Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Miri wrote:Eu sunt acum in curs de refacere a dosarului, iar lucrurile sunt foarte clare: 1.in cazul reinceperii serviciului inainte ca bebe sa implineasca 2 ani, mama beneficiaza de 1 milion stimulent+2 milioane alocatia pana la varsta de 2 an; 2.in cazul celor care sunt acasa, in CIC, alocatia copilului este tot de 2 milioane, plus cele 6 pe care le va primi parintele care beneficiaza de CIC.
1.Miri , din pacate fetele au dreptate !! Daca te intorci la munca din 1 01.2007 vei primi stimulent ptr intoacerce 100 ron si alocatie copil 200 deci 300 ron total . 2. da Miri deci daca stai acasa iei 600+200 alocatia =800 ron |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Am reusit si eu sa depun dosarul pentru stimulent! Stie cineva cat dureaza pana o sa-l primesc?Ma intereseaza daca o sa dureze tot 3 luni, ca si in cazul banilor pentru CIC.
Georgy, deja am inceput activitatea, e prea tarziu ca sa-mi permit sa mai regret ca mi-am reluat serviciul! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am depus dosarul de stimulent pe 20 septembrie (m-am intors la munca pe 18 septembrie) si am primit in decembrie stimulentul de noiembrie....iar fractiunea din stimulentul de septembrie si stimulentul de octombrie nu le-am primit nici in ziua de azi....si cica trebuie sa fac cerere sa mi le retrimita (cine stie cand), desi nu pricep ce sa retrimita daca ele nu au fost trimise niciodata Mai astept acum in ianuarie sa vad daca vin pur si simplu - desi sansele sunt minime spre nule - si apoi trebuie sa vad UNDE trebuie sa fac cerere.... E posibil ca in prima luna dupa depunerea dosarului sa iti trimita cei 8 milioane aferenti lunii in care tu de fapt te-ai intors la munca si ai avea dreptul la stimulent sau la o parte din indemnizatie. Mie mi-au spus cei de la primarie (ceea ce apreciez, intr-adevar) ca daca se intampla sa vina suma intreaga, sa nu ridic banii, ca apoi va trebui sa depun tot eu cerere sa restitui suma necuvenita si dureaza...plus ca pana la solutionarea problemei, se blocheaza virarea stimulentului....Eu nu i-am ridicat in octombrie cand au venit toti banii, iar in noiembrie am primit fractia din indemnizatie pentru partea de CIC aferenta lunii septembrie. Va recomand calduros sa NU faceti ca mine, sa va intoarceti in timpul lunii la munca.....pentru ca se pare ca bulversati tot sistemul asigurarilor de stat!!!! incercati sa reveniti la munca - pe cat posibil -cu intai ale lunii si veti scapa de jumatate din stres.....eu m-am invatat minte, promit ca nu mai fac.... Singura mea nelamurire este ca pana la urma nici nu stiu cu cine trebuie sa ma cert ca sa imi primesc banii....primaria doar primeste dosarele...posta doar distribuie banii....si fiecare din ei au alte pareri cui trebuie sa adresez cererea.....dar toata lumea stie ca trebuie sa fac o cerere si ca dureaza pana se rezolva.... Asta a fost experienta mea cu dosarul de stimulent....Miri, sper ca nu te-am adus intr-o stare de disperare si dosarul tau sa se rezolve mai rapid si mai simplu - desi nu prea cred asta - decat s-a rezolvat (adica inca se mai rezolva si dupa 4 luni) la mine |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Misumat, Directia Muncii ai incercat?...eu acolo am fost sa depun cerere ptr transmiterea alocatiei si a indemnizatiei pe card. |
|
| Nu am incercat inca....astept sa vad ce se mai intampla luna asta.....asa inclin si eu sa cred, ca la camera de munca trebuie sa fac cerere....dar inca mai traiesc cu speranta ca scap....Merci mult.... A propos de virare pe card, din cate stiu eu, nu vireaza la orice banca....stii cumva care sunt cele acceptate? Imi poti spune cumva si unde ii gasesc? |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| misumat wrote:Nu am incercat inca....astept sa vad ce se mai intampla luna asta.....asa inclin si eu sa cred, ca la camera de munca trebuie sa fac cerere....dar inca mai traiesc cu speranta ca scap....Merci mult.... A propos de virare pe card, din cate stiu eu, nu vireaza la orice banca....stii cumva care sunt cele acceptate? Imi poti spune cumva si unde ii gasesc?
BRD,BCR si inca vreo doua dar nu le mai tin minte...eu zic sa mergi totusi sa intrebi la ei. |
|

