Sucuri din legume si fructe
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Scris: Tuesday, May 29, 2007 12:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006

Sucuri din legume si fructe

Sucurile de fructe si legume ajuta la regenerarea organismului prin continutul lor bogat în aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparate proaspete, crude si fara conservanti.
De aceea, racoritoarele cu arome de fructe nu pot fi mai sanatoase decît sucurile naturale, obtinute prin stoarcerea directa a fructului sau legumei. În plus, aceste adevarate medicamente care te pun pe picioare, purifica organismul, previn o sumedenie de boli si chiar le trateaza cu succes, sînt ieftine si placute la gust.
Sucurile de fructe si legume nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatia zilnica. Mai ales acum, cînd e vremea lor si gasim din belsug materie prima proaspata.

Cum se prepara sucurile naturale?
Fructele sau legumele cu coaja, înainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece, apoi taiate în felii subtiri. Se introduc în storcatorul electric. În lipsa acestuia, mai ales pentru legume, iar dintre fructe în special pentru mere, putem folosi razatoarea metalica, urmînd sa obtinem lichidul prin stoarcere, presare manuala sau cu ajutorul unui aparat.
Sucurile odata obtinute se vor bea cu circa o jumatate de ora înainte de masa sau la 3 ore dupa masa, numai asa vor furniza organismului toate substantele pe care le contin. Nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta, cu trecerea timpului, sucul se oxideaza si vitaminele se distrug.
Poate fi pastrat în frigider, într-un vas din sticla. Trebuie sa stiti ca majoritatea legumelor si fructe pot fi combinate în adevarate cocteiluri savuroase si, în acelasi timp, extrem de sanatoase.

Morcovi si telina la pahar

Sucul de morcovi este indicat în anemii, ulcere gastrice si duodenale, colite, enterite, diaree sau constipatie, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze. Contine fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Se spune ca întîrzie îmbatrînirea. Pentru ca are un gust fad, e indicat în combinatie cu telina, rosii, lamîie sau mere. Sucul obtinut din frunze de telina sau radacini este un bun drenor hepatic si renal, tonic al sistemului nervos si al suprarenalelor, antireumatismal si antigutos, înzestrat cu proprietati antiseptice. Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv si remineralizant. Se foloseste în inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se administreaza cîte 1-2 lingurite de 3 ori pe zi înainte de mese, sau cîte 1/2 pahar pe zi, timp de 15-20 de zile, în cure intensive. Favorizînd eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit în cure de slabire.

Suc de ardei pentru unghii

Sucul de marar poate fi adaugat la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, antireumatismale, vermifuge, galactogoge (pentru sporirea secretiei de lapte). Sucul de rosii merge asociat cu cel de telina. Se vor folosi doar rosiile bine coapte. Numeroasele lui proprietati curative îl recomanda în caz de demineralizare, reumatism, intoxicatii, asteroscleroza, pentru preîntîmpinarea îmbatrînirii precoce.
Sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Ajuta la curatarea pielii de petele închise la culoare. Este bun în colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu cel de morcov si spanac, în proportie de 1:2:2. Se bea cu înghitituri mici, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Sfecla rosie e anticancerigena

Sucul de sfecla rosie contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda în anemii, demineralizare, TBC si chiar si în cancer. Este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat sa se consume prea mult suc de sfecla, deoarece da stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc, repartizat în trei reprize. Este un suc fortifiant, îmbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina în sînge (datorita fierului, cobaltului si altor microelemente necesare în formarea sîngelui), scade presiunea arteriala (magneziul din aceasta leguma contribuie la normalizarea tensiunii). Folosirea regulata a sucului de sfecla contribuie la pastrarea prospetimii pielii fetei.

Sucul de varza trateaza ulcerul

Sucul de varza este bogat în saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B1, B2, C, PP. Este diuretic, remineralizant. Se recomanda în gastrite, ulcer gastric si duodenal, bronsite, colecist, eruptii cutanate. Pentru a evita balonarile, este bine sa se înceapa cu suc de morcov sau de spanac timp de 2-3 saptamîni, dupa care se trece la sucul de varza. Se beau 1-2 pahare de suc de varza pe zi.

Sucul de hrean este foarte iute.

Dar înlatura petele de pigmentare si chiar alunitele sau nesuferitii pistrui.

Sucul de usturoi face minuni în multe boli.

