Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| TatyKS wrote:Deci , cum sa nu ma simt si eu mandra ... daca nu eu , atunci cine?
Sigur ca ai motive sa fii mandra si nici nu se poate altfel. Toti suntem de copiii nostri, nu? Ai sintetizat foarte bine ceea ce am vrut sa spun si eu: indiferent de cat ne batem noi gura, tot de ei tine sa-si deschida mintea, sa-si exerseze ambitia... sa vrea/sa-si doreasca, pana la urma. Rezultatele se vor vedea in timp. Inca luam decizii in locul lor si o vom face mult si bine... asta e datoria noastra. Mai departe tot de ei depinde ce-si insusesc si cat aplica din ceea ce dorim noi sa le transmitem.
Discutia inceputa de mine era mai generica si nu se referea neaparat la momentul in care suntem noi acum cu copiii... dar stiu ca ai inteles asta.
|
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu am prietene cu copii mai mari si dintr-a 5 -a e jalle ! Dintr-o data sunt 13-14 profesori , fiecare cu stilul si implicarea lui ! Trebuie decat sa fiu optimista ! La mine in familie, eu eram cea dezordinata si imprasttiata ca fimea si fratele meu cel super ordonat , care strangea dupa mine ! Si ne-a crescut la fel aceeasi mama !! In schmib eu eram cea care invata mai bine !
Succes Alessndrei si felicitari pentru rezultatele f bune ! |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| kali wrote:Sigur ca ai motive sa fii mandra si nici nu se poate altfel. Toti suntem de copiii nostri, nu? Ai sintetizat foarte bine ceea ce am vrut sa spun si eu: indiferent de cat ne batem noi gura, tot de ei tine sa-si deschida mintea, sa-si exerseze ambitia... sa vrea/sa-si doreasca, pana la urma. Rezultatele se vor vedea in timp. Inca luam decizii in locul lor si o vom face mult si bine... asta e datoria noastra. Mai departe tot de ei depinde ce-si insusesc si cat aplica din ceea ce dorim noi sa le transmitem. Discutia inceputa de mine era mai generica si nu se referea neaparat la momentul in care suntem noi acum cu copiii... dar stiu ca ai inteles asta.
Imi esti draga si stiu ce ai vrut sa spui !! Te apreciez pentru tot ce faci si tin cont de ideile tale,. Eu mereu am cate ceva de invatat de la cei din jur ... si ni imi e rusine sa recunosc ca si noi am gresit ... dar oarecum , gena isi spune cuvantul .nTocmai d-aia tragem acum , sa nu avem lacune mai tarziu ! Golurile ramase cu greu le umplem ., Ea e constienta ca trebuie sa munceasca si isi doreste de pe acum sa fie independenta din toate punctele de vedere , pe viitor ! Are potential si trebuie sa-l valorificam ! Pup ! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fiecare persoana are caracterul si personalitatea ei. Nu inseamna ca daca un copil este mai dezordonat, mai distrat sau mai stiu eu cum e si mai putin inteligent. La noi clasa a V-a este tot invatamant primar si continua cu aceleasi 5-6 invatatoare. In schimb gimnaziul a devenit un fel de bau-bau si nu inteleg de ce.Copiii merg tremurand la scoala, se invata putin(?), se iau note mici. Eu i-am explicat fii-mii ca daca va fi la fel d eserioasa si studioasa ca si pana acum nu va avea nimic de temut. I Romanaia poate impactul este mai mare pentru ca trec de la o invatatoare la atatia profesori, la noi nu ar trebui sa fie pentru ca deja sunt obisnuiti cu mai multi inca din calsa intai.
Taty, multumim de uarri, la fel si voua
Si vacanta placuta tuturor! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
|
Daaa, vai, uitasem! Ce mici erau!!
Shirel, scuze, nu am vazut... Pe Eric il mai tin 1 an si asta pentru ca - din punctul meu de vedere - Emma ar fi prea mica pentru scoala. Asa am gandit-o din start; cei mici abia au terminat grupa mijlocie si sa stii ca nu e cel mai mare dintre colegii de la gradi. Asa am procedat si cu ceilalti 2. Mandrul cel mare a inceput clasa I la 7 ani+ pentru a putea fi Alexia de 6 ani si 9 luni. Oricum baietii sunt mai imaturi ( ai mei, in speta ) si e ok si pentru mine sa-i dau la scoala 2 cate 2. Asa ca... mai avem 1 ani de copilarit. Tu vei fi deja experta cand incepem noi.
