Profil: tabmirela
Despre
Utilizator: tabmirela
Nivel: Grupa mica
Statistici
A intrat: Wednesday, September 19, 2007
Ultima vizita: Sunday, January 29, 2012 4:03 PM
Numarul de postari: 147
[0.01% din toate postarile / 0.02 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Cancerul
Postat: Sunday, January 1, 2012 5:58 PM
Am facut o eco mamara si mi-a spus medicul respectiv ca am mastopatie fibrochistica.Sunt disperata si speriata de rezultat.
buna. si eu sufar de aceasta boala de vreo 10 ani
in urma cu 7 ani ,dupa tratamente si in urma unei punctii s-a hotarat la o operatie sectorala
de-atunci merg regulat la control si , la recomandarea medicului fac anual ecografii si mai urmez unele tratamente in urma rezultatelor
eu am noduli la ambii sani
nu trebuie sa fii speriata .e bine ca stii ce ai si stii ca poti trata sub indrumarea unui medic
eventual , poti cere parerea altui medic
iti doresc multa sanatate
Postat: Sunday, January 1, 2012 5:50 PM
Majoritatea femeilor cu mastodinii (dureri la nivelul sanilor) si noduli mamari care apar si dispar apoi pe parcursul ciclului menstrual, sunt diagnosticate de medic ca avand mastoza fibrochistica. Aceasta afectiune este frecventa in randul femeilor tinere si nu are nici o legatura cu cancerul mamar. In unele cazuri, femeia nu poate sa faca o legatura intre ciclul menstrual si aceste manifestari aparute la nivelul sanilor, nefiind garantata astfel benignitatea afectiunii, astfel ca este recomandat un consult medical de specialitate cu efectuarea unui examen mamar complet.
Mastoza fibrochistica, o boala benigna, nu necesita pentru diagnostic examinari complexe, anamneza si examenul clinic fiind suficiente in acest scop. In cazul in care medicul suspecteaza o alta patologie asociata sau pentru o siguranta mai mare a pacientei, medicul poate recomanda efectuarea unei ecografii mamare sau a unei mamografii.

In unele cazuri medicul mai poate recomanda:
- efectuarea unui test de sarcina (analiza urinii), pentru ca simptomele caracteristice puseelor din mastoza fibrochistica se pot regasi si in sarcina (de obicei sunt asociate si cu lipsa menstruatiei)
- biopsia mamara, procedura care consta in extragerea unei portiuni mici de tesut cu ajutorul unui ac lung, subtire, pentru a putea apoi sa fie analizat la microscop
- rezonanta magnetica nucleara (RMN), o investigatie care foloseste un camp electromagnetic si unde radio, pentru a obtine imagini computerizate a sanilor. RMN-ul poate evidentia traumatisme, infectii, inflamatii sau diferite tumori cu localizare mamara.
Postat: Sunday, January 1, 2012 5:42 PM
Mastoza fibrochistica

Generalitati: Mastoza fibrochistica este caracterizata prin aparitia unor umflaturi dureroase (noduli) la nivelul unuia sau ambilor sani, evidentiabili in special in perioada premenstruala. Datorita acestui fapt, afectiunea mai poarta numele de modificare mamara ciclica, dat fiind faptul ca simptomele difera in intensitate in functie de variatiile hormonale fiziologice a ciclul menstrual (de cele mai multe ori simptomele apar inaintea menstruatiei si dispar dupa aceasta).

Cuprins articol
1.Generalitati2.Cauze3.Simptome4.Consult de specialitate5.Investigatii6.Tratament CauzeSus Mastoza fibrochistica este o afectiune strans legata de modificarile hormonale caracteristice ciclului menstrual. Nodulii mamari apar de obicei in perioada ovulatiei (ziua 14 a ciclului menstrual). Aceaste modificari aparute la nivelul sanilor sunt considerate fiziologice (normale) si sunt foarte frecvente in special in randul femeilor tinere.

