Stevia, spanacul, urzicile si loboda - cum le preparam?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Sunday, April 3, 2011 9:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Sunt bune bune urzicile. Ca toate buruienile( spanac, loboda, stevie sau dragavei, leurda, macris). Eu cumpar in fiecare primavara si bag la congelator. Iarna sunt minunate, mai ales dupa sarbatori, cand nu mai intra pic de carne.

Le fac piure, ciorbe acrite cu lamaie sau bors sau le folosesc la umpluturi pentru omlete, cu urda. O sa merg si eu in piata luni.ras

rafira
Scris: Sunday, April 3, 2011 10:27 PM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2010
Si eu pun la congeltor "frunze" cum le spun eu tuturor verdeturilor pe care le folosesc la mancare si care nu sunt plante aromatice!
Anul trecut,am oparit impreuna frunze de stevie si loboda rosie din care toata irna am folosit pentru ciorbe.Stevia,o oparesc si singura si o folosesc pentru a prepara o mancarica(fel II)cu carnita sau goala.Urzici,am si oparit dr am si uscat pentru ceaiuri simple sau combinate!
oanamaria
Scris: Monday, April 4, 2011 10:33 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Ce pofta mi-ati facut de o mancarica de stevie sau de urzici.
ingerash
Scris: Monday, April 4, 2011 10:41 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Am vazut urzici,o sa merg sa culeg saptamana astatopai imi place ciorba de fasole boabe cu urzici si piure de urzici cu ochiuri si mamaligutahearts essen
delfinasa
Scris: Monday, April 4, 2011 5:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Doamne, de cand n-am mai mancat urzici...si loboda...mos...am cautat ani in sir disperata pe aici si nu se gasesc pe nicaieri nici congelate, nici seminte, nici nu cresc pe nicaieri salbatice...acum cativa ani am pus-o pe mama sa-mi opreasca seminte de loboda si stevie si mi-a trimis...loboda n-a iesit...ce suparata am fost...stevia a prind imediat, aia cred ca prinde in orice pamant sterp...mi-a iesit si anul asta, am vazut ca deja ii dau frunzulite, dar nu am multa sa fac o mancarica numai din ea, ci de pus asa in ciorba sau mancare pe langa altele.

Fiica-mea a mancat spanac la greu cand era bebe...ii placea la nebunie...i-l fierbeam, puneam si niste morcov, putina ceapa, i-l faceam piure cu putin lapte si manca de-i trosneau falcile cu mamaliga sau miez de paine bagat in el si cand a putut sa manance si ou, ii puneam si ou. Se facea purcica verde pe toata fatzaras...Acum nu mai pune gura pe el.
kali
Scris: Monday, April 11, 2011 10:36 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Chiar acum ma pregatesc sa pap sufleu de spanac cu ciuperci. Mi-e o foaaameee!!
bereea
Scris: Monday, April 11, 2011 1:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
mi-a adus tati urzici din tara si am facut o mancarica buna-buna cu ochiuri si mamaligutayes
rafira
Scris: Monday, April 11, 2011 9:34 PM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2010
Bereea sa aveti pofta !Sau sa va fie de bine!pupici
oanamaria
Scris: Tuesday, April 12, 2011 11:33 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Mi-am luat si eu o sacosa de spanac si ma apuc de spalat frunza cu frunza.
yaya
Scris: Tuesday, April 12, 2011 1:05 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2009
eu am luat o sacosa de stevie ras am si gatityes
bulibuli
Scris: Tuesday, April 12, 2011 1:43 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
am facut si eu leurda piure... a la Lenus ras e delicios
eu mor dupa salata de leurda, dar am pus si la congelator cateva pungi ras
bereea
Scris: Wednesday, April 13, 2011 8:46 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
rafira wrote:
Bereea sa aveti pofta !Sau sa va fie de bine!pupici

multumescpupici
madanuta
Scris: Wednesday, April 13, 2011 11:02 AM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
Am facut si eu mancarica de stevie cu leurda, o amestecatura de retete. E delicioasa. Abia astept sa mananc cu un ochi langa...bounce
delfinasa
Scris: Wednesday, April 13, 2011 5:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu n-am auzit de leurda...m-ati facut curioasa si am cautat sa vad despre ce vorbiti, ca primul gand al meu a fost "n-o fi urda?" ras alcool...deci e usturoi salbatic? Are gust de usturoi?
Mie-mi cresc prin gazon niste palcuri salbatice, arata ca firele verzi de ceapa, foarte subtiri, dar culmea, cu gust de usturoi alcool...nu m-am incumetat sa le folosesc la mancare sau salate, le-am smuls si le-am atuncat, ca pe-aici lumea le considera buruieni si nu stiu cum sa le starpeasca din iarba.

delfinasa attached the following image(s):
spring wild onions.jpg

bulibuli
Scris: Wednesday, April 13, 2011 6:32 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
da, delfinasa, are gust de usturoi, dar nu e iute, creste prin padure si arata ca frunza de lacramioare ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.