Stimulent - In cazul intoarcerii la lucru inainte de implinirea celor 2 ani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 2:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In cazul in care femeia care a nascut si se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani se hotaraste sa reinceapa serviciul mai devreme, aceasta primeste din partea statului un stimulent in valoare de 300 RONi.

Pentru obtinerea stimulentului, sunt necesare:
- copii dupa CI, mama si tatal copilului, certificat de nastere copil, livret de familie inclusiv pagina care atesta al catelea copil este (pe toate "conform cu originalul" scris de o persoana autorizata din firma si stampila firmei).
- original dupa toate cele de mai sus, pentru ca le verifica si ei si mai pun un "conform cu originalul" al lor.
- adeverinta standard de la angajator (atentie mare la completarea stagiului de cotizare)
- cererea pe proprie raspundere
- copii (si originalele pentru verificare) ale cererii de intrare in CIC si revenire din CIC, cu numerele de intrare ale societatii
evelina27m
Scris: Friday, March 3, 2006 9:09 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Cand legea aceasta era in discutie, se spunea c-o sa dea la toate mamicile acest stimulent, indiferent ca sunt in concediu pentru ingrijirea copilului sau nu (adica n-au putut beneficia de acest concediu din diverse cauze).
Din pacate, vad c-o sa dea numai la cele care sunt in concediu! plans Ce, noi celelalte nu suntem mamici?
Macar de ne-ar da alocatia pentru copii mai mare, ca-n alte tari!
monique
Scris: Sunday, March 5, 2006 12:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Daca din aprilie eu raman in continuare pe cartea de munca in CIC, dar in paralel obtin venituri pe Persoana Fizica Autorizata, stie cineva daca voi lua cele 8 mil in continuare, sau voi trece pe stimulent?
Kiki
Scris: Sunday, March 5, 2006 12:27 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
AdrianaC wrote:
In cazul in care femeia care a nascut si se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani se hotaraste sa reinceapa serviciul mai devreme, aceasta primeste din partea statului un stimulent in valoare de 300 RONi.

Pentru obtinerea stimulentului, sunt necesare:
- copii dupa CI, mama si tatal copilului, certificat de nastere copil, livret de familie inclusiv pagina care atesta al catelea copil este (pe toate "conform cu originalul" scris de o persoana autorizata din firma si stampila firmei).
- original dupa toate cele de mai sus, pentru ca le verifica si ei si mai pun un "conform cu originalul" al lor.
- adeverinta standard de la angajator (atentie mare la completarea stagiului de cotizare)
- cererea pe proprie raspundere
- copii (si originalele pentru verificare) ale cererii de intrare in CIC si revenire din CIC, cu numerele de intrare ale societatii

Are legatura cu programul de la serviciu? Intreb pt ca eu vreau sa ma intorc la serviciu pe 4 sau 6 ore la inceput.
A, si mai am o intrebare. Concediul asta CIC este pana cand copilul implineste 2 ani sau cand se fac 2 ani de la data la care ai intrat in CIC?
Kiki
Scris: Sunday, March 5, 2006 12:28 PM
Nivel

evelina27m wrote:
Cand legea aceasta era in discutie, se spunea c-o sa dea la toate mamicile acest stimulent, indiferent ca sunt in concediu pentru ingrijirea copilului sau nu (adica n-au putut beneficia de acest concediu din diverse cauze).
Din pacate, vad c-o sa dea numai la cele care sunt in concediu! plans Ce, noi celelalte nu suntem mamici?
Macar de ne-ar da alocatia pentru copii mai mare, ca-n alte tari!

Cica vor sa faca din 2007 alocatia de 2 milioane dar nu vor sa dea bani, cica bonuri pe care sa poti sa cumperi doar pentru copil.
Miri
Scris: Sunday, March 5, 2006 2:05 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Kiki,CIC este pina la implinirea virstei de 2 ani.

