Suzeta, mai buna ca degetul?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
madanuta
Scris: Wednesday, April 14, 2010 8:32 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
PrincessLilou wrote:
...daca tii bebele infasat la inceput
noi am zis ca nu vrem sa o invatam pe bebita de suzi...o sa vedem noi ce o sa iasa...ras

Princess, de cand am nascut eu, acum 11 ani aproape , pediatra mi-a spus sa nu infas copilul. Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa infese copilul daca e nascut la termen si nu ii recomanda medicul.pupici

Pricess, daca puiutul e cuminte, n-ai de ce sa-i dai suzeta, dar daca urla fara motiv ore in sir, ii dai si luna de pe cer...pupici

cristinaflorina
Scris: Wednesday, April 14, 2010 10:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
La EDy in afara de estitul biberon de lapte de la 1 noaptea (fix) cam astea sn t momentele de trezire peste noapte in numar de 4 5 alcool , cadearea suztei din gura.Ma scol ia bag la loc il mingai n picsi gata. O prmeste in mod special la somn dar o mai vrea si ziua. Dar ziua mai mult o road din cauza caninilor care unul a iesit unul se chinuie. Ai mei sunt foarte stresati ca vai sa il dezvat de suzi cind il vad cu e in gura ziua fist i-a ia si el plingeeeeeee, si i-o da inapoi logic.Asta e cit o vrea o vrea.
PrincessLilou
Scris: Thursday, April 15, 2010 3:43 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
mi-a zis o prietena ca e bine sa infesi ca cica copilului ii place. de aia am intrebat. plus ca eu am fost infasata cand eram mica si nu mi-a daunat cu nimic. stiu ca nu se mai practica...

apoi aici sunt un fel de manusele care se pun la bebe in manute...cu ele pe mana cum mai duc degetul in gura? si cand incep sa le creasca dintisorii si le mananca gingiutele nu le dati jucarioarele alea pe care le pot ei roade?
monique
Scris: Thursday, April 15, 2010 8:29 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Eu pe Alex am infasat-o (mai ales cand trebuia sa adoarma) pana la 7 luni jumate. Nu se linistea decat asa, si adormea relativ repede. Si nu mai tresarea.
La Teo nu a fost cazul, la cat de cuminte si linistita este.
Manusile respective le-a purtat si Teo, si scopul lor era sa-i incalzeasca manutzele. A avut o perioada de vreo luna jumate in care mainile erau mai reci. Unele mamici le mai dau copiilor sa nu se zgarie pe fata (unii bebelusi au obiceiul sa se frece cu mainile pe fata). Teo daca nu gasea degetelul sugea toata manusa, astfel incat trebuia s-o schimb imediat pt ca era uda.sic
In legatura cu jucariile de ros, ele sunt intr-adevar recomandate pt perioadele de eruptie dentara, dar ai sa vezi pe propria piele ca ii vei da mult mai devreme. Chiar daca nu le ies dintisorii copiii baga in gura tot ce prind. Nu le poti reprosa nimic, asta este modul lor de a "cunoaste" un obiect.

Imi place ca pui intrebari in ideea de a fi pregatita cu tot ce va urma. Bravo!!! Eu habar nu aveam nimic despre bebe in momentul in care am nascut, de fapt nici sentimente materne nu prea erau, asa ca , de unde atata interes?

Sarcina usoara in continuare!hearts
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, April 15, 2010 2:35 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Da, jucariile! Sunt perfecte pentru a cheltui banii parintilor! Ca ei vor roade absolut orice, iar orice jucarie neconventionala - capac, punga care fosneste, etc, bate de departe orice FisherPrice sau Chicco!
Infasatul... da, depinde de copil! Eu i-am infasat pe amandoi pana pe la 4 luni Tudor, mai putin Ioana, si numai noaptea, la orele de somn. Ziua, nu! Asa ca, orice-ai face, degetelele ajung in gura sau... in ochi!ras sic
danab
Scris: Friday, April 16, 2010 9:44 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
monique wrote:

Imi place ca pui intrebari in ideea de a fi pregatita cu tot ce va urma. Bravo!!! Eu habar nu aveam nimic despre bebe in momentul in care am nascut, de fapt nici sentimente materne nu prea erau, asa ca , de unde atata interes?

