Nivel: Membru
Inregistrat: 2/10/2009 Mesaje: 68
| Buna Alexandra, pana la urma l-am deschis eu caci ma macina de mult problema. Fata e cu suzi, baiatul cu degetul. Toate bune si frumoase pana aici, numai ca fata nu-si scapa suzi din guritza in timpul noptii dar baiatul da (cred si eu ca amorteste cu mana in aceeasi pozitie). Problema e ca fara deget - se trezeste si-mi scanceste pana ii dau ori bibe, ori degetul (lui), deci toata noapte fac Vorbesc de bebelusi de aproape 6 luni. Am inteles ca de la alte mamici ca de suzi se scapa usor: se taie, nu se mai gaseste la magazin, se va juca doar cu lantisorul si ... se va plictisi si de el. Dar ce facem pe viitor cu degetul??? Acum asi vrea sa-l invat si pe el cu suzi, dar ii rontaie doar inelul
Tot de la o mamica de gemenei am preluat metoda "suzi" dar daca nu s-a prins decat de unul, ce sa fac? Si, ca si continuare de la topicul precedent, acum dorm bb-ii amandoi cu mine, dar ii adorm separat; alte experiente asemanatoare??? Cum ati reusit sa-i adormiti pe amandoi odata.
PS. Cred totusi ca trebuia sa scriu in alt topic, dar se leaga suzi de somnic... Ce sa fac??? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| E mult mai greu de scapat de degetel dar sa sti ca exista o solutie la farmaciile sensiblu(Nu stiu daca am voie sa scriu denumirea) care se da pe degetele si are un gust de nu se mai atinge de degetel.Solutia e pentru persoanele care si rod ungiile dar e si pentru bebeii care si sug degetelul.Pupici la bebei. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sincer cred ca e foarte dificil sa lucrezi cu un sugar pt. a nu-si mai suge degetul. Poate suzeta ar fi mai indemana decat minunea aia de solutie de pus pe degete. draga mea cumnata, sora sotului, si-a supt degetul pana prin clasa a V a, cand intrata la gimnaziu unui liceu de mari pretentii in Iasi, au ras copiii de ea. biata soacra incercase toate metodele de pe fata pamantului, fara niciun rezultat. pana nu s-a rusinat de faptele ei, fata nu a renuntat la prostul obicei, iar acum indexul de la mana stanga e mai subtire si muult mai lung decat mijlociul. iti doresc succes si rabdare. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Piticii mei primesc suzata numai la culcare. Asa i-am invatat si sper sa nu o ceara si in alt moment al zilei. |
|
| Felicitari daca mai spui ca ii adormi pe amandoi odata ... te rapim.
Cum reusesti? Nici ai mei nu stau cu suzi/deget in alta perioada decat atunci cand vor somnic, dar ...
Exemplu: au papat supica, la aprox 30 min a fost suplimentul de lapte, i-am pus in patul mare (in patut mai stau doar cand se joaca la "zdranganele) si ... ce sa fac in continuare ca sa adoarma?
Daca ii las mult incep sa planga, intai pe rand, apoi amandoi odata. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Eric, spre ex. nu adoarme in brate, ci jos pe pat, dar sa ma simta langa el, iar Darius adoarme in brate. Oricum nu se intammpla de fiecare data asa, mai sunt si situatii cand sunt amandoi scanciti.Una peste alta, am doi copii buni.Regretul meu si al sotului este ca nu stim cum e sa ai UN copil. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| La noi scrie peste tot in cabinete de pediatrie " Pacifier better than thumb" ( Suzeta ,mai buna decat degetul".Eu nu ma feresc de suzeta , le-am dat de mici cand au vrut ,uneori Daria afara fiind ,foarte obosita cere suzeta, o linisteste ,nu se uita nimeni crucis si daca se uita atata le trebuie primesc pumni in freza Nu le stabilesc termen de varsta cand sa lase suzeta, am mai zis, sa mearga cu ea la scoala daca vor s arada toti copiii de ei.Suzeta e ultimul lucru cu care m-as stresa |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| t-mihaela wrote:La noi scrie peste tot in cabinete de pediatrie " Pacifier better than thumb" ( Suzeta ,mai buna decat degetul".Eu nu ma feresc de suzeta , le-am dat de mici cand au vrut ,uneori Daria afara fiind ,foarte obosita cere suzeta, o linisteste ,nu se uita nimeni crucis si daca se uita atata le trebuie primesc pumni in freza Nu le stabilesc termen de varsta cand sa lase suzeta, am mai zis, sa mearga cu ea la scoala daca vor s arada toti copiii de ei.Suzeta e ultimul lucru cu care m-as stresa
Si eu la fel i-o dau cind cere si nu are de ce sa imi fie rusine sau sa ma chinui sa il dezvat.Daca asa se linisteste copilul asta e. Nu o sa suga suzeta pina la 18 ani o sa o lase la un moment dat, dar nu sa il fortez eu sa i-o ascud sau mai stiu eu ce. |
|
| M-am resemnat, n-am ce face, daca ii place ata de mult degetelul ...
