Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Ne-am hotarat in final pt.a face nunta anul viitor, din lipsa de timp, bani si natura favorabila anul asta , si cumnata-meu s-a gasit sa stabileasca si el data nuntii la anu' .
Cica "nu e bine".Pai, de ce nu e bine?Nu e fiecare cu ...a lu' mama lui !Ce treaba am eu cu nunta cumnatului meu?
Daca nu are de gand cumnatul meu sa isi mute nunta, iar eu ma incapatanez sa o fac la anul(fireste ca la anul, inainte de bebe 2, ca doar nu m-oi marita peste 4 ani, cu riduri la oki si cu o caruta de plozi prin jur, grasa cat o balnea).Nu am timp sa stau dupa cumnata-meu, sunt tanara si vreaua ACUM sa ma marit, adica la anul, in primavara.E DE RAU?CE ALTE OPTIUNI AM?
Daca ma casatoresc la baptisti, si nu ortodox, are ceva?Tot "pacat"e?Si unde scrie ca e "pacat"?
Sunt verde de suparare ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Stele, si mie mi s-a spus ca nu e bine ca doi frati sa se cunune religios in acelasi an. Din pacate nimeni nu mi-a zis de ce. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Stele , stai mami linistita. Nu are ce sa aiba. Vorba ta : fiecare cu p.... lu' mama lui. Cat despre ritul baptist .... nu stiu mai nimik important , dar daca tu asa crezi ca e bine pentru voi, asa fa. Tu esti baptista sau trebuie sa treci dupa tati ? daca e tati baptist atunci si cumnatul e baptist si va cununati in rituri diferite si gata..... fara probleme. Matei cum sunt botezat ? Cred ca fiecare stie ce e mai bine pentru familia lui. Tu asculta-ti inima. Abia astept sa te vad mireasa. |
|

| Maria & mami wrote:Stele , stai mami linistita. Nu are ce sa aiba. Vorba ta : fiecare cu p.... lu' mama lui. Cat despre ritul baptist ....  nu stiu mai nimik important , dar daca tu asa crezi ca e bine pentru voi, asa fa. Tu esti baptista sau trebuie sa treci dupa tati ? daca e tati baptist atunci si cumnatul e baptist si va cununati in rituri diferite si gata..... fara probleme. Matei cum sunt botezat ? Cred ca fiecare stie ce e mai bine pentru familia lui. Tu asculta-ti inima. Abia astept sa te vad mireasa.
Am sa-mi printez raspunsul tau, scris mare cu cele mai mari cractere existente in calculatorul meu si...il lipesc deasupra ...frigiderului (ca acolo are o atractie fatala barbata-meu )!
No, pe bune, eu nu cred in superstitii, dar in cazul de fata, dragalasii mei socri nu cred ca vor binevoi sa vina la nunta (nu ca mi-ar parea prea rau ).
Despre ritualuri si credinte:toti suntem botezati ortodox, eu sunt (re)botezata baptist, dar ma pot casatori sau in una, sau in alta.Copilul este botezat ortodox, ca sa nu fac revolutie cu mama, dar se va boteza si Matei baptist sau ce va voi el cand va fi apt sa ia decizii in nume propriu.
Eu, desi merg la baptisti si acolo ma simt ca acasa, simt ca vreau cununia religioasa sa o fac la ortodocsi, de dragul atmosferei sobre, de dragul corului, de dragul a cum se prezinta totul per ansamblu.Nuntile baptiste sunt anoste.Eu fac 2 in 1:ne casatorim in biserica ortodoxa, slujba va fi tinuta de preotul ortodox, va fi invitat si pastorul nostru cu inca 2 familii apropiate noua, iar pastorul ne va tine o mica predica la restaurant, ianinte de toastul nostru.Toata lumea va fi multumita:si noi, mirii, si parintii, si preotii (de fapt de cel baptist ma intereseaza, ca pe cel ortodox il platesc sa isi faca meseria ).
Dar, daca e nene problema existentiala,as vrea sa stiu dinainte, ca sa ne casatorim in alta religie, combinanad niste lucruri (vreau musai cor, peisaj mirific in zona bisericii - ceea ce numai la ortodocsi exista din pacate).
Daca ne casatorim baptist, este munca infinit mai mare in sanul bisericii baptiste (repetitii multe, organizarea unui mic concert crestin, care necesita cateva luni de munca asidua - stiu cum a fost de Craciun si de Paste), apoi asa ar trebui invitata toata biserica (o comunitate de vreo 200 de oameni, ori noi ne dorim o nunta foarte restransa, o nunta intima). |
|

