Stevia, spanacul, urzicile si loboda - cum le preparam?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
raly
Scris: Wednesday, April 13, 2011 7:29 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Uite asta e leurda,la noi se mai numeste ceapa ciorii

oanamaria
Scris: Wednesday, April 13, 2011 8:15 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Eu nu am vazut si nici nu am mancat asa ceva!
madanuta
Scris: Wednesday, April 13, 2011 8:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Leurda creste mai mult in paduri, iar orasul meu e inconjurat de paduri. Asa ca, la noi in piata te roaga vanzatorii astia de isi procura marfa de prin paduri, sa o cumperi.hohot Eu am o sursa care imi aduce marfa din padure direct acasa.ras Leurda se mai numeste si usturoi salbatic. Cand vaca mananca leurda, cica are laptele gust de usturoi.hohot
delfinasa
Scris: Wednesday, April 13, 2011 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Am vazut poze cu leurda pe net si mi-am amintit ca stiu planta pentru ca o vedeam inflorita cand mergeam dupa urzici si untisor la padure, dar la noi in zona nu se stia ca e comestibila si n-o baga nimeni in seama.
delfinasa
Scris: Friday, April 15, 2011 2:46 PM
Nivel

Steviutza mea pe care-am bagat-o intr-o mancarica chiar ieri. A mancat fii-mea o farfurie intreaga, cu lingura essen.

delfinasa attached the following image(s):
stevie.jpgmancarea cu stevie.jpg

oanamaria
Scris: Friday, April 15, 2011 2:51 PM
Nivel

Ce bine arata mancarica !
Stevie in SUA?!
delfinasa
Scris: Friday, April 15, 2011 3:57 PM
Nivel

angel E adusa din Romania acum 3 ani...anul asta acrescut si ea asa mai mare...am 3 tufite de la care iau asa cate-un buchet ca asta de pus in mancare.
oanamaria
Scris: Friday, April 15, 2011 4:17 PM
Nivel

Delfinasa super tare .Si stevia se inmulteste asa de la sine si sa vezi cum o sa napaseasca toata SUA!hohot
delfinasa
Scris: Friday, April 15, 2011 4:46 PM
Nivel

Daaa ras...stiu ca se inmulteste repede, cel putin maica-mea are din belsug fara sa faca ea ceva special. Am lasat-o si eu sa faca flori si seminte, dar nu le-am colectat. Le-am lasat sa se scuture si sa se prinda care pot. Nu prea s-au prins, dar e ok ca am si plantele astea care fac cateva frunze; dau alt gust mancarii. Cand vreau sa fac mancare de iarba, cum ii mai zic eu, si sa ne detoxifiem, iau spanac frunze, frunze de kale, mustar si facem cura oricand dorim.
rafira
Scris: Friday, April 15, 2011 5:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/17/2010
Delfinasa,arata tare bine mancarica!Si eu tot mancare de frunze spun cand pun mai multe tipuri:loboda rosie,stevie,spanac,salata.
Sa faceti voi fetelor o ciorbica din aceste patru tipri de frunze in care sa trantiti cateva oua intregi si sa vedeti cat este de gustoasa,sanatoasa si detoxifianta!Eu acele frunze le folosesc chiar si ingrediente pentru salata!
Iar pentru o mancarica(fel II)folosesc primavara,frunze de stevie,codite de ceapa verde si marar pe care le calesc putin si imediat picur apa(sa fie dietetica).Le las sa fiarba bine si la sfarsit pun pentru aroma,marar si patrunjel verde.Aceasta mancarica o fac simpla sau cu carnita de pasare.este delicioasa!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.