Nu stiu daca te incalzeste, insa la mine, daca e sa fac comparatie - da' nu vreau sa fac -, ma cam ia jalea cu astia mici ai mei. Unul e aerian si imprastiat si cealalalt e pe post de... melc. Emma are o singura viteza - sigur, nu ma refer la joaca si alergat in parc ci in rest, la tot ce face - si aia e -1. E extrem de inceata asa ca nu-mi imaginez cam cat le va lua lor sa faca temele.
TatyKS wrote:Imi esti draga si stiu ce ai vrut sa spui !! Te apreciez pentru tot ce faci si tin cont de ideile tale,. Eu mereu am cate ceva de invatat de la cei din jur ... si ni imi e rusine sa recunosc ca si noi am gresit ...
Toti gresim... important e sa ne dam seama unde sau sa reparam pe cat posibil.
bereea wrote:Fiecare persoana are caraterul si personalitatea lui. Nu inseamna ca daca un copil este mai dezordonat, mai distrat sau mai stiu eu cum e si mai putin inteligent.
Total de acord!!
Vai, eu nici nu ma gandesc la clasa a 5-a...
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Oricum baietii sunt mai imaturi ( ai mei, in speta ) si e ok si pentru mine sa-i dau la scoala 2 cate 2. Asa ca... mai avem 1 ani de copilarit. Tu vei fi deja experta cand incepem noi.(kali)
Offf,inca nu sunt asa de sigura ce sa fac cu Oshry tocmai din aceasta cauza fiindca este asa de imatur si copilaros ,fara rabdare si inca foarte sensibil la toate dar in schimb foarte destept si prinde repede din mers totul.Daca ar mai ramane un an la gradi s-ar plictisi rau de tot .Nici nu ma intreba sunt intr-o dilema totala si chiar am luat si legatura cu un psiholog didactic sa -l analizeze si sa-mi dea un rezultat mai precis.
Kali,nu mai incalzit cu nimic sunt si eu in dilema si ma jelesc la toata lumea suntem in aceeasi barca numai ca tu esti cu 2 deodata . La mine lenesa este Tahel care primeste tot ce vrea fara sa se miste macar.Are 1 an si ea nici macar nu vrea sa stea in fund adica nici nu se gandeste nu ca nu poate dar leneai cucoana mare o alintatura ce sa-ti spun si cred ca este ceva de genul lui Ema .Apropo faci foarte bine ca-i dai de la 7 ani super la mine nu mai vrea sa auda de gradi DELOC(din cauza lui Eden fiindca este mai mereu in concurentza cu ea )
O vacantza minunata va doresc tuturor!!
|
|
| Sunt extrem de suparata si dezamagita. Stau si ma intreb cum e posibil ca dupa un semestru in care a luat mai mult 10 de cat 9 (de exemplu , la matematica a avut doi de 9 si vreo opt de 10)sa termine la aproape toate materiile cu 9 , inclusiv desen si educazie fizica? Daca ea - care e cea mai subtirica din clasa- a luat 9 la educatie fizica ma intreb ce au luat celelalte fetite, majoritatea obeze.Mda! Sunt suparata si ma gandesc la dezamagirea ei.Ma gandesc la cat a studiat dupa schemele facute impreuna acasa- pentru ca de la scoala nu a venit aproape niciodata cu lectiile explicate la geografie, stiinte si istorie- cum e posibil sa o incheie cu 9 ,pe cand atunci cand o asculta nu a luat niciodata mai putin de 9,50.Am de gand sa cer explicatii, sa le inteleg si eu "metodele pedagogice" dupa care evalueaza copilul. |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| marivic wrote:Eu sunt OK....asa in general,numai ca de la Festival,cand mi-a fost groaznic de frig,m-a luat o durere de rinichi,mijloc,burta,de toate la un loc....Nu va spun ca sambata eu am fost la un deces in familie incaltata cu cizmele de iarna,caci era foarte frig,iar astazi,foarte cald,asa ca mi-am luat sandalele si iar m-a apucat durerea de burta.....Nu stiu cum s-o mai dau...sunt varza....si joia viitoare plec in concediu Astazi,am fost la medic....nu am nimic,sunt ok,decat o congestie a organelor interne.... Mi-a recomandat:infofolire totala,sa nu mai simt nici un pic de frig la picioare si antiinflamatoare..... In alta ordine de idei,....sunt fericita....am barbatii acasa....am facut niste chestii la casa....(o sa vedeti in jurnal)iar de astazi intr-o saptamana suntem pe drum,...prima oprire:Budapesta Sunt indragostita,fericita,iubita.....multumita,incantata....sunt in al noulea cer |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Bereea, iti inteleg supararea. Imi pare rau pentru deazamagirea lui Ale. Trebuie sa ceri o explicatie, pentru linistea voastra. Cel mai important e ca Ale a inteles materia, si-a insusit-o prin munca multa si nu o va uita, folosindu-i mai departe. Conteaza mult cunostintele acumulate.