| Kiki wrote:Stele, si mie mi s-a spus ca nu e bine ca doi frati sa se cunune religios in acelasi an. Din pacate nimeni nu mi-a zis de ce.
Urasc raspunsurile fara a putea da o explicatie plauzibila, de parca am fi in vremea lu' Iuda:ia totul ca atare, fara sa pui intrebari sau sa gandesti...incadreaza-te in spiritul de turma,"Nu e bine" si cu asta basta!Asta imi spune toata lumea din jur, dar nimeni nu stie de ce .
Sa-mi urmez instinstul, adica a-mi baga piciorul in ele de superstitii, ca daca nu cred in ele nu se intampla nimic?
Ca sa nu mai spun ca Eugen e intaiul nmascut, deci, restul sa stea la coada, ca noi am avem intaietate, daca e sa ne luam dupa babisme si traditii inexplicabile! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| mai Stele, eu nu cred ca se pune problema ca nu e bine si mai stiu eu ce...verii mei, sora si frate s-au casatorit in acelasi an, unul in vara si celalalt in toamna si sunt bine, sanatosi,etc...asa ca...stai linistita din punctul acesta de vedere... ...cat despre a te casatori la ortodocsi sau la baptisti...acum, nu stiu exact, dar nu cred ca ai mai avea voie sa te casatoresti la ortodocsi daca tu ai renuntat practic la aceasta religie in favoarea celei baptiste ( e lepadare de credinta)...eu stiu ca si sotul si sotia trebuie sa fie botezati si practicanti ortodocsi ca sa se poata casatori in stil ortodox...parerea mea e ca ar trebui sa intrebi un preot ortodox si sa ii explici ce si cum si apoi mai vezi tu...oricum, va doresc sa aveti o nunta frumoasa si voi sa fiti macar la fel de fericiti ca si pana acum daca nu de mii de ori mai mult! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Parerea mea: ca sa-i impaci pe toti si sa nu mai ai de a face cu superstiile, fa nunta anul acesta; de ce nu ai putea daca tot zici ca o vrei restransa? Nici eu nu cred in superstitii, dar, parca totusi as evita. Dar, nu te supara, cumnatul tau, nu stia ca vreti sa va casatoriti? Chiar nu a mai putut astepta? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Stele, si mie mi s-a spus ca nu e bine ca doi frati sa se cunune religios in acelasi an. Din pacate nimeni nu mi-a zis de ce.
Asa stiu si eu. Drept dovada, tata si sora lui au facut nunta in acelasi an...s-a ales praful de ambele casnicii, sora lui are un trai neferict si tata si-a pierdut marea iubire ( pe mama ).
Acum, poate sa fie o simpla coincidenta, dar...pana la urma faci cum crezi.
|
|

| Alina wrote:Parerea mea: ca sa-i impaci pe toti si sa nu mai ai de a face cu superstiile, fa nunta anul acesta; de ce nu ai putea daca tot zici ca o vrei restransa?
Din pricina anotimpului, una la mana.Un lucru extrem de important pt.mine vor fi pozele in natura, si daca natura e moarta (nah, toaman e spelndida, dar nu pt.nunta, desi noi ne-am casatorit civil in oct.si am prins o vreme de milioane si peste cateva zile deja purtam palton ).
A doua la mana, rokia nu imi va fi gata asa repede.Abia aseara mi-am gasit modelul, si, pt.ca nus e incadreaza in tiparele lor, le va lua cel putin 6 saptamani, in functiesi de materialele pe care le voi alege.La atelier voi ajunge dupa 24 august, in Piatra neamt.
Apoi, imi pace sa fac lucrurile catinel, ca sa iasa perfect.Am nevoie de timp sa dau o raita pe la cel putin 30 de biserici, desi una mi-a ramas in minte.Vreaus a vad atat interiorul bisericlor, cat si preotii(nu vreau un deshukeat, deci trebuie sa caut si referinte despre un preot cu har).Trebuie sa "aud" corul inainte, poate la o alta nunta, poate pe o inregistrare, in functie de ce va spune preotul respectiv.
Nunta va fi restransa, pt.ca am eu mofturi mari in cap, si vreau sa iasa ceva mic, dar de vis.Vreau ca ziua nuntii mele sa fie memorabila(in sensul bun al cuvantului ).
Alina wrote:Dar, nu te supara, cumnatul tau, nu stia ca vreti sa va casatoriti? Chiar nu a mai putut astepta? Ba stia foarte bine, dar la noi au intervenit modificari:prima a fost ca am ramas insarcinata, apoi pierderea sarcinii, apoi ni am spus ca ne gandim sa fixam data nuntii, neprecizand daca va fi anul asta (eu ma gandeam sa o facem in septembrie, dar nu am oficializat data nuntii, tocmai pt.ca multe nu le-am putut rezolva in numai cateva luni). |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| ...cat despre a te casatori la ortodocsi sau la baptisti...acum, nu stiu exact, dar nu cred ca ai mai avea voie sa te casatoresti la ortodocsi daca tu ai renuntat practic la aceasta religie in favoarea celei baptiste ( e lepadare de credinta)...eu stiu ca si sotul si sotia trebuie sa fie botezati si practicanti ortodocsi ca sa se poata casatori in stil ortodox...parerea mea e ca ar trebui sa intrebi un preot ortodox si sa ii explici ce si cum si apoi mai vezi tu...oricum,
Asa stiu si eu. Stiu ca daca ai renuntzat la religia ortodoxa in favoarea celei baptiste nu se poate face nunta crestin ortodoxa in biserica. Dar acum..... cine stie. Eu am botezat un baietzel in rit ortodox , dar cu parintii baptisti ( la insistentele bunicilor ) si stiu ca apoi , daca el va hotara sa se alature religiei parintilor, trebuie sa renunte la cea Crestina si sa fie botezat baptist. Asa e si la catolici , ortodocsi , etc ....
Cat despre coruri de biserica..... sunt exceptionale cele ortodoxe. superbe. acum depinde si de biserica aleasa de voi ! spor la pregatiri si cumnatule : stai la rand , !!!!!!!!! Da ? ne-am inteles ?
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Faci cum crezi, dar eu tot cred ca inca o poti face anul acesta. Vara e departe de a se termina.
Maria & mami wrote: ...cat despre a te casatori la ortodocsi sau la baptisti...acum, nu stiu exact, dar nu cred ca ai mai avea voie sa te casatoresti la ortodocsi daca tu ai renuntat practic la aceasta religie in favoarea celei baptiste ( e lepadare de credinta)...eu stiu ca si sotul si sotia trebuie sa fie botezati si practicanti ortodocsi ca sa se poata casatori in stil ortodox...parerea mea e ca ar trebui sa intrebi un preot ortodox si sa ii explici ce si cum si apoi mai vezi tu...oricum,
Eu cred ca are dreptate mami de Maria. |
|

