|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Uite asta e leurda,la noi se mai numeste ceapa ciorii
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu nu am vazut si nici nu am mancat asa ceva! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Leurda creste mai mult in paduri, iar orasul meu e inconjurat de paduri. Asa ca, la noi in piata te roaga vanzatorii astia de isi procura marfa de prin paduri, sa o cumperi. Eu am o sursa care imi aduce marfa din padure direct acasa. Leurda se mai numeste si usturoi salbatic. Cand vaca mananca leurda, cica are laptele gust de usturoi. |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Am vazut poze cu leurda pe net si mi-am amintit ca stiu planta pentru ca o vedeam inflorita cand mergeam dupa urzici si untisor la padure, dar la noi in zona nu se stia ca e comestibila si n-o baga nimeni in seama. |
| Steviutza mea pe care-am bagat-o intr-o mancarica chiar ieri. A mancat fii-mea o farfurie intreaga, cu lingura . delfinasa attached the following image(s):
|
| Ce bine arata mancarica ! Stevie in SUA?! |
| E adusa din Romania acum 3 ani...anul asta acrescut si ea asa mai mare...am 3 tufite de la care iau asa cate-un buchet ca asta de pus in mancare. |
| Delfinasa super tare .Si stevia se inmulteste asa de la sine si sa vezi cum o sa napaseasca toata SUA! |
| Daaa ...stiu ca se inmulteste repede, cel putin maica-mea are din belsug fara sa faca ea ceva special. Am lasat-o si eu sa faca flori si seminte, dar nu le-am colectat. Le-am lasat sa se scuture si sa se prinda care pot. Nu prea s-au prins, dar e ok ca am si plantele astea care fac cateva frunze; dau alt gust mancarii. Cand vreau sa fac mancare de iarba, cum ii mai zic eu, si sa ne detoxifiem, iau spanac frunze, frunze de kale, mustar si facem cura oricand dorim. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Delfinasa,arata tare bine mancarica!Si eu tot mancare de frunze spun cand pun mai multe tipuri:loboda rosie,stevie,spanac,salata. Sa faceti voi fetelor o ciorbica din aceste patru tipri de frunze in care sa trantiti cateva oua intregi si sa vedeti cat este de gustoasa,sanatoasa si detoxifianta!Eu acele frunze le folosesc chiar si ingrediente pentru salata! Iar pentru o mancarica(fel II)folosesc primavara,frunze de stevie,codite de ceapa verde si marar pe care le calesc putin si imediat picur apa(sa fie dietetica).Le las sa fiarba bine si la sfarsit pun pentru aroma,marar si patrunjel verde.Aceasta mancarica o fac simpla sau cu carnita de pasare.este delicioasa! |
|
|