Iar cele 2 milioane alocatie se va da copiilor in virsta de pina la 2 ani si va fi scazuta din cele 8 milioane pe care le ia mama acum.Stiu ca s-a pus in discutie eliberarea unor cupoane valorice pentru achizitionarea de produse pentru bebe.
alinutza
Scris: Sunday, March 5, 2006 2:20 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/4/2006
Kiki wrote:

Are legatura cu programul de la serviciu? Intreb pt ca eu vreau sa ma intorc la serviciu pe 4 sau 6 ore la inceput.

In momentul de fata contractul tau de munca este suspendat.In momentul in care te intorci la serviciu, indiferent ca stai 2, 4, 6 ore firma e obligata sa te treaca la angajat activ. Ca atare, e posibil sa ti se sisteze plata celor 8 mil lei vechi, vei primi in schimb un salar si acel stimulent de 3 mil lei vechi. Poti sa te interesezi si la Dir terit de munca sau la firma unde lucrezi.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, March 5, 2006 6:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Ceeee?Cupoane?Si daca nu sunt valabile decat in farmacii si magazine de bebei tot degeaba:spiderman ...

Rahat...pai, pampersii in farma ii iei mult mai scump, iar tot ce se gaseste de bebe in magazine speciale sunt mult mai scumpe decat in market.Eu, sincer, sper din tot sufletul sa nu fie asa...sis a ne dea banii-bani, cu cupoane, bonuri si alte kestii....

Cred ca cea mai mare problema este daca din 2007 legea actuala kiar se va respecta, sau o vor skimba, evident in defavoare tinere- mamici....nu de alta, dar la capitolul natalitate cica se vrea o stimulare....batandu-si joc de cei care vor sa aiba copii.

Eu ma gandesc cu groaza ca toate cele se vor scumpi, dar indemnizatia ori va ramane aceeasi, ori se va micsora, ca asa cum ar trebui sa fie (o majorare de indemnizatie), iocnu ...
Miri
Scris: Tuesday, November 7, 2006 3:23 PM
Nivel

Ia uitati ce am gasit, referitor la stimulent:
"Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON)."

Stiati ca se modifica valoarea stimulentului primit de mamele ce se intorc la servici, mai repede de 2 ani?what
Vesna
Scris: Tuesday, November 7, 2006 4:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Miri wrote:
Ia uitati ce am gasit, referitor la stimulent:
"Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei (RON)."

Stiati ca se modifica valoarea stimulentului primit de mamele ce se intorc la servici, mai repede de 2 ani?what

Miri, unde ai gasit asta??? nervi
Eu, una, nu stiam.

Kiki, daca te intorci la munca inainte celor 2 ani, ai dreptul sa ceri scurtarea programului cu 2 ore.
Miri
Scris: Tuesday, November 7, 2006 4:09 PM
Nivel

Vesna, am dat peste asta pe un site, dar nu mai stiu exact unde.Caut si eventual pun si alte info!pale
kali
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Stiam, Miri... dar, tinand cont ca alocatia va fi 200 ron, teoretic iei aceeasi bani (tot 300 ron pe langa salariu).
Kiki
Nivel

100 RON? what what Foarte dragutz!!!tunete
kali
Scris: Tuesday, November 7, 2006 4:12 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Vesna, este prevazut in Ordonanta de urgenta 148/ 03.11.2005, la art. 3 alin.2 pupici
Miri
Scris: Tuesday, November 7, 2006 4:12 PM
Nivel

kali wrote:
Stiam, Miri... dar, tinand cont ca alocatia va fi 200 ron, teoretic iei aceeasi bani (tot 300 ron pe langa salariu).

Kali, cred ca Roxanel postate undeva un topic, in care se specifica ca nu s-a aprobat alocatia de 200RON, din cauza absentei domnilor parlamentari la vot!bataus

Da Kiki, mai mult decit dragutz!what
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.