina, macar Autan junior? Sau mai bine las tantarii sa ma ciuruiasca? oare
katy_lumika
Scris: Wednesday, May 28, 2008 10:20 AM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Noi avem niste sticlute cu rola de la Sano, le dau pe piele, nu au contraindicatii si isi fac efectul, nu se apropie nimic de fete.
mommy
Scris: Wednesday, May 28, 2008 11:16 AM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
katy_lumika wrote:
Noi avem niste sticlute cu rola de la Sano, le dau pe piele, nu au contraindicatii si isi fac efectul, nu se apropie nimic de fete.

Mersi, Katy! pupici De unde le-ai cumparat?
katy_lumika
Scris: Wednesday, May 28, 2008 12:06 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Miru wrote:

Mersi, Katy! pupici De unde le-ai cumparat?
MI le-a adus cumnata mea din Israel, dar cu siguranta se gaseste si la noi, in Carrefour am vazut foarte multe produse de la firma Sano.
ingerash
Scris: Wednesday, May 28, 2008 12:26 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Util topic,pe Madalina tot timpul o pisca tantariuff ,am sa caut la Sanothumright
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, May 28, 2008 3:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Aseara era si la noi in casa aeroportbanghead , decolau si aterizau tantzari mai ceva ca pe Heathrow. Daca pun pastile de tantari incepe Alex sa tuseasca, daca dau cu spray este toxic, cu solutii pe piele nu o incanta ca am gasit numai mirositoare...Sa cautam si noi Sano atunci daca-i asa de iubit.
Oricum ma ingrozeste vara, nu stiu cum este prin alte orase dar in Bacau in maxim 2 saptamani ne umplem de purici de la animalele comunitare. Iarba din cartier este plina de insecte, daca stai 5 minute afara ajungi sigur de tot piscat pe picioare de purici si nu mai stiu cu ce sa o dau.plans

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.