Usturoiul verde aduce organismului un aport însemnat de vitamina C, provitamina A, iar usturoiul matur (capatîna) este mai bogat în vitaminele B1, B2, PP. Sucul de usturoi reduce tensiunea arteriala, sporeste pofta de mîncare, previne bolile infectioase, gripa si chiar tuberculoza. Previne ateroscleroza, infarctul si congestia cerebrala.

Papadia lupta cu celulita

Sucul din frunzele papadiei este foarte util în constipatie si stimularea secretiei biliare. Este un tonic puternic pentru ficatul lenes, cu probleme cauzate de abuzul de alcool sau dieta severa. Este bogat în magneziu si fier. Se foloseste în litiaze biliare, reumatism, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulita. Se beau 2-3 cesti pe zi, înaintea meselor principale. Sucul de papadie combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, întareste coloana vertebrala, previne formarea cariilor.

Sucul de ridiche neagra contine vitaminele B si C. Este digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat în litiaze biliare, colecistite, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, rahitism, alergii, eczeme. Se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. În litiaza biliara, se beau zilnic cîte 200-400 ml de suc. Se administreaza de obicei în combinatie cu suc de morcovi, în acest fel ajutînd la refacerea mucoaselor din organism.

Sucul de ceapa vindeca surmenajul

Sucul de ceapa contine vitamine (A, B, C), saruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfectios, antisclerotic, antireumatismal. E bun în astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afectiuni respiratorii (guturai, bronsita, astm), gripa, diabet, ateroscleroza, obezitate, impotenta, prostatite, edeme.

Sucul de fasole verde e bogat în vitamine (A, B, C), saruri minerale, hidrati de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfectios, tonic hepatic. Se foloseste în reumatism, guta, diabet, litiaza renala. Se administreaza cîte 1/2 pahar pe zi. Este tonic general si al sistemului nervos, antidiareic. Este indicat în afectiuni pulmonare, demineralizari, stari febrile, hipotensiune. Se administreaza preventiv cîte 1-2 cesti pe zi, mai ales în combinatie cu suc de mere.

Suc de patrunjel contra cataractei

Sucul de patrunjel este extrem de util în mentinerea sanatatii glandei tiroide si a suprarenalelor. Stimuleaza functionarea tractului digestiv, este un bun diuretic folosit în hipertrofia de prostata. Stimuleaza pofta de mîncare, dar ajuta si la normalizarea ciclului menstrual, îmbunatatirea respiratiei si a ritmului cardiac. Este foarte eficient în bolile de ochi, inclusiv ca remediu în cataracta.

Sucul de praz este bogat în polizaharide, vitaminele B, C, PP, potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu. E recomandat ca diuretic. Este foarte bun în dieta diabeticilor. Se va bea, în acest caz, cîte un pahar (80-100 ml) de suc de praz, de trei ori pe zi, înaintea meselor. Sucul de praz, usor încalzit, este laxativ.

Sucul de castravete este depurativ, dezintoxicant si foarte util în cosmetica, luptînd împotriva ridurilor si pistruilor. Contine vitamine (A, B, C), oxid de calciu, magneziu, sulf. Se recomanda în stari subfebrile, intoxicatii, reumatism.

Suc de cartofi
pentru diabetici

Sucul de cartofi contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie. Se bea cîte 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o luna, în diabet sau ulcere gastroduodenale. În caz de litiaza biliara, obezitate, constipatie sau hemoroizi, se bea cîte 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi. Sucul de spanac este regenerator sanguin prin clorofila si fierul pe care le contine, remineralizant. Se întrebuinteaza în cazurile de anemie, convalescenta, oboseli fizice si intelectuale, la copii si la persoanele în vîrsta, în cazuri de scorbut, rahitism si arsuri.

Foarte bune sînt combinatiile: spanac-morcovi, spanac-morcovi-telina, spanac-creson, în cantitati egale. 500 ml pe zi vor vindeca constipatiile cronice.

Coacazele negre previn îmbatrînirea

Bogatia caiselor în vitamine si saruri minerale recomanda sucul obtinut din aceste fructe în cazurile de astenii fizice si psihice, de anemie si în convalescente. Sucul de coacaze negre are proprietati antireumatismale, antiartritice si e stimulator hepatic. Sucul de cirese e remineralizant, depurativ, antireumatismal si indicat în arteroscleroza si artroza. Energetic, este deopotriva un factor de prevenire a îmbatrînirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a toxinelor. Pentru obezitate si constipatie, face minuni sucul obtinut dintr-un kg de fructe, pe zi. Sucul de persici este diuretic si laxativ usor, indicat în dispepsii.

