SUA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Friday, February 17, 2006 5:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
cine a fost?
cum a fost?
unde ai fost?
ce trebe sa vedem?
ce trebuie sa stim despre...?
cum se ajunge?
cat ne costa viata acolo?
...........
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 18, 2006 11:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
Am fost in New York, Noth Dakota si Minnesotta.
New York-ul este scump, aglomerat, nu as vrea sa locuiesc acolo dar obligatoriu sa-l vizitez macar o data la doi ani. Sora mea locuieste foarte aproape de NY si este indragostita de acel oras, intr-un mail imi spunea ca nu-si poate imagina cum a putut trai departe de acest oras care este parte din inima ei.
Norh Dakota si Minnesotta, dincolo de orasele mari , seamana mult cu romania. Vezi lanuri de porumb, tot felul de gherete de locuit, ferme...
Am locuit in Lakeville, Mn, un orasel ieftin, curat, sigur dar cu putine locuri de distractie. Mergeam in Minneapolis sau Burnsville daca vroiam sa "have fun".
Cu un seviciu obisnuit de caserita, baby sitter, vanzatoare puteai trai decent de una singura.
Ce mi-a placut in Minnesotta a fost Mall of America, cel mai mare mall din lume in anul 2001 (poate intre timp s-au deschis altele mai mari) Puteai sa stai in mall cu saptamanile si nu te plictiseai. Eram mare fan al cumparaturilor de sfarsit de sezon. Nu-mi puteam imagina cum un sacou poate costa 5$, un pantalon 2-3 $....

Nu mi-a placut falsitatea americanilor. La inceput par a fi cei mai dragit oameni din lume dar de fapt nimeni nu ridica un pai pentru altcineva.
Mirandolina
Scris: Saturday, February 18, 2006 12:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 543
g_nicoleta2000 wrote:
Am fost in New York, Noth Dakota si Minnesotta.
Nu mi-a placut falsitatea americanilor. La inceput par a fi cei mai dragit oameni din lume dar de fapt nimeni nu ridica un pai pentru altcineva.

Adica amabilitatea aceea pe care o vezi in filme e doar de fatada?
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, February 19, 2006 10:28 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 3898
In filme vezi femei frumoasa si barbati seducatori. Eu toti cetatenii frumosi ce mi-a fost data sa intalnesc erau toti europeni. Americancele sunt blonde majoritatea si rad ca proastele din orice. Adica au o falsitate pe care eu nu am intalnit-o nicaieri. In oraselul unde am locuit majoritatea femeilor erau casnice, faceau si cresteau copii. La capitolul cultura generala nu treceu de clasa a 8-a cu toate ca aveau macar liceul terminat.
In familie nu sunt apropiati intre ei asa cum suntem noi; adica bunica nu tine nepotii si daca vrea sa-i vada da telefon inainte si-si face programare. Relatia parinte -copil este de scalv- sef. Copii sunt niste mici monstri carora li se fac toate mofturile dar culmea este ca odata cu maturizarea sunt apropae exclusi din familie. Adica daca vreai sa stau cu mama sigur platesti chirie. Soacra lui sora mea detine mai multe blocuri de locuinte dar feciorul plateste chirie ca orice cetatean de rand.
Relatiile dintre frati sunt iar foarte reci. Eu mor daca nu vorbesc saptamanal la tel cu sora mea si sa ne dam mesaje zilnice pe yahoo. Ei daca nu vorbesc cu lunile.. nu li se pare o tragedie.
Apoi sunt majoritatea obezi sau grasi. Din puncul de vedere al tinutei si al imbracamintei noi cred ca suntem cei mai eleganti.
Daca purtam o pereche de pantaloni negri de stofa si o camasa li se parea ca sunt prea eleganta sa merg cu copilul in Mall.
Ei sunt indragostiti de jeans si tricou si tot ce trece de aceasta tinuta trece in categoria elegantului.
Elia
Scris: Wednesday, February 22, 2006 9:23 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Americanii nu sunt toti asa, e o mare diferenta intre cei care locuiesc in orase mari, au job-uri serioase, au facut facultatea si cei care locuiesc la tara sau in orasele d-astea mici, lucreaza in plata cu ora si au facut doar liceul sau nici atat. Intr-adevar, si eu am locuit intr-un orasel mic si ma blazasem de tot, credeam ca toti americanii sunt niste tampiti, niste betivi si niste jegosi. Toti cei pe care ii cunosteam facusera maxim liceul, erau divortati cel putin o data sau aveau copii fara sa fi fost casatoriti, lucrau la McDonald's, la Walmart, la benzinarie sau mai stiu io unde (unde lucram si io, dar eu eram studenta, ei erau oameni in toata firea), se imbracau in haine rupte si patate, nu fusesera in nici o tara straina (am cunoscut un baiat care nu fusese niciodata la New York si locuia la o ora si erau autobuze din 20 in 20 de minute -- si cine stie cati or mai fi fost ca el). Cand vorbeam cu alti europeni mi se parea ca sunt cei mai destepti oameni pe care i-am cunoscut vreodata.

