SUA revizuieste unele categorii de clasificare pentru maladiile psihice
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, December 5, 2012 1:35 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2280
La altii se poate:

Clasificarile anumitor patologii psihiatrice au fost regândite în SUA, fapt care a facut ca autismul si diferitele sale variante sa devina o singura categorie, iar crizele grave de furie la copii sa fie considerate o adevarata boala psihica, conform unei decizii a Asociatiei americane de psihiatrie.

"Munca noastra a vizat definirea într-o modalitate cât mai exacta a bolilor mentale care au un veritabil impact asupra vietii bolnavulor si nu de a largi continutul domeniului psihiatric", a precizat Dr David Kupfer, cel care a condus grupul de psihiatri care a lucrat la revizuirea acestui manual.

Noua clasificare include toate variantele cunoscute de autism într-o singura categorie denumita "tulburari din spectrul autistic", facând astfel sa dispara clasificarea separata a sindromului Asperger, care se manifesta la copii cu o inteligenta foarte ridicata dar care întâmpina probleme în ceea ce priveste interactiunile sociale, sindrom ce era înainte de aceasta revizuire diagnosticat în afara autismului.

Dislexia a disparut de asemenea din manual, iar stresul post-traumatic a fost inclus într-un nou capitol dedicat traumatismelor si tulburarilor legate de stres.

Tulburarile legate de apetitul de mâncare scapat de sub control au fost de asemenea recunoscute ca forme de patologie mentala.

Toate aceste modificari vor fi publicate în mai 2013 între paginile noului manual de diagnosticare a maladiilor mentale. Acest manual este important pentru ca sistemul de asigurari medicale precum si programele publice de ajutorare a persoanelor cu probleme sau tulburari psihice se bazeaza pe continutul sau.


Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/162703-SUA-Au-fost-revizuite-unele-categorii-de-clasificare-pentru-maladiile-psihice.html
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.