Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ce superstitii stiti pentru noaptea de Revelion (fie ca credeti sau nu in ele, cu siguranta ati auzit de unele superstitii)?
Eu stiam ca trebuie :
- sa te prinda revelionul inconjurat de prieteni - sa fii vesel, sa nu te prinda imbufnat, ca asa iti va merge tot anul - sa iti pui o dorinta - sa ai bani in buzunar (ca sa ai tot anul care vine) - sa spargi ceva (ca sa ai noroc) - sa te saruti sub vasc cu persoana iubita (ca sa va mearga bine tot anul) - sa porti haine noi (ca sa intri in noul an un nou om) - sa pui 1 banut de argint in cupa din care bei sampania
Daca imi mai amintesc, mai scriu.
Eu de obicei incerc sa le fac pe toate cele de mai sus (mai putin faza cu banutul ), dar nu prea imi ies chiar toate, ca la 12 noaptea nu stiu ce sa fac mai intai, plus ca mai e si ziua lui Tzepii (da, e nascut pe 1 ianuarie ), si serbam 2 in 1. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| si eu incerc pe cat e posibil sa port haine noi, sau macar lengerie noua (aporpos k era si un topic cu lengerie)
sa iti pui o dorinta - daaaaaaaa... la noi e chiar un obicei (la rusi).. in timp ce ceasul din Kremlin bate ultimele 12 secunde (de obicei vedem asta la televizor) - se pune o dorinta, care se zice k se implineste (din experienta proprie - in fiecare an, da IN FIECARE AN dorinta mea s-a indeplinit)
si mai este unul - la noi se petrecere revelionul cu oamenii pe care "vrei sa-i duci in anul nou cu tine"... de aia, se face asa: miezul noptii se serbeaza acasa, si apoi dupa jum. de ora incepi sa faci turul prietenilor - tocmai ca acestia sa-ti fie aproape tot anul...
ABIA ASTEPT
P.S. cat pe ce sa uit, pentru ca prezenta celor dragi in noaptea de revelion e foarte impotanta, si sa zicem ca cineva din familie sau din prieteni este plecat, sau nu se poate merge la el - NEAPARAT sub brad trebuie sa fie poze cu ei (ca sa fei si ei prezenti intr-o oarecare masura)
apoi, intrucat Cracuinul nostru e pe 6 ianuarei - Revelionul are acea semnificatie de Famlile, plus k in noaptea de Revelion, dupa miezul noptii, se dechid cadourile de sub brad - iar Craciunul , cel de pe 6 ianuare, se face doar o masa, cu familie si atat..
Va doresc tutror un Revelion plin de sparnta, bucurii si neaparat sa-l petreceti cu persoanele dragi |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Se spune ca acel obiect pe care il tii in mana de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mana imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vietii tale in anul care vine. Daca tii bani in mana, vei merge bine cu banii tot anul, daca iti tii iubita de mana, iti va merge bine cu dragostea tot anul, daca tii paharul in mana, va fi un an vesel.
O dorinta pusa la miezul noptii de Revelion are toate sansele sa se implineasca.
Aduce ghinion sa intri in noul an fara nici un ban in buzunar, e bine sa aveti bani (mai ales noi) in fiecare portofel.
E bine sa nu va gaseasca anul nou cu datorii, altfel veti avea datorii tot anul.
Primul om care va trece pragul in prima zi din noul an va influenta tot anul.
Prima persoana care va suna sau va bate la usa in prima zi din noul an trebuie primita. Daca prima persoana care va intra in casa e femeie - va fi un an prost, daca e barbat - va fi un an norocos.
Imbracati ceva nou pe 1 Ianuarie.
Faceti mult zgomot la miezul noptii pentru a alunga spiritele rele (clopotei, petarde etc)
Nu imprumutati bani si nu faceti datorii pe 1 ianuarie.
E semn rau sa spargi ceva in noaptea de Anul Nou.
Anul Nou va fi luminos si bun daca se lasa o lampa sau o lumanare aprinsa pana la ziua.
In dimineata de 1 ianuarie se pun bani de argint in apa cu care se spala membrii familiei.
E bine sa va imbracati in rosu in noaptea de Revelion.
Nu injurati si nu folositi cuvinte urate in ajun de An Nou.
Lasati usa, geamul, dulapurile deschise in noaptea de Anul Nou.
Se zice ca ceea ce faci in ajun de An Nou vei face tot anul urmator.
Daca faci baie in ziua de Craciun, vei ramane curat tot anul.
Daca mananci mere in ajun de Craciun, vei fi sanatos tot anul.
Copiii nascuti de Craciun sau de Anul Nou sunt norocosi.
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Wow, ce de superstitii si zicale !
Oare de unde au aparut ele? Si cat sambure de adevar poarta? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| sursa zic eu, este destul de credibila, avand in vedere , adresa de web incepe cu biserica.org : http://biserica.org/Publicatii/Superstitii/07_index.html |
|
|
Multumesc Ira! Da, sursa pe care am uitat sa o specific! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| nu le-am stiut, nu le-am respectat ...... poate de'acum inainte ? ! Interesant, oricum ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu o parte din ele le stiam, o parte nu, dar de respectat nu le-am respectat si nici nu le voi respecta.Merg pe principiul "cum ti-asterni, asa dormi"... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Wow! Ce de superstitii!
Eu am grija sa:
- nu fiu suparata - am bani in buzunar - am farfuria plina - am paharul plin - am ceva nou pe mine - am familia alaturi |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am grija de urmatoarele: Sa am bani (desi mai uit) Sa desfacem sampania imediat dupa miezul noptii daca nu se poate chiar in momentul ala Sa sting lumina in toata casa chiar la 12 fix(se ingroapa anul ce a trecut) Sa-i dau primul pupic sotului Sa dansam impreuna primul dans Sa ne punem dorinta in plic pentru urmatorul revelion |
|
| Trebuie sa le tin minte si de data asta! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| E interesant ce am descopertit aici!Cateva dintre ele chiar nu le stiam! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Sa mananci boabe de struguri,semn de belsug Sa NU mananci carne de pui,"scurmi"tot anul ce vine zice superstitia |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetelor,voi chiar credeti ca daca te prinde revelionul cu bani in buzunar ai tot anul.Da de unde,ca ma prins nu stiu cate revelioane cu bani in buzunar si rezultatul 0:004 Sunt superstiti inventate de noi ,pamantenii din lipsa de altceva |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Rody wrote:Fetelor,voi chiar credeti ca daca te prinde revelionul cu bani in buzunar ai tot anul.Da de unde,ca ma prin nu stiu cate revelioane cu bani in buzunar si rezultatul 0:004 Sunt superstiti inventate de noi ,pamantenii din lipsa de altceva |
|
|