![Avatar](/i.ashx?u=11667)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu te-as sfatui sa-i mai lasi suzeta un timp daca sufera atata dupa ea. Degetul este putin probabil sa-l mai suga la varsta ei, dar, pe cand suzeta poate fi luata la un moment dat, degetul nu Una dintre fetitele mele si-a supt degetelul pana pe la doi ani si am dezvatat-o oferindu-i suzeta pentru un timp, dupa care i-am luat-o si pe aceea |
|
![Avatar](/i.ashx?u=2239)
![Nivel](/images/ranks/Diamond.gif) Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ionut si Madalina nu au vrut suzeta,dar David o vrea... |
|
![Avatar](/i.ashx?u=4293)
![Nivel](/images/ranks/top_team.gif) Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Mai bine ii lasi suzeta decat sa suga degetul,parerea mea. |
|
| Ana wrote:Mai bine ii lasi suzeta decat sa suga degetul,parerea mea.
Asa este,doar ca trebuie sa ma obisnuiesc eu cu situatia/dorintza lui |
|
![Avatar](/i.ashx?u=138)
![Nivel](/images/ranks/top_team.gif) Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| PrincessLilou wrote: In plus daca ai suzi, vine zana Suzelutza, care i-a suzi si iti da un cadou in loc.
Cate zane pe lumea asta! Noroc de ele! |
|
![Avatar](/i.ashx?u=74)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| De suzi scapi, mai repede sau mai tarziu, dar de deget tare greu. Imi spunea cineva de sora ei, are peste 27 ani, care foloseste si acum, ca mod de relaxare, degetul, in situatii extreme. |
|
![Nivel](/images/ranks/1.gif) Nivel: Membru
Inregistrat: 4/24/2012 Mesaje: 19
| genioara nicoleta: fiecare copil este unic asa ca fiecare prefera altceva,nu trebuie sa te ingrijorezi! |
|
![Avatar](https://forum.7p.ro//images/avatars/1an/tiger.gif)
Inregistrat: 3/20/2013 Mesaje: 28
| Nu vreau sa fac atac la persoana, dar oare problema cu suzeta nu a aparut din cauza noastra, a parintilor? Eu nu i-am dat niciodata suzeta copilei mele si, deci, nu sufera dupa ea. Cu degetul am suferit cred ca vre-o luna cand avea un an, dar a ramas cu acest obicei doar cand ii este foame si somn, seara.
Atunci cand un parinte foloseste suzeta ca sa il linisteasca pe copil, e normal ca acesta sa nu mai vrea sa scape de ea, e micul sau "drog", e modul in care se linisteste. Cat despre deget, am incercat sa-i dau palmute peste mana cand era cu degetul sau cu toata mana in gura, am incercat sa-i pun gusturi aiurea pe deget... nimic... Asadar, am apelat la metoda "sugi degetul, mami se supara", astfel incat cand o vedeam cu degetul in gura, faceam botic si fata suparata si nu vorbeam cu ea. Dupa o perioada, venea la mine cu mainile pe langa corp, o pupam si o imbratisam (asa iubeste ea mami, ma ia in brate). Chiar si acum mai fac boticul cand e somnoroasa si isi suge degetul si il scoate imediat, dar daca nu devine cronic, nu ma stresez prea tare. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=2705) Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Pai mie mi se pare ca ai evitat cu succes problema suzetei si ai dat peste problema degetului... Intre astea doua, eu una prefer suzeta. E mai igienica si scapi mai usoar de ea, fara sa-i dai peste manute, sa-i pui gusturi aiurea pe ea... o faci disparuta si in 2-3 zile uita de ea. Daca zici ca problema suzetei apare din cauza parintilor, atunci problema degetului din cauza cui apare? Ca nu-l inveti tu sa suga degetul... copilul cand are nevoie sa se linisteasca gaseste o metoda, chiar daca nu ii oferi tu solutia. Altii molfaie coltul pernutei sau o jucarie...
