Taina Sfantului Maslu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, June 26, 2008 12:02 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Taina Sfantului Maslu este a saptea Tainã a Bisericii în care, prin rugãciunile preotilor si ungerea cu untdelemn sfintit a pãrtilor însemnate ale trupului, credinciosii dobândesc vindecarea de bolile trupesti si sufletesti.

Partea vãzutã a Sfântului Maslu constã din rugãciunea rostitã de sapte ori pentru vindecarea bolnavului de neputinta trupeascã si sufleteascã; din untdelemnul sfintit de preotii slujitori ai Tainei si ungerea cu el de sapte ori a trupului bolnavului.

Urmãrile Sfântului Maslu sint vindecarea de bolile trupesti si sufletesti si iertarea pãcatelor pe care bolnavul ar fi uitat sã le mãrturiseascã la Sfânta Spovedanie.

Mai multe amanunte AICI
delfinasa
Scris: Thursday, July 21, 2011 4:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
N-am participat nici o data pana acum la o slujba de Maslu. La bisericile romanesti pe care le avem aici s-au facut in fiecare an, dar eu n-am ajuns macar sa vad cum e. Am inteles ca este necesara prezenta a minim 3 preoti. Asa este?
Cu ce anume trebuie sa te pregatesti cand mergi la aceasta slujba? O tinuta anume? Pomelnice? Ulei, faina, zahar, apa? Cum este?
misha
Scris: Thursday, July 21, 2011 7:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Delfinasa, de obicei Taina Sf Maslu se face in cele 4 posturi de peste an, desi sunt multe biserici unde se savarseste in fiecare saptamana. Eu am participat de cateva ori si atmosfera este extraordinara. Nu mai spun de ceea ce simti. Se citeste Sf. Evanghelie de 7 ori, dupa care preotii trec pe la fiecare in parte si ii ung pe oameni cu mir (ulei sfintit) pe frunte si maini (ultima data am fost chiar cu 1 saptamana inainte de a naste si parintele mi-a dat si pe burta, peste haine). Depinde de preoti, caci acasa cand am fost se miruia doar la sfarsitul slujbei.
Imbracamintea trebuie sa fie decenta, ca atunci cand mergi la biserica duminica (se vor evita hainele mulate, decoltate sau fustele mini, ori culorile stridente).
Iti trebuie un pomelnic de vii, faina, ulei si lumanare.Banuti cat vrei sau poti se pun langa pomelnic sau intr-o cutiuta speciala, depinde de biserica. Am vazut ca se mai duce si paine sau alte produse de panificatie. La sfarsitul slujbei iti iei inapoi faina, uleiul si eventual painica. Cu uleiul de poti unge atunci cand esti bolnav. Din ce am inteles, se mai pot face si niste turtite din uleiul si faina care au fost citite si se mananca pe stomacul gol a doua zi. Eu de obicei mai pun ulei in mancare, iar faina la fel, o folosesc la diverse.

Aaaa, si am inteles ca de mare folos este sa mergi la aceasta slujba dupa ce te-ai marturisit (dar nu e o conditie). Oricum, pentru mine ramane o slujba deosebita la care voi merge de cate ori voi avea ocazia.angel
daniela89
Scris: Monday, November 21, 2011 2:09 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Sfanta Scriptura ne invata ca pentru vindecarea de boli , crestinul trebuie sa mearga atat la preot cat si la medic.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.