Stare de spirit - 57
Subiectul anterior · Subiectul urmator
TatyKS
Scris: Monday, June 23, 2014 8:35 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Lily, cunosc sentimentul ... asa am patit si eu ... am primit laude de mi-au dat lacrimile DistanceKiss ! Felicitari puilor ! Clap

Ioana, capul sus si fi puternica! Imi pare tare rau ... drum bun si asteptam vesti de la tineCheek Kiss .

Liz, La multi ani. Mirului mic care se face mare coeur hearts si sarcina usoara in continuareCheek Kiss
IoanaAlexandra
Scris: Monday, June 23, 2014 8:38 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/21/2012
...am ajuns...acasa...cu bine...fetele au fost cuminti...incep sa ma linistesc...
TatyKS
Scris: Monday, June 23, 2014 8:44 AM
Nivel

IoanaAlexandra wrote:
...am ajuns...acasa...cu bine...fetele au fost cuminti...incep sa ma linistesc...

Ma bucur pentru voi Cheek Kiss ! Vacanta frumoasa !!
bereea
Scris: Monday, June 23, 2014 9:04 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Lacramioara, Taty felicitari pentru niste copii silitori!Bravoo Bravoo

Ioana, ma bucur c-ati ajuns cu bine. Iti doresc sa dai dovada de multa intelepciune si sa alegi cum crezi ca iti va fi mai bine tie si fetelor!Cheek Kiss

Liz, sarcina usoara!Cheek Kiss
TatyKS
Scris: Monday, June 23, 2014 9:11 AM
Nivel

bereea wrote:
Lacramioara, Taty felicitari pentru niste copii silitori!Bravoo Bravoo

DistanceKiss
aurishta
Scris: Monday, June 23, 2014 9:52 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
IoanaAlexandra wrote:
Bravo Bravoo si nu uita sa pui in aplicare motto-ul tau!pupici iloveyou
Si, daca tot este sezon de felicitari ras , ma laud si eu cu copiii mei Crazy , toti trei scolarii sunt premianti! Ma bucura mult asta fiindca ei nu sunt "vanatori de note", ci doar este expresia naturala a efortului lor la invatatura!
kali
Scris: Monday, June 23, 2014 11:17 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Lilly of the valley wrote:
Si mandria mea a fost cu atat mai mare cu cat o "artista" isi etala "talentele" ...

Oricat am vrea noi sa credem ca evolutia buna a copiilor nostri ni se datoreaza, realitatea e cam alta. Copiii sunt buni datorita fondului lor... fiecare vine cu un bagaj pe care noi il putem modela intr-o oarecare masura dar nu in totalitate. Deci ei nu sunt meritul nostru, ci al lor, in mare parte.

Noi ne consideram in mod fals parinti buni raportandu-ne la reusitele copiilor. Calitatile copiilor sunt ale copiilor; noi suntem simpli indrumatori si observatori.

Si vorbind de artisti, sa-l fi vazut pe cel mare al meu ce aere de vedeta avea la premiere. Nu conta ca Alexia a avut acelasi numar de medalii si diplome pentru ca el nu se raporteaza la ea ci la ceilalti... si atata vreme cat colegii lui erau mai prejos din punctul lui de vedere, umflarea in pene nu a avut limite. Am fost la un pas de a-i aplica un avion corector dar m-am gandit, totusi, tot la el - deh... parintii... - insa nu stiu daca mai sunt dispusa pe viitor sa trec cu vederea ori sa ma opresc la simpla mustrare. Botul de 7 m a venit tot din partea lui pentru ca, vezi Doamne, i-am subminat autoritatea uitandu-ma urat si luandu-l de-o aripa din mijlocul careului in care se premia o alta clasa - dar, nah... cum altfel l-ar fi putut vedea toti pe marele curcan?!

Sigur ca, de mult ce si-a zdranganit medaliile alea si le-a bagat in ochii colegilor, a pierdut una si cam atunci s-a terminat si cu comportamentul de smecher asa ca a plecat acasa bocind de-i sarea camasa. Supararea a fost atat de mare incat nu am mai avut cu cine discuta, insa stau in garda iar data viitoare macar stiu la ce sa ma astept.