Eu i-am dat suzeta din primele zile, pt ca ar fi stat numai la san, cum ii scoteam sanul plangea, desi nu mai sugea ma folosea pe post de suzeta. Asa ca suzeta m-a salvat, datorita ei am avut si eu si bebe nopti linistite si odihnitoare. Pe la 2 luni, cand i-au trecut colicile, a renuntat la suzeta, nu mai avea nevoie de ea sa adoarma. N-a mai pus gura pe ea de-atunci... si nici degetul nu l-a supt. |
|
![Avatar](https://forum.7p.ro//images/avatars/1an/tiger.gif)
Inregistrat: 3/20/2013 Mesaje: 28
| Din cate am citit pe acest forum, dar si in alte locuri, si din experienta altor mame din grupul meu, am aflat ca renuntatul la suzeta nu eeste chiar asa de usor precum spui, bulibuli. Nu blamez pe cele care au copii care folosesc suzeta, dar mi se pare ca este vina parintilor, deoarece degetul vine "la purtator", pe cand suzeta nu. Sper ca nu am facut pe cineva sa se simta aiurea...
Din pacate nu stiu ce inseamna ca un copil sa vrea sa stea numai la san, deoarece am nascut prematur, prima jumatate de luna a fost in incubator, a doua jumatate de luna a stat inca in spital si nu am avut voie sa ma duc decat de 3-4 ori pe zi sa o alaptez, iar dupa ce a venit acasa a mai supt doar o luna (am facut infectie la o masea si am fost nevoita sa iau antibiotice, iar doctorita mi-a interzis sa alaptez pe acea perioada). Pentru ca timp de o saptamana nu am avut voie sa o alaptez, s-a intarcat singura la 2 luni si un pic.
Pe de alta parte, prefer de mii de ori sa isi suga degetul 5 minute seara in primul rand pentru ca se spala pe maini foarte des, ii place la nebunie si macar o data pe ora ma cheama in baie sa ne spalam impreuna. Iar din momentul in care baga degetul in gura, biberonul se face in cateva minute, dupa care trece la somn (adoarme cu mainile adunate ca un ingeras, nu isi suge degetul).
Molfaitul jucariilor sau al obiectelor a fost o problema cand ii cresteau dintii si, chiar daca i-am cumparat geluri si jucarii speciale, n-am avut ce sa-i fac decat sa ii spal acele jucarii preferate in mod constant.
Nu consider ca problema noastra cu degetul este o problema, ci, de fapt, incearca sa ma anunte ca ii este somn, pentru ca inca nu rupe decat cateva cuvinte... |
|
![Avatar](/i.ashx?u=14832)
![Nivel](/images/ranks/4.gif) Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Nu stiu altii cum sunt dar eu nu ma stresez deloc cu suzeta. Sotul meu i-a dat-o in seara in care am nascut si am avut parte de nopti linistite si nu m-a folosit pe mine pe post de suzy... Acum nu prea mai e interesata de ea dar la nani e obligatorie. In plus, mami a luat-o pe ulei asa ca fata are suzete asortate la vestimentatie. Sunt sigura ca o sa scapam de ea cand va fi momentul. Ah...si aici nu e tragedie, vezi copii de 3-4 ani cu suzy in gurita pe strada. Sincer ma bucur ca e sanatoasa, cuminte si se dezvolta normal chiar daca e cu suzy dupa ea... |
|
![Avatar](/i.ashx?u=2705) Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Ariel wrote:Din cate am citit pe acest forum, dar si in alte locuri, si din experienta altor mame din grupul meu, am aflat ca renuntatul la suzeta nu eeste chiar asa de usor precum spui, bulibuli. Nu blamez pe cele care au copii care folosesc suzeta, dar mi se pare ca este vina parintilor, deoarece degetul vine "la purtator", pe cand suzeta nu. Sper ca nu am facut pe cineva sa se simta aiurea...
Din pacate nu stiu ce inseamna ca un copil sa vrea sa stea numai la san, deoarece am nascut prematur, prima jumatate de luna a fost in incubator, a doua jumatate de luna a stat inca in spital si nu am avut voie sa ma duc decat de 3-4 ori pe zi sa o alaptez, iar dupa ce a venit acasa a mai supt doar o luna (am facut infectie la o masea si am fost nevoita sa iau antibiotice, iar doctorita mi-a interzis sa alaptez pe acea perioada). Pentru ca timp de o saptamana nu am avut voie sa o alaptez, s-a intarcat singura la 2 luni si un pic.
