Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Kali, multumim! Sa speram ca va tine! Bereea, va pupacim si noi si felicitari pentru Ale!!! Asa cum au spus si fetele mai in spate, noi facem in particular, nu la scoala, din pacate... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Felicitari, Ale!!
Anelise, cu germana... cred ca depinde de copil. Eu am ajuns la concluzia ca nici prea devreme nu e ok de inceput anumite activitati pentru ca renunta sau se descurajeaza inainte de a avea maturitatea necesara pentru a discerne daca le place sau nu... daca se pricep mai mult sau mai putin... Exceptie fac talentele deosebite sau copiii cu abilitati speciale, bineinteles.
Legat de studiul unei limbi straine, ai mei au facut engleza de la 4 ani insa s-a prins de ei foarte putin spre deloc - acum, facand comparatie imi dau seama, ca atunci eram incantata de vocabular ( a se citi cuvinte ). In cls. I sau a II-a - uite ca stau prost cu memoria - am sistat orele pentru a le relua in a III-a. Eiii, deja s-a vazut diferenta si sustin - datorita experientei noastre - ca un copil trebuie sa stie sa scrie si sa citeasca cursiv dar si sa aiba ( sau sa fie capabil sa inteleaga ) notiuni elementare de gramatica pentru a invata temeinic. Nu discut despre copiii care traiesc in familii bilingve sau li se vorbeste in mai multe limbi de mici astfel incat le invata pe toate odata.
Acum pot spune ca, dupa 1 an si un pic de cand am reluat engleza la modul serios, copiii mei pot face compuneri libere fara dictionar si nici asta-vara nu au avut nicio problema in a se intelege cu adultii deci chiar se vede diferenta iar eu sunt super multumita. Sigur ca se vad rezultate de la orice varsta insa nu e ceva invatat " ca la carte " si nici pe departe nu merita banii dati pe meditatie pentru asta.
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fiica-mea cred ca a innebunit.A inceput studiul celui de-al treilea instrument musical, chitara.S-a inscris fara sa-mi spuna , punandu-ma in fata faptului implinit. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Foarte fain! |
|
| Sa vad daca va face fata! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Felicitari pentru un copil cu initiativa!!
De facut fata, va face... spun eu. Mai ales ca-si doreste asta iar initiativa ii apartine exclusiv. De indata ce stii deja sa canti la un instrument, studiul celui de-al doilea/ 3-lea e muuult mai simplu. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote:De indata ce stii deja sa canti la un instrument, studiul celui de-al doilea/ 3-lea e muuult mai simplu. Exact!! Felicitari si succes, Ale
Deea este tot cu pianul, duminica canta intr-o cefenea/ceainarie pentru a doua oara; e super incantata! La banchete, sau activitati extrascolare ea stie sigur ce va face - canta la pian!
Legat de studiul unei limbi straine, Deea face de mica engleza si stie, insa pe Luca inca nu l-am dat si nici nu intentionez inca, fiindca este alt model- mai blegut, mai incet si n-are sens sa-i complic acum existenta si cu alte teme, cand el abia face fata la scoala, clasa a I-a. Cred ca depinde si de copil daca poate...
|
|
| Multumesc, Kali, Cris! Fiica-mea vrea sa se faca dirijor de orchestra mai noi, deci clape stie, la instrumente de suflat se descurca cat d ecat, acum urmeaza coardele.Marele ei vis este harpa!
Deea, pupam fata talentata! |
|
| Bereea, ma tot tineam sa-ti spun ca saptamana trecuta m-am gandit la voi, la tine si la Ale. Am auzit-o pentru prima data pe piticutza mea cantand un cantecel la pian (ceva extrem de simplu evident) si asa tare m-a emotionat momentul!!! Extraordinar de frumos sa o admir in postura asta! |
|
| Anelise wrote:Bereea, ma tot tineam sa-ti spun ca saptamana trecuta m-am gandit la voi, la tine si la Ale. Am auzit-o pentru prima data pe piticutza mea cantand un cantecel la pian (ceva extrem de simplu evident) si asa tare m-a emotionat momentul!!! Extraordinar de frumos sa o admir in postura asta!
Da, e atat de emotionat!!Pupam micuta pianista |
|
| bereea wrote:!!Pupam micuta pianista Si am si eu o pianista mica-mica aurishta attached the following image(s):
|
|
|
Ce frumos! Mai pupam o pianista! |
|
| Bereea, ! Aurishta, si de la noi pupici si mult, mult succes! Kali, multumesc de info! Am vazut mesajul inca de atunci, dar uite ca am uitat sa zic si eu ceva... Da, cred ca ai dreptate! Si eu ma gandesc ca poate ar fi bine sa incepem ceva mai incolo, dupa ce invata sa scrie si sa citeasca ca lumea. Lasam deocamdata doar pianul. La engleza noi avem norocul ca o mai pot ajuta eu, dar la ea e pasiune (cred ca ma mosteneste ). Inca de la 4 ani stia foarte multe cuvinte. Acum vorbeste chiar cursiv. O mai corectez cand aud greseli. |
|
| Saptamana trecuta in scoala Alessandrei a fost saptamana muzicii.au cantat, au facut schimb de experienta si, vineri dupa-amaiaza au prezentat in fata parintilor ceea ce au invatat intr-un an de zile.Copiii au cantat la flaut, trompeta, pian, chitara, saxofon, canto.Au cantat atat individual , cat si impreuna.A fost un moment extrem de emotionant,sa asculti atatia copiii studiind si cantand muzica de calitate.Sunt foarte multumita ca se studiaza obligatoriu un instrument in scoala,dezvolta simtul artistic si sensibilitatea acestor copiii, ca sa nu mai vorbim de cunostintele muzicale.
|
|
| |
|
|