Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Credeam ca sunt o mama plangareata si carcotasa....dar uite ca mai observa si altii: http://www.contributors.ro/editorial/copiii-sub-agresiunea-unei-scoli-care-le-ignora-nevoile-si-drepturile-cazul-dramatic-al-clasei-a-v-a/ |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| In cazul nostru, pana acum a fost bine. Urmeaza clasa a V-a, probabil scola noua si lunga serie de probleme din articol. Of-of. |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Cred ca depinde mult si de profesor...in cele din urma, el are "painea si cutitul"! Cunosc si profesori care dozeaza corspunzator cerintele...ar fi nedrept sa generalizez. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Maria & Mario wrote:....Usor usor sper sa isi revina ! Ne dorim un copil fericit si sanatos .... Off, si voi!!
La fel ne dorim si noi, normal, insa dupa o perioada ok, iarasi a inceput. A scris "paltom" (palton), imediat a plans. Nu i-a placut lui cum i-a iesit catelul la arte vizuale, a plans... mama lui de catel! Nu i-a placut lui, da?! Doamna i-a spus ca este foarte frumos! A prins oroare de arte vizuale, cu toate ca ii repet continuu ca nu conteaza daca greseste. In general, la toate materiile, nu e important si nu trebuie sa ia numai FB si culmea, el chiar este un copil foarte bun pentru clasa I... Citeste corect si fluent, face calcule matematice de nivelul clasei a doua, stie si inmultiri pana pe la 4 (singur le-a prins), insa zici ca nu are incredere in el, in ceea ce face si sta mereu cu frica la ce va urma.... chiar daca face mereu bine ceea ce face! Tin legatura zilnic cu doamna, merge la psiho, da` chiar nu stiu cum sa-l fac sa nu mai planga... ma doare sufletul cand o sun pe mama la 12 cand il ia de la scoala, si-mi spune ca a plans. Am prins si eu frica de ora 12...pe cuvantul meu!!
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Cred ca ai un copil perfectionist si cu frica de esec, dragul de el! Si mai cred ca trebuie sa luati lucrurile mai usor si sa-i dati timp... sustinut dar nu presat sa se schimbe; fac parte din el toate astea... trebuie sa le constientizeze prima data si apoi, incet, sa se lase modelat.
Sa stii ca si eu, de cand nu-mi mai impun termene, limite sau reguli foarte stricte sau exacte, sunt mult mai ok sufleteste. Copiii nu mi-i mai incadrez in tipare - tot de mine stabilite - si accept - mai nou - si un altfel de rimt, o altfel de perspectiva... si am mai renuntat la perfectionism - care nu exista. Mama e de vina, clar! Mi-a impus standarde " inalte ", a fost lipsita de toleranta, nu a acceptat negocierile si nici parerile proprii decat daca erau in concordanta cu ale ei... si am avut si eu tedinta, la randul meu, sa procedez la fel cu copiii mei pe cand ei mi-au demonstrat ca se poate si altfel. La fel de bine.
Sigur ca nu are legatura cu tine ultimul paragraf... e of-ul meu. Da' va pup si va doresc sa fiti bine! |
|
| Niciodata, dar niciodata, nu l-am presat in vreun fel, stiindu-l un copil sensibil, linistit, moale, cu ritmul lui, de ce reactioneaza el asa... Sigura explicatie ar fi ca singur se compara cu sora-sa si nu face diferenta varstei. Mama chiar spunea zilele trecute ca el este "darul lui Dumnezeu", fix asa credem, este atat de cuminte ca ne uimeste!
Edit: astept sa-l vad mai mare, sunt curioasa cum va evolua! |
|
| Nici nu m-am gandit ca l-ai presat in vreun fel... m-am gandit ca, poate, daca aude discutii sau percepe mersul la psiholog ca si cum ar avea ceva de rezolvat, sa nu se simta el presat sa se schimbe... sper ca intelegi ce vreau sa spun. Referitor la timp, ma refeream la voi in sensul de a avea rabdare pentru schimbari si de a nu va panica. Nu cred ca e cazul insa stiu cum e sa-ti faci griji si spuneam asta in sensul de a te linisti...
