Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Eu ii dau lui Andrei de luni bune aproape zilnic suc de portocala... de cele mai multe ori diluat cu apa plata. ii place la nebunie si cred ca numai din asta ar bea si in loc de lapte sau papa.
insa am observat ca de cate ori ii dau suculetul de porto, face o iritatie in zona anala... ati patit asa ceva? daca i-l suspend... e ok, nu mai are absolut nimic... daca ii dau, iarasi iritatie... ce sa fac? trece cu crema de iritatie si apoi iar o luam de la capat. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Noi patim asa ceva de la mere, suc de mere, de fapt, orice contine mere... Sfatul doctoritei noastre a fost sa-i dam de cel mult 2 ori pe saptamana sucuri sau orice altceva ce contine mere... De la portocale nu avem nimic. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Mihaita nu este sensibil la portocala, dar am inteles ca unii copii sunt, fac eritem. Da-i mai rar, pe masura ce va creste nu va mai face. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/26/2006 Mesaje: 43
| Si Lumi pateste la fel de la portocala. Acum ii dau numai suc de mandarine si foarte rar cate o feliuta de portocala. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Am patit si noi la fel intr-o perioada...dar acum vad ca nu mai are nimic pentru ca ii dau mai rarutz si mereu combinat cu suc de mandarine, mar. Baietelul nasei, pateste asa pentru ca i-a dat prea mult cand era mic...si acum nu ii mai poate da deloc, se oparaaste asa rau ca saracutul nu mai poate merge...daca il vezi cum umbla cracanat |
|

| aoleo Taty, nu ma speria...
el bea suc de portocale zilnic (eh, aproape) de pe la 5 luni... au fost perioade cand nu i-am dat din diverse motive dar nu legat de eritemul produs de portocala... acum, in schimb, am observat de cateva saptamani ca se irita, dar numai strict in zona anala. dau cu crema de eritem si trece.
insa de vreo doua zile are un eritem groaznic si azi il duc la dr pt ca si kk miroase a acru, f urat!
s-ar putea totusi sa fie numai o simpla si pura coincidenta cu sucul asta de portocale si ce are acum. in orice caz azi nu i-am mai dat si nici nu o sa ii mai dau o perioada, asta in functie si de ce imi va spune dr. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, eu zic ca trebuie sa rezolvi doua prbleme ,in acest moment: 1. sa rezolvi iritatia de la funduletzul lui Andrei; 2. sa descoperi cauza care i-a cauzat aceasta iritatie.
In acest sens, trateaza iritatia, scoate-i din alimentatie sucul de portocale, iar dupa vindecarea eritemului poti incerca sa-i introduci, in cantitati mai mici sau in amestec cu alte fructe, sucul de portocala.La cel mai mic semn de reaparitie a problemei, e clar ca asta e cauza! Mult succes! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Si Victor se irita exact in zona anala daca mai mult de doua-trei zile consecutiv papa portocala sau mandarine . Asa ca ii dau o zi da/ o si ba si la fundulet ungem cu (,) Cutaden, seara dupa baita inainte de culacare. Asa ca pana dimineata e ca nou. |
|

| Miri wrote:Anca, eu zic ca trebuie sa rezolvi doua prbleme ,in acest moment: 1. sa rezolvi iritatia de la funduletzul lui Andrei; 2. sa descoperi cauza care i-a cauzat aceasta iritatie. In acest sens, trateaza iritatia, scoate-i din alimentatie sucul de portocale, iar dupa vindecarea eritemului poti incerca sa-i introduci, in cantitati mai mici sau in amestec cu alte fructe, sucul de portocala.La cel mai mic semn de reaparitie a problemei, e clar ca asta e cauza! Mult succes!
da, Miri, acum ma ocup de eritem si dr zicea ca este posibil sa fie doar o coincidenta si ca pot sa continui cu suc de porto. eu insa nu ii mai dau minim o saptamana si il voi reintroduce treptat, combinat cu ceai sau alte fructe in suc. si, vorba ta, daca iar face, e clar ca de la el. dar, totusi, de ce oare dupa atatea luni de administrare zilnica sa faca asa ceva acum? mie parca nu imi vine sa cred ca de la asta e. poate ca doar a intretinut eritemul si l-a agravat dar nu cred ca sa il fi cauzat. el este iritat si pe fese ori imi e f greu de crezut ca acolo s-a iritat de la portocala.... |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, e bine sa afli daca e sau nu de la sucul de portocala, asa ca de aceea ti-am sugerat sa-l reintroduci treptat!Daca totul va fi in regula, inseamna ca altceva i-a cauzat lui Andrei iritatia! Mult succes si vindecare rapida! |
|

| Si eu i-am dat de la pe la 8-9 luni destul de des...dar acum vreo luna mi-a facut un eritem de la suc...de ii plangeam de mila, si avea si kk modificat, mai moale, mai cu mucozitati...Asa ca sa urmaresti kk ca si de la el se poate irita asa rau... |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, parerea mea este ca e o simpla coincidenta. Dar trebuie sa rezolvi problema eritemului. Multa sanatate lui Andrei. |
|

Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Si Ioana mea tocmai s-a iritat rau, si acum face si diaree, dar mi-a zis dr ca in acest caz e de la dintisori... |
|

| Iritatia s-a dus aproape de tot! i-am facut toaleta riguros dupa fiecare kk cu apa calda, sapun si pimafucort si e f bine acum. aproape ca nu se mai vede.
Miri, trebuie sa vad daca, intr-adevar, este de la suc. ii dau peste cateva zile iarasi cae putin si sper ca voi afla. Taty, si eu zic ca de la kk s-a iritat si asta in combinatie cu nefericitele de scutece Pampers cu gel. kk era intr-adevar modificat ca miros si aspect iar cu cateva zile inainte avea si mucisori.
Alina, poate fi si doar o coincidenta. in cele din urma lui inca ii mai ies dintisori si se pregatesc premolari. poate fi si de la dintisori. modificarea de kk poate fi de la dinti. si de la asta si eritemul...
sper sa aflu cauza ca e important de stiut ce sa evit pe viitor. |
|

| noi am luat Sumetrolim 5ml la 8 ore, muulte lichide si Debrida dar i-am decat o lingurita pe zi si mancare de regim: ca facea vreo 6 scaune pe zi si cateodata si moi ...si asa ne-am rezolvat. La fundulet am dat cu Clotrimazol alternat cu Triderm , bai de ceaiuri si l-am facut nou noutz |
|
|