Studiul unui intrument musical in scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Thursday, January 16, 2014 9:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Oricum, este o idee mai buna decat ora de muzica, asa cum se tine la noi in tara acum! Inca nu am vazut un copil care sa fi invatat sa citeasca o partitura muzicala pe baza celor invatate in scoala! Poate ca exista, dar eu nu am vazut! COncluzia este ca este inutila materia predata astfel! Daca, insa, studiaza un instrument, musai sa invete si note....abia atunci putem vorbi de cultura generala in domeniul acesta. Plus, bineinteles, informatii elementare din istoria muziciichitara
TatyKS
Scris: Friday, January 17, 2014 9:05 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
bereea wrote:
Cineva mai sus spunea ca ar fi un dezastru , Taty parca.
Bineinteles , fiecare are opinia ei, motivatiile ei pentru a fi pro sau contra....eu ma bucur sa aud diferite pareri.

Eu am fost cea care a spus, pentru ca asta este realitatea. Da ar fi , pentru ca predau intr-o scoala generala si vad ce se intampla , sti ca nu vorbesc aiurea( ascultau in casti muzica de la radio ). Copiii nu vor muzica si pace . Ori schimba metoda, ori e scoasa din programa obligatorie. La fel gandesc si despre religie. Parerea mea ! Corul scolii , cum avem noi ,format din copii care vor asa ceva , este perfect.
Cum spunea si Nanny, necesita mult timp de studiu suplimentar, nu doar 1 ora pe saptamana. Nu ne putem compara cu alte tari in care copilasii nu termina orele la 11.30 ca noi, sa fim seriosi. Pai cand sa mai faca si un instrument? Si ce te faci cu copiii care nu au deloc ureche muzicala ?

Bere, si daca toti copiii ar allege flautul pentru ca este mai ieftin , unde ar mai fi diversitatea in invatarea unui instrument? Si daca vrea alt instrument mai scump, mai mare atunci ce ar mai face?
Voi aveti alt tip de invatamant si trebuie sa va conformati.

La noi sunt scoli si licee speciale unde invata sa cante la instrumente gratis, unde merg copiii care asta vor .

bereea
Scris: Friday, January 17, 2014 9:16 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
taty wrote:

Bere, si daca toti copiii ar allege flautul pentru ca este mai ieftin , unde ar mai fi diversitatea in invatarea unui instrument? Si daca vrea alt instrument mai scump, mai mare atunci ce ar mai face?

Asta este ceea ce ofera scoala: flautul sau pianola.Daca vrei alt instrument il studieze pe buzunarul propriu sau te inscrii la scoli de muzica. Pentru mine e ok si atat, important este ca copilul sa i-a contact cu mediul musical.
De exemplu, cunosc un baiat care a inceput studiul pianolei in scoala, s-a indragostiti de muzica si acum termina conservatorul.Poate parintii nu l-ar fi dat niciodata sa studieze un instrument din proprie initiativa si si-ar fi pierdut vocatia.Si de asta mi se pare un lucru bun, iti poti descoperi vocatia.
TatyKS
Scris: Friday, January 17, 2014 9:19 AM
Nivel

Aaa, pai vezi ca nu e chiar ce vrei ! sic Deci, tot la scoala de muzica ajungi.

La ce ora iese Ale de la scoala?
bereea
Scris: Friday, January 17, 2014 9:21 AM
Nivel

Ale iese la ora 16.10 .
Da, Taty, tot la studiu invidul ajungi daca vrei performanta, numai ca eu am spus de la bun inceput ca nu faci muzica in scoala si ajungi sa faci conservatorul, muzica se face la nivel scolastic...dar, macar se face.
TatyKS
Scris: Friday, January 17, 2014 9:30 AM
Nivel

Tu stii ca la noi nu sunt sali speciale de muzica , cum ar fi normal . Exista cabinetul de muzica dar mic , insuficient pentru o clasa de 30 de copii. Daca acest system era implementat inca inainte de 89, se pastra si acum , dar politicienii nu au vrut si nu vor sa aiva personalitate . Vai de noi , ne miscam mai incet decat melcul .