Ananasul contine din belsug vitamine, oligoelemente si saruri minerale si un ferment digestiv foarte puternic. Sucul lui este indicat în insuficiente digestive, de crestere, în convalescente. Este diuretic si cu proprietati detoxifiante.

Cu suc de mandarine dormiti mai bine

Sucul de lamîie beneficiaza de o reputatie recunoscuta în tratarea multor afectiuni. E indicat în caz de ulcer gastric. Contine acid citric, acid malic, glucide, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este racoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antiscorbutic, remineralizant. Se administreaza într-o jumatate de pahar de apa îndulcita, numarul de lamîi stoarse crescînd progresiv pîna la 8-10 lamîi pe zi. Este indicat sa se renunte la carne, amidon, zaharuri. Sucul diluat de lamîie trateaza arsurile solare. Actioneaza ca un astringent, usurînd durerea. E un bun dezinfectant al ranilor din gura sau gît, alina durerea de gît si raguseala, opreste hemoragia nazala. Sucul de mandarine e revitalizant si, prin continutul sau în brom, se bucura de proprietati sedative.

Sucul de dude, diluat cu apa, este racoritor si laxativ. Se poate folosi în gargara contra anginei, aftelor si stomatitelor.

Gutuile vindeca astmul

Sucul din gutuie are proprietati fortifiante, antiseptice, hemostatice, astringente si diuretice. Este recomandat în anemie, afectiuni cardiovasculare, ale cailor respiratorii, ale tubului digestiv, în astm. Gutuile coapte sînt un foarte bun mijloc antivomitiv. Sucul de gutuie se bea în doze de cîte o jumatate de pahar pîna la un pahar, înainte de masa. Toate soiurile de gutui dau curaj, îmbunatatesc starea de spirit.

Medicina tibetana considera ca nu exista un mijloc mai bun decît sucul de gutuie în cazul bolilor de urechi. Compresele cu suc de gutuie se folosesc în afectiuni ale rectului.

Sucul de coacaze rosii e un suc aperitiv si digestiv, diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei sîngelui, ficatului (insuficienta si congestie hepatica), inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, reumatismului. Diluat cu apa este o excelenta bautura pentru cei cu stari febrile.

Sucul de portocale e un fluidifiant sanguin si un protector vascular. Pentru un efect mai puternic, se va folosi si coaja.

Sucul de pepene e de neînlocuit pentru bolnavii care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism oferind si cantitatea necesara de zaharuri. Celuloza din pepene îmbunatateste activitatea intestinului si ajuta la eliminarea colesterolului în exces. Daca beti regulat suc de pepene rosu, veti elimina usor pietrele de la rinichi. Sucul de pepene este indicat de asemenea în cazul afectiunilor ficatului (ciroza, intoxicatii, pietre la bila), al anemiei, bolilor de sînge. Este foarte bun pentru cei ce sufera de arteroscleroza, artrita, obezitate. Sucul de pepene galben potoleste setea si calmeaza sistemul nervos, are actiune diuretica si este un purgativ usor. Din cele mai vechi timpuri, pepenele galben este folosit în bolile de stomac si se considera ca îmbunatateste dispozitia psihica.

Sucul de zmeura e indicat în reumatism, guta, dermatoze, stari febrile. Amestecul de suc de zmeura si de suc de coacaze, constituie o bautura recomandata în febrele eruptive si inflamatii urinare.

Sucul de afine e indicat în tratamentul infectiilor intestinale: enterite, colite, diaree, colibaciloza. Stimuleaza vederea nocturna.

Sucul de catina e plin de vitamine. E util în caz de în hipo si avitaminoza, anemie, arterite, reumatism, arteroscleroza, diaree, infectii oculare, tuberculoza, Parkinson, urticarie, ulcer, hepatita cronica si epidemica, ciroza. Amestecat cu miere si decoct de menta este bun în tratamentul bolilor tubului digestiv, cînd aciditatea e scazuta. Sucul de fragi este remineralizant, antireumatismal. Este folosit si în arteroscleroza, intoxicatii, litiaze urinare. Poseda proprietati bactericide vadite mai ales împotriva bacilului febrei tifoide.

