Tabere - De la ce varsta il lasati in tabara?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, May 13, 2013 5:03 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pe mine ma batea gandul sa le caut niste tabere pentru vacanta asta, inclusiv pentru Andrei, insa nu stiu daca nu este totusi prea mic...

Voi i-ati lasat sau ii lasati in tabara? De la ce varsta?
roxinthya
Scris: Monday, May 13, 2013 7:35 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Pe mine m-a lasat mama in prima tabara la 3ani cu gradinita la mare.
In acelasi timp au mers si ei insa dupa 2 zile m-au luat ca nu au rezistat de dorul meu.
Dupa aia urmatoarea tabara a fost in clasa a 3-a sau a 4-a - nu mai tin minte exact si de atunci m-a trimis in fiecare an cu toate ca eram un copil problema la capitolul mancare - si acum nu mananc decat cateva chestii.
Stiu ca grijile mele cele mai mari erau caratul bagajului, spalatul pe dinti si sa nu am vreun accident nocturn sa fac pipi pe mine.
Una peste alta mi-a prins bine ca am invatat sa ma descurc in anumite situatii si nu sa astept sa ma ajute mami.
Si pe vremea aia nici nu erau prea multe telefoane. Stiu ca mergeam in satul de langa tabara la posta unde era telefon public si asta nu o faceam zilnic.
kali
Scris: Monday, May 13, 2013 9:10 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Anul asta, nu. Vedem pe viitor...
Cris-DL
Scris: Monday, May 13, 2013 12:54 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Deea, a plecat prima ora intr-un fel de tabara (a si dormit, insa a stat doar 3 zile), acum, la 8 ani si 9 luni.
Nici nu a vrut sa mearga pana acum si nici nu ar mai merge curand, cu toate ca a plecat tare entuziasmata ca merge singura si nu a vrut sa mergem dupa ea, nu a vrut... eee, intre timp, dupa aceasta experienta, tot cu noi doreste sa mearga.

In excusii de-o zi vrea, insa sa doarma fara noi nu; -are ea o problema cu somnul, nu poate dormi departe de noi -in mini-tabara asta, a chemat-o pe doamna sa doarma cu ea in camera ras si era cu 4 fetite alese de ea, sa stea impreuna in camera, dar... este o sensibiloasacoeur

mirela74chris
Scris: Monday, May 13, 2013 5:47 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Anul acesta va merge si Razvan in tabara.Nu am avut curaj sa il las pana acum.E cam mofturos la mancare si e tare nazdravan.Nu am vrut sa ii dau doamnei invatatoare de lucru.
Diana a mers in tabara din clasa I.Depide si cata incredere aveti in invatatoare...NuStiu
TatyKS
Scris: Tuesday, May 14, 2013 7:59 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Cris-DL wrote:
Deea, a plecat prima ora intr-un fel de tabara (a si dormit, insa a stat doar 3 zile), acum, la 8 ani si 9 luni.
Nici nu a vrut sa mearga pana acum si nici nu ar mai merge curand, cu toate ca a plecat tare entuziasmata ca merge singura si nu a vrut sa mergem dupa ea, nu a vrut... eee, intre timp, dupa aceasta experienta, tot cu noi doreste sa mearga.

In excusii de-o zi vrea, insa sa doarma fara noi nu; -are ea o problema cu somnul, nu poate dormi departe de noi -in mini-tabara asta, a chemat-o pe doamna sa doarma cu ea in camera ras si era cu 4 fetite alese de ea, sa stea impreuna in camera, dar... este o sensibiloasacoeur

Nu cred ca doamna noastra se incumeta sa plece fara parinti in excursii de 2-3 zile .... nu stiu Kari daca s-ar duce fara mine. O zi poate, dar noaptea nu cred ... cel putin acum la varsta asta. SimplyLove .

TatyKS
Scris: Tuesday, May 14, 2013 8:05 AM
Nivel

mirela74chris wrote:
Anul acesta va merge si Razvan in tabara.Nu am avut curaj sa il las pana acum.E cam mofturos la mancare si e tare nazdravan.Nu am vrut sa ii dau doamnei invatatoare de lucru.
Diana a mers in tabara din clasa I.Depide si cata incredere aveti in invatatoare...NuStiu

Probleme cu mancarea avem si noi , ne mananca ficatii Crazy .

Pe mine ai mei m-au lasat doar in 2 tabere unde au si venit sa ma vada dupa 2- 3 zileLol ... erau la fel ca noi si acum ne zic ca de ce nu o lasam pe Kari la ei mai multe zilesic ...

Mirela, increderea se capata in timp pupici !
kali
Scris: Tuesday, May 14, 2013 9:47 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Parerea mea e ca totusi dupa 10 ani sunt potrivite taberele si tot atunci cred ca-i voi lasa - in tabere, nu excursii. Nu tine de increderea in invatatoare - ca oricum nu are cum sa stea cu ochii pe toti - ci pe cat de independent/responsabil e copilul la modul general si in baza pe care o ai in el.