In schimb cei din orasele mari sunt altfel, nu sunt atat de deosebiti de europeni, au idee despre restul lumii, au vieti mai organizate (nu fac copii de la 16 ani, se casatoresc in medie de 3 ori, iau droguri si se imbata ca sa treaca timpul). Sunt mai aproape de cei pe care ii vedem in filme. Se imbraca mai frumos, cheltuiesc o gramada de bani pe haine de firma, o chestie au insa, si anume incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda si adesea vezi oameni imbracati in costume de sute, chiar mii de dolari si incaltati in adidasi. IN orase ai acces la o scena culturala mai bogata, oamenii mai citesc si carti, mai calatoresc si prin alte tari, e altceva.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, February 22, 2006 2:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Eu nu am vazut America , deci nu comentez. Europa e insa foarte frumoasa. Am vizitat Budapeste ( care e mult , mult mai frumoasa ca Bucurestiul ), am vizitat Praga , de care am fost foarte dezamagita ( orasul e frumos, nimic de zis, dar sigurantza pe strazi e zero) - ( experientza proprie ), Karlovy Vary ( tot Cehia, care e o nespus de frumoasa statiune muntoasa cu apa termala ), am vizitat Viena , care e pentru mine o capitala unica , deosebit de frumoasa , de istorica , de curata , de primitoare .... Am vizitat Bruxelul , frumos , imbinat noul si vechiul , foarte interesant , Parisul e intradevar pentru indragostiti desi curatenia lasa mult de dorit. E intim , e frumos, e istoric .... e romantic....Pentru copii Dysney World e de vis. Noi nu mai reuseam sa ne dam plecati..... Londra e deosebita , e speciala. e curata , e frumoasa , e istorica , e ..... unicat .

Legat de orasul unde locuiesc , e intim , e deosebit de curat si chiar posh as putea spune. E destul de scumpa viata aici. Lumea se imparte in mai multe catogorii aici, deci nu mai intru in detalii. E verdeatza peste tot, lumea e relaxata , se plimba , se intalnesc la bere in week-end-uri , sunt prietenoshi ( chiar daca de multe ori o fac doar de fatzada ), dar e ..... foarte bine deocamdata....

Ce ar fi "must see" pt mine e Bora Bora. Si sper sa o vad ..... Stiti voi, sperantza moare ultima cheers
Kiki
Scris: Tuesday, March 14, 2006 8:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610

1. Aspecte care trebuie avute in vedere in legatura cu calatoriile în Statele Unite
Intrarea pe teritoriul SUA se poate face, de regula, numai pe baza unui pasaport valabil in care a fost aplicata o viza de intrare valabila, eliberata de o misiune diplomatica sau oficiu consular american din strainatate. Perioada de valabilitate a pasaportului trebuie sa depaseasca, de regula, cu cel putin 6 luni perioada calatoriei in SUA. In cazuri exceptionale se accepta intrarea pe baza unui pasaport a carui perioada de valabilitate este mai mica decat 6 luni (in conditiile Intelegerii dintre Romania si SUA incheiata la 07.11.2002).