Oricum, sunt convinsa ca va fi bine si ca ati luat cele mai bune decizii in ceea ce-l priveste. Doamne ajuta ca perfectionismul lui sa-i fie de folos in viata si sa ajunga... MARE! |
|
| Te-am inteles perfect!!
Eu doar explicam cum sta treaba, poate omit eu ceva de nu gasesc rezolvare la problema. Pe doamna psiholog o iubeste, merge cu drag la ea "sa se joace, sa stea de vorba" si-ar merge zilnic. Doamna invatatoare, mai ales, ne intalnim si in afara scolii... Da, ar trebui sa ma "calmez" si eu si sa am rabdare sa se faca... MARE! Dar nu mai vreau sa planga...
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Buna fetelor!
Si noi avem probleme cu stresul asta. La noi se manifesta doar la ora de limba romana. Darius, pentru cele care nu stiu, este in clasa a doua la un liceu de limba germana. Este la aceasta scoala de la gradinita. Nu l-am mai mutat, l-am lasat sa urmeze cursul firesc... Ei bine, dupa clasa I care pe mine m-a termninat psihic, am ajuns in clasa a doua care imi face impresia acum la mijlocul semestrului ca o sa se termine cu un ciocan in cap. In capul meu. Efectiv nu mai stiu cum sa procedez cu el. La testele scrise ia FB, la oral tace ca melcul. Il ridica in picioare profesoara si tace. Mi-e rusine sa merg la scoala sa dau ochii cu ea. Mereu imi spune sa comunic mai mult cu el. Dar copilul vorbeste cu oricine, doar cu doamna de romana nu vrea. Este intr-adevar foarte timid si nu vorbeste cu un om pana nu prinde incredere in el. Dar vorbeste cu toate celelalte profesoare, canta cel mai bine din clasa la fluier, are doar FB la germana si la romana nimic. Acelasi lucru s-a intamplat si anul trecut cand a avut cealalta profesoara de romana. Am crezut ca daca se schimba profesoara se schimba si problema. Dimpotriva! Parca e mai rau. Nu mai stiu ce sa fac efectiv. Lucrez cu el suplimentar acasa. Citim in fiecare seara povesti si il pun sa imi povesteasca ce citeste. Nu inteleg unde gresesc. Ieri l-a tinut profesoara in picioare toata ora sa raspunda si la final s-a lasa cu un I. Nota 4 la limba romana in clasa a II-a cand stii toata materia... Un dialog imaginar intre imparat si fica lui... din Sarea in bucate. Am stat trei zile saptamana trecuta cu el pe povestea asta. A citit-o, am discutat-o, i-a facut rezumatul... Ma bate serios gandul sa-l mut la alta scoala. O scoala vocationala poate. Mi-au zis toti profesorii ca nu ridica mana si nu vorbeste decat daca e intrebat el personal. Asta o stiu de la clasa 0. Dar in afara de cele 2 profesoare de limba romana, toate stiu cum sa-l ia si sa-l faca sa raspunda si sa vorbeasca. Pana la urma cred ca e o problema cu materia. Dar si materia o stie. Nu stiu unde gresesc. Si la noi nu plange copilul, ca plang eu Cris-DL. Si ma consum ca nu stiu ce sa mai fac. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Of,fetelor nu este usoar deloc sa fim parinti.Si fiindca fiecare avem povestea lui vin si eu dar pe invers.Eden este o fetitza foarte desteapta ,foarte prietenoasa daaaar rusinoasa.Deci ea nu prea participa in clasa la intrebari fiindca cateodata-i este rusine sa ridice mana in sus lipsa de neincredere in ea si chiar daca ridica si vede ca nu o pune sa raspunda atunci data viitoare nu o mai face.Dar avem si partea buna in momentul cand raspunde este sigura pe ea si da raspunsul perfect.Acuma are o alta diriginta care mai putin o intereseaza