Nu si-l suge decat atunci cand vrea sa adoarma sau cand ii este foame, (ce mare lucru ca am invatat cand le este foame!)
Am incercat intr-o noapte sa-l adorm cu biberonul in guritza in locul degetului, am reusit atunci, dar parca nici nu pot sa-l umflu de lichide, ca el e mancacios, daca ii dau - papa.
Am sa caut totusi si la farmacie solutia aceea |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Draga mea, nu te stresa prea tare, in acest fel stii si cand ii este somn, nu doar foame!
|
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| La noi, baiatul a supt suzeta din prima si a scapat foarte usor si repede de ea. Fetita insa nu o vrea si gata !!! Eu cand eram mica imi sugeam degetul mare. Ca sa ma dezobisnuiesc mi-au pus usturoi, ceapa, otet si nu mai stiu ce. Si...l-am lasat ca era groaznic |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| si sara de ceva zile incoace s-a apucat de supt degetul....si pe mine ma apuca nebunia cand o aud.scapa suzeta din guritza (sau o scoate ea) si trece la domnul deget.eu il scot, ea il baga si tot asa pana adoarme.nu face tot timpul dar are momente cand asa suge pe el de zici ca-i nu stiu ce bunatate. |
|
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| acum vin si eu cu o intrebare timpitzica...am citit intr-o carte ca daca nu inveti bebele cu suzeta nu stie de ea ca sa o ceara...daca tii bebele infasat la inceput cum de ajunge atunci sa puna degetul in gura?
noi am zis ca nu vrem sa o invatam pe bebita de suzi...o sa vedem noi ce o sa iasa... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Suzeta apare in momentul in care te hotarasti ca nu vrei tu sa fii suzeta. La Tudor m-am rugat pentru sanatatea celui care a inventat suzeta, ca era ventuza non-stop la san. Nu stiam cand papa si cand sta asa... de dragul de a sta la san. Asa ca am introdus suzeta. Sunt bucuroasa ca am facut-o! Am avut nopti linistite, un copil linistit in momentele de oboseala, etc. La IOana, am optat pentru suzeta de la inceput! Nu e problema ca o va folosi pana pe la 2-3 ani. Asa a fost su Tudor! Pana pe la 2 ani si jumatate. ASta e! Cat despre degetel... nu toata lumea infasa copilul (adica in proportie de 90%, in mediul urban, cred ca lumea nu o mai face!), asa ca bebe e liber sa exploreze. Si chiar daca il infesi, Ioana de-abia acum, cand e mare cauta degetul, din cauza mancarimii de gingiute. Nu-i suzeta, nu-i bai: e degetul! Si uneori, chiar amandoua! Instinctul de a suge il au de la inceput si nu si-l pierd! E o necesitate a lor, un mod de calmare. Evident, exista si copii care nu accepta suzeta si nici nu sug degetelul. Dar despre ei auzim mai rar, ca mamele lor nu se plang... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| cute_babies_of_mine wrote:Evident, exista si copii care nu accepta suzeta si nici nu sug degetelul. Dar despre ei auzim mai rar, ca mamele lor nu se plang... subscriu |
|
|