Intrarea in SUA se poate face, de asemenea, pe baza documentului de resedinta permanenta (green card) insotit de pasaportul national, sau pe baza pasaportului american. Alte documente acceptate la intrarea in SUA sunt Permisul de Reintrare (Reentry Permit) si documentul de calatorie pentru refugiati (Refugee Travel Document), ambele eliberate de Departamentul de Justitie al Statelor Unite. Membrii echipajelor navelor acostate in porturi americane pot intra pe teritoriul SUA numai pe baza pasaportului national valabil in care a fost aplicata o viza valabila, insotit de carnetul de marinar valabil si vizat pe anul in curs.

Controlul de trecere a frontierei se realizeaza la toate punctele de trecere a frontierei (aeroporturi, porturi, puncte rutiere) si consta in examinarea documentelor de calatorie (pasaport si viza) si intr-un scurt interviu pentru verificarea scopului si duratei vizitei in SUA. Functionarii care realizeaza controlul de trecere a frontierei au autoritate deplina, in temeiul legislatiei americane, pentru a refuza intrarea persoanelor in SUA, chiar daca acestea prezinta documente de calatorie valabile, in cazul in care, in urma controlului efectuat rezulta neconcordante intre motivul declarat de calator la momentul obtinerii vizei si motivul declarat la intrarea in SUA. Toate persoanele care calatoresc in SUA au obligatia sa prezinte, la momentul controlului de trecere a frontierei, declaratia de intrare (cartonasul I-94). Aceasta declaratie este pusa la dispozitia calatorilor de toate companiile aeriene si maritime, in timpul deplasarii catre Statele Unite.

2. Regimul vamal
Controlul vamal se efectueaza la intrarea in Statele Unite si presupune declararea de catre fiecare persoana a bunurilor pe care le introduce cu ocazia intrarii. Declararea acestor bunuri se face in scris, pentru persoanele care intra in SUA prin porturi si aeroporturi. Formularul de declaratie vamala (6059B) este pus la dispozitia pasagerilor de catre toate companiile aeriene si maritime in timpul deplasarii spre Statele Unite.

(a) Bunuri scutite de taxe vamale
Bunurile introduse pentru uz personal nu se taxeaza, insa bunurile destinate unor activitati de comert, cadourile sau alte bunuri care nu sunt destinate uzului personal sunt supuse taxelor vamale si taxelor pe valoarea adaugata, potrivit legislatiei americane. In categoria bunurilor destinate uzului personal se numara, cu titlu de exemplu: articole de imbracaminte, articole cosmetice, bijuterii cu valoare de pana la 300 dolari SUA, aparate video sau fotografice, aparatura acustica portabila, echipamente de vanatoare sau pescuit etc.
In general, se accepta introducerea in SUA, cu scutire de taxe vamale, a unui litru (1l) de bauturi alcoolice si a unui numar de 200 de tigarete (1 carton), 50 de tigari de foi sau doua kilograme (2kg) de tutun.

(b) Bunuri restrictionate sau interzise la intrarea in Statele Unite
Autoritatile americane de frontiera interzic introducerea in Statele Unite a urmatoarelor categorii de bunuri: tesuturi umane nesterilizate (sange, tesuturi, organe); culturi de bacterii, virusuri sau organisme similare; animale suspecte de a fi infestate cu virusuri transmisibile la om.

Pentru introducerea unor organisme vii, precum melci, lilieci sau insecte, este necesar un aviz favorabil obtinut in prealabil de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention F-05, 1600 Clifton Road NE, Atlanta, Georgia 30333). Persoanelor care intentioneaza sa importe acest gen de organisme li se recomanda sa obtina avizele necesare inaintea intrarii lor in Statele Unite.

Materialele biologice sau produsele animale, plantele, fructele si legumele pot fi introduse in SUA numai pe baza unui aviz favorabil obtinut in prealabil de la Serviciul de Inspectie a Sanatatii Animalelor si Plantelor (APHIS, Federal Building, 6505 Belcrest Road, Hyattsville, Maryland 20782). Persoanelor care intentioneaza sa importe acest gen de produse li se recomanda sa obtina avizele necesare inaintea intrarii lor in Statele Unite.