| |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ei, hai ca eu nu am auzit-o pe asta, sincer! Si daca e sa ne luam dupa superstitii, nunta mea si tot ce presupune ea nu s-a incadrat deloc in tipare. Cat despre asta suntem, bine merci. Eu zic asa: daca nici pentru sotul tau nu e o problema si sunteti de acord amandoi cu data nuntii, faceti-o.
In schimb nu-ti pot da niciun sfat in ceea ce priveste religia in care vreti sa o faceti, pentru ca nu ma pricep. |
|

| Am postat de 2 ori ... |
|

|
misha wrote: ...cat despre a te casatori la ortodocsi sau la baptisti...acum, nu stiu exact, dar nu cred ca ai mai avea voie sa te casatoresti la ortodocsi daca tu ai renuntat practic la aceasta religie in favoarea celei baptiste ( e lepadare de credinta)...
E nu am lepadat nici o credinta.Este o teorie pur personala, care nu necesita aprobare preoteasca.EU am hotarat sa ma (re)botez, dar nu m-am lepadat de nimic, doar mi-am intarit credinta.
Nu are cine sa imi interzica sa ma casatoresc baptist sau ortodox, pt.ca ce face drepata nu stie stanga.Merg si colo si colo, si traiesc clipe de mare intensitate atat in manastirile ortodoxe (dar nu respect traditiile lor), cat si in bisericile si adunarile baptiste.
misha wrote:eu stiu ca si sotul si sotia trebuie sa fie botezati si practicanti ortodocsi ca sa se poata casatori in stil ortodox...
Teoretic suntem amandoi ortodocsi, practic, amandoi frecventam aceleasi biserici: si ortodoxe si baptiste.Si ne palce asa...luam si de colo, si de colo.Noi nu avem o "casa' religioasa, noi mergem unde ne place, unde ne simtim bine, unde avem lucruri noi de invatat.De ex.avem de ceva timp in plan sa frecventam o biserica catolica, si mai tarziu una evanghelica, dar asta nu ne va impiedica sa credem in acelasi Dumnezeu.
misha wrote:parerea mea e ca ar trebui sa intrebi un preot ortodox si sa ii explici ce si cum si apoi mai vezi tu...
Tocmai un preot ortodox nu vreau sa intreb, ca stii cum sun preotii, arunca cu noroi in tot ce nu face parte din credinta lor.Pt.preoti exista un Dumnezeu ortodox, un Dumnezeu baptist, unul musulman, unul budist...Ori, eu cred ca exista numai UNUL SINGUR.Si credinta este tot una singura:cea in Dumnezeu, indif la cine te rogi, indif cum te rogi, ca faci matanii, canti sau reciti psalmi.Credinta pt.noi inseamana traire intensa la unison cu Dumnezeu Tatal, insemana sa ai o relatie de dragoste si comuniune cu Dumnezu zilnic, oriunde si oricand, independent de zidurile unei atari cladiri.
Stufos subect ...
misha wrote:oricum, va doresc sa aveti o nunta frumoasa si voi sa fiti macar la fel de fericiti ca si pana acum daca nu de mii de ori mai mult!
Sa te-auda Dumnezeu, si voua asemenea ! |
|
|