| Misumat, multumesc pentru raspuns! Acum astept sa vad cand voi primi banii reprezentand stimulentul, adica dupa cate luni... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| misumat wrote:Mie mi-au spus cei de la primarie (ceea ce apreciez, intr-adevar) ca daca se intampla sa vina suma intreaga, sa nu ridic banii, ca apoi va trebui sa depun tot eu cerere sa restitui suma necuvenita si dureaza...plus ca pana la solutionarea problemei, se blocheaza virarea stimulentului....
In septembrie cand umblam cu acte pentru trecerea maternitatii restante pe tata, intamplator am ajuns (in cadrul Directiei de protectie a Familiei) intr-un birouas unde am aflat ca desi trimisesem actele necesare cu mult timp inainte, pt a mi se sista virarea indemnizatiei incepand cu data de 1 cand urma sa revin la munca, un functionaras incompetent sau pur si simplu neinteresat de munca pe care o avea de facut, pur si simplu nu trecuse in calculator cererea mea, desi era pe birou sub nasul dumnealui. Asa ca...situatia descrisa mai sus si de misumat se pare ca nu e exceptia, ci mai degraba regula |
|

| Desi nu mi-au venit banii ce reprezinta stimulentul de 100 RON, am primit azi tot 800 RON,ca si pana acum. Oare cineva nu a luat in calcul dosarul meu, pe care l-am depus in luna ianuarie? |
|
| Miri wrote:Desi nu mi-au venit banii ce reprezinta stimulentul de 100 RON, am primit azi tot 800 RON,ca si pana acum. Oare cineva nu a luat in calcul dosarul meu, pe care l-am depus in luna ianuarie? Probabil Miri. Eu in locul tau nu m-as apuca sa-i cheltui pt ca cel mai probabil e sa iti ceara banii inapoi ca au facut ei o greseala. |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| ...si eu zic la fel Miri ca MNiko, m-as apuca de cheltuit din ei - acelasi lucru a patit o mamica de aici - au cam uitat de dosarul ei si asta timp de 2 luni, asa ca a primit acasa pe 2 luni banii, dupa care i-au cerut inapoi. Binenteles ca ea cheltuise deja din bani...... si dupa o lunga certa cu fnctionarasul nou angajat care nu prea se rupea cu lucrul, fata a dat inapi banii pe 1 luna... abia de atunci a intrat totul normal si cu dosarul ei. intr-un cuvant sunt niste nemernici |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Miri wrote:Desi nu mi-au venit banii ce reprezinta stimulentul de 100 RON, am primit azi tot 800 RON,ca si pana acum. Oare cineva nu a luat in calcul dosarul meu, pe care l-am depus in luna ianuarie?
Miri , sigur au uitat ...mai da-le un tel si spune-le "Domne eu am depus dosarul , ca am reinceput munca , ce faceti imi trimite-ti banii in continuare .." ptr ca asta s-ar putea sa te afecteze la anul ca va trebui sa umbli sa depui decl fiscale si stat la cozi .... |
|

| Multumesc pentru raspuns, mamici! Ideea e ca, de data asta, mi s-a eliberat un singur cupon, pe care erau trecuti toti cei 800 RON, asa ca nu aveam cum sa opresc doar alocatia Sarei...In rest, sa vedem cum o sa rezolv problema cu "uitucii"astia! |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Miri, daca a fost un singur cupon de 800 ron, eu cred ca a fost pe luna decembrie. Daca nu l-ai aruncat uita-te pe el ca scrie luna (12/06 eventual). Eu retin ca ai inceput serviciul pe 3 ianuarie, ori incepand cu ianuarie 2007 ar trebui sa primim 2 cupoane, unul de 600 ron - indemnizatie si unul de 200 ron - alocatia. Eu nu le gasesc pe ale mele, ca le primesc pe adresa soacra-mii (ca asta o am in buletin) si sotul nu le gaseste. Fetelor, voi cum le-ati primit pe ianuarie? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miru wrote:...incepand cu ianuarie 2007 ar trebui sa primim 2 cupoane, unul de 600 ron - indemnizatie si unul de 200 ron - alocatia. ...
Eu tot un cupon am primit, pe care scrie clar 200RON alocatie si 600RON indemnizatie. In dreptul alocatiei e trecut numele lui Dav si in dreptul indemnizatiei numele meu. |
|
|