Importul de carne si produse din carne este in general interzis, cu exceptia anumitor tipuri de conserve. Pentru detalii suplimentare si obtinerea permiselor necesare importului acestor produse, este indicat sa se contacteze Biroul pentru Import-Export al Departamentului pentru Agricultura (APHIS-VS, 4700 River Road, Unit 40, Riverdale, Maryland 20737).
Produsele contrafacute (carti, casete audio si video, programe de computer) sunt supuse confiscarii si distrugerii.
Armele de vanatoare pot fi introduse in SUA numai pe baza permisului obtinut in prealabil de la Biroul pentru Controlul Importurilor de Arme si Munitii (Firearms and Explosives Import Branch, Washington, DC 20226).

Importul de medicamente si substante narcotice este strict interzis. Exceptie fac persoanele care se afla sub tratament medical si care poarta asupra lor medicamentele sau substantele prescrise de medicul personal. In aceste conditii, medicamentele sau substantele narcotice trebuie declarate, identificate si inscriptionate in clar, cu mentionarea concentratiei fiecareia; ele trebuie insotite de reteta in baza careia au fost eliberate sau de declaratia autentica a medicului care a recomandat ultilizarea acelor medicamente sau substante. Cantitatea acestor medicamente sau substante nu trebuie sa depaseasca o limita rezonabila pentru uzul personal al persoanei care se afla sub tratament.

Banii pot fi introdusi in SUA, de regula, sub forma instrumentelor monetare. Se pot introduce, in numerar sume de pana la 10,000 dolari SUA. Pentru sume care depasesc 10,000 dolari SUA, in orice combinatie de instrumente monetare, trebuie completata o declaratie speciala (formularul 4790). Neindeplinirea acestei obligatii constituie infractiune si se pedepseste cu confiscarea sumelor nedeclarate.

Animalele de companie pot fi introduse in SUA pe baza certificatelor medicale valabile, eliberate si certificate de un medic veterinar autorizat. Certificatul de sanatate trebuie sa faca dovada starii de sanatate al animalului, lipsei oricarei boli transmisibile la om si efectuarii tuturor vaccinelor obligatorii pentru varsta animalului respectiv, in mod special a vaccinului anti-rabic.

(c) Alte categorii de bunuri
Vehiculele (autoturism, remorca, aeroplan, motocicleta, ambarcatiune si altele asemenea) pot fi introduse in SUA in regim temporar, pentru o perioada care sa nu depaseasca un an. Importul in regim temporar este scutit de taxele vamale. Vehiculele care se importa cu titlu permanent sau care sunt destinate vanzarii in Statele Unite ori utilizarii in alte scopuri decat cele personale trebuie sa respecte standardele locale pentru inregistrarea in circulatie. Aceste standarde se refera, intre altele, la sistemele de protectie in caz de accident, marcarea sistemului de evidenta a distantei parcurse in mile, sistemul de evacuare a gazelor. Autoritatile americane competente a furniza informatii privind standardele care trebuie indeplinite de vehiculele ce urmeaza a fi importate in SUA sunt: Agentia pentru Protectia Mediului (U.S. Environmental Protection Agency, Ariel Rios Building, Manufactures Operations Division (6405-J), Investigation/Import Section, 1200 Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20460, www.epa.gov/otaq/imports si Departamentul Transporturilor (National Highway Traffic Safety Administration (NSA-32), 400 7th Street, S.W. Washington, D.C. 20590).

3. Aspecte care trebuie evitate la calatoriile in Statele Unite
Comportamentul fata de reprezentantii autoritatilor americane (autoritati de frontiera, vama, politie etc.) trebuie sa fie caracterizat de politete, bunavointa si respect. Trebuie furnizate raspunsuri la toate intrebarile adresate de acestia si trebuie respectate cu exactitate indrumarile pe care ei le formuleaza. Recomandam sa se evite angajarea in discutii contradictorii cu reprezentantii acestor autoritati. In cazul in care, prin comportamentul lor, acestia cauzeaza incalcarea unui drept sau aduc atingere integritatii fizice sau demnitatii unei persoane, acea persoana are posibilitatea de a depune o plangere la autoritatea al carui reprezentant s-a comportat in mod necorespunzator.

