Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| monique wrote:Daca din aprilie eu raman in continuare pe cartea de munca in CIC, dar in paralel obtin venituri pe Persoana Fizica Autorizata, stie cineva daca voi lua cele 8 mil in continuare, sau voi trece pe stimulent?
Buna,
Eu sunt interesata de acelasi lucru... sora mea are o PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, drept pentru care realizeaza venituri... deci nu este in concediu de crestere...
Si mai am o intrebare, copilul are deja 11 luni si nu a depus cererea... o mai poate face de acum sau exista vreun termen?
Iar peste o luna va naste din nou... poate primi acesti banuti pentru ambii copii? (logic si corect asa ar fi)
Multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi buna! Gabi |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| gab wrote:
Buna,
Eu sunt interesata de acelasi lucru... sora mea are o PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, drept pentru care realizeaza venituri... deci nu este in concediu de crestere...
Si mai am o intrebare, copilul are deja 11 luni si nu a depus cererea... o mai poate face de acum sau exista vreun termen?
...
stimulentul acesta se acorda numai persoanelor care au fost in cic, rolul stimulentului fiind incurajarea renuntarii la indemnizatia pt. cresterea copilului. indemnizatia fiind un drept social la fel ca si stimulentul, acesta din urma in cuantum mai mic, de unde rezulta economie la buget. nu stiu de termen.
gab wrote:
Iar peste o luna va naste din nou... poate primi acesti banuti pentru ambii copii? (logic si corect asa ar fi)
la intrebarea asta gasesti raspunsul mai sus, adica trebuie sa intre in cic pt. a primi apoi stimulentul la intoarcerea la serviciu. in orice caz primeste un singur stimulent, la fel cum ar primi o singura indemnizatie. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Cit este stimulentul asta? Si se acorda daca te intorci la serv dar pina face copilul 2 ani il primesti nu? |