Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu sunt acum in curs de refacere a dosarului, iar lucrurile sunt foarte clare: 1.in cazul reinceperii serviciului inainte ca bebe sa implineasca 2 ani, mama beneficiaza de 1 milion stimulent+2 milioane alocatia pana la varsta de 2 an; 2.in cazul celor care sunt acasa, in CIC, alocatia copilului este tot de 2 milioane, plus cele 6 pe care le va primi parintele care beneficiaza de CIC. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Miru wrote:Din pacate nu se vor da 2 mil alocatie + 3 mil stimulent = 5 milioane pt mamicile care s-au intors deja la munca. Se vor da 2 mil aloc + 1 mil stimulent = 3 milioane, chiar si pentru cele care primesc deja acest stimulent.
Desigur ca nu se vor da 5 milioane, chiar ar fi fost culmea. Eu deja am primit banii si am luat 3 milioane. Am inteles in final despre ce este vorba, cine se intoarce la serviciu de la 1 ianuarie 2007 (evident pana a implini copilul 2 ani) beneficiaza de legea aceasta, adica 1 milion stimulent + 2 milioane alocatie, celor care benefeciau de acest stimulent si inainte de 1 ianuarie 2007, nu le apar modificari.
Miru wrote:Monique, tu de unde stii altfel?
Deci Monique stia bine
kali wrote: Alocatia va fi de 200 ron pentru toti copiii pana in 2 ani, indiferent daca mama lucreaza sau nu, ori daca e sau nu in C.I.C.
Nu, alocatia nu e pentru toti copiii 2 milioane, eu raman la 3 milioane - stimulent + 240. 000 alocatia lui Tudor. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Mai, inseamna ca si eu raman cu 3 mil stimulent si 240.000 lei alocatia??? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alina wrote:
Nu, alocatia nu e pentru toti copiii 2 milioane, eu raman la 3 milioane - stimulent + 240. 000 alocatia lui Tudor.
Poate pentru ca ti-au venit banii pe luna dec. ai luat asa. Ar fi bine sa fie cum zici pentru ca nu ati mai iesi in pierdere... eu stiam legea care zice altceva ; oricum pentru mine e totuna... |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Alina wrote:
Nu, alocatia nu e pentru toti copiii 2 milioane, eu raman la 3 milioane - stimulent + 240. 000 alocatia lui Tudor.
Poate am gresit eu, ce sa zic, sper sa fie asa! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ceea ce ati primit acum erau drepturile din luna decembrie 2006. Deci e normal sa nu se schimbe nimic. Asteptati sa vedeti in februarie ce primiti ca sa vedeti ce se schimba si ce nu.
|
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Acum am citit raspunsurile voastre. Se pare ca desteptele astea de la Directia Muncii mi-au raspuns doar ca sa scape de mine .Ca doar ele au socotit: "2mil+3mil=5" . Chiar ca era prea frumos sa fie adevarat! |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| ....VISE...VISE...chiar ma gandeam si eu ce frumos ar fi fost... |
|
| Deci: OUG 148/3.11.2005, Art.3, (2) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON). OUG 148/3.11.2005, Art. 4. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru copii prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, este urmatorul: a) 200 lei (RON) lunar, în situatia copiilor în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap;
Acum am eu alta intrebare cheie: Fetita mea e nascuta pe 10 sept 2005. Eu m-am intors la serviciu in septembrie 2006, asadar momentan beneficiez de stimulent. Dar intre timp sunt din nou insarcinata, motiv pentru care in jur de 1 iunie am sa intru in concediu sarcina si lehuzie (cod de boala 8). Intrebarea mea este: pe perioada concediului medical de sarcina si lehuzie mai am si dreptul la stimulent? ca nu sunt nici la munca, dar nu sunt nici in crestere copil pana la 2 ani....ca banuiesc ca atata vreme cat voi avea 2 copii sub 2 ani, voi lua 2 alocatii in cuantum de 200 RON (mama, ce mai afacere fac eu cu statul roman!!!)
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| misumat wrote: Acum am eu alta intrebare cheie: Fetita mea e nascuta pe 10 sept 2005. Eu m-am intors la serviciu in septembrie 2006, asadar momentan beneficiez de stimulent. Dar intre timp sunt din nou insarcinata, motiv pentru care in jur de 1 iunie am sa intru in concediu sarcina si lehuzie (cod de boala 8). Intrebarea mea este: pe perioada concediului medical de sarcina si lehuzie mai am si dreptul la stimulent? ca nu sunt nici la munca, dar nu sunt nici in crestere copil pana la 2 ani....ca banuiesc ca atata vreme cat voi avea 2 copii sub 2 ani, voi lua 2 alocatii in cuantum de 200 RON (mama, ce mai afacere fac eu cu statul roman!!!)
Parerea mea e urmatoarea: chiar daca esti in concediu de sarcina si lehuzie, contractul tau de munca este valabil, asadar ar trebui sa iei stimulentul. ... si ai dreptate: iei 2 alocatii dupa ce se aste bb2, pana implinesc copiii 2 ani. |
|
| Asa m-am gandit si eu....ca atata timp cat sunt in concediu medical, fie el si pentru sarcina si lehuzie, e normal sa am dreptul si la stimulent.Contractul de munca se suspenda parca abia cand trec in crestere copil pana la 2 ani. Ok, merci mult, aveam nevoie de o cofirmare.... |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Da, Misumat, si eu tot ca si Kali gandesc. Contractul tau se suspenda in momentul intrarii tale in concediu de maternitate. Tu iti iei insa concediu medical-contractul nu se suspenda. Deci, iei in continuare stimulentul! |
|
| Multumesc, Vesna.....hmmmm si dupa calculele mele, se pare ca noi (seria intai, cei mari) suntem cu numai 2 zile mai mari decat voi....suntem pe 10 sept 2005.....Stiu ca raspunsul meu este off-topic, da' mi-a sarit in ochi varsta lui bebe |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Tot off-topic: poate reusesti sa pui niste tickere sa vedem si seria a doua cat are. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| misumat wrote:Deci: OUG 148/3.11.2005, Art.3, (2) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON). OUG 148/3.11.2005, Art. 4. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru copii prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, este urmatorul: a) 200 lei (RON) lunar, în situatia copiilor în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap;
Acum am eu alta intrebare cheie: Fetita mea e nascuta pe 10 sept 2005. Eu m-am intors la serviciu in septembrie 2006, asadar momentan beneficiez de stimulent. Dar intre timp sunt din nou insarcinata, motiv pentru care in jur de 1 iunie am sa intru in concediu sarcina si lehuzie (cod de boala 8). Intrebarea mea este: pe perioada concediului medical de sarcina si lehuzie mai am si dreptul la stimulent? ca nu sunt nici la munca, dar nu sunt nici in crestere copil pana la 2 ani....ca banuiesc ca atata vreme cat voi avea 2 copii sub 2 ani, voi lua 2 alocatii in cuantum de 200 RON (mama, ce mai afacere fac eu cu statul roman!!!)
Desigur ca ai dreptul , legea prevede doar ca nu ai voie la stimulent daca te afli in cic , insa cm sarcina si lahuzie e altceva . deci raspunsul este : vei beneficia de stimulent pana cand iti vei depune dosarul la primarie ptr a intra in cic ptr al 2 lea bb.
|
|
|