Recomandam evitarea comentariilor adresate in mod special functionarilor din aeroporturi, relative la procedurile de verificare corporala si a bagajelor pentru calatoriile aeriene. Aceste masuri de verificare sunt dispunse in baza legii americane si orice comentariu nepotrivit in legatura cu acestea poate fi interpretat ca obstructionare a indeplinirii unei functii publice. Persoanei care este responsabila pentru astfel de comentarii ii poate fi refuzata imbarcarea.

Recomandam ca pe intreaga durata a sederii in Statele Unite sa se pastreze scopul care a fost declarat la data obtinerii vizei de intrare. Desfasurarea de activitati lucrative pe teritoriul SUA nu este permisa decat in baza unui statut corespunzator conferit de tipul de viza al fiecarei persoane. Recomandam respectarea cu strictete a regimului de viza. Cu titlu de exemplu, viza turistica (de tip B2) nu permite desfasurarea in nici un caz a nici unei forme de activitate lucrativa iar viza pentru studii (de tip F1) nu permite decat desfasurarea unor activitati lucrative limitate la organizarea campus-ului studentesc. Incalcarea obligatiilor stabilite prin regimul de viza constituie infractiune si atrage expulzarea din Statele Unite.

4. Misiunea diplomatica si oficiile consulare ale Romaniei
Cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite nu au obligatia de a se inregistra la Ambasada sau la consulatele Romaniei. Cu toate acestea, inregistrarea voluntara este recomandabila pentru ca ofera posibilitatea ca ambasada sau consulatele Romaniei sa poata informa familia din Romania, in cazuri exceptionale (accident, imbolnavire, arestare, deces) si sa transmita, in cazuri de urgenta, la cererea familiei, informatii persoanei in Statele Unite.
taki
Scris: Thursday, October 5, 2006 1:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
San Francisco

INFO

Pentru ca a fost fondat de mexicani (1835), orasul s-a numit initial.Yerba Buena (Iarba buna), datorita unor ierburi mentolate si bune la gust care cresteau pe malul golfului. Statele Unite au intrat in posesia unei parti din California, care cuprindea si acest oras, in timpul razboiului mexican-american (1846). Atunci i-a fost schimbat si numele in San Francisco, dupa o misiune a lui San Francisco de Asisi (mai cunoscuta ca Misiunea Dolores). San Francisco are aproximativ 780.000 locuitori, pe o suprafata de 127 km2.

CLIMA

O marturisire a lui Mark Twain spune totul despre clima acestui oras: "Cea mai rece iarna din viata mea a fost intr-o vara, in San Francisco."
In afara de lunile septembrie si noiembrie, care sunt mai echilibrate, in San Francisco trebuie sa ai mereu ceva mai gros la tine peste ceva subtire. Zona golfului este adesea invaluita in ceata, peste tot orasul bate o briza destul de rece dinspre ocean, iar in centrul si nordul orasului este foarte cald.

