Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ce fel de supe, ciorbite le dati la bebei acum? Ciorbitele cu ce le acriti? Le putem da linistite de ex. perisoare din ciorbita sau trebuie sa mai asteptam cu tocaturile pana se fac mai mari? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Eu ii dau Mariei ciorbite de toate felurile: cu legume, cu pui, cu perisoare de pui (caci altfel nu-mi plac mie, asa ca nu cred ca se pune vorba de tocatura)...ciorba o acresc cu bors, iar supa nu fac ca nu ne place nici noua, nici Mariei...ea are ce are cu acriturile (lamaie, iaurt fara fructe, si tot ce-i acru) |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi am inceput cu supe, ciorbe de legume, apoi am adaugat puiutz, vita. De ceva timp mananca Supe de galusti, de pui, de ciuperci cu putin usturoi. Ciorbe de cartofiori , de pui de vita acrite cu borsh magic, ciorba de perisoare ..... oricum papam si parjolutze, molfaim la ele de numa numa. Incercam si drese cu smate3ntana saptamana viitoare, sa vedem ce iese. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Maria & mami wrote:Incercam si drese cu smate3ntana saptamana viitoare, sa vedem ce iese.
Mami ce inseamna drese? Desert cumva? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Roxanel wrote:
Mami ce inseamna drese? Desert cumva?
Ce draguta esti,Roxanel! Drese, adica "imbunatatite" cu smintina, care se adauga in ciorbe inainte de ultimul clocot! |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Tudor mananca asa: - ciorba de sfecla - supa de pui cu tatitei - supa de pui cu galuste - ciorba de fasole - ciorba de perisoare
Ciorba o acresc cu bors; pentru perisoare cumpar carne de vita si o toc acasa; de cele mai multe ori ciorba o fac dreasa cu smantana si ou. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Miri wrote:Ce draguta esti, Roxanel! Drese, adica "imbunatatite" cu smintina, care se adauga in ciorbe inainte de ultimul clocot!
Aaaa, |
|
| Miri wrote:Ce draguta esti, Roxanel! Drese, adica "imbunatatite" cu smintina, care se adauga in ciorbe inainte de ultimul clocot!
Multumesc ! |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Cu multa placere, Oana! |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Deci, sa integ ca voi le dati si zeama din ciorbe/supe, nu doar "grosul", nu? Si nu le curge zeama pe la colturile gurii? Ca lui Raz cand am incercat asa i se intampla, asa ca am ramas la "grosul" supelor/ciorbelor, pisat. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Vesna wrote:Deci, sa integ ca voi le dati si zeama din ciorbe/supe, nu doar "grosul", nu? Si nu le curge zeama pe la colturile gurii? Ca lui Raz cand am incercat asa i se intampla, asa ca am ramas la "grosul" supelor/ciorbelor, pisat.
Asta ma intrebam si eu, pentru ca Alexia papa numai legumele cu carne pasata-atat! Nici nu am incercat sa-i dau si zeama, ca imi imaginez ca ajunge toata pe ea... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu ii dau zeama. Mai curge si pe el, dar pentru asta avem bavetica. |
|
| Noi papam cu mare placere zeama. Si daca mai inmoi si painitza in ea, mama, mama, deliciu. Acrisoara sa fie si e OK ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mananca si ciobaritza mea o gramada de supe si ciorbite, dar mai ales ciorbite ca e si ea fan acrituri...mancare nu prea se omoara, dar la ciorbite deschide o gurita de-mi creste inima-n mine de bucurie ca vrea sa manance...ciorbele le acresc cu bors magic la plic, dar am gasit tarate si o sa incerc sa fac eu bors proaspat in casa ca mi-a trimis si maica-mea niste leustean si sper sa-mi iasa...perisoare i-am dat si eu si ii plac si faramate in ciorbita si sa le tina ea in manuta si sa le manance, galustile iar ii plac, legume de tot felul din ciorbite/supe, fidea, boabele de grau din ciorbita, carnita de vita/pui, uneori i-am dat si putin porc, dar mai ales zeama de ciorbita cu putina painica ii place foarte mult si plescaie de fericire si-i sticlesc ochii cand vede castronelul si-i zic ce papa bun ii dau ...fatza ei e toata mazgalita de ciorba, daca-i dau si ei o lingurita e din cap pana-n picioare murdara, barbita e uda toata dupa masa, asa ca in fiecare zi noi murdarim cel putin 3 barbite si spalam de cel putin 3 ori scaunelul si in jur |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Am si eu o ciorbarita...si mananca si zeama, si carnita si tot ce- bag in gurita...ca si la delfinasa, si la noi e dezastru in jur, mai ales daca mai scapa vreo manuta de printesa in castronel. Dar perseveram...papam orice ciorbita ne serveste bucatareasa (adica mami)...de perisoare, de pui, de vitel, dulce, acra, cum o fi, ciorba sa fie! |
|
|