Nivel: Membru
Inregistrat: 6/12/2012 Mesaje: 18
| Salut fetelor! Am primit cadou o masina de cusut si habar n-am croitorie....desi cand eram mai mica am mai cusut la masina ...dar nu stiu ce-ar trebui sa invat mai intai....pt ca la croit sunt in plop...aveti vreun sfat pt mine... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Dana,mai intai familiarizeaza-te bine cu masina,"joaca-te" cu ea incercand ce stie sa faca, apoi incearca ceva foarte simplu, cum ar fi o fusta creata, pe elastic. Ea se face dintr-un dreptunghi suficient de larg ca sa poti pasi, la marginea de sus faci o indoitura(ghidaj) in care introduci elasticul dupa masura taliei tale. Si incearca sa urmaresti raspunsurile la topicul unde ai pus intrebarea initiala, nu este necesar sa deschizi subiect nou. |
|
| nu am mai gasit...unde am scris...mersi mult...oricum am sunat o prietena si a spus ca ma ajuta...ea a mai cusut
|
|
| stii cumva unde as putea gasi niste tipare...pentru o incepatoare? |
|
| In revista Burda gasesti unele modele pentru incepatori, este insemnat gradul de dificultate cu o bulina. Mai gasesti si tipare gratuite pe net, pe care le poti printa si asambla. Totusi, eu ti-as recomanda sa iei o carte de croitorie, fie ea si virtuala, si sa inveti sa construiesti tipare. Astfel vei intelege mult mai bine care este logica de constructie a unei piese vestimentare. |
|
| aha...am inteles ..era o carte parca manual de croitorie de la teora...oare e buna? |
|
| Mai bine cauti ceva pe net sau o carte mai "batrana" . Nu sunt sigura, dar parca cea de la Teora nu mi s-a parut cine-stie-ce. O aveam salvata pe undeva, ma duc s-o caut. |
|
| mersi mult ... |
|
| Cu placere. Pana una-alta, ia cu curaj niste materiale, poate ceva lenjerie de pat la care esti dispusa sa renunti, si incearca sa faci ceva, o fatza de perna, un pantalon de pijama, o rochie de casa in bretelute. Poti desface un obiect de imbracaminte si copia dupa el piesele componente. Nu te teme ca vei gresi, asta este inevitabil, si astfel vei invata. |
|
| nu stiu ce ustensile imi trebuie....am cautat pe net ..un foarfec 120 e lei... prea mult ..trebuie sa ma duc sa-mi cumpar (mi-am facut listuta) creta inviz., bolduri, ate, foarfec, mi-ar mai trebui ceva?
|
|
| Foarfeca trebuie sa fie anume pentru croitorie, altfel nu va avea viata lunga. Eu ti-as sugera sa iei una metalica integral.La mercerie gasesti la preturi mai rezonabile. Iti mai trebuie o foarfeca obisnuita, din cea ieftina, pentru tipare de hartie. Metru de croitorie, creta de croitorie, bolduri, preferabil din acelea cu margea colorata la capat, ace de cusut lungi si subtiri, ata de poliester, un cutitas pentru butoniere(foarte folositor cand descosi).Ar fi foarte utila o cutie mare de plastic cu maner si compartimente pentru a tine toate astea la un loc, dar nu este indispensabila. Daca imi mai vine ceva in minte, revin. |
|
| te rog ...mersi... |
|
Inregistrat: 12/18/2010 Mesaje: 40
| si eu sunt incepatoare. In plus, am luat niste folie de plastic pt scos tipare(fetele din ROmania recomandau la magazinele cu materiale de constructii,metraj de plastic), si comandat o revista Burda - fetele o lauda f. mult. Nu am cutie de plastic cu separatoare, am una de plastic marisoara, gen casoleta de mancare unde mi-am strans una/alta.
De pe aici de pe forum am gasit o carte: https://picasaweb.google.com/102324092401652781211/ManualDeCroitorie02# . Din asta citesc mereu. (sarutmana fetelor care au pus linkul).
Ce am facut in primele zile: luat toate cerceafurile ce nu le foloseam, si transofrmat in fete de perna, pus elastice sa stea fix pe saltea; fetele de perna ce nu le foloseam le-am transformat in fete de pernutze; mi-am scurtat camasile ce nu le purtam fiind prea lungi.
Mi-am cumparat metraj ieftin, si facut o bluza gen ie. Planuri imediate: sa fac huse la canapea, sa imi caut material mai gros si sa fac sacose, sa imi caut material bumbac de tricou si sa fac pijamale la toata familia ( inca nu am tipar, dar o sa scot de pe pijamalele care le am).
Ce am mai stricat: un tricou vechi, ce nu il foloseam, sa incerc sa cos pe tricot. Cel mai bine mi-a iesit zig-zagul. |
|
| Cartea asta de care spui nu prea contine instructiuni de constructie, dar este pretioasa pentru detaliile despre executia finisajelor. Folia de plastic este foarte buna cand copiezi tipare din Burda(si eu folosesc foarte mult revista asta). |
|
| azi mi-am cumparat revista burda....am gasit o bluzita alba de facut ...nivel incepator...de unde iei folie??? si cu ce copii tiparul..cu un marker? imi trebuie si o rigla ceva?? am spus sa incep cu bluza asta pt ca mi-am gasit si ajutor...sper sa merga daca o dau in bara ...asta e |
|
|