Stie cineva cum se face modelul din link?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Medeira
Scris: Sunday, April 8, 2012 10:00 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/6/2012
dana_na
Scris: Monday, April 9, 2012 11:35 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/5/2011
Ar fi prea mult de scris pentru model asa ca am facut o schita...sa nu radeti, mai bine nu stiu.
Cercurile inseamna jeteuri.
V inseamna scadere de 2 ochiuri.
V negru si V albastru si V galben scadere spre stanga.
V verde si rosu scadere spre dreapta.
V cu linie-alb, 3 ochiuri scazute.
Am pus culori diferite ca sa vezi care e legatura dintre jeteuri si scazaturi, fiecarei scazaturi ii corespunde un jeteu astfel incat ramai cu acelasi numar de ochiuri.
Modelul este cel dintre liniile mov lungi, si se repeta de cate ori vrei astfel incat sa ai latimea care iti trebuie. Un model are 19 ochiuri.
Sper sa intelegi, daca mai ai nevoie de ajutor intreaba si daca stiu raspund.

dana_na attached the following image(s):
052.jpg

Medeira
Scris: Monday, April 9, 2012 1:38 PM
Nivel

Multumesc mult, Dana.
Ma duc sa mai incerc inca o data, sper sa reusesc. Pare un model simplu la prima vedere, dar eu m-am incurcat la trecerea de la modelul evantai (feather & fan) la scaderile pt coloane. Asta nu-mi iesea: trecerea de la un model la altul.

te anunt ce a iesit!

Medeira
Scris: Tuesday, April 10, 2012 10:52 AM
Nivel

Dana, revin cu o intrebare:
modelul evantai are 12 ochi din jeteuri (varful) si 6 ochi din reducere (valea). Ei bine, in randul cand se incepe celalalt model, se incepe cu o descrestere in 'vale' si crestere in 'varf' (2 jeteuri la mijloc). eu nu inteleg un lucru, si anume, descrestem un ochi din vale si unul din varf impreuna sau numai 2 din vale? pe urma, la varf sunt 12 ochi, iar modelul cere un ochi de mijloc langa care se vor forma jeteuri. deci cum se impart ochiurile alea????
la asta m-am impotmolit, nu la modelul in sine, le cunosc pe amandoua, ci la randul de trecere dintre cele 2 modele, si anume ce ochi descrestem si pe care-i crestem.

daca reusesti sa ma ajuti, iti ridic statuie.

dana_na
Scris: Tuesday, April 10, 2012 10:56 AM
Nivel

Inteleg ce spui, ca sa-ti pot raspunde trebuie sa fac modelul. M-am mai gandit si eu la model, am o vaga impresie ca sunt mai putin de 19 ochiuri. Cred ca se incepe scaderea pe ultimul jeteu dar nu sunt sigura. Da-mi jumate de ora sa incep modelul si iti spun. Dar sa stii ca nu vreau statuie. pupici