Sucul de pere e indicat în anemii.Sucul de pere este depurativ, diuretic, remineralizant, indicat în anemii, surmenaj, tuberculoza. Astringent, lecuieste durerile. Regleaza digestia, este foarte indicat în diabet zaharat si obezitate. Daca nu exista recomandari speciale din partea medicului, se poate consuma de trei ori pe zi, în doze de cîte un pahar, amestecîndu-l cu o lingura de miere. În popor, perele coapte sau fierte sînt folosite împotriva tusei, bronsitei, tuberculozei sau astmului. Sucul de prune e un bun stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ si dezintoxicant. Se recomanda reumaticilor, arteroscleroticilor si astenicilor.

Sucul de grepfrut este digestiv, depurativ, stimulent hepatic si un excelent drenor al veziculei biliare. Este si tonic, antihemoragic. Se foloseste în anorexii, dispepsii, oboseala, stari febrile, artrita, afectiuni pulmonare. Se administreaza 3 pahare pe zi, înainte de mesele principale.

Sucul de aloe calmeaza durerea .
Sucul de aloe în doze mici trezeste pofta de mîncare si îmbunatateste digestia, o doza prea mare are însa actiune purgativa puternica. Sucul proaspat are actiune bactericida. Extern, sub forma de comprese vindeca ranile infectate, arsurile, ulcerele. Alunga durerea, calmeaza durerile de dinti, înlatura inflamatiile gingiilor.

Sucul de struguri, gratie calitatilor sale, a fost supranumit lapte vegetal. Valoarea lui calorica este mare: peste 900 de calorii la 1 kg. Este indicat în cazul artritei, reumatismului, gutei, litiazelor, hipertensiunii, enteritei. O cura cu un litru de suc de struguri timp de cîteva zile e indicata în obezitate si surmenaj. Acest suc este remineralizant, energizant muscular, stimulent si decongestionant hepatic, antitoxic, colagog, diuretic, laxativ. Întîrzie îmbatrînirea organismului. Cura cu suc de struguri este eficienta si în dermatoze (eczeme, furunculoza), precum si în îngrijirea tenului.

Beti suc de mere zilnic!

Sucul de mere este tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ este indicat într-o sumedenie de afectiuni. În primul rînd, constipatie. Este si laxativ, depurativ sanguin. Este util în astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Se administreaza cîte 3-4 pahare pe zi, înainte de masa.

Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 29, 2007 2:27 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Foarte bun articolul,sucurile naturale sunt adevarate medicamente, insa nu trebuie sa inlocuim fructele si legumele ca atare, prin stoarcere acestea pierd din nutrienti. Pulpa de fructe sau legume contine in proportii variabile fibre digestive.
Anelise
Scris: Thursday, January 9, 2014 9:42 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Foarte interesant! thumright Noroc de Kali ca am descoperit articolul aseara...

Am inceput si eu o cura cu suc din sfecla rosie, mere si morcovi. DistanceKiss Astazi e a treia zi.

Pentru mai multe informatii aici.
TatyKS
Scris: Thursday, January 9, 2014 9:50 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Chiar interesant . Am avut o perioada cand ma trezeam si pregateam cate un fresh dimineata, dar nu am avut success . Tot in cursul zilei am putut sa-i dau Karinei. Ea oricum prefera sa pape merele si nu sa bea sucul lor.
As incerca si eu pentru ca imi place combinatia.pupici
Anelise
Scris: Thursday, January 9, 2014 10:05 AM
Nivel

Deja m-am obisnuit cu el! Ce nu-mi place e ca trebuie sa spal storcatorul imediat... sic
Piticutza mea e la fel - prefera merele si morcovii ca atare. DistanceKiss Daca ii fac suc (combinat din cele doua de obicei), gusta putin, dar nu e innebunita. Ma bucur totusi ca ii place sa rontaie morcov foarte des! coeur
TatyKS
Scris: Thursday, January 9, 2014 10:19 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Anelise wrote:
Deja m-am obisnuit cu el! Ce nu-mi place e ca trebuie sa spal storcatorul imediat... sic
Piticutza mea e la fel - prefera merele si morcovii ca atare. DistanceKiss Daca ii fac suc (combinat din cele doua de obicei), gusta putin, dar nu e innebunita. Ma bucur totusi ca ii place sa rontaie morcov foarte des! coeur