starea emotionala a copiilor si c-am dintr-o clasa unita si cu respect unul ptr celalat au inceput sa se barfeasca ,sa se urasca si sa se invidieze.Eden este iubita in clasa spre marele ei noroc si nu are probleme de intimiditate cu colegii in clasa dar in schimb cu profesorii c-am da.Normal totui este sub control din clipa in care ne-a cerut ajutorul ...am luat legatura cu psihologul nostru cu care Eden urmeaza sa se intalneasca vineri.Din cele povestite de noi nu prea vede o problema serioasa in asa ceva dar vrea sa verifice mai bine. De multe ori ma gandesc si aici ma simpt vinovata fiind o fire prea puternica si prea sigura pe mine dar cu care ea fiind primul copil nu poate sa se desfasoare si sa fie asa ca mine nu nuu intelegeti gresit eu nu o oblig la nimic dar ea saracutza cred ca se gandeste"niciodata nu voi fi asa ca mami"si de obicei primul copil se c-am gandeste la asa ceva neavand de la cine lua exemplu incearca sa ne copie pe noi daaar nu intodeauna reusesc. |
|
| Fetele, comunicarea cu invatatorul/profesorul e vitala!!
In momentul in care chiar am avut vreo problema - si asta doar cu baietii -, am incercat toate variantele posibile iar ca ultima solutie a fost prezenta psihologului la clasa, ca si observator. Sa stiti ca de fiecare data a constatat lucruri care noua ne scapau si care, pana la urma, au dus la rezolvarea problemei. |
|
| kali wrote:Fetele, comunicarea cu invatatorul/profesorul e vitala!!
Exact! Noi ne-am si imprietenit, suntem si cam de aceeasi varsta, pasiuni comune, etc. In orice caz, este foarte important sa ai cu cine comunica, iar invatatorul sa stie -dar sa si vrea- cum sa se comporte in anumite situatii.
Si la noi vine psihologul in clasa, asista la ora de consiliere. Sunt copii cu diferite probleme, din ce in ce mai multi, din pacate... pe vremea nostra, copiii nu erau asa stresati!!
PS: azi n-a plans!!!! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Fetele, comunicarea cu invatatorul/profesorul e vitala!!
In momentul in care chiar am avut vreo problema - si asta doar cu baietii -, am incercat toate variantele posibile iar ca ultima solutie a fost prezenta psihologului la clasa, ca si observator. Sa stiti ca de fiecare data a constatat lucruri care noua ne scapau si care, pana la urma, au dus la rezolvarea problemei.
Daaa binenteles noi toti parintii deja am luat legatura cu diriginta fiindca am vazut ca ceva se intampla ,ne-au fost promise mult si binenteles ca si noi am propus colaborare mana la mana..acuma este plecata intr-o delegatie vedem cum va fi la intoarcere.Eu am relatie foarte apropiata cu majoritatea profesorilor dar si asta poate cateodata sa strice vorbind de Eden a mea...care este rusinoasa si binenteles cu cat cresti incepi sa-ti creezi tot felul de ganduri"daca vb cu mami ca nu raspund la ore ,daca-i spune ca astazi nu vreau sa fac parte din grupul in care am fost propusa "deci imi cunosc copilul stiu care-i sunt calitatile si stiu si unde-i sunt problemele ...sper sa ajunga sa treaca peste chestia cu rusinea cu brio fiindca majoritatea trecem cadva in viatza prin asa ceva. |
|
| Shirel, eu chiar nu-mi fac niciun fel de probleme cu Eden - mai ales ca o si cunosc - si sunt convinsa ca e doar o etapa care va trece.
Cris, yey! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Din toamna si Sara va fi scolarita .Sper ca nu prea stresata .... |
|
|