talentele copiilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AmethystRain
Scris: Monday, October 20, 2008 10:14 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/6/2007
Buna ziua,

Intai de toate, imi iau masura de prevedere: daca s-a mai scris despre subiectul acesta si am incurcat eu borcanele acum, scuzati-ma :bowing:
As vrea sincer sa stiu cum ati facut sau cum v-ati gandit sa procedati ca sa descoperiti talentul, inclinatia copiilor vostri catre..."ceva". Categoric fiecare are un "talant" sau mai multi: muzica (de care?), sport (de care?), pictura, limbi straine... In afara de sfaturile educatoarei (care, poate,nu e dispusa sa colaboreze), ati incercat sa testati abilitatile copiilor vostri?
Nu vreau sa imi iau morala...sa stiti ca nu ma astept ca al meu copil sa fie geniu...si nici nu vreau sa il "incarc". Doar as vrea sa stiu unde si de la ce varsta v-ati gandit sa testati aptitudinile copiiilor vostri (poate la cor...sau club de pictura...sau lectii de instrument...zic si eusteag)

Tnx thankyou
Cristy
Scris: Monday, October 20, 2008 10:29 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Talentul trebuie sa fie cu placerea copilului de a face acel "ceva" adica vine din interior...

Cam greu de spus pentru un copil de gradinita ce talent poate sa aibe, tu trebuie sa stii cel mai bine ce ii place sa faca si ... daca face destul de bine pentru a dezvolta acea latura...

Copiii pot avea talent la gimnastica, dar asta nu inseamna ca vor sa o practice ....
Dupa parerea mea, talentul copiilor il poti observa cam pe la 7-9 ani pupici, pana atunci poti doar sa incerci mai multe activitati, asa se vor "gasi" mai repede cand vor trebui sa aleaga (daca !) pupici Si daca nu, tot copilul tau este .... si cel mai talentat din lume angel
AmethystRain
Scris: Monday, October 20, 2008 10:40 AM
Nivel

Inregistrat: 12/6/2007
Si daca nu, tot copilul tau este .... si cel mai talentat din lume

Sigur ca dapupici, repet, nu ma astept la cine stie ce "descoperiri" si nici nu imi intorc prioritatile: un copil sanatos sa am, cu abilitati normale,in primul si cela mi important rand. Daca ar avea, insa, talent la ceva, nu stiu care e varsta de "manifestare", de aceea imi pun intrebri...Ma voi sfatui , peste o vreme, si cu psihologul de la gradinita.

Multumesc pentru sfatcomputerlove
sousourel
Scris: Thursday, October 23, 2008 5:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Intai de toate exista o aptitudine, o predispozitie de a face ceva cu performante deosebite si cu minim de efort. Cand aceasta aptitudine atinge niste cote mai inalte, vorbim despre talent. Mozart a compus prima lui piesa pe la 4-5 ani.
bela_
Scris: Saturday, February 7, 2009 11:55 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Poate ca uneori parintii sunt mult prea grabiti in a descoperi talentul copilului!prerea mea este ca daca nu manifesta in mod evident dorinta de a desfasura o anumita activitate ...rolul nostru al parintelui este sa-i prezentam cat mai multe paosibilitati.
Incercare si eroare!La un moment dat va alege singur ce ii place sa faca.majoreta
delfinasa
Scris: Wednesday, January 6, 2010 4:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Talentul se descopera la varste scolare fragede, cand, dupa ce este expus la o complexitate de activitati, copilul isi selecteaza acel ceva ce il fascineaza, il exerseaza mai des decat alte activitati, cu o placere deosebita si cu usurinta fata de alti copii si incearca sa si-l dezvolte singur. Incepand din acest moment, daca doresc un copil cu sanse mari de excelenta in acel domeniu, parintii trebuie sa-l sustina continuu. Nu pot sa spun ca incepand cu o anumita varsta se pot depista aceste abilitati deosebite ale copilului, cert este ca trebuie sa aiba acces la mai multe activitati pentru a-si descoperi afinitatea cu una anume; parintele care este preocupat isi va da seama si va actiona in sprijinul acestuia, in limita posibilitatilor bineinteles, sau, daca se situeaza la polul opus, nu va observa/nu va lua nici o pozitie, ci va lasa sa curga lucrurile de la sine, neinteresat de ce sa va intampla cu acea parte deosebita a copilului sau. Este stiu ca a face performanta este costisitor si una din cauzele pentru care multe talente se pierd este cea financiara. Insa daca toate conditiile de promovare cu succes a talentului se intrunesc, s-a demonstrat ca este nevoie de 10.000 de ore pentru a se ajunge la performanta intr-un anumit domeniu.
Paula15Paulik
Scris: Sunday, March 18, 2012 12:08 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am observat de cateva luni ca Selena deseneaza foarte mult copii,mamici cu copii,casute,dar doar din creion,nu vrea sa le si coloreze.Poate isi va dezvolta aceasta pasiune care va ajunge odata un talentangel .
Asteptam.Are o viata inainteangel ...
nicoymika
Scris: Sunday, October 28, 2012 12:52 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Chiar ma intereseaza sa descopar daca are vreun talent baiatul meu de 7 ani.Anul trecut a fost inscris la fotbal si a trebuit sa-l retrag pentru ca plangea ca nu vrea sa mearga si refuza sa alerge.sa faca ce ii spune antrenorul.
L-am intrebat daca vrea sa il inscriu la muzica sau la karate,sau ce ii place lui.Si zice ca nu-i place.
Ii place foarte mult sa deseneze,are o imaginatie bogata.
bben
Scris: Thursday, November 7, 2013 1:34 PM
Nivel

Inregistrat: 11/7/2013
Sigur ca dapupici, repet, nu ma astept la cine stie ce "descoperiri" si nici nu imi intorc prioritatile: un copil sanatos sa am, cu abilitati normale,in primul si cela mi important rand. Daca ar avea, insa, talent la ceva, nu stiu care e varsta de "manifestare", de aceea imi pun intrebri...Ma voi sfatui , peste o vreme, si cu psihologul de la gradinita.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.