dana_na
Scris: Tuesday, April 10, 2012 12:56 PM
Nivel

Pun si poze, am facut o mostra de 2 modele. Un model e pe 17 ochiuri nu 19 cum am crezut, deci faci multiplu de 17 plus 2 ochiuri de margine. Am pus culori diferite sa vezi cate ochiuri ai intre modele.
Pentru modelul fan: 1 ochi margine, urmatoarele 6 le scazi cate doua si obtii 3 ochiuri, 1 jeteu, 1 fata,1 jeteu, 1 fata,1 jeteu, 1 fata, 1jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu (trebuie sa ai 6 jeteuri), urmatoarele 12 fata scazi sa ai 6, 1 jeteu, 1 fata, si continui cat e de lata bluza, ultimele ochiuri trebuie sa fie: 6 fat scazute sa obtii 3, 1 fata.
Intre modele am facut doua randuri normale, fara jeteuri.
Ca sa incepi celalalt model: 4 ( unul de margine si 3 care sunt de la model) fata, ochiul de pe primul jeteu il scazi cu ochiul fata care se vede intreg de jos, in desen e cu portocaliu, 3 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 3 fata, scadere spre stanga, 6 fata, scadere spre dreapta, 3 fata, jeteu... pana la final, si ultimul ochi 1 fata, ochiul de margine.
La urmatoarele randuri scazi astfel incat sa-ti ramana 4 ochiuri fata, cele cu portocaliu si jeteurile cred ca se vad bine, trebuie sa formeze V.
Cand incepi ultimul model, cel unde am pus linii albastre si negre: 1 fata, scazi 2, 3 fata, 1 jeteu, 2 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 2 fata, 1 jeteu, 3 fata, 2 scazute spre stanga, 2 scazute spre dreapta, 3 fata...si continui.
Sper sa intelegi, modelul iti spune unde trebuie sa scazi si unde jeteu. Liniile negre trebuie sa le obtii prima scadere spre stanga si a doua spre dreapta, invers fata de cum ai facut pana atunci. Asa se vede linia frumos, cele 2 fata dintre modele. In prima schema pe care am pus-o, am desenat cu alb cele 3 scazute cu jeteuri de o parte si alta. Aceste scaderi le faci doar la doua randuri, dar modelul cu liniile neagra si albastra le faci la fiecare rand. Eu am facut doar pe fata cele 2 ochiuri albastre, dar daca vad bine in model, se fac pe dos. Daca vrei poti face asa.
Daca mai ai nelamuriri te rog sa intrebi, poate nu am reusit sa explic bine.
Sa ai spor, eventual incearca si tu o mostra de 2 modele sa vezi unde faci scaderile. Nu e greu, doar inceputul, randul de care spui tu cere mai multa atentie, dupa aceea iti spune modelul ce sa faci.

dsc02798.jpgdsc02796.jpg

Medeira
Scris: Tuesday, April 10, 2012 1:22 PM
Nivel

sunt uluita cat de repede i-ai dat de cap. esti regina andrelelor!

dar...mai am o intrebare:
modelul fan este multiplu de 18 (6 ochi se scad=3, 6 cresc in jeteu =12, 6 se scad= 3). cum ai obtinut tu 17 ochi?
pt ca ceea ce ai facut tu, am facut si eu, pana la a 2a repetare, cand, in mom cand eram la mijloc (crestere de 2 jeteuri), m-am gasit cu un ochi mai devreme de mijloc. deja ma doare capul! si totusi nu ma las. iti trimit mai jos o poza a unui model de cardigan pt bebe pe care l-am facut si eu doar uitandu-ma la poza (deci nu-s chiar tuta in domeniu) si o poza a partii de sus a rochitei pe care o am in minte pt bebelina mea (parte de sus care ar trebui combinata cu modelul asta idiot

Medeira attached the following image(s):
d5.jpg053.jpg

dana_na
Scris: Tuesday, April 10, 2012 2:45 PM
Nivel

Pentru fan ca sa iasa modelul asa: 6scazute=3f, 1J, 1f,1j,1f,1j,1f,1j,1f,1j,1f,1J,6scazute=3f. 6 scazute, 6 jeteuri dar intre ele sunt intercalate 5 fata=11 ochiuri nu 12 si alte 6 scazute. Modelul fan are mici variatii, stiu ca sunt si cu numere pare si cu numere impare. Aici e impar.
Daca numeri ochiurile (j=jeteu, f=fata) obtii 17 ochiuri. Ca sa fie simetric, intre cele 3 obtinute din scazaturi incepi si termini cu cate un jeteu, le-am scris cu litera mare sa vezi diferenta. Daca citesti inca odata in mesajul anterior am explicat cum tricotezi modelul fan ca sa iasa 17 ochiuri.
Mi-am dat seama ca nu esti incepatoare, daca incerci un model ca asta stii sa tricotezi,si scuze daca am explicat babeste dar nu stiu altfel. Imi place foarte mult ce ai tricotat pentru bebe. Neaparat sa ne arati ce iti iese, hai ca sigur poti.pupici
Daca mai ai nelamuriri scrie si raspund cat de repede pot...am un copil care e in vacanta si marait ca ploua si nu putem iesi in parc.
Medeira
Scris: Tuesday, April 10, 2012 3:37 PM
Nivel