Aceeasi remarca! felicitari ca rasfoiesti forumul pe la toate topicurile. Eu ramasesem blocata la sarcina si nastere ras
Despre infasat - a mea nu a prea vrut sa simta ca e legata, asa ca a dormit ca o broscuta de imprastiata. Avea nopti, cu colici, cand o mai infasam, doar cat s se incalzeasca mai bine si sa se calmeze colicii, dar scotea imediat manutele.
Doctorita ne-a spus ca multe femei de 45 -50 de ani au mersul ala de rata de la infasat strans cat erau mici, ca le disloca soldul si mamele nu stiau. Si ica negresele care isi tin copiii pe soldul lor, in wrap sau in "port bebe" cracanati nu au problema asta - concluzia ei - nu recomanda infasatul.

Jucariile de dentitie ai sa le folosesti mai tarziu, pe la 5 - 6 luni, cand va incepe sa roada si sa le tina singur in mana. daca nu ai atunci, sigur vor gasi ei inlocuitorras

Manusitele sunt bune ca tin caldut si nu se zgaraie bebe cu unghiile pe fata, ca nu le prea poti taia unghiutele la inceput, iar ei au "obisnuinta" de a le suge inca din burtica.

sa nu fiu total offtopic - la noi nu a fost problema de supt degetul, iar suzeta i-o lasam in gurita numai la adormit, dupa aia o scoteam, sa nu se obisnuiasca cu ea in gurita, ca altfel se trezeste imediat cand o scapa si plange dupa ea. Aveam de la chicco una completa din silicon si o rodea pe toate partile, iar cand cadea din gurtia pe pat nu exista riscul sa se loveasca, asa ca la cele din palstic tare. Aaaa, si a aceptat suzeta ania la 4 luni, din joaca.
PrincessLilou
Scris: Saturday, April 17, 2010 1:16 AM
Nivel

am sa cumpar una sa o avem de rezerva, asta doar daca e un caz disperat. motivul pentru care nu vrem sa introducem suzeta e ca pana la urma tot ajung sa tipe si sa urle si sa te faca cu capul cand trebuie sa ii dezveti de ea. deci noi consideram suzeta doar un remediu temporar...

si ca sa raspund la ce a zis doctorita ta, danab, eu am fost infasata si nu am mersul de rata... si de asemenea multe din prietenele mele sau cunostine si mai mari ca varsta care au fost infasate nu au mersul de rata...eu cred ca e preconceptie cum am mai auzit si in alta parte ca pampersii fac copii cracanati.
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, April 17, 2010 7:16 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Tudor a facut crize cam 2 zile cand i-am scos suzeta. Apoi, intr-o saptamana, nu a mai intrebat de ea. Dar 2 ani au fost linistiti... Doar stii! Asa ca, pus in balanta, eu - si e doar parerea mea - zic ca merita!
Fluturas
Scris: Saturday, April 17, 2010 12:25 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
PrincessLilou wrote:
.eu cred ca e preconceptie cum am mai auzit si in alta parte ca pampersii fac copii cracanati.

sa stii ca darius a fost cracanat cand s-a dezobisnuit de pampers.ce m-am mai speriat cand il vedeam cum umbla.am mers cu el ma medic si mi-a spus ca e din cauza pampersului dar in timp isi va revenit.si-a revenit
GANDACEL
Scris: Sunday, August 8, 2010 2:06 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
[quote=Lilly of the valley]Sincer cred ca e foarte dificil sa lucrezi cu un sugar pt. a nu-si mai suge degetul. Poate suzeta ar fi mai indemana decat minunea aia de solutie de pus pe degete.
draga mea cumnata, sora sotului, si-a supt degetul pana prin clasa a V a, cand intrata la gimnaziu unui liceu de mari pretentii in Iasi, au ras copiii de ea. biata soacra incercase toate metodele de pe fata pamantului, fara niciun rezultat. pana nu s-a rusinat de faptele ei, fata nu a renuntat la prostul obicei, iar acum indexul de la mana stanga e mai subtire si muult mai lung decat mijlociul.
iti doresc succes si rabdare.floare3 [/quo

nikmiki
Scris: Friday, August 13, 2010 5:40 PM
Nivel

Inregistrat: 7/18/2010
eu acum incerc s-o invat pe fata cu suzeta pt ca s inceput sa-si suga degetul,dar nu-i place deloc.se stramba si o da afara,iar ii bag suzeta,o da afara,iar o bag pana cand adoarme.prefer sa ia suzeta decat degetul.