DE VAZUT

Cea mai sigura modalitate de a vedea esentialul in cel mai scurt timp este sa platesti pentru un tur cu autobuzul supraetajat. Dureaza maxim 90 minute, si ai un ghid care-ti povesteste ce vezi. Nu rata Fisherman's Wharf care, desi este o culme a kitsch-ului, are cateva obiective importante. Alcatraz, vestita inchisoare care l-a gazduit pe Al Capone, este unul dintre ele. Alcatraz (denumirea spaniola pentru pescarus) este numele insulei pe care se afla fortareata. Inchisoarea nu mai este functionala pentru ca intretinerea ei era foarte scumpa (era, se spune, singura inchisoare federala cu apa calda la dusuri, pentru ca detinutii sa nu se obisnuiasca cu apa rece si sa poata evada inot). Muzeul maritim merita vizitat daca te fascineaza corabiile si istoria lor. Da o fuga in Chinatown (cea mai mare comunitate asiatica din lume, care nu traieste in Asia - 70.000 locuitori). Atmosfera este autentic chinezeasca. San Francisco are un parc imens, Golden Gate Park, construit de un scotian intre 1870-1890. Aici poti admira o turma de bizoni sau poti gusta distractii moderne (bowling, carusel). Golden Gate Bridge este simbolul orasului, facut sa reziste unui vant care bate cu peste 160km/h. Telegraph Hill este cel mai inalt punct al orasului si pe el este plasat Coit Tower (55 m). De aici, privelistea asupra orasului este superba. In North Beach poti asculta cea mai buna muzica jazz, blues si R&B, in cele mai boeme cluburi. Mergi in Washington Square pentru putina relaxare. Aici e si biserica St. Peter si Paul, cu cele doua turnuri ale sale.


SHOPPING

Opreste-te musai in Union Square, la "SAKS Fifth Avenue"
(www.saksfifthavenue. com, 384 Post Street).
Toti marii designeri sunt prezenti acolo!

DE MANCARE

Merita sa ajungi la restaurantul "Farallon" (450 Post Str.)! Fiecare salon iti da impresia ca iei masa undeva pe fundul oceanului. Vedetele adora sa manance aici fructe de mare (Demi Moore si Ashton Kutcher sunt printre fanii fideli).
Cel mai bun barbecue din California e la "Memphis Minnie's BBQ" (576 Haight Str.). Tacos ca-n Mexic gusti la "Los Jarritos" (901 South Van Ness Ave.).

CAZARE

Cazare in stil victorian si mic dejun gasesti la "Alamo Square Inn" ( 719 Scott Str.).


taki attached the following image(s):
sf1-1574936611e2a008d92dd_275_183_.jpg

Ava
Scris: Saturday, July 12, 2008 1:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/10/2008
Mesaje: 63
Eu locuiesc in SUA. g_nicoleta2000 intr-adevar, gasesti falsitate din partea unor persoane. Copiii sunt crescuti diferit de cum am fost eu cel putin crescuta, adica am prieteni care nu stiu efectiv cum sa se comporte, fac numai prostii, si in plus de asta am realizat ca noi romanii suntem destepti ras Sunt in ultimul an de liceu aici si rezultatele mele sunt mult mai sus decat ale lor, niste profesori chiar mi-au spus ca au o parere foarte buna despre noi (romanii) si ca invatam mai bine ca ei. yes
In privinta hainelor, americanii prefera orice e lejer. (in general)
In restaurante, hoteluri, magazine etc, cei care lucreaza acolo sunt foarte politicosi si zambitori cu tine, nu am vazut niciodata o vanzatoare de ex. care sa-si dea ochii peste cap la mine (cum mi se intampla mereu in Romania). Sunt foarte prietenosi, nu am avut parte de niciun rasist. Orasele sunt foarte curate.
Mie imi place foarte mult viata de aici, si daca vreodata aveti ocazia sa vizitati America sa nu o refuzati....nu
snowdrop
Scris: Saturday, July 12, 2008 4:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Mesaje: 1462
Sunt pefect de acord cu tine, Ava!
Am vizitat America si atata civilizatie si confort ca acolo nu-i nicaieri!
Daca as putea sa dau timpul inapoi, optiunile mele in aceasta viata ar fi cu totul altele!
Dar cu viata e plina de surprize ... bounce ... astept sa se "destepte romanul"!!!
TeosOf
Scris: Saturday, July 12, 2008 6:19 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
E adevarat ca civilizatie si confort exista in USA, dar nu mai bine ca-n alta parte. De ex. tarile nordice depasesc cu mult US.
Ceea ce a spus/scris g_nicoleta2000 e 100% real. Eu am vrut sa ma mut acolo si am stat aproape un an, tot prin 2001, dar m-am intors dezgustata. Nu mai puteam suporta falsitatea, daca aveam chef sa rad mai tare pe strada, ma trezeam cu police langa mine ca tulbur linistea. Iar oameni mai rasisti decat americanii, nu am mai intalnit.
Cine se multumeste doar cu bani, vila si masina, acolo-i e locul.
t-mihaela
Scris: Saturday, July 12, 2008 7:07 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Falsitetea americanilor sau si a canadienilor ca tot in aceeasi oala sunt abia acum am inteles-o.Eu n-o mai numesc falsitate ...e ceva normal si necesar intr-o societate ca aici,nu poti cere vecinului sa-i pese ca nevasta ti-a nascut sau trecatorului de pe strada sa te consoleze .Eu una n-as mai accepta o altfel de situatie, imi convine sa-mi zambeasca vanzatoarea chiar daca in gandul ei ma injura ,pana si prietenii sau prieteniile au o alta definitie.Iar faptul ca romanii sunt mai destepti ...hm, suna a lauda-ma gura ca ti-oi da prescura ...de unde ideea asta?Realitatea e ca nu suntem nici mai frumosi nici mai destepti ci suntem normali .Ava, prietenii aia care " nu stiu efectiv cum sa se comporte" dupa ce reguli sau norme de comportare ii judeci, daca nu se comporta ca tine inseamna ca nu stiu sa se poarte ?
snowdrop
Scris: Saturday, July 12, 2008 9:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Mesaje: 1462
TeosOf wrote:

