Statiunea Albena Bulgaria.,
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Olgaropot
Scris: Thursday, December 31, 2009 1:36 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Albena este una dintre cele mai atractive,si frumoasa de pe litoralul Bulgaresc , au statie proprie climatice, si este inclusa în cele mai bune trei statiuni din Bulgaria.Aceasta este - statiunea Albena Bulgaria.

Statiunea Albena, aparut pe harta litoralului, în februarie 1969, ca urmare a eroina de drama cu acelasi nume celebru scriitor bulgar Yordan Jovkov. Aceasta este versiunea oficiala. Cu toate ca, probabil, numele a intrat în utilizarea mult mai devreme, într-un moment în care coasta Marii Negre din Bulgaria a fost sub controlul Imperiului Roman.

Cuvântul latin «Albus» înseamna alb - romanii ar putea sa exsplice despre acest loc un alb stralucitor al plajelor locale. Este puritatea si bogatia Bulgariei , combinate cu climat favorabil si vegetatie exotica,care atrage oamenii la vacante in Bulgaria.

Arheologii spun ca prima locatie este, numita de Geraneya, secolul al II-III.pin la nasterea lui Hristos. Probabil ca mai târziu pe acolo a continuat o viata activa, pentru ca numai 10 km. de la Albena, a aparut inca o localitate - Balchik Bulgaia.

In anii 60-a secolului XX. Bulgaria a fost în mod activ ale dezvoltarii turismului international si national, Albena Bulgaria a fost planificata doar ca o continuare a statiunii de sud a Balchik. În consecinta, a fost propus sa numeasca statiunea noua Balchik - sud.

Dar când planul urbanistic de îmbunatatire a fost adoptat, sa decis sa dea statiunei un statut independent si atribuie un nume modern Albena Bulgaria. Statiunea a fost construita în etape,cu metoda de industrializare, si in ianuarie 21, 1983 a fost fondat simbolul modern statiunea Albena, cea mai mare hotel din Albena Dobrudja .

El a devenit primul Rubin în ani-functionarii statiunii, oferind serviciile sale la comunitatea de afaceri pentru reuniuni si simpozioane, precum si în curs de dezvoltare SPA si medicina de reabilitare.

Astazi, în afara de hotel Dobrudja , in Albena sunt peste patruzeci hoteluri , construite in stil contemporan si situate pe litoral, care pot caza mai mult de 15 mii de turisti. Albena este cel mai aglomerata statiune, si duce o politica de monitorizare, mentinerea echilibrului ecologic, cât pe plaja si in zonele verzi ale statiunii.

Lucratorilor ale statiunei a fost apreciate,de diferite organizatii internationale gramote si premii. In 1995, Albena a fost inclusa în catalogul ,ca o statiune ecologica, si a cistigat premia DRAPELUL ALBASTRU.

delfinasa
Scris: Friday, January 1, 2010 6:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
E frumoasa statiunea, mi-a parut family oriented si atmosfera este prietenoasa, relaxata...am vizitat-o acum 2 veri si am ramas placut surprinsa ce curata e, desi era august si destul de aglomerata...mi-au placut in special straduta cu suveniruri, superba, trasurile cu cai, trenuletele cu care faceai turul statiuniicool.
Olgaropot
Scris: Sunday, January 3, 2010 8:12 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Da statiunea este foarte ingrigita,si frumoasa.Plaga e curata si hotelurile sunt bune.La ce hotel ai fost!
delfinasa
Scris: Monday, January 4, 2010 1:05 AM
Nivel

Nu am fost cazati in Albena...dar pot spune ca am fost foarte placut surprinsa de serviciile primite la bulgari...pe unde am mers, multi stiau romaneste, meniurile erau traduse si-n romana si se purtau foarte frumos cu toti clientii, fie ei bulgari sau straini bravo.
delfinasa
Scris: Wednesday, January 6, 2010 4:54 PM
Nivel

Eu am fost in Bulgaria de multe ori dupa revolutie, atat la mare, in mai multe statiuni, cat si la munte, am facut si turul tarii intr-o vara cu parintii mei si inca de pe atunci am ramas impresionata de serviabilitatea bulgarilor. Cu toate ca la timpul ala nu aveau atat de multi turisti straini, nu stiau limbi straine, nu si-a batut nimeni joc de noi, din contra, ne-am simtit foarte bine tratati de ei de fiecare data cand ne-am reintors.
raly
Scris: Thursday, March 25, 2010 7:21 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Eu tot o astept pe Liz cu Informtii!topai topai
monique
Scris: Tuesday, June 15, 2010 5:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Lizule, voi in ce perioada si la ce hotel mergeti in Albena? Vrem si noi sa mergem anul asta acolo, ca la Nisipuri nu mi-a mai placut anul trecut.
Anelise
Scris: Wednesday, June 16, 2010 5:52 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Monique, noi mergem in Sunny Beach, nu la Albena. pupici Raly astepta niste informatii de atunci cand am tras noi o fuga prin martie, dar in Albena era pustiu, doar un singur hotel de 5* deschis si am stat vreo 30 de minute pe acolo. ... Oricum e foarte frumos si la Albena! thumright Stiu multa lume care a preferat aceasta statiune! Noi mergem pe la jumatatea lui august.
monique
Scris: Wednesday, June 16, 2010 7:03 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
plans plans plans plans plans plans
Si eu deja ma gandeam sa luam beletu' acolo, poate ne intalneaaam...uff uff uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.