Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Sunt bune bune urzicile. Ca toate buruienile( spanac, loboda, stevie sau dragavei, leurda, macris). Eu cumpar in fiecare primavara si bag la congelator. Iarna sunt minunate, mai ales dupa sarbatori, cand nu mai intra pic de carne.
Le fac piure, ciorbe acrite cu lamaie sau bors sau le folosesc la umpluturi pentru omlete, cu urda. O sa merg si eu in piata luni.
|
|

Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Si eu pun la congeltor "frunze" cum le spun eu tuturor verdeturilor pe care le folosesc la mancare si care nu sunt plante aromatice! Anul trecut,am oparit impreuna frunze de stevie si loboda rosie din care toata irna am folosit pentru ciorbe.Stevia,o oparesc si singura si o folosesc pentru a prepara o mancarica(fel II)cu carnita sau goala.Urzici,am si oparit dr am si uscat pentru ceaiuri simple sau combinate! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ce pofta mi-ati facut de o mancarica de stevie sau de urzici. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am vazut urzici,o sa merg sa culeg saptamana asta imi place ciorba de fasole boabe cu urzici si piure de urzici cu ochiuri si mamaliguta |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Doamne, de cand n-am mai mancat urzici...si loboda... ...am cautat ani in sir disperata pe aici si nu se gasesc pe nicaieri nici congelate, nici seminte, nici nu cresc pe nicaieri salbatice...acum cativa ani am pus-o pe mama sa-mi opreasca seminte de loboda si stevie si mi-a trimis...loboda n-a iesit...ce suparata am fost...stevia a prind imediat, aia cred ca prinde in orice pamant sterp...mi-a iesit si anul asta, am vazut ca deja ii dau frunzulite, dar nu am multa sa fac o mancarica numai din ea, ci de pus asa in ciorba sau mancare pe langa altele. Fiica-mea a mancat spanac la greu cand era bebe...ii placea la nebunie...i-l fierbeam, puneam si niste morcov, putina ceapa, i-l faceam piure cu putin lapte si manca de-i trosneau falcile cu mamaliga sau miez de paine bagat in el si cand a putut sa manance si ou, ii puneam si ou. Se facea purcica verde pe toata fatza ...Acum nu mai pune gura pe el. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Chiar acum ma pregatesc sa pap sufleu de spanac cu ciuperci. Mi-e o foaaameee!! |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| mi-a adus tati urzici din tara si am facut o mancarica buna-buna cu ochiuri si mamaliguta |
|

Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Bereea sa aveti pofta !Sau sa va fie de bine! |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Mi-am luat si eu o sacosa de spanac si ma apuc de spalat frunza cu frunza. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| eu am luat o sacosa de stevie am si gatit |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| am facut si eu leurda piure... a la Lenus e delicios eu mor dupa salata de leurda, dar am pus si la congelator cateva pungi |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| rafira wrote:Bereea sa aveti pofta !Sau sa va fie de bine!
multumesc |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Am facut si eu mancarica de stevie cu leurda, o amestecatura de retete. E delicioasa. Abia astept sa mananc cu un ochi langa... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu n-am auzit de leurda...m-ati facut curioasa si am cautat sa vad despre ce vorbiti, ca primul gand al meu a fost "n-o fi urda?" ...deci e usturoi salbatic? Are gust de usturoi? Mie-mi cresc prin gazon niste palcuri salbatice, arata ca firele verzi de ceapa, foarte subtiri, dar culmea, cu gust de usturoi ...nu m-am incumetat sa le folosesc la mancare sau salate, le-am smuls si le-am atuncat, ca pe-aici lumea le considera buruieni si nu stiu cum sa le starpeasca din iarba. delfinasa attached the following image(s):

|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| da, delfinasa, are gust de usturoi, dar nu e iute, creste prin padure si arata ca frunza de lacramioare |
|
|