Foarte bine ca papa si crude.pupici

Faza cu storcatorul nu-mi place nici mie sic
marivic
Scris: Thursday, January 9, 2014 8:00 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Interesante chestii.....Dar am citit ca nu este deloc bine sa consumam sucurile naturale din fructe si legume nediluate.....Adica trebuie sa le diluam cu apa plata si sa nu le consumam asa direct 100% suc stors.Eu am in vedere sa-mi cumpar si un storcator puternic de fructe dar si de legume.Am studiat piata si multe sunt doar de fructe,putine gasesti sa fie puternice ,sa te duca si legume si fructe....
bereea
Scris: Thursday, January 9, 2014 8:40 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Si de ce nu este bine, Mioara, m-ai facut curioasa.
marivic
Scris: Thursday, January 9, 2014 10:37 PM
Nivel

Ca sa nu agreseze stomacul,ideal ar trebui sa fie diluate....
Uite aici un link unde am gasit si am mai citit undeva pe un sit naturist....
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7698
Eu cand beam morcov cu sfecla ma apuca o bolboroseala in burta de nu puteai sta langa mine de zgomote,...ras dar acum fiecare cu burta lui hohot
Anelise
Scris: Friday, January 10, 2014 9:20 AM
Nivel

Mari, multumim pentru link! pupici
Eu il consum asa - nediluat - si vad ca nu sunt probleme... DistanceKiss Deocamdata.
marivic
Scris: Friday, January 10, 2014 5:40 PM
Nivel

Pentru putin,Lizuc.Cheek Kiss Vezi tu,unele persoane reactioneaza,de fapt organismul lor reactioneaza si nu accepta aceste sucuri brute iar altele nu....
Eu una,nu le suport brute,dar nici nu stiam ca se pot dilua ....habar nu aveam....Amdat intamplator peste mai multe informatii din acestea atunci cand am cautat sa-mi cumpar un storcator bun pentru a fi util atat pt legume cat si pt fructe.
Lizuc,ma bucur ca nu ai probleme iar organismul tau accepta sucurile brute.Cheek Kiss
roxinthya
Scris: Friday, February 20, 2015 4:02 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Ia uitati ce am gasit - un topic mai vechi cu sucuri de fructe si legume!!!
Poate mai puneti aici combinatii si pentru ce sunt bune acestea.

Momentan mi-am facut aici la serv un suc din 2 grapefruit-urisic
shirel
Scris: Friday, February 20, 2015 4:32 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Eu tocmai am postat cateva sucuri la topicul lui Mihaela .Le fac un copy aici!

Sucuri verzi:

-frunze de ridichi(circa un pahar)
-frunze de patrunjel(pahar)
-frunze de macris(pahar)
-frunze de spanac(pahar)
Eu il servesc cu o felie de lamaie inauntru!Nu este gustos da!:003 si pentru asta cateodata mai adaug marar si muuuult suc de portocale.

Cand incepeti sa va preocupe acest stil de viatza ,(eu l-am imprumutat dar numai o parte sic continui sa mananc normal de toate dar numai produse sanatoase pe cat se poate )trebuie sa va puneti imaginatia la bataie si sa incercati tot felul de combinatii.Eu am luat multe idei dintr-o carte de sucuri si de pe internet dar mai mereu am adaugat ceva de la mine fiindca nu toate au fost pe gustul meu.

Mai doriti idei:
-morcovi
-brocoli
-varza rosie
-gulie
-telina
-brocoli

sau:castravete
kiwi
salata verde
frunze de spanac
radacina telina
brokoli
castravete
ghimbir(ginger)
lamaie

Preferatele mele raman totusi cele de fructe sau cele combinate cu fructe ca :
-kiwi
-portocale
-sfecla rosie
-castravete
-frunze de spanac
-menta.
roxinthya
Scris: Friday, February 20, 2015 4:48 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Shirel - multumim!Cheek Kiss iloveyou
Lilly of the valley
Scris: Saturday, February 21, 2015 7:35 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Shirel Cheek Kiss

Un alt exemplu:
-frunze de patrunjel, telina ramuri, kiwi si mar verde (aici adaog si lamaie verde)
-varza verde si ghimbir. (ghimbir doar o feliuta-doua)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.