Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Cum pregatiti supa de morcovi pentru cazul in care bebe are diaree?
Ii dati si morcovul, sau numai zeama?
Morcovul il pasati? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Adriana , poti sa ii dai si doar zeama dar poti sa il pasezi sa sa il dai si pe asta :
Supa sau piure de morcovi diaree 500 grame de morcovi taiati feliute sau dati prin razatoare se fierb intr-un litru de apa circa 1 ora si 1/2, sau pana sunt foarte bine inmuiati. Se paseaza foarte bine si apoi se pot subtia cu apa si pune in biberon. Sau se pot lasa piure si da cu lingurita. Se pastreaza la frigider maximum 24 de ore.
multa sanatate lui Andru !! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu i-am facut lui Tudor asa:
- 1/2 kg morcov - 1 litru de apa Puse la fiert in oala sub presiune, timp de 1/2 ora, Apoi mixat morcovul la blender si dat inca un clocot. Apoi am a daugat 30 g glucoza. Deci i-am dat si morcovul, nu numai zeama. Cel putin asa a fost sfatul doctorului meu. Nu a fost foarte explicit, ci mi-a zis doar sa-i mixez morcovii, de aici si concluzia mea de a-i da si leguma in sine. |
|
| Eu i-am facut acum cat pentru o portie, adica 100 ml. 200 ml apa + cativa morcovei congelati, dupa ce au fiert bine i-am pasat, apoi am mai completat cu apa si am fiert din nou.
La sfarsit i-am mai amestecat inca o data morcoveii.
I-am pus si 5 ml de glucoza si cateva fire de sare.
Am reusit sa ii dau toata ziua abia 100ml supa de morcovi. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Eu parca imi amintesc ca am pus si niste orez in supa de morcov atunci cand a avut Ruxy diaree. Sau macar fierbi orezul separat si folosesti apa de la el. Si nu numai in amestec cu supa, ci si la prepararea laptelui, de exemplu. Am citit regimul pe care il are Andrei si nu mentionai nimic de "mucilagiul" de orez. Nu ti-a spus doctorul sa ii adaugi in mancare, Adriana? |
|
| Nu. Dar care mancare? El nu mananca nimic si nici nu bea. Numai lapte de la san accepta. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Atunci macar in supa sa folosesti. Dar, din ce spui tu, sa inteleg ca nici pe aceasta nu o mananca Andrei? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Supa se recomanda copiilor de la 4 luni, mai ales la convalescentii dupa boli diareice sau la copiii predispusi la tulburari digestive.
Supa crema de morcovi cu lapte:
- 500-600ml apa - 200gr morcovi curatati - 200ml lapte fiert - 1gr sare
Morcovii spalati si curatati se taie in bucati marunte, se pun in apa si se fierb o ora, apoi se trec prin sita. Piureul rezultat se amesteca in 200ml zeama in care au fiert morcovii. Se adauga laptele, sarea si se mai da un clocot. |
|
|