Asa ca, vazuta din exterior, as fi putut fi cu usurinta catalogata drept unul dintre acei parinti care nu stiu sa-si educe copilul ori nu stiu sa-l tina in frau. Realitatea e alta iar eu o stiu. Singurul motiv pentru care nu l-am dus de urechi in masina si nu l-am lasat sa ne astepte acolo a fost tot el - pentru ca, totusi, a muncit, i-am recunoscut meritele si avea dreptul sa se bucure fara ca nimic sa-i umbreasca ziua. Ceea ce nu a inteles el e faptul ca asta nu se face pe spatele altora si ca respectul se castiga, nu se cerseste sau se impune.

Educatie facem dupa... si tooooootttttt facem!! Oricum se uita la noi cam tamp cand ii spunem sa lase aerele deoparte ca el nu prea intelege care aere si i se pare normal asa.

In fine... vine vacanta asta insemnand mai mult timp cu ei. Sper sa se mai maturizeze si smecherul meu pentru ca, daca nu, ma vedeti in curand la topicul cu " taugh love " fara, macar, sa fi ajuns plodu' la adolescenta.
TatyKS
Scris: Monday, June 23, 2014 11:26 AM
Nivel

Total de acord ... patesc si eu de muulte ori cu fitoasa mea dar prea putin imi pasa de cei din jur ! Stiu ca e meritul lor, dar tu nu stii despre cine vorbesti ... daca era dupa frumoasa si pretioasa mea , temele s-ar fi facut seara la 9. , la scoala nu am fi ajuns in nicio zi, la dans si altele nici atat ... asa ca in cazul meu ,meritul e 50/50 cel putin pana acum ... numai eu stiu cate suplimentare am bagat , cat am tras de ea si nu ca nu poate, ca e tare isteata dar e tare lenesaaaa. Nu zic ca pe undeva nu am gresit eu , dar imi asum si ma straduiesc sa repar .
Cris-DL
Scris: Monday, June 23, 2014 12:17 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
kali wrote:

Copiii sunt buni datorita fondului lor... fiecare vine cu un bagaj pe care noi il putem modela intr-o oarecare masura dar nu in totalitate. Deci ei nu sunt meritul nostru, ci al lor, in mare parte.

In cea mai mare parte meritul lor!!
Fara lipsa de modestie, nu-mi laud plozii, ci e numai o constatare; eu si cu atat mai putin tati (care are mai putin timp liber), nu-mi insusesc niciun fb din carnetul fetei, pentru ca singura si-a facut temele+suplimentarele (doar verificam); cum nu-mi insusesc nici capacitatea lui fii-miu la 5 ani jumatate, de-a face adunari si scaderi de ordinul sutelor, pentru ca nu am lucrat cu el deloc (doar corectam cand mai greseste), pur si simplu ne-am trezit ca el stie si inca nu am aflat cum face, are logica lui...
Deci, copiii nostri sunt mai destepti ca noi!
kali
Scris: Monday, June 23, 2014 12:34 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Taty, si eu ii organizez pe ai mei insa, tot asa, stiu ca odata intrati intr-o rutina/program , merg din inertie. Adica daca e stabilit ca-si fac zilnic temele de la 15.30, nu mai exista discutii dupa. Singurei sunt atenti la ceas si merg la facut teme.

Sigur, nu toti copiii sunt la fel pentru ca si eu am un lenesuc in persoana d-lui Ericut si sunt foaaarte curioasa cum va decurge la el tot procesul asta cu temele si invatatul pentru ca de pe acum cauta tot felul de strategii ca sa se fofileze si mi se pare ca-mi va fi ceva mai dificil sa-l pun pe directie. Toate au fost mai muncite cu el si vad ca-mi trebuie stategie separata cu domnu'. Pana nu s-a lamurit el singur si nu a inteles scopul, nu a facut nimic pentru ca asa trebuie.