Simptome; Mastoza fibrochistica poate afecta unul sau ambii sani. Simptomele se intensifica si sunt mai evidente inaintea menstruatiei si difera de la un ciclu menstrual la altul.
Simptomele includ:
- cresterea in volum a sanilor (inflamatie);
- sensibilitate crescuta si durere la nivelul sanilor. Pacientele descriu o greutate la nivelul sanilor precum si zone inflamate, sensibile si dureroase la atingere;
- umflaturi la nivelul sanilor (noduli mamari), apar in relatie cu modificarile hormonale caracteristice ciclului menstrual. Acesti noduli sunt usor evidentiabili la palparea manuala a sanului si pot fi, unici sau multipli, mobili si isi pot modifica dimensiunile pe parcursul ciclului menstrual.
Majoritatea femeilor observa modificarile caracteristice mastozei fibrochistice inaintea varstei de 30 ani, cand echilibrul hormonal sufera diferite modificari si tinde sa fluctueze mai mult ca inainte.

Consult de specialitate:In cazul in care simptomele apar cu 2 saptamani inaitea menstruatiei, este indicat ca femeia sa astepte perioada menstruatiei pentru a vedea daca simptomele scad in intensitate sau dispar.
Este necesar un consult medical de specialitate ori de cate ori apare:
- disconfort, sensibilitate sau durere mamara asociata cu lipsa menstruatiei. Aceste simptome pot fi asociate cu sarcina, in acest caz fiind indicata efectuarea unui test de sarcina
- durere mamara intensa asociata cu edem si roseata cu sau fara febra, simptome asociate unei posibile infectii aparute la acest nivel (mastita)
- aparitia unei scurgeri mamelonare (sfarcului), de obicei de aspect laptos sau galbui;
- durere intensa paroxistica (aparuta brusc), fara o cauza cunoscuta si care dureaza mai mult de 2 saptamani;
- durere intensa si persistenta localizata intr-o anume zona a sanului, in special daca aceasta se ragaseste si persista doar in regiunea respectiva;
- nodul mamar care persista dupa terminarea perioadei menstruale
Subiect: romana de clasa a V a
Postat: Sunday, September 18, 2011 12:33 PM
multumesc aurishta ,mi-ai fost de mare ajutor
maine , la scoala avem manual datorita tie
multa sanatate
Postat: Sunday, September 18, 2011 8:43 AM
ti-am trimis raspuns
Postat: Sunday, September 18, 2011 8:15 AM
multumesc din suflet
nu are importanta ca e folosit , pagini rupte sa nu aiba
daca poti sa-mi spui unde sa ne intalnim si cand ai timp

Subiect: Ce gatim azi -7-
Postat: Saturday, September 17, 2011 9:38 AM
eu am gatit salata de boef si sarmalute aseara
astazi am continuat cu ciorba de fasole boabe si snitele de piept de pui
Postat: Saturday, September 17, 2011 9:35 AM
buna ziua
am o mare rugaminte :cine ma poate ajuta cu un manual de romana de clasa a V a editura humanitas il rog din suflet
eu am cumparat unul de la editura petrion iar doamna spune ca vrea sa predea dupa cel de la humanitas ca e mai bun
va multumesc
Subiect: cataracta
Postat: Saturday, August 6, 2011 7:42 PM
l-a vazut un oftalmolog si i-a prescris rubjovit pentru celalalt ochi cu care vede
eu locuiesc departe de el la 120 km si nu am posibilitatea sa merg cu el la medic de aceea incerc sa-l conving sa se opereze
as vrea sa-l am cat mai mult in aceasta lume si sa aiba o batranete linistita
sunt ingrijorata pentru el
nu stiu ce sa fac ca sa aleg calea buna
Subiect: cataracta
Postat: Friday, August 5, 2011 6:42 PM
are problema asta la un singur ochi si vede in ceata cu acesta , nedeslusind cine e persoana din fata lui(privind cu ochiul bolnav)
mi-e teama sa nu-i fie afectat si ochiul sanatos
el nu vrea sa se opereze zice ca e prea batran