Pe Alexia as lasa-o de pe acum, ca e matura si am incredere deplina in ea, dar nu pot face asta tinandu-l pe Eric acasa. Totusi niciunul dintre ei nu-mi cer... nu au prieteni - deocamdata - care sa plece in grup supravegheat, asa ca ...
Oricum, primele tabere ar trebui sa fie prin apropiere, sa poti ajunge rapid la copil daca apare vreo problema.

Pe aici sunt locatii de 4* care organzeaza tabere de calarie, de creatie sau de engleza, la aprox. 1h cu masina. Probabil cu ceva de genul asta vom incepe si noi, dar nu de anul asta.
TatyKS
Scris: Tuesday, May 14, 2013 11:10 AM
Nivel

kali wrote:
Parerea mea e ca totusi dupa 10 ani sunt potrivite taberele si tot atunci cred ca-i voi lasa - in tabere, nu excursii. Nu tine de increderea in invatatoare - ca oricum nu are cum sa stea cu ochii pe toti - ci pe cat de independent/responsabil e copilul la modul general si in baza pe care o ai in el.

Pe Alexia as lasa-o de pe acum, ca e matura si am incredere deplina in ea, dar nu pot face asta tinandu-l pe Eric acasa. Totusi niciunul dintre ei nu-mi cer... nu au prieteni - deocamdata - care sa plece in grup supravegheat, asa ca ...
Oricum, primele tabere ar trebui sa fie prin apropiere, sa poti ajunge rapid la copil daca apare vreo problema.

Pe aici sunt de locatii de 4* care organzeaza tabere de calarie, de creatie sau de engleza, la aprox. 1h cu masina. Probabil cu ceva de genul asta vom incepe si noi, dar nu de anul asta.

Ai perfecta dreptate , trebuie sa avem incredere in ei ca sunt responsabili si atenti. Doamnele nu au cum sa-i supraveheze pas cu pas.
Prin clasa a IV-a, a V-a incep sa-si doreasca sa evadeze cu prietenii chitara .
alimami
Scris: Wednesday, May 15, 2013 1:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Desi am fost in tabara prima data la vreo 7ani,cu frate-mio de vreo 4ani(cu copiii de la gradinita lui)eu nu mi-as lasa pitica(de 4ani jumate) in tabara. Noi atunci am fost la mare,care e/era ff departe de noi. Probabil ca as lasa-o prin clasa a treia,undeva mai pe aproape. Cred ca in ziua de azi exista un cumul de factori care m-ar face mai prevazatoare decat au fost parintii mei in anii 80. Atunci era altceva. Deci si eu sunt tot pt o varsta de vreo 9-10 ani si undeva mai aproape pt prima tabara.
bereea
Scris: Wednesday, May 15, 2013 2:27 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Nu cred ca as lasa-o deocamdata.Stiu ca la noi, cand sunt copiii in clasa a IV-a , merg doar cu invataoarele intr-o mini tabara de 3 zile.Vor avea 9 - 10 ani si atunci o voi lasa daca isi va dori.
AdrianaC
Scris: Sunday, June 23, 2013 12:55 AM

Dupa indelungi dezbateri, ne-am hotarat sa il lasam pe Andrei in tabara anul acesta.
Maine pleaca intr-o tabara organizata de Himalaya Adventure (o firma pe care mi-a recomandat-o o colega de servici).

Este o tabara pentru "uriasi" de 5-7 ani...

Pleaca la o pensiune langa Bran, din 23.06 pana in 28.06.2013.

Au in plan escalada, rapel, drumetii, Aqua Park in Brasov, jocuri si cantecele, foc de tabara...
Andrei abia asteapta sa plece. Azi am fost la cumparaturi pentru ultimele lucrusoare de pe lista de bagaj.

Copiii vor pleca maine dimineata cu trenul pana in Brasov, iar bagajele lor pleaca cu un microbuz, ca sa nu aiba si grija lor. Pe tren isi iau numai un rucsacel mic, cu apa, sandwichuri si muuulta voie buna.

Din Brasov merg cu microbuzul pana in Bran la pensiune.

Am primit de la organizator o lista cu necesarul pentru tabara... Bagajele sunt gata, Andrei e pregatit, asa ca... Doamne ajuta !
AdrianaC
Scris: Sunday, June 23, 2013 12:10 PM

Gata ! A plecat ! Astept sa ma sune dupa ce se cazeaza !

In tren, emotii mari, dar la mine si mai mari dupa ce hal de poze am facut ras

Pa mami ! Poti sa pleci !

monique
Scris: Sunday, June 23, 2013 12:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Alexandra va pleca in August 8 zile cu ?coala in tabara in Maramure?. Dna invatatoare a facut pe parcursul clasei 1 patru excursii de câte o zi si nu au fost probleme. Pentru Alexandra oriunde e mai bine decât sa stea acasa sic . Din clasa ei mai pleca 20 de copii, a?a încât nu se va sim?i stinghera.
Distrac?ie placuta lui Andrei si vacan?a placuta tuturor piticilor!
monique
Scris: Sunday, June 23, 2013 12:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Eheeee, avem si poze! Drum bun, Andrei!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.