Cris, thumleft thumright

Lilly of the valley
Scris: Monday, June 23, 2014 1:22 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
kali wrote:

Oricat am vrea noi sa credem ca evolutia buna a copiilor nostri ni se datoreaza, realitatea e cam alta. Copiii sunt buni datorita fondului lor... fiecare vine cu un bagaj pe care noi il putem modela intr-o oarecare masura dar nu in totalitate. Deci ei nu sunt meritul nostru, ci al lor, in mare parte.

Noi ne consideram in mod fals parinti buni raportandu-ne la reusitele copiilor. Calitatile copiilor sunt ale copiilor; noi suntem simpli indrumatori si observatori.
...

corect, kali, foarte corect! dar bagajul acesta l-a primit cu sprijinul nostru. iar eu admit ca fara un bun indrumator, zborul lor poate fi frant, vezi baiatul meu in gimnaziu.
"aroganta" asta copilareasca e justificata de reusitele lui, dar cand tu ca si copil nu ai niciun merit, nicio reusita si-ti permiti un comportament vulgar de obraznic si violent cu cei din jurul tau doar pt ca nu ai primit nicio diploma ... iar comportamentul e incurajat de mama ...uff

Cris, eu chiar nu pot sa-mi insusesc nimic din ceea ce a obtinut ea, cu atat mai mult cu cat eu lucrez si dupa-amiaza, iar turele de dupa amiaza predomina. In consecinta e munca ei 100% si la scoala si la dans si la gimnastica. Doar as putea sa-mi reprosez ca nu-mi gasesc timp suficient pt ea si pt Andrei.
marivic
Scris: Monday, June 23, 2014 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Eu sunt OK....asa in general,numai ca de la Festival,cand mi-a fost groaznic de frig,m-a luat o durere de rinichi,mijloc,burta,de toate la un loc....Nu va spun ca sambata eu am fost la un deces in familie incaltata cu cizmele de iarna,caci era foarte frig,iar astazi,foarte cald,asa ca mi-am luat sandalele si iar m-a apucat durerea de burta.....Nu stiu cum s-o mai dau...sunt varza....si joia viitoare plec in concediu uff
shirel
Scris: Monday, June 23, 2014 9:38 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Felicitarii tuturor premiantilor!!Bravoo Bravoo Va doresc o vacantza minunata tuturor cred ca o meritati si voi piticilor cat si voi mamicilor.

Noi inca nu am iesit in vacantza de abia lunea viitoare .De la anul sunt in clasa intaia din nou sic alcool dar cu Oshry cu care am inca mult de lucrat vacantza asta.Kali cred ca suntem in aceeasi situatie cu baietii noastri astia mici si Ericutz merge la scoala in septembrie nu?Vai daca ai stii ca putin ma c-am sperie stiindu-l atat de imprastiat si totodata foarte foarte destept .Nu stiu pe bune ce sa fac cu el astept sa vad totusi cum va merge si orcum am sa ma tin de el nu am incotro!!De mici i-am observat cat sunt de speciali (tii minte cum plangeau amandoi unul langa altul in carutz si nu vroiau sa se opreasca )sic alcool ras Cred ca ne asteapta un an c-am greu!alcool

Pe Eden am inscris-o la un fel de tabara de activitati in incinta scolii nu prea am vrut dar fiindca au mers toate prietenele ei a mers si ea .Au un program tare frumos si educativ in fiecare zi bazat pe alta tema :Respect,daruire ,familie,ecologie...sper sa-i placa este primul an in care se implica si Ministerul Invatamantului cu un asemenea proiect de educatie si invatatura.
Ce sa va spun de abia astept vacantza fiindca avem multe planuri de indeplinit!va pup si numai bine,distrati-va si odihniti-va cat puteti mai mult!computerlove computerlove iloveyou
TatyKS
Scris: Tuesday, June 24, 2014 8:32 AM
Nivel

kali wrote:
Taty, si eu ii organizez pe ai mei insa, tot asa, stiu ca odata intrati intr-o rutina/program , merg din inertie. Adica daca e stabilit ca-si fac zilnic temele de la 15.30, nu mai exista discutii dupa. Singurei sunt atenti la ceas si merg la facut teme.