Mari, ma bucur mult sa te stiu fericita. Parca simt si eu bucuria ta. Sa dea Doamne-Doamne sa aveti o vacanta frumoasa si sa va intelegeti mereu la fel de bine.
Eu astept concediul sa plecam la mare. Mai e o luna, dar va trece repede.
|
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Monica,sa dea Dumnezeu,multumim si voi,de asemenea |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Bereea ,te inteleg perfect si cred ca nu ar fi rau sa le intrebi cum fac ei calculul mediei generale .Uf ,cum suntem noi cateodata cred ca mai dezamagite decat copii nostri si de multe ori chiar pe dreptate fiindca noi vedem cat de mult muncesc si invatza si se straduiesc si stiu chiar toata materia dar ce sa-ti spun de multe ori si spun de a mea se intimideaza si se fisticeste si gata daca s-a balbait putin imediat i se scade din nota .Oricum incearca sa ceri explicatii nici mie nu mi se pare ceva in regula . |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Taty, multumesc! De ieri avem 5 anisori! Bereea, si eu as intreba ce se intampla? Astept sa ne spui si noua... |
|
| Monica, Shirel, Anelise Am intrebat ce se intampla pentru ca am suferit un soc cand i-am vazut mediile. Mentalitatea de aici este mult diferita de cea din tara, asa ca maestra nu mi-a inteles motivul nemultumirii , mai ales ca a terminat cu cele mai mari medii ( ma si mir ca mi-a spus pentru ca acestea sunt lucruri private). Ele se justifica zicand ca este normal ca mediile/ notele sa scada odata cu inaintarea copilului in scoala pentru ca cerintele sunt mult mai mari. Si mai pretind ca asa ii pregatesc pentru gimnaziu, unde - n-am inteles de ce - notele sunt , in general, mici. Eu i-am spus ca pentru mine media 9 inseamna ca copilul meu are unele lipsuri, invatatoarea spune ca nu are ce sa-i reproseze. Ma rog, nu voi schimba eu sistemul. Alessandra a fost cam dezamajita la inceput, dar vazand ca noi o felicitam, ca am scos-o out si i-am facut si un cadou si-a revenit.
Azi am avut, in sfarsit, controlul cardiologic si elettrocardiograma pentru acel suierat la inima pe care il auzise medicul sportiv. In ultimele zile am fost foarte ingrijorata si mi-am facut tot felul de scenarii , aproape nu reuseam sa vorbesc fara sa-mi dea lacrimile, dar azi mi s-a luat o piatra de pe inima: fetita mea e sanatoasa, iar acel suierat e inocent.Asa ca am sarbatorit mergand la restaurant si mancand un pranz pe baza de peste si fructe de mare.
Liz, la multi ani printesei |
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu va citesc pe fuga ori de cate ori am ocazia si ma bucur cand vad fete din gasca veche active . Noi asteptam vacanta numarul 2 -tot la munte ,dar sper ca de data asta fara ploi ,frig si ceata ca prima. Vacanta placuta va doresc si multa sanatate! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Am intrat si eu sa vad ce mai faceti...am citit pe sarite, una, alta despre voi... Imi e dor de toate, va pup in zbor.
Noi suntem bine, fetele sunt la bunicii de la Zalau, iar noi gustam un pic de libertate dupa multi, multi ani. Am facut un training de 4 zile acum 3 sapt si lor le-a placut mult la tara, asa ca acum le-am lasat pt 10 zile...:)))
In rest, asteptam sa Plecam in concediu, din Nou in grecia, de care ne-am indragostit anul trecut.
Va pup si va doresc zile frumoase! |
|
|