Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Ema wrote:La catolici nu am auzit nimic despre superstitii legate de casatoria fratilor in acelas an, iar luna mai e luna casatoriilor! Despre cale nu stiu nimic, dar sint frumoase pentru o mireasa!
Ema, draga mea, astazi vom intreba preotul daca este pacat sau nu (desi imi este cam rusine sa vin ianintea lui cu astfel de ineptii, dar...decat sa traiesc cu indoiala in suflet, mai bine mai intreb o data) - asta in privinta casatoriei fratilor, a perlelor si caleleor.Stiu ca va zambi de ignoranta mea, dar...e mai bine sa am confirmarea lui, mai ales ca el ne va cununa.
Stiu ca la catolici cununia religioasa nu se cramponeaza decat de cele doua mari posturi de peste an:Postul Pastelui si cel al Craciunului, pa cand la ortodocsi, nu se fac nunti in mai toate lunile anului. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Si eu am avut perlute la gat si la urechi, si chiar si un inelus. Si eu auzisem de aceasta superstitie, dar am zis ca daca la nunta nu le pun, atunci cand ?
Asa ca le-am pus.
Acum ce sa zic, am avut parte si de lacrimi, dar nu pot spune ca viata mea a fost numai lacrimi si vai ce rau mi-a fost. Sunt momente si momente in viata, prin care fiecare cuplu mai devreme sau mai tarziu trece (sau poate nu ).
Daca iti plac, poarta-le ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Si eu am avut perle la cercei si la tiara, ba chiar si margaritarelele din par au avut perle... Dar lacrimi??? In afara de hopul de acum 10 zile, nici macar nu ne-am contrazis pana acum... Superstitiile fac parte din traiul de zi cu zi, ca-i pisica neagra, ca e sarea varsata, ca e trecutul pe sub scara, ca e nunta fratilor in acelasi an, si caaaaaate si mai cate... Sunt facute de cei slabi de inger, ca sa-i slabeasca pe cei tari... Vedeti-va voi de planurile voastre, dopuri in urechi (ce mi-a placut mesajul in care a mai fost scris acest lucru...), ca nemultumitului i se ia darul... Clevetitorii vor ramane cu clevetirea, iar voi cu multumirea ca ati facut totul cum ati vrut voi si ca a iesit super, pentru ca asa prevad eu... |
|

| Asa bine imi prind incujarile voastre, ca imi venea sa plang cand am auzit-o pa mama cu "moare unul din frati" daca ne casatorim in acelasi an.Ei, nah,nu cred si basta! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Stele, eu nu-s de mult "dusa la biserica" in sensul propriu si figurat, adica nu fregventez biserica decit la casatorii, botezuri, Craciun...dar si imi place sa zic lucrurile de multe ori in fata! (in sensul bun)
Facuta premesa asta as vrea sa iti spun sa fii senina, linistita si sa nu te lasi influentata si conditionata de lume, rude, superstitii...etc... Fa exact ce vrei si iti trece prin cap, tie si sotului, ca doar nunta e a voastra!
|
|

| stele_pe_cer wrote:Asa bine imi prind incujarile voastre, ca imi venea sa plang cand am auzit-o pa mama cu "moare unul din frati" daca ne casatorim in acelasi an.Ei, nah,nu cred si basta!
Moaaama, ce superstitii... No offense, dar nu-mi vine sa cred! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Stele, nu e nicio problema daca intrebi preotul in legatura cu superstitia referitoare la nunta a doi frati in acelasi an, cu siguranta nu ai fi prima. Sa stii ca si noi am intrebat vreo doi preoti, pentru ca se punea la un moment dat problema sa facem nunta in acelasi an cand s-a casatorit si cumnata mea. Si, la fel, auzisem tot felul de "vorbe". Unii spuneau ca e ok daca sunt frati, dar sa nu fie de acelasi sex. Preotii pe care i-am intrebat stiau de aceasta superstitie, dar ne-au spus ca nu e nevoie sa si credem in ea. Sunt atat de multe superstitii, daca ar fi sa ne incredem chiar in toate... Si eu am avut la nunta un set de perle si, sincer, habar nu aveam ca nu e bine sa port asa ceva in ziua nuntii. Tot felul de ciudatenii, zic eu... Inca ceva, imi amintesc ca, la primarie, cineva mi-a oferit un buchet de lacramioare. Si, nu stiu cum se face, ca, la sfarsit, ramasesem tocmai cu acel buchet in mana. M-am si speriat cand "au tabarat" pe mine nu stiu ce rude spunandu-mi sa nu mai tin buchetul ala in mana, fiindca lacramioarele simbolizeaza lacrimi. What??? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Stele,mama mea s-a casatorit in acelasi an cu fratele ei mai mare...si nu au decat 31 de ani de casatorie fiecare si nu a mai patit nici unul nimic...pe bune sunt niste superstitii prea macabre...eu una nu m-as increde in ele. O prietena buna a avut la nunta flori - cale, matusa mea a avut bijuuri din perle...si nu au patit nici ele nimic sau sotii lor. |
|

