Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Bravo ciorbareselor Maine -poimaine ne ciorbarim si noi |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ciorbistii mici! Si al meu e mare amator si deschide guritza mare mare la supica, iar la felul doi, cunoasteti povestea: buzele stranse si capul se intoarce cu hotarare neclintita in toate directiile, nu si nu! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Andrei nu vrea sa manance deloc ciorba sau supa. Am incercat cu ciorba de pui, de vacuta, dar nimic.
Acum la pranz mananca numai borcanele, sau daca nu sunt borcanele mananca peste cu cartof fiert sau pui cu piure de cartofi, morcovi si mazare.
Cum sa il fac si eu sa pape ciorbita? Mereu cand am facut am ajuns sa o arunc pentru ca nu s-a mancat (si am facut cam pentru 2 portii, nu mai mult) |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AdrianaC wrote:Andrei nu vrea sa manance deloc ciorba sau supa. Am incercat cu ciorba de pui, de vacuta, dar nimic. Acum la pranz mananca numai borcanele, sau daca nu sunt borcanele mananca peste cu cartof fiert sau pui cu piure de cartofi, morcovi si mazare. Cum sa il fac si eu sa pape ciorbita? Mereu cand am facut am ajuns sa o arunc pentru ca nu s-a mancat (si am facut cam pentru 2 portii, nu mai mult) Am avut si eu problema acesta cu Cristina pe la inceputurile diversificarii, dupa ce o luna de zile mancase foarte bine ciorba de carne. Am fost la un pediatru nutritionist si am rezolvat problema astfel In primul rand sa fac supa/ciorba cu gust (adica sa aiba si putina sare). Apoi sa separ zeama (strecurata) de carne si legume si sa-i dau zeama (din cana, biberon - Cristina avea 6 luni atunci) ca un prim fel, apoi piureul de legume amestecat cu carne.
Asta a fost recomandarea doctoritei. La noi n-a mers chiar asa, in sensul canu vroia sa bea zeama respectiva la inceput. Asa ca ii dadeam piureul obtinut din legumele si carnea din supa, apoi ii dadeam zeama in loc de apa si apa simpla ii dadeam cam dupa 30-60 min de la terminarea mesei. Treptat am inceput sa las mai multa zeama pt piure pana s-a reobisnuit sa manance supa asa cum o gatesc.
Nu pot sa spun ca prefera supele mai zemoase sau mai groase. Are perioade in care vrea mai multa zeama si perioade cand vrea mai multe legume. Nu avem probleme cu carnea pt ca mananca oricand ii dai.
Ce mai fac eu. Pt ca se plictiseste sa manance acelasi fel de mancare in fiecare zi (de altfel aici imi seamana ca nici eu nu pot) tin cont sa fac mancare doar pt 2-3 zile si alternez tipurile de mancare. Adica, daca acum am supa de carne de pui, dupa aia fac o ciorbita de carne de vaca, apoi o supa de legume (carnea o adaug ca felul doi sub forma de friptura la tava), dupa aia urmeaza o ciorbita de pui sau de perisoare...etc.Incerc mereu sa alternez supa cu ciorba.
Succes in a-l determina pe Adrei sa manance din nou supa si sper sa te ajute experienta mea. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Merci MNiko. O sa incerc si eu |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AdrianaC wrote:Merci MNiko. O sa incerc si eu Pemtru putin Adriana. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Al meu e innebunit dupa ciorbe sau supe...de orice fel, dar cat mai mult si cat mai des, daca e posibil. Singurul of e ca nu-i plac deloc taiteii, chiar daca sunt proaspeti-proaspeti. Nu are preferinte, ii plac toate si asa a fost mereu. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu eram acum vreo luna intr-o continua criza de nervi. masa de pranz cu pireu era o lupta intre noi doi: eu ii pregateam aceleasi pireuri dintotdeauna pe care obisnuia sa le manance cu mare placere iar el scuipa si urla de ziceai ca are kk in castronel... nu mai stiam ce sa ii dau sa pape in disperare de cauza ca nu mai vrea masa de pranz. si mi-a venit ideea salvatoare intr-o zi: ciorba. i-am facut o data si a mancat de ne minunam si eu si sotul ca doi copii mici. statea cu gurita deschisa, ca in vremurile bune si cerea tot mai mult... de atunci ii dau numai ciorbite cu de toate in ele si cu carnita sau ou. ii fac si supa de pui si papa f bine. i-am pus in ele si taitei, smantana si ii plac f mult. l-am incurajat sa pape singurel cu painica, eu ii dau ciorba, el ia o muscatura de paine si e bine asa.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si Sara mea e mare fan al cirobitzelor, oricand, oriunde si de orice fel ! Daca alt fel da mancaruri mi le mai refuza, ciorbitza, niciodata! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miri wrote:... Daca alt fel da mancaruri mi le mai refuza, ciorbitza, niciodata!
Subscriu! Daca ar fi dupa Dav numai ciorba ar manca! |
|

| Bravo, Dav! |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Azi am testat o noua supita-lui Razvan i-a placut foarte mult: In zeama de supa in care a fiert carne de pui, am fiert si o mana de paste mici si, separat, am facut un ou rascopt. In farfurie, pe langa acestea, am adaugat 2 lingurite de cascaval ras, 1 lingurita de patrunjel taiat marunt si 1 lingurita ulei de masline. Supa a papat-o cu painica (crutoane). A fost yummy! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| bravo Raz! sa o tii tot asa... permiteti sa "furam" si noi reteta cand trecem de 1 anisor? |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| fericitelor |
|

| Mamici de pitici,le dati copiilor sa pape in fiecare zi ciorbitza? |
|
|