Pe de alta parte, prefer de mii de ori sa isi suga degetul 5 minute seara in primul rand pentru ca se spala pe maini foarte des, ii place la nebunie si macar o data pe ora ma cheama in baie sa ne spalam impreuna. Iar din momentul in care baga degetul in gura, biberonul se face in cateva minute, dupa care trece la somn (adoarme cu mainile adunate ca un ingeras, nu isi suge degetul).
Molfaitul jucariilor sau al obiectelor a fost o problema cand ii cresteau dintii si, chiar daca i-am cumparat geluri si jucarii speciale, n-am avut ce sa-i fac decat sa ii spal acele jucarii preferate in mod constant.
Nu consider ca problema noastra cu degetul este o problema, ci, de fapt, incearca sa ma anunte ca ii este somn, pentru ca inca nu rupe decat cateva cuvinte...
La fel cum citesti despre suzeta ca sunt mame care scapa foarte greu de ea (depinde si de varsta copilului, de ex. al meu la 2 luni nu i-a sesizat lipsa, de parca nici n-a fost... pe cand la 2-3 ani copilul e deja atasat de ea stie sa o ceara si sa te manipuleze prin plans) asa ai sa gasesti si mamici care nu reusesc sa dezvete copilul de degetel si e mai greu ca n-ai unde sa-l faci pierdut, il au mereu la indemana. La voi situatia nu-i asa problematica dupa cum povestesti, dar la altii da. Oricum ar fi, nu vad nimic de blamat la niciunul din cazuri. Fiecare gaseste metoda cea mai buna si eficienta pt a-si linisti copilul, tot ce facem facem din dragoste si pt ca ne pasa. Ar fi de blamat daca am incerca sa-l linistim cu alcool (nu rade, sunt si astfel de parinti) dar in faptul ca-i dai suzeta (care poate fi sterilizata) chiar nu vad nimic rau sau "de evitat". Nici cu degetelul n-ai ce face daca-i place... ambele sunt obiceiuri de care va trebuie sa-i dezvatam mai devreme sau mai tarziu.. sau unii se dezvata singuri. |
|
| Davidutzu rupe suzetele de la un timp,roade la ele pana se rup,saptamana trecuta a facut 4 "victime" |
|
![Avatar](/i.ashx?u=138)
![Nivel](/images/ranks/top_team.gif) Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Adina wrote: Ah...si aici nu e tragedie, vezi copii de 3-4 ani cu suzy in gurita pe strada...
La varsta asta chiar nu e ok. Si noi avem o nepoata care la 4.5 ani inca mai are suzeta si mi se pune pe creier cand o vad ( desi ea se ascunde, ii e rusine, cumva ).
Mai stiu copii de 5 ani cu bibe ori cu pampers noaptea... e numai vina parintilor! |
|
![Avatar](/i.ashx?u=1226)
![Nivel](/images/ranks/emerald1.gif) Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Noi nu prea am avut nici o problema cu suzi nici la Eden nici la Oshry imediat am scapat de ele.In schimb cu Shiraz avem o chestie mai speciala nu as numi-o inca problema fiindca nu este atat de dependenta de ea.Suzeta nu a vrut-o niciodata si nici nu prea stia ce sa faca cu ea ,dar in schimb are un prost obicei ,are o jucarie plusata un magarus mic si pe care cum il primeste automat isi introduce si degetul mare in gura ,noi radem de chestia asta deocamdata fiindca nu face asta toata ziua este ceva mai mult de a se adormi tin sa spun ca doarme cu magarusul acesta adica este acolo permanent in pat nu-l prea cere doar asa cateodata .Cateodata il mai suge si pe el . !Asa ziua niciodata nu are nici suzeta nici deget in gura de aceea nu consider o tragedie acest obicei .
Kali,ai perfecta dreptate .un copil la 5 ani cu suzeta si cu pampers chiar ca este lenea si vina parintilor .Copii insusi nu mai vor fiindca se simpt taare prost si le este rusine de cei din jur ,plus ca li se stalceste si vorbirea ,dintii. |
|
|