| Fetelor, dragurelor, m-ati convins 100% !Acum, sa vedem cum convingem neamurile.Pe socra-mea o trimit direct la biserica iar mamei ii spun ce am aflat.Daca nu crede, o invit si pe ea tot la biserica !
Deci, recapitulam:casatorie in acelasi an a doi frati de acelasi sex (asta e, daca soacra-mea a facut trei baieti, eu n-am cum skimba sexul lor ), perle la ureki si cale in mana si basta.Imi va merge macar la fel de bine ca si pana acum, daca nu de 1000 de ori mai bine.Imi place sa cred ca totusi cununia religioasa iti da binecuvantarea de a avea o familie placuta in fata lui Dumnezeu.Deci, merg inainte si imi vad de planurile mele cu sau fara babe, soacre si alte carcotase!Numa' sa nu mai apara alte superstitii d'astea dete lasa cu gura cascata! |
|

| |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| stele, eu cred ca ai avut pana acum o casnicie frumoasa si sunt convinsa ca asa va fi si dupa nunta, indiferent de perle, cale si alte aberatii.Relatia dintre doi oameni dureaza sau nu depinzand 100% de doar cei doi, in masura in care nu-si baga nasul altcineva.Parerea mea e ca superstitiile astea sunt inventate de oameni slabi si invidiosi care nu stiu ce motiva sa bage ca sa strice fericirea celor pe care-i invidiaza. Eu in locul tau as sfida toate babele, neamurile si parerile.E nunta ta si ti-o faci CUM VREI TU. Succes la pregatiri |
|

| Multumesc, Codruta !Sa dea Domnul sa fie dupa cum ne dorim noi ! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/26/2014 Mesaje: 1
| stele_pe_cer wrote:Ne-am hotarat in final pt.a face nunta anul viitor, din lipsa de timp, bani si natura favorabila anul asta  , si cumnata-meu s-a gasit sa stabileasca si el data nuntii la anu'  . Cica "nu e bine".Pai, de ce nu e bine?Nu e fiecare cu ...a lu' mama lui  !Ce treaba am eu cu nunta cumnatului meu? Daca nu are de gand cumnatul meu sa isi mute nunta, iar eu ma incapatanez sa o fac la anul(fireste ca la anul, inainte de bebe 2, ca doar nu m-oi marita peste 4 ani, cu riduri la oki si cu o caruta de plozi prin jur, grasa cat o balnea).Nu am timp sa stau dupa cumnata-meu, sunt tanara si vreaua ACUM sa ma marit, adica la anul, in primavara.E DE RAU?CE ALTE OPTIUNI AM? Daca ma casatoresc la baptisti, si nu ortodox, are ceva?Tot "pacat"e?Si unde scrie ca e "pacat"? Sunt verde de suparare !
Stiti ce e o prostie sa crezi asa ceva. Pot sa faca nunta si in aceeasi zi unul dupa altul. Cine-i opreste? Oameni buni nunta este cea de-a sasea Sfanta Taina Bisericeasca, mare inaintea lui Dumnezeu. Pai daca noi ne cramponam de maruntisuri de astea ne indepartam de adevaratul sens al cununiei. Plus ca ganditi-va ca toate astea va perturba; trebuie sa fie asa, ca asa a zis mama, tata, unchiul, soacra etc. Ignorati-i. Cat despre pabtisti, eu zic ca e mai bine la ortodocsi. Trebuie insa sa faci cum simti si sa faci alegerea ta. Cantareste bine, analizeaza si decide-te. Trebuie sa va invatati ca in viata deciziile voastre nu vi le dicteaza nimeni si nu lasati parintii sa se bage. Puneti-le capac. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Aurish, discutia aceasta se purta doar acum vreo 8 ani. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/26/2012 Mesaje: 4
| Am citit si m-am minunat de toate superstitiile, dar totusi as dori sa citesc si continuarea, cum a ramas cu nunta? A venit bebe?
|
|
|