ma doare capul de cat de simplu este. nu-mi vine sa cred. esti un geniu newclap
am inteles intr-un sfarsit unde greseam eu: o tineam una si buna cu 18 ochi, nu vroiam sa cred ca se poate si altfel hohot gata, dupa Paste ma apuc de treaba.
mii de multumiri pt rabdare!
sa-ti traiasca copilul (eu am un baiet de 2 ani si o bebelina pe drum, mai am 2 luni si nasc, dar deja i-am tricotat multe chestii dragute).
Paste fericit!

P.S. ambele poze postate de mine sunt de pe net, mie baietul mi-a rupt aparatul foto in 2, dar am ''desfacut'' modelul din ochi si mi-a iesit identic. ura pt mine!
dana_na
Scris: Tuesday, April 10, 2012 3:50 PM
Nivel

Dupa ce incepi sa-l lucrezi ai sa vezi ca e foarte simplu, numarul ala de ochiuri te poate pacali intr-adevar. Eu nu tricotez dupa scheme, de obicei reusesc sa descifrez modelul. Nu sunt un geniu dar imi place sa tricotez.
Ma bucur ca te-am putut ajuta, sa aveti un Paste Fericit si sa ne arati cum iese cand e gata.
Sa-ti creasca mare baietu' si sarcina usoara in continuare. pupici
endy
Scris: Tuesday, April 10, 2012 5:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/8/2010
Si eu vreau schema la frunzele roz Ma ajuti te rog ?
dana_na
Scris: Tuesday, April 10, 2012 7:43 PM
Nivel

Endy, pe mine m-ai rugat sau astepti schema de la Medeira?
Daca vrei pot incerca sa fac frunza, schema nu am dar pot incerca o mostra. Nu se vede bine sus pe cate ochiuri se incepe ca e rulata la baza si de aceea nu stiu exact pe cate ochiuri se face, dar doua-trei incercari si-mi iese (cred).
Daca vrei, maine am timp ( e tarziu maine ?)sau poate raspunde Medeira inaintea mea. pupici
endy
Scris: Wednesday, April 11, 2012 6:41 AM
Nivel

va astept cu mult drag , eu sint incepatoare si sfaturile voastre sint bine venite
dana_na
Scris: Wednesday, April 11, 2012 2:02 PM
Nivel

Endy, am facut o frunza si vreau sa te intreb ceva inainte de a continua. Vrei schita pentru o frunza sau vrei sa faci exact ca in poza fetei?
E o mica diferenta. Daca faci doar o frunza trebuie scazute 2 ochiuri ca sa ai gauri(iti pun poza sa vezi unde) si daca vrei sa faci frunze pe toata latimea bluzei trebuie scazute 3. Vreau sa stiu cum sa continui.
Frunza din poza mea e prea lata, urmatoarea stiu pe cate ochiuri sa incep, cele 3 din mijloc sunt scazute gresit dar rezolv la urmatorul model. Mai e o greseala pe care o rezolv la urmatoarea frunza, sper sa stiu cum sa nu iasa asa colturoasa.
Am pus galben unde trebuie sa fie gaurile. In stanga scad 2 sa ai gauri doar pentru frunza, in dreapta trebuie scazute 3 ca sa ai gauri si la frunza urmatoare.
Sper sa intelegi din poza, e groaznica dar e intuneric si n-am aparat foto, fac poze cu ce pot si iese intunecat.
Astept sa-mi spui cum vrei ca sa stiu cum iti explic.

dsc02801.jpg

endy
Scris: Tuesday, April 17, 2012 9:56 AM
Nivel

Dana , eu as vrea sa incep o bluza de sus cu frunzele astea la gat apoi sa merg in jos fara model As vrea sa am un cerc de frunze roata pe linga gat Daca ma poti ajuta asa ceva as vrea pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.