Si eu mi-as fi dorit sa iasa Karina de la scoala la ora 2-3 , aveam si eu timp de Sof ( cat mai sunt acasa ), aveam timp de treburile mele , sau poate chiar imi terminam orele . Dar asa ,sunt un du-te-vino ... nu se gandeste nimeni ca acest program este groaznic pentru parinti, ca fac sacrificii sa poata cineva sa-i ia de la ore si sa si stea cu ei.uff
bereea
Scris: Friday, January 17, 2014 9:37 AM
Nivel

Din fericire noi puteam alege intre program normal (pana la ora 13.00) sau program lung (pana la ora 16.10) cu masa la pranz.Altfel as fi in mari probleme, dar asa programul meu corespunde cu al Alessandrei.Din pacate, nici aici scoala nu este cum ar putea fi.Platim suplimentar pentru a face engleza cu madrelingua, bascket cu instructor specializat si muzica cu profesor de muzica.Nu costa extraordinar si mai sunt parinti care nu vor sa se implice, nu sunt interesati.Copiii au foarte mult de studiat si acasa (ni s-au dat si 6 pagini de manual de pe o zi pe alta), dar, din cate vad eu la fiica-mea, activitatile cum ar fi engleza/musica/basket, le percepe ca pe ceva distractiv si relaxant.
kali
Scris: Friday, January 17, 2014 10:01 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
taty wrote:
Dar asa ,sunt un du-te-vino ... nu se gandeste nimeni ca acest program este groaznic pentru parinti, ca fac sacrificii sa poata cineva sa-i ia de la ore si sa si stea cu ei.uff

Corect!
Am inceput sa inteleg mamicile care aleg sa stea acasa pentru copii. Daca nu-ti permite job-ul sau nu ai ajutor, e imposibil sa te descurci cu toate.

Nanny
Scris: Friday, January 17, 2014 10:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2012
Fetelor...fiind profesor, pot sa afirm cu mana pe inima, ca programa romaneasca este foooarte incarcata cu mulllt prea multe informatii inutile si multi dintre profesori trebuie sa tina si pasul cu timpurile. Unii au metode care nu ii mai atrag copii. Ganditi-va ca eu lucrez numai cu adolescenti ( IX-XII) si stiu sa-i apropii pt ca am o varsta nu foarte inaintata, stiu sa glumesc cu ei, stiu sa fiu si severa.Glumim..atat cat trebuie!
SUnt copii care au capacitatea de a face si scoala si activitati extrascolare...dar unii nu pot, si nu trebuie sa-i chinuim. Va spun, vad muuulte exemple negative...copii impinsi de la spate ( pt ca mama sau tata nu au reusit ei sa faca asta).Nu este bine. Daca nu fac cu drag, daca profesorul nu-i atrage nu le ramane nimic in suflet si in minte.Valabil la toate materiile!
Ferice de parintii care au copii care pot face mai multe ativitati pe langa scoala.Asta este foarte bine pt ca ii deconecteaza, dar si pt ca le largeste aria cognitiva!
Si da..la varste mici nu se poate face decat pian, vioara si/sau un instrumest de suflat, dar nu foarte dificil ( pt ca nu au capacitate pulmonara suficienta)!
Raman la parearea ca ar trebui prezentate instrumentele si fiecare copil sa decida daca vre, daca il atrage...si optional sa se inscrie. De asemenea, tot optional trebuie prezentate si celelalte ramuri ale artei...la nivel de hobby, nu performanta pt scolile cu program normal.
bereea
Scris: Friday, January 17, 2014 10:49 AM
Nivel

Nanny wrote:

Si da..la varste mici nu se poate face decat pian, vioara si/sau un instrumest de suflat, dar nu foarte dificil ( pt ca nu au capacitate pulmonara suficienta)!

Pianul mi se pare unul dintre cele mai complexe instrumente.Se pot studia si chitara, violino, tobe, etc.
aurishta
Scris: Friday, January 17, 2014 10:51 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
bereea wrote:

Pianul mi se pare unul dintre cele mai complexe instrumente.
Si mie! Este regele!
bereea
Scris: Thursday, March 27, 2014 9:10 AM
Nivel

Se pare ca fiica-mea s-a indragostit de flaut.Ii place si suna bine.Maestrul i-a zis ca suna aproape la fel de bine ca el, asa ca acum toata ziua imi fluiera in cap.
kali
Scris: Thursday, March 27, 2014 9:38 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Felicitari si tot inainte!! Ai o fetita talentata, Bereea!
bereea
Scris: Thursday, March 27, 2014 9:45 AM
Nivel

Multumesc, Kali!
Cris-DL
Scris: Thursday, March 27, 2014 10:03 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Bravo, AleBravoo Bravoo
Bereea, si eu "sufar" de urechi...

Cris-DL wrote:

Aaa, noi (Deea) facem pian si canto, in particular... Fii-miu cica danseaza... e mai mult de zbenguiala, ca nu a invatat niciun dans.

Intre timp, Deea merge la pian de 2 ori/saptamana si-i place foarte mult!! Prima ei auditie a avut-o saptamana trecuta, dupa vreo 5 luni de studiu. La canto a renuntat momentan.
Micul, s-a plictisit de dans...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.