Cine se multumeste doar cu bani, vila si masina, acolo-i e locul.

nu aici nu-s de acord cu tine! dar ... e mult loc de discutii ... pe scurt ... eu sunt de parere ca americanii stiu sa traiasca!!! asa ... in jeansi si tricou ...
cat despre falsitate ... ma uit in jurul meu si closedtopic oare-i numai acolo??? decat sa-i pese vecinului de capra mea, mai bine ar bea o bere linistit ... noh! sau o apa plata!
Ava
Scris: Saturday, July 12, 2008 9:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/10/2008
Mesaje: 63
La ce ma refeream? La faptul ca fac droguri, se imbata si se urca la volan si mai omoara si pe altii, da am avut prieteni care au fost omorati din cauza ca cel care conducea era un inconstient. Sa mai adaug faptul ca baietii poarta pantalonii pana la genunchi ca sa li se vada chilotii -asta fiind moda lor-,dar cand e vorba sa foloseasca furculita in restaurant se incurca in maini, si abandoneaza scoala inca din liceu...sau fetele care raman gravide la 15-16 ani. Bineinteles ca asta e valabil pentru "cei" despre care eu vorbeam ca nu stiu sa se comporte=nu au o educatie. Nu ma invart in jurul oamenilor de genul asta, deci n-am probleme cu ei sic
Si da, elevii romani sunt recunoscuti aici ca fiind destepti. Ia-o cum vrei, lauda, asta e, eu una traiesc aici si stiu fara indoiala imaginea elevilor romani in privinta invatatului. Americanii nu se asteapta ca cei care nu s-au nascut aici sa invete bine, sau sa stim mai mult de 2 limbi straine, dar cu siguranta asta se datoreaza orarului din romania unde aveam aproape 20 de materii, aici avem doar 5.
t-mihaela daca citeai mai bine ce scris "adica am prieteni care nu stiu efectiv cum sa se comporte, fac numai prostii," vedeai ca ma refeream la faptul ca se tin numai de tampenii, acei copii care nu stiu cum sa se comporte.
Oricum, decat ignoranta din romania, mai bine "falsitatea" asta, macar se comporta cat pot de bine cu tine...Iubesc la nebunie tara asta si ai ATATEA sanse aici sa devi cineva, sa faci ceva....
TeosOf, imi pare rau ca ai avut o experienta proasta cry Din pacate oameni de genul ala gasesti peste tot...

andru, locuiesti in america?ras

LE: andru ai dreptate...tara asta imi da atata optimism ras
snowdrop
Scris: Saturday, July 12, 2008 9:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Mesaje: 1462
Ava wrote:


andru, locuiesti in america?ras

ce pot sa zic ... as vrea eu! mos
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.