Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Crinutza, florile mele s-au ofilit, nu le-am facut poze. Dar ia uite cu ce mi-a alinat Doamne Doamne sufletzelul in dorul socului
 |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Immm yami,yami....Dar si ale mele sunt ofilite ,nu mai pot face din ele??? |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Ba se poate face si din flori uscate! Se poate face chiar si iarna daca ai flori uscate! Eu vreau sa incerc o reteta pentru bere de casa. Sper sa iasa. Dar imi trebuie recipient. Daca folosesc un butoias de plastic o avea ceva? |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| crinutza77777 wrote:Deci,flori,zahar,apa,lamai,imi spune-ti si mie cantitatile aproximative,trebuie legat borcanul la gura,se lasa la soare,cat timp????Am facut anul trecut de 2 ori si niciodata nu mi-a iesit bun
Eu am procedat asa:
Intr-un pet de 5l,am pus 5 flori de soc,desfacute in buchetele mici,400g zahar,o lamaie taiata felii ,2 linguri orez si am completat cu apa de izvor la temperatura camerei.Ap pus capacul la pet mai mult de forma si l-am scos afara la soare de dimineata pana seara cand l-am bagat in casa iara doua zi l-am tras in peturi mai mici ca sa nu se alcoloizeze si l-am pus in frigider.
Daca maine e soare si nu ploua merg iar la vie sa mai culeg soc sa-mi pun si la uscat pentru iarna. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Asaaa...am jumulit un soc mic la munte si m-am ales cu cateva flori . Le-am uscat si aseara mi-am adus aminte de ele si am pus de-o socata sa ne facem pofta . Eu fac socata si cu florile uscate si mi-a iesit foarte buna de fiecare data . Mikaela, cum e dulceata de soc ? |
|

| Se poate face socata si cu flori ofilite sau uscate, eu ma referisem la faptul ca s-au ofilit bietele mele flori si nu iesea poza clara sa-mi spuna cineva daca sunt bune sau nu, mi se pareau ca miros ciudat...Am mai vazut in doua locuri, un soc pe proprietatea unor fermieri, acum are deja fructe, conduc zilnic pe langa el si ma holbez si-l verific zilnic Si am vazut undeva pe highway, barbatu-meu era soferul si n-a vrut sa opreasca, avea deja experienta cu florile din padure
Dulceata e de fapt un fel de gem, adica nu gasesti bobite de soc cum se gaseste in dulceata de soc facuta in casa, dar e gustoasa, are gust de ...soc
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Dupa ce se usuca, florile se strang si nu mai miros deloc a soc. Se maronesc, dar sunt bune in continuare si pentru suc, dar si pentru ceai (combate raceala, gripa, constipatia). Daca copacul si florile au caracteristicile pe care le stii, atunci poti culege linistita. Am vazut ca poti cumpara copacei, flori uscate, seminte de pe net...eu vreau sa gasesc unul mic de furat sau sa gasesc un loc de unde sa culeg flori mai multe, nu asa 6-7...interesant mi s-a parut ca exista si varianta cu flori movalii, consumabile si astea. Gemul l-ai gasit in grocery normal sau la magazin exclusiv organic? Ma gandesc ca am unul din asta in zona si sa ma duc sa vad daca gasesc acolo flori uscate si chiar as incerca si gem. Acolo au si o sectiune de ierburi varsate...m-am uitat eu cand am mai fost, dar nu am retinut plante care ma interesau...dar cine stie, poate aduc si soc. |
|

| Dupa ce am studiat putin, am vazut ca sunt mai multe soiuri, dar nu toate sunt folosibile, cel putin nu la modul in care o facem noi est-europenii. Tufa de soc din care am luat florile era apropiata cu ceea ce stiam eu, dar florile pareau mai mici si aveau miros ciudat proaspete, nu ofilite. Dupa ce s-au ofilit nici nu mi-am mai batut capul cu ele, mi-a fost frica sa nu fac alte pozne si le-am aruncat pur si simplu. Gemul l-am gasit la farmers market, daca te uiti la foto are si numele magazinului pe borcan- Kauffman's- poti google it, nu am vazut in grocery store, dar sunt lanturi diferite de magazine in state diferite, poate ale voastre comercializeaza si din astea. De exemplu, eu nu am in apropiere magazine cu plante uscate vrac, am vazut ceva doar la pachetele dar fara a fi ce ma interesa pe mine. Oricum mi-am adus de acasa ceaiuri, condimente, esente, chestii utile, dar uite ca numai soc nu am adus . E pus pe listuta pentru un pachet de la ai mei...Daca ai unde sa plantezi, cumpara-ti un soculet, eu l-as tine si in ghiveci daca as fi sigura ca-i merge bine Ar face barbatu-meu atac de cord, numai ala lipseste din menul exotic a la Roumanie l-as trata fara sa stie |
|

| zaza_ wrote:Ba se poate face si din flori uscate! Se poate face chiar si iarna daca ai flori uscate! Eu vreau sa incerc o reteta pentru bere de casa. Sper sa iasa. Dar imi trebuie recipient. Daca folosesc un butoias de plastic o avea ceva?
Zaza, ai facut berea? Cum ti-a iesit?? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu am luat de la munte sirop concentrat de soc facut in casa si acum mi-am facut cu apa si cu cuburi de gheta un pahar-delicios si racoritor. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Sa-l savurezi cu placere Oana dar cred ca ar fi mai bun cu apa minerala,mie tocmai asta imi place mult la socata ,ca e acidulata,pana la urma mi-am dat si eu seama ce greseam de mi se facea vin-o lasam prea mult la soare,acum m-am invatat o fac dimineata si seara o trag in sticle. Atentie insa,partile verzi ale socului sunt toxice ,eu sunt atenta sa scutur florile de pe crengute pentru ca la cantitatile industriale pe care le bem noi s-ar putea sa avem si mici neplaceri,al meu sot a avut o zi cu varsaturi pe care le-a pus pe seama socului,asta dupa ce a baut cam 2-3 litri intr-o zi,acum nu stiu daca o fi fost de la soc dar daca asa am citit pe net ,acum sunt mai atenta si nu mai pun floarea cu crenguta cu tot. |
|

| Ia uite ca mai este un subiect despre sucul de soc aici http://forum.7p.ro/Suc-de-soc.aspx?g=posts&t=1407 Oare se poate muta/combina?? |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu am fost aseara in vie si mi-am cules primele flori de soc,iar azi de dimineata am pus de-un suc. Anul asta vad ca socul meu infloreste treptat(anul trecut a inflorit parca dintrodata)asa ca o sa tot fac suc.Ma gandesc sa si usuc cateva flori(daca reusesc ,ca socul e pretentios la uscat), sa fac suc si mai tarziu.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| De s-ar opri ploaia asta nesuferita .... ca a inflorit socul si aici si asa as vrea sa pun de o socata !!!! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Maria & Mario wrote:De s-ar opri ploaia asta nesuferita .... ca a inflorit socul si aici si asa as vrea sa pun de o socata !!!!
Vreau si eu socataa . Stiu englezoii ( scuze eu asa le zic ) ca sa ce face o minunatie de suc din flori de soc? Trebuie sa o sun pe mama sa cumpere . |
|
|