Sigur, nu toti copiii sunt la fel pentru ca si eu am un lenesuc in persoana d-lui Ericut si sunt foaaarte curioasa cum va decurge la el tot procesul asta cu temele si invatatul pentru ca de pe acum cauta tot felul de strategii ca sa se fofileze si mi se pare ca-mi va fi ceva mai dificil sa-l pun pe directie. Toate au fost mai muncite cu el si vad ca-mi trebuie stategie separata cu domnu'. Pana nu s-a lamurit el singur si nu a inteles scopul, nu a facut nimic pentru ca asa trebuie.

Nu suntem in aceeasi situatie, deci nu compar ! Tu ajungi la 6 acasa si ei au deja temele facute cu cineva , din cate am inteles . Eu o iau de la scoala zilnic si fac temele cu ea , inca de la inceput ( nu stau mereu langa ea, doar o corectez cateodata, dar sunt situatii cand nu intelege si trebuie sa-i explic si sa exersam acel model de exercitiu , pana a priceput ! ) . Eu o pun mereu sa invete cate o poezioara , cantecel sa isi exerseze tinerea de minte care este exceptionala. ... Asa o sa fac si din toamna cand o sa reincep . Nu vreau sa o las cu nimeni !! Deci , cum sa nu ma simt si eu mandra ... daca nu eu , atunci cine? Normal ca e meritul ei , ca o duce capul , ca pe langa lenea ei nu s-ar duce cu tema nefacuta never , e ambitioasa si vrea mereu mai mult , dar impinsa de la spate , asta e ! Eu cred ca un copil fara o indrumare corecta, se pierde pe drum si nu in clasele 1-4 ,mci dupa clasa a 5-a ! pupici

Vacanta frumoasa!
bereea
Scris: Tuesday, June 24, 2014 9:47 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Fetele, felicitari pentru copii tuturor si pentru mame, care se implica cel mai mult in educarea lor.Bravoo

Domnisoara mea nu are nevoie sa fie impinsa de la spate.Este constienta ca nu poate merge la scoala fara teme facute sau cu lectia neinvatata. A stiut permanent lectia la perfectie desi a trebuit sa stea sa studieze pana la 8/9 seara (dupa 8 ore de scoala) si s-a trezit si dimineata ca sa repete. Bineinteles impreuna cu mine. Nu e usor pentru un copil de 9 ani sa invete 6/7/8 pagini de pe o zi pe alta. Ca sa nu mai spun ca de multe ori in lectii sunt cuvinte pe care nu le cunoastem, pe care nu le utilizam in vorbirea de zi cu zi si trebuie sa cautam in dictionar, sa le traducem in romaneste ca sa stiu eu ce inseamna si sa pot sa-i explic lectia.Din pacate la scoala nu fac scheme dupa lectie, se pare ca acesta este rolul mamei . Imi asum faptul ca am invatat-o sa fie constiicioasa, ordonata in gandire, ambitioasa. Restul ii apartine , dar eu o sustin si o ajut cat pot. Maine vom sti si cu ce medii a terminat clasa a IV-a , probabiul nu va avea 10 la italiana si la desen ( asa le-a spus invatatoarea) desi ea a avut doar note de 9 si 10 la toate obiectele ( mai mult 10 decat 9)
La anul va fi in clasa a V-a , tot ciclul primar, va fi si mai greu si mai mult de studiat, ma tem ca va trebui sa o mai retrag de la unele activitati extrascolare.
Desi este in vacanta de doar 2 saptamani m-am mirat vazand cate schede cu exercitii a lucrat la matematica si la italiana.Chiar am sa le iau maine cu mine sa le arat invatatoarei de italiana in caz ca a penalizat-o la media finala.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.