Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Suptul degetului la bebelusi este ceva uzual. Totusi, acesta are mai multe avantaje sau mai multe dezavantaje pentru bebelus?
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Avantaj- bebe nu mai plange dupa suzi...se descurca singur Dezavantaj-e mai greu de dezvatat si se stramba dintii |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Din proprie experienta, pana intr-un an este un avantaj dupa cum spunea si Koko, numai plange dupa suzi, se linisesc singurei, dar dupa 1 anisor devine o depenenta si foarte greu renunta la el. Si cel mai nasol este ca intervine si modificare dentitiei. Asa ca recomand parintilor sa gaseasca metode prin care sa-i faca pe pitici sa renunte timpuriu. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| La noi a fost numai cu avantaj.Shiraz nu a vrut niciodata suzeta oricat am incercat ,de cand era bebelusa si-a supt degetul ca sa se adoarma ,acuma la un an si 5 luni indata nu si-l mai suge deloc adoarme bustean cum o pui in patutz fiindca este mai mereu foarte activa si binenteles cade franta uitand de degetel. |
|
| Noi abea la 3 ani ne am dezvatat cand am mers la gradi.Dintisorii se strambasera .Acum sunt drepti...si au revenit. Am niste poze tare dragalase cu degetelul in gurita |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ale nu si-a supt nici degetul, nu a vrut nici suzeta.Ea s-a nascut...domnisoara |
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Iulia e innebunita sa-si suga degetelul si am observat ca e foarte linistita si adoarme imediat nu mi-as face probleme dar stiu cat de greu e sa o dezvat de acest obicei. Ii pun suzeta ,dar scapa rapid de ea si-si ia in primire degetelul -asa cand o vad imi vine s-o mananc cat e de dulce ,dar pe viitor ce m-ao face cu ea ?! Om trai si om vedea! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| si Sara si-a supt degetul dar dr pediatru m-a sfatuit sa nu o las ca ne va fi f greu mai tarziu. asa ca am insistat cu suzeta si ii puneam ciorapei pe manute sa nu mai gaseasca degetul |
|
| O sa insist cu suzetica ,dar in timpul noptii sau cand doarme scapa suzeta si o gasesc cu degetelul in gurita si asta se intmpla cam de vreo saptamana . |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Oana, pune-i manusele pe manute, trebuie sa se gaseasca si acasa, ceva dintr-un material subtire. Aveam vreo 4 seturi si le tot spalam si roteam. Mai bine suzeta decat degetul!!!! |
|
| oanamaria wrote:O sa insist cu suzetica ,dar in timpul noptii sau cand doarme scapa suzeta si o gasesc cu degetelul in gurita si asta se intmpla cam de vreo saptamana .
pt noapte foloseam noi sosetele. si cu succes. sau manusi cum zice praslea. doar ca sosetele avand elasticul ala sus mai strans nu le putea scoate |
|
| Va multumesc pentru pont -o sa-i pun si eu manusele cu toate ca asa cu degetul adoarme intr-o secunda pe cand cu suzeta trebuie sa stau sa fiu pe faza cand ii scapa si se fataie si tot asa .Decvi momentanm degetelul in gurita este un avantaj . |
|
| oanamaria wrote:Va multumesc pentru pont -o sa-i pun si eu manusele cu toate ca asa cu degetul adoarme intr-o secunda pe cand cu suzeta trebuie sa stau sa fiu pe faza cand ii scapa si se fataie si tot asa .Decvi momentanm degetelul in gurita este un avantaj .
momentan. mai tarziu va fi o prblema. asa ca dezvat-o acuma cat e mica. mie mi-a spus o tanti psiholog ca un copil se invata si se dezvata cu / de orice in maxim 10 zile |
|
| Offff Oana ...va fi mai greu mai tarziu Nu i asa ca s dragalasi? Si Roby il cauta |
|
| Giuli tot cu degetelul se delecteaza ,suzeta o arunca cat colo ,asta este . Am renuntat la ideea de manusi ca era foarte agitata si n-are rost sa chiunui copilul mai ales ca nu-si suge degetul decat putin asa de alint mai ales cand ii e foame . Eu insist cu suzetica ,dar daca n-o vrea n-am ce sa-i fac . |
|
|