baiatul a luat suzeta din prima si l-am dezvatat de ea la 1 an si 5 luni.a plans dupa ea vreo 3 nopti si apoi a uitat-o.am vazut o fetita care la 5 ani umbla cu suzeta in buzunar si o mai baga din cand in cand in gurita.
alexandrabogdan
Scris: Friday, August 13, 2010 8:56 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
am scapat de degetel de ceva vreme. e prietena buna cu suzeta. dar mai bine asa.
duchess292004
Scris: Tuesday, December 28, 2010 9:25 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2010
eu, fetitei mele, nu i-am dat absolut deloc suzeta si nici degetul nu si l-a supt
mikaela
Scris: Saturday, January 8, 2011 6:18 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
duchess292004 wrote:
eu, fetitei mele, nu i-am dat absolut deloc suzeta si nici degetul nu si l-a supt

Nici eu nu i-am dat suzeta, citisem pe undeva ca dandu-i suzeta va avea dificultati de prindere a sanului la alaptare. Asa ca nu i-am dat suzeta, sotul a mai insistat cu suzeta dar bebelutza mea tot o scuipa si o refuza... Nici degetul nu l-a supt, iar de pe la 1 an si ceva am inceput sa folosim canite cu capac pentru lapte si alte lichide si usor usor am scapat si de biberon. Canitele le schimb pe etape de crestere/varsta, dar vad ca bea si din sticla sau chiar cana obisnuita daca o are la indemana. Din cate stiu, suptul prelungit al biberonului sau al suzetei poate deforma/strica dintii. Suptul degetului este un reflex normal, unii copii isi sug degetul inainte de a fi nascuti, altii imediat dupa nastere...unii inceteaza pe la 6-7 luni, in timp ce altii continua si pana la 8 ani. Suzeta si suptul degetului sunt metode de relaxare ale copilului, mai ales in perioadele de tranzitie cand se simt vulnerabili si stresati, dar atunci cand sunt prelungite pe perioade foarte lungi, pot avea efecte daunatoare asupra formei gurii, al alinierii corecte a dintilor si uneori chiar si asupra palatului gurii (dupa varsta de 5 ani).
PrincessLilou
Scris: Wednesday, January 25, 2012 1:01 AM
Nivel

Ok, deci sa va spun cum stam cu realitatea...

Sophie e dependenta de suzi in mare parte. I-am dat-o pe la 3 luni ca urla noaptea fara motiv. Imediat ce i-am pus suzi a tacut. Apoi a urmat teroare cu, ne cade suzei si mainile sunt infasate, ce facem?
s-a descurcat tot singura, a inceput sa isi scoata manusitele afara. Noua ne-a spus midwife sa infasam copilul. Asa am facut, nu dupa capul nostru.

suzi, ii zice "guka". O foloseste mai mult cand e obosita, mofturoasa, sucita, pentru linistirea ei sufleteasca. In timpul zilei, la joaca activitati. Nu prea o folosim. Daca uita de ea si mai bine. Daca ar pune degetul in gura, si-ar aminti de el tot timpul si ar fi ocupata toata ziua cu asta. Cred eu. Desi, cand e vorba de lasat de supt suzi sau degetul fiecare copil e diferit. Unii se lasa mai greu de una sau de alta, altii mai usor. Nu cred, ca sunt motive de ingrijorare. Stef al meu a tinut suzi pana la 5 ani. Si in rest e bine mersi. Nu a avut nicodata probleme. In plus daca ai suzi, vine zana Suzelutza, care i-a suzi si iti da un cadou in loc. De Zana Manuta, nu am auzit, desi nu p[rea stiu ce ar putea ea face. Sa ii tai degetul? ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.