Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anaida, dar cate luni are finutul tau, ca mi se pare maaare. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Delia, Patrick are 3 luni si un pic, dar e tare voinicel pt varsta lui! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Maamaaaa cata bebelanul la numai 3 luni. Cate kg are, Anaida? Ca si fi-miu,mancand formula, era imens pt varsta lui, dar prca nu era asa mare la 3 luni. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Parca mamica lui mi-a zis ca la 2 luni avea 6 kg...deci acum nu putea avea mai mult de 7, desi mie mi se parea usurel fata de Alexandra (care are 8,3 kg)...dar, intr-adevar, parea cat Alexandra, uitati o poza ca sa faceti comparatie: Anaida attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| nu mai stiu ce sa cred...la noi nu se mai intampla nimic a doua zi...chiar trebuie sa-i fac eu baita?? Iar din lista scrisa de voi, aici lipsesc cu desavarsire multe, multe... La voi se boteaza scalzandu-se cu totul in apa?? Sau doar cu mir?? |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| fdianamaria...botezul in cristelnita e una (scufundarea in apa) iar ungerea cu mir e alta si se face dupa ce copilul a fost scufundat...cat despre baita de a doua zi, se numeste scoaterea din mir, adica: in prima zi, dupa ce a fost miruit de preot pe la urechiuse, piept, picioruse etc, bblushul ar trebui sa stea in crasma pana a doua zi cand nanuta ii face baita...la noi, ptr ca era frig si crasma se udase cand a scos-o pe Maria din cristelnita, nana ei a imbracat-o in hainutele pregatite, iar cand am ajuns acasa am pus crasma la uscat si am infasat copilul noaptea cu ea...ai inteles, in mare cum sta treaba? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Botezul se face de catre preot la biserica prin scaldarea in totalitate a bebelui in cristelnita, iar baita de a doua zi i-o face nasa acasa, intr-o cadita de baie in care-a pus crasma, flori, lapte, miere, ou, Au, Ag etc. si il baga pe bebe acolo si-l spala ca si la o baita normala, dupa care-l unge cu mir (daca are de la biserica) si-l imbraca din cap pana-n picioare cu hainutele noi aduse de ea, toate astea cu lumanarea de botez aprinsa langa ei...florile, orezul, busuiocul, graul, etc. ce pune nasa in apa sunt pregatite de mamica dinainte, nasa vine doar cu hainutele, incaltamintea noua pt bebe care nu trebuie sa fie neaparat albe ca la botez...got it? |
|

| da...numai ca la noi nu face nimeni asa...la botez NU se scalda copilul nicaieri iar a doua zi NU se face baita cu nasa si nici cu chestii in vanita. Oare ar trebui sa aplic cele zise de voi sau sa las asa?? Sper sa nu par batuta in cap si sa-i supar pe parinti...sau??? |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Diana, intreba parintii si vezi ce spun, pana la urma e copilul lor. Sa stii totusi ca e foarte frumoasa datina cu scaldatul...Misha stie ce spune! E asa de frumos!
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Da, si eu zic sa vorbesti cu parintii bebelusei si vezi ce zic ei de datinile de la ei...in functie de asta vei stii exact cum sa te prezinti la botez si eventual baita de a doua zi...dar mi se pare ciudat ca botezul nu se face prin scaldarea in cristelnita...ce religie aveti voi? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Diana, intreaba-i pe parinti, cel mai bine, si pe cei de trup, si pe cei de la biserica! Sa nu superi nici pe unii, nici pe altii... Eu stiu ca in Ardeal datinile sunt altele, inclusiv nescaldatul in cristelnita, ci doar udarea un pic pe caput... |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| asa e si la Cluj, cum spune Diana, copilul nu este scufundat in cristelnita, ci preotul ii toarna putina apa pe cap, simbolic. Apoi il miruieste. Iar baita de a doua zi lipseste cu desavarsire, eu am aflat de ea de la voi. Si eu am fost nasica de baietel anul trecut si in curand mi se naste si finuta, in maxim 2 saptamani .Am fost si la alte botezuri, ortodoxe, dar in Ardeal se pare ca e altfel. |
|

| da, exact Kry...chiar incepusem sa-mi fac griji ca doar eu stiu de lipsa lor...Suntem ortodocsi...totusi, nici parintii nu vor scaldat si nici baita de a doua zi, iar la biserica mi-au zis ca nu mai fac se mult cu scaldare in cristelnita Asa ca voi avea mai putine sarcini de indeplinit. Ieri am fost iar la fetita s-o vad, i-am aranjat buricutul, am schimbat-o si am tinut-o sa ragaie E o frumusica foc !!! Ce, nu ma credeti?? Hai s-o vedeti...
 |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Doamne, ce mica e! Sa-ti traiasca finuta, Diana! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si noi vom fi nasi de botez !!!!!! Imediat dupa Paste vom boteza nepotelul nostru ! Alexandru Ionut ! Deja am intrat in febra pregatirilor !
Si sambata viitoare mergem la botezul singurei verisoare a Mariei , Stefania Alexandra ! Incepem antrenamentul !
|
|
|